mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 17.10.2024 : 11:23:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 42   Dol
Natisni
Avtor Tema: havanski bichon  (Prebrano 125754 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #255 : sreda, 22.12.2010 : 16:00:52 »

spelamg, cestitke za mala havancka Smiley
Vse dobro jima zelim na njuni poti v svet! Mamici in tebi pa cim bolj zanimiva in zabavna dva meseca, dokler bosta mladinca doma Wink
Logiran

Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #256 : sreda, 22.12.2010 : 16:18:55 »

Čestitke! Cheesy Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #257 : sreda, 22.12.2010 : 17:05:37 »

Cheesy Čestitke. Lušna mala knofa. Koliko boste zdaj imeli dela..... wohohoho Smiley Lušno za gledat Tongue
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #258 : četrtek, 23.12.2010 : 21:41:57 »

Joj, koliko čestitk! Hvala, hvala vsem!  veselje

Naši otroci so super, zdaj jih celo že malo ločimo...  Cheesy Wink Punca ima rahlo in čisto majhno belkasto liso na glavi, fant pa zgleda kot da bi imel po vratu in vzdolž hrbta (po sredini) čisto rahlo in ozko svetlejšo črto. Njuna barva je sicer zlata. To mi je razložil "naš" vzreditelj, pri katerem smo dobili Tajgo. On se na to seveda spozna, že dolgo vrsto let je v tem "poslu", torej ve. No, povedal je še, da če bosta naša dva postajala kaj temnejša, bi se barvi reklo "rdeče zlata" (red-gold). No ja.... Sicer se pa lepo redita. Štartala sta s 155/163 g, danes okoli 14:30 sta že zlezla na180/181 g. In to je šele drugi dan na tem svetu... Kaj šele bo...  Roll Eyes

In zdaj nagrada za vztrajne - slikce! Danes jih bo bolj malo, niso nam prav uspele. A so luštne.  Smiley

[slika je izbrisana]
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #259 : četrtek, 23.12.2010 : 23:04:24 »

Lepotci Kiss

Potem bosta drugačne barve kot starša?
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #260 : petek, 24.12.2010 : 00:18:23 »

Nezzek, ne, tudi Tajga in Carlos (torej oče mladičkov) sta "zlate" barve. To, da je Tajga zlate barve, je seveda vidno le pozimi, ko je sneg, ker se pač takrat vidi razlika v odtenku. Ali pa, če stoji zraven snežno bele stene. Res je tudi, da je Tajga postala svetlejša naknadno, ko ji je dlaka rasla. Na začetku je bila tudi ona temnejša. Tudi takrat, ko ji bolj redno dajemo omega 3 in 6 maščobe (kot dodatek), se ji pojavijo temnejše lise na dlaki. Prav hecno tole z barvo dlake, res. Ampak upam, da mladička le obdržita ta odtenek, in to čim dlje.

Zdajle smo ju stehtali. Punca vaga že 192 g, fant pa 188 g. Ne vem, mogoče bosta jutri pa kar počila, al kaj...  Tongue Roll Eyes hitro gre to, a ne?  Wink
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #261 : petek, 24.12.2010 : 16:25:33 »

Novih slikc danes ravno nimam  Tongue, lahko pa povem, da sem prav presenečena, kako Tajga vztrajno skrbi za mladiča. Smiley Torej, če bi bilo po njeno, niti lulat ne bi šla. A vendar enkrat na dan postane nemirna (skrbi me, ker se mi to zdi malo, tudi kakat je še nisem videla... Shocked), takrat v roku 10 min vsaj trikrat zapusti ogrado in nato ob tretjem izhodu končno gre lulat na papir (zdaj ko je dež in mokrota, v kopalnico, sicer balkon). Ni govora, da bi jo prepričali, da gre ven.... (Kaj, tako daleč naj grem? Ste nori? Kdo bo pa čuval mladiče medtem? Vi? Ja, seveda...)

Vsaj glede hrane smo se uspeli zmenit. Dajemo ji konzervo (za mladiče in doječe samice), kar zmešamo s piščančjo juho in mesom iz te juhe. Ker je hrana mehka in z veliko tekočine, jo kar poliže. Do zdaj ji je teknilo, kar je po moji oceni hudo velik uspeh, saj je Tajga daleč naokoli znana po svoji zbirčnosti.  Roll Eyes Špičasti so tile havanci, res. Lahko sem samo hvaležna, da sta mladiča dva. Tako bosta pri hrani vsaj malo tekmovalnosti razvila, hkrati pa tudi ne preveč, saj bi v nasprotnem primeru lahko razvila enak odnos do hrane kot Tajga (ki je milo rečeno čuden). Ker to verjetno pri njej ni izbirčnost, ampak način uveljavljanja položaja znotraj hierarhije.

Dokler mladiča dnevno pridobivata 15 g in več, ni treba skrbeti. Upam le, da bo Tajga zdržala. Sicer vam pa povem, TV pa take razvade bi nam lahko kar odnesli, še opazili ne bi. Krasne praznike bomo imeli, jaslice v živo pa to, dolgčasa nobenega... Kakšna škoda, da vse skupaj letos pade na soboto in nedeljo! Pa še ta služba....  Angry (no, vsaj imamo jo  Lips Sealed ).

Torej lepe praznike vsem in čim manj petard! Zdaj je sezona...  jezen

Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #262 : petek, 24.12.2010 : 18:39:36 »

Sem mislila da je Tajga bela. Tongue Tongue
Lepo vam gre tole, prav pridni ste vsi skupaj! Smiley Smiley Da bi le še naprej potekalo tako gladko. Wink

Vesele praznike! Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #263 : ponedeljek, 27.12.2010 : 00:49:08 »

Čestitke tudi od mene Cheesy, mladička sta prava mala cukrčka, glavno da sta zdrava! Kiss Kiss


Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #264 : četrtek, 30.12.2010 : 12:41:38 »

Ob obilici dela sem končno uspela urediti nekaj slikc naših dveh malčkov in vam jih pripenjam tu zraven. Tajga se dobro drži, lepo skrbi za malčke, si je pa začela jemati tudi nekaj časa zase - že pribl. tri dni se za vsaj pol ure odpravi stran iz ograde in se pride crkljat ali pa zgolj spočiti, ko pa se iz ograde zaslišijo cvileči protesti, se pač vrne. A tudi mala dva znata že kar nekaj časa mirno spat brez navzočnosti mame. Ta obdobja se že daljšajo, tako da je Tajgo mogoče celo peljat na malo daljši sprehod... Wink To med drugim tudi pomeni, da sta mladiča že toliko pri sebi, da lahko Tajgo tudi skopam in uredim kot je treba.... Pri nas to namreč traja cca 2 uri. Dokler sta mala dva zahtevala stalno prisotnost, o tem še misliti ni bilo mogoče.

Danes sem kupila tudi že pasto za razglistenje (bomo probali naslednji torek, ko bosta stara 14 dni). Sicer pa nam pred očmi rasteta. Zdaj se že poskušata nekako postaviti pokonci - zaenkrat sicer le glavo dvigujeta in se podpirata s prednjimi nogami, a mislim, da je to to. Še malo, pa jih bo celo stanovanje polno. Še dobro, da sta "samo" dva...  Roll Eyes

Zdaj pa res slike (za vzrajne!).  Wink Cheesy

Lep pozdrav vsem!


[slika je izbrisana]

[slika je izbrisana]
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #265 : petek, 31.12.2010 : 00:02:49 »

Kiss Kiss Kiss Kiss
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #266 : petek, 31.12.2010 : 12:58:40 »

Naša dva tamala imata že črne smrčke. Tako je prav. Pigmenta bo zgleda dovolj, upam da se jima lepo črno obarvajo tudi obrobe oči.

Ko sem zjutraj Tajgi pripravljala zajtrk, mi je zgleda nekaj vonja ostalo na rokah. Medtem ko je ona zajtrkovala, sem sesveda šla malo žgečkat malčka. A kako sta oživela, ko sta zavohala pasjo hrano na mojih rokah!!  Shocked Začela sta cvilit in lazit proti meni (saj bi se ju človek še ustrašil) in potem sta se kar nalimala na mojo roko. Ojej.... Očitno se res bliža čas, ko bo treba razmišljat o pravi hrani tudi zanju. To mi je torej v opomin, da je zdaj še čas za teorijo - privlekla bom na plano vse knjige o negi mladičev in se začela učiti na pamet tudi teh poglavij (brejost psice in kotitev itak že znam na pamet od spredaj in od zadaj). Sta pa že prava prašička, punca, ki je večja, je danes zjutraj tehtala že 474 g, fant pa 455 g.

Izkazalo pa se je, da je velik problem izbira imena. Malo je nerodno, ker je treba imena vedeti relativno zgodaj - zaradi rodovnika. Takrat pa še niti približno ni jasno, kakšnega značaja je posamezen mladič (to je pač eden od možnih kriterijev za izbiro imena, ki se nam zdi nekako logičen).Obisk vzrejne referentke še čakamo, zato se še kar zmišljujemo, hehe....  Cheesy me pa bolj skrbi nekaj drugega: vzrejno-tetovirna referentka je povedala, da se pri nas pse tetovira in tudi čipira. To pomeni, da so označeni kar dvakrat. Zakaj? Če je čipiranje po zakonu obvezno, res ne vem, zakaj mora biti pes potem še tetoviran. (Ne vem sicer, katera oblika označevanja bolj boli.) A mogoče kdo ve odgovor na to? (Čeprav - bolje da to vprašanje postavim v kakšni drugi temi, a ne.  Huh )
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #267 : petek, 31.12.2010 : 16:27:30 »

Ja tudi jaz mislim, da bi bilo čipiranje dovolj. V tem zadnjem leglu je imela Alenka velike probleme z tetoviranjem (čipiranje je bilo lažje, ker se je veterinarka zelo potrudila). Baje so mladiči krvaveli iz ušes in zraven tulili kot nori. Težko sem poslušala ko je to razlagala, ampak najbrž bo pri vas kaj bolje, boste dobili tudi koga, ki bo to lepše naredil.
Kako sta že velika!!! Cheesy Cheesy Pridno naj papcata, ker potem bo treba hišo postavit na glavo!! Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #268 : petek, 31.12.2010 : 17:35:12 »

Kdaj se pa ukinja tetoviranje pri nas? Imam v glavi, da naj bi se, ampak sem bolj švoh v spominu.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #269 : nedelja, 02.01.2011 : 12:20:15 »

Včeraj se je začelo, danes pa naša punca že gleda! Stara je 10 dni in že mećika v svet... Fant pa še kar miži. Če nam uspe, bomo malo poslikali te učke.

Miskica, ne vem, kako je s to ukinitvijo tetoviranja. Vzrejna referentka je omenjala ukinitev z novim letom, a hkrati tudi zamik te ukinitve do poletja... V bistvu nič ne vem o teh stvareh, le neumno se mi zdi, da se pse označuje dvakrat. "Cel svet" ima že čipiranje, mi pa še kar oboje...  Shocked
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 42   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines