mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 17.09.2024 : 12:26:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 42   Dol
Natisni
Avtor Tema: havanski bichon  (Prebrano 125007 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #90 : nedelja, 05.04.2009 : 17:53:59 »

Kako je šlo na vzrejnem, ste srečali še kakšnega havančka?
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #91 : ponedeljek, 13.04.2009 : 18:58:28 »

Hojla! Joj, kako sem počasna, nič se ne javljam... Evo, novice:

Vzrejni pregled, ki je bil 5. aprila, je Tajga prestala z odlično oceno. Vsaj tako so mi namignile sodnice...  Smiley Nekaj so govorile o tem, da dobimo obvestilo tudi na dom, a do danes še nismo nič prejeli, tako da rezultate razlagam le na podlagi ustnega izročila. Imeli smo lepo spomladansko vreme, sonce je bilo že zelo toplo, Tajga pa se je po travniku Kluba Tabor preganjala skupaj še z eno maltežanko, ki je bila neskončno prijazna in hudo ljubka. Moram najti slike, da jih pokažem še tukaj.

Drugih havancev nismo srečali, ker so očitno odšli domov še preden smo mi prišli tja (zamujali smo v glavnem zato, ker smo se na poti do tja - jasno - izgubili). No, v bistvu je šlo le za eno havanko, ki naj bi bila črne barve. Res škoda, da je nismo videli... Sad Mogoče pa pride na kakšno razstavo, mi gremo na CAC Maribor, ki bo 19. aprila.

Trenutno stanje dlake: za moje pojme OK, ne vem pa, kaj bo rekla Tajgina frizerka Karmen, ko jo bo frizirala za razstavo.  Shocked Uf, saj res, zdaj je zadnji čas, da se naročim.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #92 : ponedeljek, 13.04.2009 : 19:01:19 »

No upam, da se srečamo v Mariboru Wink
Če me vidiš, me kar pocukaj zarokav
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #93 : petek, 17.04.2009 : 00:20:38 »

Brez skrbi, nezzek!  Grin Mi bomo zgleda imeli ogromno časa, na vrsti smo šele po 12:00 uri... Bom vzela s sabo kaj za štrikat...  Cheesy
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #94 : petek, 17.04.2009 : 13:25:02 »

Ali pa recimo pridite kasneje, čemur je tud namenjen tale urnik. To sicer ne pomeni, da prideš 11:55, ampak recimo ob 11h bo čisto dovolj.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #95 : torek, 21.04.2009 : 11:11:20 »

V nedeljo je Tajga na CAC Maribor pridelala oceno prav dobro. Zdi se mi, da ni bil njen dan...  Sad Malo me pa vseeno skrbi, ker je v opisu ocene napisano tudi, da ima šibek hrbet in da je predolga. Tega ne odpravi noben trening. O nadaljevanju razstavne kariere se še odločamo. Mogoče je res vse odvisno od posameznega sodnika, a če dvakrat dobiš tako oceno z enakim opisom, je velika možnost, da jo dobiš še kdaj, mogoče celo vsakič naslednjič. To bi bilo pa tudi brez veze, a ne?

Čestitke sicer vsem, ki so na tej razstavi uspešno dosegli zastavljene cilje, pa tudi vsem ostalim, ki tega niso dosegli, a so se podali v ring in dali vse od sebe, kakor koli je bilo pač v danem trenutku mogoče. Vsak poizkus je posebna preizkušnja in ni je lahko prestati. Zahteva ogromno dela in truda, tako pri vodniku kot pri psu. Bravo vsem!

LP, Špela.
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #96 : torek, 21.04.2009 : 11:15:26 »

Ah, pozabila sem povedati: po pošti smo prejeli potrdilo o vzrejnem pregledu in vzrejno knjižico. Ocena, ki jo je Tajga dosegla na vzrejnem pregledu, je odlično I. Fino, ne?  Cheesy Tam torej ni bilo ne duha ne sluha o "šibkem hrbtu" in o tem, da je "predolga"... hehe  Wink No, tudi o morebitnem leglu bomo še malo razmislili, stvari niti najmanj niso same po sebi umevne.

Lepo se imejte vsi skupaj!
P, Š.
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #97 : torek, 21.04.2009 : 17:31:55 »

Ah špela jaz sem nad Bello obupala. Ampak je res, da sem jo razstavljala takrat ko je bilo najmanj primerno. Končala sem pa kljub temu, da je na zadnji razstavi osvojila odl. 1., CAC. Pač vem "kaj je z njo narobe" in so napake take, da jih dober  sodnik opazi in to očitno vpliva na oceno. Pa se sploh ne sekiram, saj je s pridom izkoriščam za JH Cool

Sploh pa hrbet lahko utrdiš tako, da veliko teče ali pa hodi v hrib. Bella je tudi imela "mehek hrbet" zdaj pa se ji pozna da trenirava Wink


Pa saj je na vzrejnem dobila odlično oceno. Je pa res, da to ne pomeni vsega.
Če jo boš parila pa pametno izbrat samca, v kar ne dvomim, da ne boš Wink


Daj  Kiss Tajgi v mojem imenu
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #98 : sreda, 22.04.2009 : 10:35:51 »

Hoj, nezzek! Vidve z Bello sta res pravi carici za JH!  Cool Sicer pa sem malo povprašala naokrog in izvedela, da sodnica, ki je v nedeljo ocenjevla Tajgo, proti koncu sploh ni več podeljevala odličnih ocen, večinoma le prav dobre, a tudi dobre so bile vmes. Ubogi cottoni, ki so bili zadnji na vrsti... Sad Havanezerji pa so bili na vrsti ravno pred cottoni. No ja, tudi sojenje je napor, ne samo nastopanje. A ne mislim kritizirati sojenja, Tajga pač ni imela "svojega dneva", to je bil bolj pravi faktor. Zdaj pač vem, treba bo še ogromno trenirat, da odpravimo vse ostale napake, čeprav je vmes že zgledalo, da Tajga že kar nekaj zna. Pozabila pa sem, da psi z lahkoto tudi "pozabijo" tisto, kar so naučeni. Glede hrbta bo treba vključiti npr. hribe... hehehe Smiley Ojej, uboga Tajga... in uboga jaz!? To bova mišičasti!  Wink Kar je dobro, saj se bliža morje...  Shocked Letos gre Tajga prvič z nami na morje. To bo še hec!

Mislim, da se bom odločila, da se ne damo tako zlahka. Še bomo poskušali, in seveda bomo vso "pasjo srenjo" pridno obveščali o razvoju dogodkov.

Drži se in pocrkljaj Bello še malo zame! Taka lepotička...  Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #99 : sreda, 22.04.2009 : 19:59:24 »

Hvala! Kiss

ja tudi plavanje je super za pse! Belli se je dlaka takrat zelooo popravila, tudi koža je bila zdrava v nekaj dneh (prej pa prhljaja nisva spravili stran in veterinarji itak niso znali pomagat Tongue ). Mišice tudi delajo pri plavanju.. tako da same pozitivne lastnosti .. pa še fino spi po tem!  Cool Cool Tudi apetit se dvigne.. najlepše je pa ko ti zasede cel ležalnik.. Tongue (in se ne spravi dol kaj pa).

No vidve kar pridno trenirajta, da bo na naslednji razstavi tako kot je treba Wink Se bo že naredila. Nekateri rabijo več časa (Bella je med njimi tako da vem kako je.. sem dobivala opise - psica ima premalo mase - in to kar konstantno).

Pa se vidimo na kakšni razstavi! Wink

Bella se zahvaljuje Wink

Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #100 : ponedeljek, 01.06.2009 : 11:28:39 »

Živjo vsem, kis premljate tole temo!

Včeraj na CAC Hrušica 2009 je Tajga dosegla svoj prvi CAC v življenju in svoj tretji BOB!!! Yesss!  Cool

Žal nam v kategoriji FCI IX BIS sreča ni bila naklonjena, tako da je bilo to kar vse, kar smo dosegli. A ugotovila sem, da Tajgi razstave na odprtem ne ležijo - že v Mariboru jo je travnata podlaga zmedla, v Hrušici je bilo pa še huje. V našem ringu trava zanjo očitno ni bila dovolj pokošena, kar je opazil tudi sodnik. Kar sam je rekel, da je trava malo previsoka, ko je gledal, kako Tajga galopira in skače kot kakšen zajec čez tisti drn in strn...  Wink No, zdelo se mi je lepo, da Tajgi tega poskakovanja ni štel v slabo, ker na ravni podlagi (zlasti na tepihu - hmmm...) dela kot ura. Ampak za BIS pa to res ni bilo. Da ne omenjam vseh tistih zanimivih vonjav, ki jih trava skriva že od jutra dalje...  Shocked Pa drugič, a ne!

Čeprav - vsaj za čas poletja prekinjamo razstave, ker je kar malo prevroče, Tajga pa dlako kar meče s sebe stran... In če nam ob naslednji gonitvi uspe paritev, se na razstavah vidimo šele drugo leto (se mi zdi, no). Torej, če ne bodo razstave, bo pa leglo!  Wink Smiley Kakor koli, novic bo vedno dovolj.

Smo na vezi! Ah, in seveda: čestitke vsem, ki so sodelovali na včerajšnji razstavi, tako tistim, ki so svoja prizadevanja okronali z nazivi in nagradami, kot tudi vsem ostalim, saj nastop terja veliko truda, vaje, dela...

P, Špela.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #101 : ponedeljek, 01.06.2009 : 11:36:06 »

Spelamg, čestitke za včerajšnji uspeh in veliko sreče za naprej! Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #102 : ponedeljek, 01.06.2009 : 22:13:54 »

Čestitke tebi in tvoji mali srčici!
Tako sem vesela, da smo se spet malo pogovorili!  Smiley Smiley
No zdaj tako ali tako čakaš 1 leto na nov CAC, ki se ti lahko šteje za šampijonat, tako, da sploh ni panike.
Sem pa videla, da je več psov imelo ta problem z visoko travo.. večinoma "bele finoče" Wink

Upam, da se spet srečamo, ko pa boš imela leglo pa le glej, da se prijaviš kot maksi na forumu, da ne bo Jana huda.. Wink

Pozdravi lepotičko!  Kiss Kiss
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #103 : torek, 02.06.2009 : 08:47:58 »

Hvala, Kalsang in nezzek, za vse čestitke in spodbude! Mislim, da smo vsi skupaj pravi carji, vedno več znamo, vedno boljši smo - dobro nam gre!  Cool

Ja, zdaj moram s Tajgo malo počakat do naslednjih razstav, vmes morda leglo, potem pa se mogoče začnem pojavljat še v kakšni drugi kategoriji... Fino bi bilo, če bi uspela skupaj spraviti npr. kategorijo parov, ali pa kar vzrejno skupino... hehe... sanje, same sanje!  Cheesy   Wink Ampak hej, havanezerjev ni nikoli preveč!  Grin Enako kot psov drugih pasem - čim več, tem bolje! (no, seveda, v mejah zmogljivosti za kvalitetno življenje)

In za maksi profil na forumu se bom pa že zdaj pozanimala, kako to gre, da dobim še kakšne informacije in napotke za leglo. Tudi tega ni nikoli preveč.  Wink

Žal v Portorož ne bomo prišli, tudi kot gledalci ne, ker nimamo časa. Nezzek, zate vem, da greš tja in ti želim veliko sreče in ponovitev uspehov! Brez skrbi, rezultate bom spremljala na forumu.

Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #104 : torek, 02.06.2009 : 09:15:05 »

 Smiley Smiley

Na tako dobre rezultate lahko pa samo upam.. sem pa samo v JH-ju, tako, da bomo videli kako bo Wink

Uživajte doma! Kiss Kiss
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 42   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines