mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 17.10.2024 : 09:38:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 42   Dol
Natisni
Avtor Tema: havanski bichon  (Prebrano 125673 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
micamaca
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #420 : sreda, 14.09.2011 : 11:32:44 »

Če dam še moje mnenje kot relativno novopečene lastnice havančka (imam pa doma še enega starejšega tibetanca)... iskreno povedano meni na kraj pameti ni in nikoli ne bi padlo zapirati mladička v kakršnokoli kletko... mogoče kvečjemu v kakšno sobo, kjer lahko naredi najmanj škode, nikakor pa ne v kletko. Ampak ok, dopuščam možnost da če res ni druge recimo da bo v kletki najbolj varno.

Sicer je treba poskrbet, da se s tal umakne vse, kar bi kuža lahko uničil, posebej kakšno kablovje (ki zna bit zelo nevarno)... ali pa se vsaj izšteka elektrika. Naša je namreč takoj, ko je prišla k hiši, hotela grizt vse, kar ji je prišlo pred šnoflco. Zdaj (pri dobrih štirih mesecih) se je mal umirila, pa dobila je tiste žvakice za glodat in je mir... razen če najde kakšen papir, tega še zmer z največjim veseljem razcufa.

Kar se pa tiče lulanja in co.... jaz sem to v fazi učenja rešila tako, da sem na tla položila mal večjo vrečo za smeti in  nanjo dala par papirnatih brisač... simpl za čistiti (polulane brisače potem takoj vržeš v stranišče da ne smrdi, polivinil pa ostane in nanj daš nove) in hkrati najceneje. Zdaj smo sicer že skoraj čisti, samo polulamo se na vsake kvatre ko je res nuja pa šefice ni doma oz. spi  Wink . Je pa kužica sicer res neverjetno pridna in se je prec brez najmanjšega jokca navadila na to, da mora bit del dneva sama doma. Takoj ve, kdaj je čas za it v službo in gre takrat lepo drnjohat.
Logiran
micamaca
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #421 : sreda, 14.09.2011 : 11:44:01 »

Aja še tole... tisto vprašanje glede aviona pa zanima tudi mene... načeloma vem, da je dovoljeno kužke do 9kg vzeti v kabino, samo ne vem ali je nujno treba imet boks ali je lahko v torbi. Zadnjič sem sicer vidla na avionu eno gospo, ki ga je imela v torbi, samo jo je una gos od stevardese (res je bla ena tečna baba) dost grdo gledala pa še siknila je, da mora bit pes cel cajt zaprt not v torbi.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #422 : sreda, 14.09.2011 : 13:35:32 »

Micamaca, nimaš čisto točnih podatkov. V potniško kabino letala je uradno dovoljeno vzeti psa ali mačka, ki skupaj s kletko ne tehta več kot 8 (osem) kg. Tako je po mednarodnih pravilih. Neuradno in povsem običajno pa je, da potujejo skupaj z lastniki v kabini tudi precej večji psi  od 8-kilogramskih in sicer niti slučajno ne v kletki, temveč v torbah vseh možnih oblik ali pa tudi kar brez njih.

Vse, ampak čisto vse, je odvisno od posadke, ki dela določen let- verjemi mi na besedo, da je tako.  Če je med posadko vsaj en ljubitelj živali, bo za psa poskrbljeno dostikrat še boljše kot za potnike.  Afro   Po drugi strani pa, če je npr. kapitan psihopat (pa ne mislim dobesedno  Tongue),  potem ti ne bo dovolil imeti v potniški kabini psa, ki tudi samo za pol kilograma presega uradno dovoljeno težo, pa če se vsi zraven postavljajo na glavo. Ima to pravico in njegova je vedno zadnja beseda.

Prav tako nobene živali uradno ni dovoljeno med letom vzeti iz torbe ali kletke. V praksi  pa seveda večinoma sedijo v lastnikovem naročju, pa tudi v cockpitu na tretjem sedežu je že pristajala majhna maltežanka s seksi lastnico. Cool

Če potegnem črto, je takole: tudi če ni nikogar, ki bi bil nor na živali, so v večini primerov posadke normalne. In ja, med stevardesami so tudi gosi... Roll Eyes kot med vsemi drugimi poklici. Mogoče si imela smolo in si naletela na kakšno izmed redkih, ki pač ne marajo živali. Mogoče je ravno na tistem letu opravljala letni "praktični check" pod nadzorom inštruktorja  in se je morala držati pravil,  ker je pač to eden izmed obveznih pogojev  za podaljšanje licence.  Mogoče je bil na letu inšpektor, ki ga ti ne poznaš, ona pa ja in v takem primeru je treba delati povsem po predpisih, ker sicer prav tako lahko ostaneš brez licence. Mogoče je bila v službi že 14 ur in je imela vsega poln k****  (kar ni opravičilo, ampak verjemi, da včasih res ni tko simpl biti stevardesa).

Mogoče je bila pa pač res preprosto samo gos. Tongue

Še veliko lepih potovanj ti želim in upam, da boš naslednjič lahko opisala boljšo izkušnjo!  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
bela_tacka
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #423 : sreda, 14.09.2011 : 14:07:28 »

Micamaca, hvala za tvoje izkušnje. Ne mislit, da bi rada kužka zapirala v kletko. Daleč od tega. Sem že imela psa, ko kletke še niso obstaja, pa je pes (mešanec z labradorjem) veselo spal na kavču, ko nas ni bilo. O kletki razmišljam zaradi tega, ker bo kužek z nami, če se bo le dalo, povsod. In slišala sem, da je psa, ki je navajen kletke, veliko lažje sprejmejo v hotelih kot psa, ki na kletko ni navajen. Saj kasneje, ko bo kužek večji, bo kletka služila le kot mesto, kamor se lahko kuža umakne pred vsiljivimi dvonožci. Tam bo njegov brlog, njegova rezidenca ;-) In vratca bodo odprta. Bi pa do odrasle dobe rada prišla s čim manj stresa za okolico in psa. Kablov po stanovanju ni malo, knjižne police segajo do tal... Zapiranje psa v kopalnico mi je manj priljubljeno, kot pa omejevanje psa v bivalnem prostoru. Imamo tudi verando, vendar je pozimi tam hladneje - temperatura se spusti do 13 st., poleti pa pretirano vroče. Tako da se mi ta prostor ne zdi ravno primeren. Kaj menite?

@pepsi - bom kar verjela, da je tako. Vse stvar oseb, s katerimi imamo opravka. Žal.

Logiran
micamaca
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #424 : sreda, 14.09.2011 : 14:32:57 »

@ Pepsi: hvala ti za pojasnila Smiley ... sklepam da si (bila) sama stevardesa ali pa vsaj zelo dobro poznaš koga ki opravlja to delo, tako da so tvoje informacije zelo dobrodošle Smiley ... kar se stevk tiče pa ja, se strinjam s vsem kar si napisala.

@ bela_tacka: psa lahko vzameš v hotel, ki dopušča domače živali, ne glede na to, ali je navajen kletke ali ne... važno je da ni preglasen, torej da ne laja na vsakega ki gre mimo sobe ali pa da ne joka, ko greste recimo na zajtrk ipd. Sicer pa ja, če nimate nobene primerne sobe, kjer bi kuža lahko brez večje škode počakal, potem morda res najbolje, da si omislite kakšen boks... samo fajn je, da je ta boks, kletka ali karkoli že je, čimbolj pokrit, tudi če samo provizorično (ne glede na to, da je v stanovanju). Opažam namreč, da je psom zelo važno imet eno tako luknjo, kamor se lahko zabarikadirajo drnjohat spanje pravičnega. Moja obadva psa gresta tako najraje spat pod postlo, kjer je temno in dost izolirano... tamala havanka se rada stisne tud ob kakšen kavč ipd... takrat ko nas ni doma seveda. Sicer kraljuje na postelji, ker je enostavno prevelik cuker, da bi ji odrekla ta privilegij Smiley .
Logiran
Melody 1
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 61


« Odgovor #425 : petek, 23.09.2011 : 21:57:50 »

Sporočam vam veselo novico - dobili smo mladičke  Cheesy. Skotili so se v ponedeljek ponoči, pet jih je, vsi so zdravi in mamica Debby zelo lepo skrbi zanje.

[attachment deleted by admin]
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #426 : sobota, 24.09.2011 : 01:30:44 »

O, kako lepi so! Kiss Čestitke!! Cheesy
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #427 : sobota, 24.09.2011 : 09:28:38 »

Kako fajn paleto barv ste pridelali Smiley
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #428 : sobota, 24.09.2011 : 09:30:33 »

Čestitke za naraščaj! Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #429 : sreda, 28.09.2011 : 12:14:14 »

Bravo, Melody1 ! Čestitam!  Cheesy Smiley Kako so lepi! Joj..... In veliki! Shocked  Pravi srčki! ljubezen

No, pa imamo spet pet novih... Melody1, želim vam obilo zabave in zadovoljstva s tem barvastim šopkom havančkov!  Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #430 : četrtek, 29.09.2011 : 21:58:42 »

Čestitke tudi iz moje strani! Smiley
Logiran
Melody 1
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 61


« Odgovor #431 : sobota, 01.10.2011 : 16:53:31 »

Hvala vsem za čestitke. Ta teden sem se intenzivno ukvarjala z barvami havancev in zdaj imamo uradno tri zlate psičke v treh odtenkih, enega črnega psa in enega zlato-belega psa. Vsi so pravi debeluščki in lepo napredujejo.
Zdaj pa še ena vesela novica Cheesy Danes se je razstave v Kopru udeležil še drugi kuža iz mojega prvega legla Lino. Dobil je oceno zelo perspektiven in uvrstil se je v ožji izbor najlepših mladičev. Bravo Lino bravo

[attachment deleted by admin]
Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #432 : sobota, 01.10.2011 : 23:14:42 »

Čestitke, Melody za Linota!  Cool Smo ga gledali malo od daleč, jaz sem namreč stražila našo Piko, ki je bila vsa počesana in spedenana za v ring, pa nisem dobro videla tega vašega črnega cukrčka... Ampak imamo nekaj fotk, pa bom kasneje pogledala. Če je kakšna dobra, jo bom kar tu objavila, a prav?  Wink

Sicer pa takole: Sirius Superstar's Dixie Diva alias naša Pika je bila danes na svoji prvi razstavi psov v življenju. 1. mednarodna razsava psov v Kopru "Koper I 2011" se je za Piko dobro končala. V svojem razredu je dosegla naziv Prvak razreda mladih in s tem otvorila mladinski šampionat. Dobila je lepe ocene, problem je le, da ocenjevalnega lista ne znam več razbrati, ker ima zapisnikarica res grozno pisavo...  Sad Shocked Edino na svoj spomin se lahko zanesem.... A kakor koli, dobili smo potrditev, da iz te psice nekoč še nekaj bo. Dejstvo, da ima dejansko svileno dlako, kar je opazil tudi sodnik g. Željko Gajić, pa mi je sploh najbolj všeč.  Cheesy Zelo smo ponosni nanjo! In tudi na Tajgo, ki je bila danes "le" spremljevalka.  Cheesy Oh, in kako dobro se je Pika obnašala ob vsem tem razstavnem cirkusu! Ha! Najprej smo se res kar bali, da bo izgubila vso samozavest, saj je včasih prav plašna. Ampak ne. Lepo je trenirala pred uradnim začetkom, sprehajala se je med raznimi boksi in tabori drugih razstavljalcev, ovohavala je vse, kar je bilo v nejnem dosegu.... Skratka, kot da je na domačem sprehodu. Super, res. Tudi ko se je začelo tisto čakanje, ki so ga vse razstave polne, je lepo dremala v boksu, in ni delala nobenih težav. Seveda smo s sabo pripeljali tudi Tajgo, kaj pa drugega.... Zdaj bomo zgleda vedno privlekli vso menažerijo na razstave....  Roll Eyes Tajga se danes ni razstavljala, ker že spet trpi za izgubo dlake. To je zgleda njena stalna praksa. Ženski hormoni pač, ne moreš pomagat.  Tongue Sicer pa jo verejtno spet pokažemo v Vrtojbi.  Smiley No, Tajga se je na tej razstavi obnašala tudi super: čeprav tega do zdaj nikoli ni naredila, je tokrat sama izrazila željo, da se jo zapre v boks... Shocked Cheesy Kar nisem mogla verjeti. Najbrž zato, ker je bila v boksu že Pika, pa je tudi Tajga hotela tja. Pa kdo bi razumel te pse?!? Huh Roll Eyes

Je pa bila današnja razstava v nečem čisto posebna. Namreč, otvoritveno himno smo slišali dvakrat, saj je v neposedni bližini našega razstavišča na Bonifiki potekalo še neko zborovanje gasilcev iz vse Slovenije (se mi zdi vsaj), ki so svoje "vaje v slogu" prav tako začeli s himno. Mi pa tudi.... hehehe  Grin

Torej,ko uredim slike, jih pokažem. Lep havanski pozdrav vsem!  Smiley





Logiran
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #433 : torek, 04.10.2011 : 08:38:05 »

No pa še malo slik z razstave v Kopru (sobota)! Uživajte!  Smiley

[slika je izbrisana]
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #434 : četrtek, 06.10.2011 : 21:44:14 »

spelamg in ostali iskrene čestitke!!
Mi je pa žal ker se nismo nič srečali na razstavi.. Sad Sad
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 42   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines