mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 05:04:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 42   Dol
Natisni
Avtor Tema: havanski bichon  (Prebrano 127275 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Chanel
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #270 : nedelja, 02.01.2011 : 20:17:58 »

Živjo, pa sem končno našla še druge lastnike naših havanskih bišončkov Smiley Smiley. Naj se na začetku malo predstavimo, naši havanski bišonki je ime Chanel in 1.1.2011 je dopolnila 1 leto. Prihajamo iz Kamnika. Je nagajivka, ki obožuje sprehode, sploh takrat, ko je lepo vreme( takrat sem jaz najbolj vesela), ker verjetno vsi lastniki havanskih bišonov vemo, kakšna umazanija se prime na njihovo dlako.
Vem, da je pri nas bolj malo psičkov te pasme, zato sem še toliko bolj vesela, da sem se pridružila forumu in da zvem še kaj od vas o naših malih psičkih. Imamo bolj redko pasmo, a je  toliko bolj zanimiva.
v Celju na Evropski raztavi smo videli kar nekaj bišonov, vendar so bili vglavnem iz tujine. je bilo pa lepo srečati kužke, ki jih v Slo ne vidiš pogosto.
klik
Logiran
spelamg
rad pišem
Sporočil: 266

« Odgovor #271 : nedelja, 02.01.2011 : 23:59:39 »

O, Chanel, živjo! Odlično, da si se pridružila forumu! Res je, da havancev v Slo ni prav dosti, a vendarle jih je že kar nekaj. Pri nas, recimo, sta pred cca 11 dnevi "nastala" kar dva nova... Wink Smiley Slikca tvoje kužice se sicer ni prijela (ne vidim je), a vseeno me zanima tudi njeno polno ime (predvidevam, da je rodovniška psička). Ali to, da omenjaš Evropsko razstavo psov v Celju, pomeni, da boš razstavljala tudi sama? To bi bilo krasno...

Kar se pa naših dveh pujskov (ma res sta bajsa) tiče, pa povem, da ju nismo uspeli slikati tako, da bi se videlo, kako odpirata oči. Ni bilo prave svetlobe, s flešem pa nimam srca.... To bi po mojem celo bolelo.
Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #272 : ponedeljek, 03.01.2011 : 00:04:27 »

Oooo, Chanel, pa ni res, da se slikca ni prijela! Pa še kako se je! In kako lepa punca je to! Uau! Kakšna lepa barvna kombinacija! Super!  Kiss

Zgleda, da se mi je forum prej nakako narobe naložil, pa ni pokazalo vseh podatkov. Ko sem slučajno še enkrat kliknila, se je pa naložilo, kot se mora. Še dobro, da sem poskusila...  Roll Eyes
Logiran
Chanel
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #273 : ponedeljek, 03.01.2011 : 09:48:07 »

Živjo, ja naša Chanel je rodovniška njeno polno ime pa je CHANEL KLEINE SONNTAG. Glede raztave smo šli pa samo pogledat, kaj pa vem če bi razstavljali, po eni strani bi, po drugi pa ne. Sedaj verjetno še ne, 15. januarja gremo pogledat  raztavo ki bo v Ljubljani. Tako da upam, da bodo še kakšni slovenski bišončki in da se spoznamo.
Ja, vaši mladički so pa prav cortkani, joj koliko dela je, sem brala tvoje priprave, pa kdaj bo rodila..... joj, kolk enih skrbi. Vse čestitike. Tvoja psička je pa tudi zelo lepa, res pravi cukr. Vidim, da jo raztavljaš, imate veliko priznanj, super.
Vglavnem, ko sem prebirala še druge forume, predsem o cotonih, vidim, da imajo srečanja, piknike.... Upam, da se bo tudi nam kdaj v prihodnosti  uspelo dobiti na sprehodu z našimi bišončki.
Bom pa dala še kakšno slikco od naše Chanel.
Lep pozdrav Tamara
Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #274 : sreda, 05.01.2011 : 09:59:00 »

Ponosno sporočam, da smo na dom prejeli potrdilo in rozeto za odrasli šampionat Slovenije za našo Tajgo!  Cool  Cool Tako je punca zdaj poleg mladinske šampionke tudi odrasla šampionka Slovenije! Ha! Zdaj nas verjetno čaka še tujina... (Ojoj, pa ne že spet!)  Roll Eyes

Včeraj nas je obiskala vzrejna referentka, ker je seveda treba opraviti popis legla. Uspešno smo prestali ta preiskus. Moramo se pohvaliti, da je pohvalila našo kotilnico (saj veste, made in doma narejeno). Smiley Še pomembneje pa je, da smo kolikor toliko dokončno določili imena mladičev (čisto dokončno bo, ko bodo izdelani tudi rodovniki, a mislim, da si ne bomo premislili). Mladička, ki zdaj že gledata (a še nič ne vidita, razen zmazkov), se imenujeta:

- samec: Dr. Dizzy
- samica: Dixie Diva

Spredaj imata še ime psarne, ki je Sirius Superstar's. hehe res je vse skupaj malo dolgo, se je bilo treba kar namatrat, da smo ujeli zgornjo mejo 30 mest za črke in presledke...  Tongue Cheesy Pa koliko kombinacij smo sprobali...joj...  Shocked Roll Eyes to nima konca. No, saj zato pa mislim, da se ne bomo več premislili.

Dobili smo tudi napotke, kako naprej. Po napolnjenem 3. tednu se začne uvajati normalno hrano, dojenje se postopno opušča, vid in sluh se normano vzpostavita šele do 5. tedna sarosti, kar pa mladičev prav nič ne moti pri kobacanju naokoli...  Roll Eyes (zgubljenci mali). Ko bosta stara 7 tednov, bosta dobila oznako - trenutno velja, da je treba označiti dvojno, tako s čipom kot s tetoviranjem. Res štala. Vzrejna referentka je malo bolj razložila, v čem je štos. Gre za to, da se KZS in VURS nekako ne moreta zmeniti, kako naj bi se vodile neke evidence, če bi bili psi samo čipirani (čipiranje je po zakonu obvezno ob prvem cepljenju za steklino, kar se mora zgoditi v starosti psa 3 mesece; seveda pa se čipiranje lahko opravi tudi pred to starostjo, zaradi česar bi bil ta način lahko res pravi nadomestek tetoviranja). Nekaj mi pravi, da se do takrat, ko bosta naša dva godna za označevanje, gospoda od uradnikov na eni in drugi strani ne bo utegnila zmenit.... Pa kaj je narobe z zdravo kmečko pametjo?! No, saj včasih je res butasta, a kadar gre za to, da se odpravi odvečno mrcvarjenje, lahko daje čisto dobre rezultate in bi jo kazalo uporabiti v obilici in brez zadržkov... A ne?  Huh

Pa še nekaj zelo pomembnega imam za povedat za tale nas havanski svet: vzrejna referentka je povedala, da ima namen malo bolj sistematično vplivati na klub za pritlikave pasme, da naj že končno začnejo organizirati klubske razstave in podeljevati naslove klubskega šampiona. Klub, v katerem smo mi včlanjeni, tega še ne počne (kolikor to razumem), kar je res škoda, saj so klubske razstave in tekmovanje znotraj te konkurence prava zabava za lastnike - za pse, ki so razstav vajeni, pa itak. Zdi se mi tudi, da je "teža" klubskega naslova lahko celo večja od raznih CAC/CACIB-ov... No, ta novica mi je dala misliti. Namreč, če naj bi se v prihodnje res zgodilo, da se bodo začele organizirati tudi razstave znotraj "našega" kluba, potem bomo še kako potrebovali še enega psa, da bomo lahko dejavno sodelovali na teh razstavah. To potem pomeni, da bo mala Dixie Diva verjetno res doma ostala.... Hurrraaa!  Cheesy ("Hurraa"Huh Od kod zdaj to veselje? A niso razstave hud napor? Ja, in? Wink )

Upam, da bom že danes uspela malo porihtat slikce teh naših učkov in jih pokažem.

LP vsem! Smiley
Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #275 : sreda, 05.01.2011 : 15:07:00 »

Chanel, super! Iz te psarne se mi zdi, da že kroži nekaj havancev po Sloveniji. Kar se razstav tiče - smiselno je le, če ti uspe psa prepričat, da je to ok. če ti to rata, postaneta s psom nepremagljiva. Res. Nam to sicer še ni povsem uspelo, a verjamem, da bi bilo možno. Najbrž smo nekje vmes nekaj zašuštrali, pa se Tajgi ne da vedno stopicati kot je treba. Travnato podlago npr. prav sovraži. hehe...  Roll Eyes

Ja, srečanja bi bila dobrodošla. Ker organizacija in iskanje vseh zainteresiranih po navadi vzame veliko časa in zahteva veliko truda, kaže začeti že zdaj, ko je še mrzlo, da bo potem, ko bo toplo, lažje steklo. Najprej se bomo malo prešteli, potem pa bomo našli kak dober kotiček in nato zažurali pozno v noč... Smiley
Logiran
kaja
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #276 : sreda, 05.01.2011 : 15:49:53 »

Spela, cestitke za mladicke. Smiley

Drugace pa klub organizira dve specialni razstavi vsako leto, ena je vedno takrat kot CACIB v Ljubljani, druga je ponavadi na CAC Trbovlje (najlepsi pes in najlepsa psica v pasmi sta avtomatsko klubska prvaka). Lansko leto je v Trbovljah ni bilo, ker se je specialka organizirala na evropski razstavi.  Smiley Lansko leto smo organizirali tudi TOP TOY 2010, kjer se je izbral najbolj uspesen predstavnik pritlikavih/druznih pasem. Rezultati so ze na spletni strani, razglasili jih bomo pa tudi na specialki 15.1. na Gospodarskem razstaviscu. Smiley Verjetno bo taksna praksa tudi v letu 2011. lp
Logiran

spelamg
rad pišem

« Odgovor #277 : sreda, 05.01.2011 : 17:17:43 »

Kaja, hvala za pojasnila! Na specialke kluba smo do sedaj itak hodili, TOP TOY 2010 pa smo zamudili. Bo treba vzeti zalet, da ujamemo vsaj letošnjega! Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #278 : sreda, 05.01.2011 : 17:49:36 »

Super ste zbrali imena in res sem vesela da vse poteka tako kot mora! Smiley Smiley
Hmmm.. kdo pa pravi da so razstave slabe, predvsem so bolj zabavne ko jih je več (psov pa tudi ljudi če so pravi)! Cheesy Cheesy Vrjemi vem iz izkušenj Wink Wink
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #279 : sreda, 05.01.2011 : 21:31:43 »

Za letosnjega se bo zbiralo prijave do 31.12.2011, tako, da imas cas. Wink Je na spletki kluba pojasnjeno kako se zbirajo tocke, fajn je ce si shranis kataloge z razstav, ker jih potrebujes.  Wink

Pa navijam, da en kuza ostane doma.  Smiley
Logiran

Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #280 : petek, 07.01.2011 : 16:20:42 »

Super ime psarne ste izbrali Afro, pa tudi imena sta lepa, Dixie Diva se sliši odlično! Cheesy

Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #281 : sobota, 08.01.2011 : 19:32:52 »

Hojla vsem! Končno vas lahko razveselim z nekaj slikcami - danes je (če prav štejem) 18. dan odkar sta Tajgina malčka prišla na svet. Zdaj imata oči že odprte, tudi z ušesi se že marsikaj dogaja, a vidita in slišita zgleda še dokaj slabo. Ampak to se popravlja, vsak dan sta malo bolj našpičena. Npr. danes se je Dixie Diva (torej punca) že zbudila, ker sem se malo preglasno približala boksu... Ja, počasi se bo začelo. In hodita (beri:kobacata) tudi že!  Cool Pravi mali samohodki sta.  Cheesy Sicer ju nogice še ne ubogajo, ampak se ne dasta motiti. Seveda se še dojita. Zdaj teče tretji teden in ko bo ta napolnjen, bomo začeli dajat "pravo" hrano. Upam, da ne bosta zbirčna. Tajga zdaj je kot nora... Saj se spomnite, ne, kako smo vedno jamrali zaradi njene zbirčnosti? No, zdaj jo moramo skoraj nazaj držat. Zadnjič pri vetu je tehtala 6,6 kg. Khm. Malo preveč je to, se mi zdi.... Ko bo konec dojenja, bomo pač imeli telovadbo (Šmarna, Rožnik, šprint v Tivoliju...). Mogoče bom vsaj jaz zgubila kakšno kilo, no...  Roll Eyes

No, zdaj pa slikce - najprej vsak posebej, v naslednjem sporočilu pa še oba skupaj, za primerjavo! Uživajte!  Smiley

[slika je izbrisana]
Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #282 : sobota, 08.01.2011 : 19:36:20 »

Pa še oba skupaj: Dr. Dizzy in Dixie Diva, nazadnje pa še z mamico Tajgo.  Smiley

[slika je izbrisana]
Logiran
spelamg
rad pišem

« Odgovor #283 : sobota, 08.01.2011 : 19:47:10 »

No, če dobro pogledate, se ju celo da ločiti - če drugače ne, po smrčku gotovo. Dixie Diva ima smrček malo manj črn kot pa Dr. Dizzy. Upam, da se bo obema do konca obarval smrček, tako kot je treba...  Shocked

Sicer je pa Dixie Diva večja od Dr. Dizzya. Že od samega rojstva ga šiša!  Wink Zgleda, da bo ta punca velikanka. Ali pa bo fant majcen, majcen!  Grin Glavno,da oba ves čas "gor dobivata". Tehtamo ju enkrat dnevno, po navadi zjutraj. Danes sta tehtala takole: Dr. Dizzy 740 g, Dixie Diva 820 g. Bajska sta. Danes sem ju že slišala renčati. Začela sta se tudi grizti in lizati med sabo, tako da jima sploh ne more biti dolgčas. Seveda med premori med spanjem, ne... Joj, spita pa še vedno skoraj kar naprej. Zdi se mi, da punca spi še več kot fant. Kam to pelje ...  Roll Eyes

Lep se imejte, jaz grem še malo firbec past k tem našim cukrškom!  Smiley Cheesy
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #284 : sobota, 08.01.2011 : 20:56:48 »

Cheesy Kiss Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 42   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: havanski bichon
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.