mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 01:46:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 277   Dol
Natisni
Avtor Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...  (Prebrano 441874 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174

« Odgovor #1455 : ponedeljek, 03.01.2011 : 19:29:00 »

Aja, pa tačke, tačke imata neizmerno podobne, Moon ima malo manj pikaste, ampak jih ima, pa zavesice odzadaj, pa bel "šal", pa malo pikast gobček... Cheesy Ah, bom nehala, kar pojedla bi ga. Roll Eyes  Tud njegove filmčke sem si pogledala, vse od njega v glavnem.  Smiley

Lynn, Pika je stara prb. 4,5 let, točnega datuma rojstva ne poznamo, žal. Je pa že veliko bolj pomirjen Bučko, čeprav pri nas še vedno pokajo!!!  Angry Angry Pr****  jezen
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #1456 : ponedeljek, 03.01.2011 : 19:32:10 »

Enkrat bi se morala skupaj fotkat. Cheesy

Branka, a so Piki ocenili starost na pol leta natančno? Sem se že spraševala, kako dobro lahko definirajo starost s klasičnimi enostavnejšimi metodami (se pravi ocena glede na zobovje ipd.).
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1457 : ponedeljek, 03.01.2011 : 19:56:34 »

Hmm, veš kako so mi rekli, ko sem jo prvič peljala k veterinarju (takoj, oz. naslednji dan, ko je prišla k nam), da je stara okoli enega leta in pol. K nam je prišla leta 2007, nekje jeseni, res ne vem točno  sram, vem pa da je imela na sebi 100 klopov.  Undecided Jaz še svoj živ dan nisem videla toliko klopov na enem psu. Pa breja je bila...najbrž ne prvič, reva. Žal pa, res mi je žal, nisem vprašala veterinarko, po čem je ocenila njeno starost. Tudi mene zanima, najbrž da po zobkih res, ker zobke je imela (pa še vedno jih ima) res lepe  Smiley Se je videlo, da je mlada. Pa pretepal jo je nekdo, se vidi, ker se boji vsake dvignjene roke (sicer čedalje manj, in čedalje manj je panična), od začetka je od panike popolnoma ponorela, pa ji nismo nič hoteli.  Undecided Že če si jo zbudil prenahitro je znorela. Reva je bila, sedaj pa ni več.  Kiss Pa ljudi ne mara preveč, ko pa jih spozna, pa jih res vzljubi. Speedy, tebe je takoj - sem se takrat kar malo ustrašila, da te ne bi šavsnila, pa te je bila ful vesela.  Smiley Me je takrat res prijetno presenetila. Drugače vedno opozarjam ljudi na začetku, preden jo pobožajo, tebe pa nisem imela časa opozorit.  Grin Smiley je res zgleda začutila, da imaš rada pse, in da imaš čiste namene.  Smiley Posrečena je  Kiss
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1458 : torek, 04.01.2011 : 11:21:38 »

Ko sem šla Neli iskat na veterino (so mi jo iz zavetišča kar tja pripeljali, da so mi dali še antibiotike in čip vstavili) in ko so v knjižico vpisali letnico 2008, sem vprašala, na osnovi česa ocenijo starost in so rekli, da po zobovju. Nisem se pa spomnila vprašat, kako natančno je to možno narediti. Saj ne da bi bilo to ne vem kako zelo pomembno, sem pa firbčna.

Uh, nisem vedela, da je bila Pika tak bošček, ko ste jo našli. Še dobro, da ob toliko klopih ni staknila kakšne klopne bolezni. Pa ni čudno, da ne mara ljudi, če ima pa take slabe izkušnje. Srečo je imela, da je našla vas. Smiley

Speedy, tebe je takoj - sem se takrat kar malo ustrašila, da te ne bi šavsnila, pa te je bila ful vesela.  Smiley Me je takrat res prijetno presenetila. Drugače vedno opozarjam ljudi na začetku, preden jo pobožajo, tebe pa nisem imela časa opozorit.  Grin Smiley je res zgleda začutila, da imaš rada pse, in da imaš čiste namene.  Smiley Posrečena je  Kiss
Saj če bi se mi karkoli sumljivo zdelo, ko sem ji počasi roko dala za pošnjofat, bi se takoj umaknila. Če se mi karkoli zdi narobe, se enostavno umaknem, pa če si še tako zelo želim, da bi počohala psa. Se mi je včasih prav težko zadržat, ampak bi bilo skrajno neumno siliti v psa, ki kakorkoli nakazuje, da mu nekaj ne paše. Imam sama pri sebi pravilo, da vsakega psa, sploh neznanega, v začetku obravnavam kot da me ne mara. Če se izkaže, da me res ne, se mu več ne vsiljujem, če me pa sprejme, sem pa itak vesela. Smiley
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1459 : torek, 04.01.2011 : 19:40:16 »

Potem pa res ni bila nič sumljiva, mogoče se pa samo meni tako zdi.  sram Ni še nikoli nikogar šavsnila (razen tega, da se prav rada s psicami stepe - četudi večjimi ), se mi pa zdi (glede na njeno vedenje), da bi bila tega zmožna. Ampak vse manj in manj.  Smiley Postaja prava prijazna psička  Kiss

Ja, je bila najverjetneje bošček, ima eno brazgotino na gobčku. In res se boji vsake dvignjene roke, četudi za brez veze, Bučko se ob dvignjeni roki začne igrat.

Ne vem sploh kam sem takrat to pisala (bi mogla poiskat). Bom probala, mogoče pa najdem... 
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #1460 : torek, 04.01.2011 : 21:52:27 »

Od kje pa si dobila Piko, a iz zavetišča? ...verjetno piše kje na začetku vaše teme, ampak če ne boš zamerla vseeno vprašam...
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1461 : torek, 04.01.2011 : 22:00:33 »

Lynn, kolikor vem, se je Pika prestrašena, breja in polna klopov pritepla do brankinih in so jo na srečo vzeli pod svojo streho. Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1462 : torek, 04.01.2011 : 22:08:04 »

Aha. Hvala za razlago Speedy. Smiley Zelo lepo Branka, da si jo vzela k sebi! Smiley Kiss Kiss

Ampak si pa ne predstavljam kako bogi je kuža če ima sto klopov, pa res še sreča da ni dobila kakšne klopne bolezni. Pri nas doma je moja mami čist panična če kateri od naših dobi klopa, tako da jim skoz dajemo gor ampule, pa kar pomaga, nimajo nikoli nobenega klopa.
Še sreča da je Pika naletela na Branko in da ji je sedaj tako lepo! Smiley
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1463 : torek, 04.01.2011 : 22:36:37 »

Speedy, točno tako je bilo. Smiley

(vem da sem nekje na forumu točno opisala, kako je prišla do nas, ampak žal tega ne najdem, pa sem dolgo iskala...  Undecided)

Lynn, sto klopov sem napisla metaforično. Imela jih je okoli dvajset, pa že to je ogromno. Jaz jih v glavnem toliko naenkrat na enem psu še nisem videla. Res sreča, da ni staknila nobene bolezni.

Hehe, moraš pa Piko vprašat, če ji je lepo pri nas  Wink po moje bi rekla, da JA.  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1464 : torek, 04.01.2011 : 22:49:37 »

Aja, saj se mi je zdelo da je to metaforično mišljeno, ker če bi jih imela toliko bi ji vso kri popili, po mojem. Sigurno je Piki lepo pri tebi, po slikicah sodeč izgleda zadovoljna in srečna. Smiley

Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1465 : torek, 04.01.2011 : 22:58:25 »

Hvala  Smiley res je zadovoljna, včasih še preveč, to pokaže tako, da malo preveč razgraja  Evil Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1466 : torek, 04.01.2011 : 23:03:07 »

Od kje si pa Bučka dobila? Meni sta oba ful lepa, vsak po svoje! Kiss Kiss
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1467 : torek, 04.01.2011 : 23:10:49 »

Sem kar skopirala:

: Petek, 09.04.2004 : 14:57:28
Ko sem hodila še v srednjo šolo,je na moji poti v šolo živela psička samojedka.Vedno,ko je imela mladiče,smo jih božali,se igrali z njimi...vedno je imela zelo lepe mladičke,vedno so me mikali...ampak mama ni pustila. Ko sem začela hoditi s sedanjim fantom, je imel tudi on psa Benota, ki je bil že zelo star in bolehen (pasja kuga), bil pa je cukerček in zelo prijazen pes. Ko smo po dolgem premišljevanju(predvsem njegove mame in očeta), kaj naj naredimo, da bi mu skrajšali muke (tudi po svetovanju veterinarja), sta ga mama in oče naskrivaj peljala po injekcijo.Samo ni ga bilo... :'(V tistih dnevih me je ravno poklicala prijateljica ,ki je še vedno hodila v šolo, da ima psička spet mladičke, tako srčkane...In odpravila sva se še isti dan. Gospa, ki je prišla ven, ko sva pozvonila je bila kar malo začudena, rekla je, da naj ga prideva iskat v petek, ko pride domov hčerka iz LJ, pa še 5000 sit naj prineseva za hrano,v zameno za psa. Ko sva prišla domov, sva začutila, da ne moreva več brez njega, klicala sem nazaj, če ga lahko prideva takoj iskat, pa je dovolila.No tako je prišel v našo hišo nov pes, s svojo igrivostjo zacelil rane, ki so ostale za Benčom (ki ga ne bomo nikoli pozabili), in nam vsem skupaj polepšal življenje. Hvala,Bučko

Jutri napišem z veseljem še kaj več o tem.  Smiley

V glavnem, izhaja NM, iz Volčičeve ulice (kar mu zelo paše  Grin)
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1468 : torek, 04.01.2011 : 23:20:01 »

Aha, tako je torej bilo. Smiley A imaš kakšno slikco od Bučka ko je bil mladiček? Smiley
Logiran
branka
živim tukaj

« Odgovor #1469 : sreda, 05.01.2011 : 21:22:53 »

Žal ne  Smiley če pa malo pobrskaš po moji temi, pa boš videla fotke, ko je bil star 1,5 let  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 277   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Mešanci  |  Tema: Moj Bučko in naša Pika...pa še mucka se skrivata nekje...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.