Moja tamala je včeraj, po ogledu psov na mojpespikanetu seveda, spet spraševala, kdaj bo imela Missy mladičke
.
Pa sem ji, kot že tolikokrat do sedaj, razložila, da jih ne bo imela, ker je veliko psov na svetu, ki še iščejo svoj dom in da ni potrebe, da ima mladičke še Missy. pa še razložila sem ji, kako je neki brezvestnež zavrgel Missy in sestrico v gozd, kjer so ju našli, oskrbeli v zavetišču in potem smo eno posvojili mi. In tamala si je zapomnila, da je sestrici od Missy ime Repa in me je spraševala, če ima Repa tudi že nov dom in kje sedaj živi
. Ji vse razložim in potem tamala vpraša:
A ko bodo pa vsi dobili dom, potem bo pa lahko imela Missy mladičke?
Ne, tudi takrat ne...
A ko bomo pa imeli dovolj dinarčkov, a jih bo lahko takrat imela
?
Ne tudi takrat ne....
Zakaj pa ne?
Ker je imela tako operacijo, da jih več ne more imeti.
A bi lahko imeli kakšnega drugega psa potem, ko bomo imeli dovolj dinarčkov?
Ne, ne bomo imeli še enega psa.
Ja zakaj pa ne, če bomo imeli dovolj denarja
?
Ja, ker denar ni problem, ampak to, da je treba skrbeti za dva psa, dva česati, dva voziti na sprehod, za dva urejati varstvo...
In ker je bilo že pozno zvečer, smo potem to debato prekinili. Do naslednjega ogleda mojpespikaneta, seveda.
In še pogovor s tavelikim, po ogledu mojpespikaneta, seveda
:
A bi ti vozil Missy na agility? Ja ne vem, mi reče (ampak mu na faci piše, da bi, samo nima pojma kako in kaj...).
Pa se še malo pogovarjamo o tem, kaj to je, pa potem končno izjavi - a bi hodili skupaj?
Ja lahko, mu rečem. Ja kul, kdaj pa? Verjetno jeseni, ko se spet začnejo tečaji...
Sem sicer potem razmišljala, da agility za Missy ni najbolj primeren, ker ona ne laufa tako hitro, pa bomo še videli - če ne bi tekmovali, bi bilo tudi kul, da bi hodili. Predvsem, ker se mi zdi, da bi bil tavelik super za delat s psom, ker se mu da že marsikaj dopovedat in se zna navodil tudi držat
- je že naumil, kako bi Missy spravil čez tunel - s priboljški, itak
Razmišljala sem tudi o RO, če bo le hotel sodelovati. Za Missy vem, da bi z veseljem
Evo, takle mamo
Ful vesela kocka