Pudelj
Ah, ne, ne, so se mi pa prikupili, moram priznat, čeprav sem včasih malo zviška gledala nanje (ja, tudi jaz sem ena izmed tistih, ki sem zaradi enega dobila vtis, da so vsi pudlji "histerični in zoprni"
V naši soseski je bila ena gospa z manjšim črnim, ki je deloval živčen in je ves čas nekaj bevskal, skratka, kot otrok sem mislila, da so vsi mali psi "živčni", pudli pa sploh.
No, potem sem pa spoznala enega agilitaškega mojstrčka Benčka, ki ga je včasih njegova lastnica pripeljala v našo pasjo šolo, da sta nam kazala trikce in druge vragolije in še eno malo skulirano pudljico, pa sem končno videla, da tista moja slika iz otroštva ni realna
Potem me je pa še mama Natis "okužila" z informacijami takimi in drugačnimi, o barvah, razstavah in negi in ko sem spoznala nekaj njenih, sem si rekla, da v bistvu sploh ni vedno res tisto, kar smo bili prepričani do sedaj. Da so tudi pudlji lahko luštni, če lastnik ve, kaj hoče imeti od njih
Pa ful zanimiva je ta njihova "zakompliciranost" glede velikosti, barv, cel doktorat moraš naredit, da veš, kaj imaš
Ampak - take neskončna nega, redna striženja, razčesavanja itd ... jooooj, to je pa res nekaj, kar bi mi bilo preveč, povem po pravici. Ker sem ravno pri Natisovih babncah videla, da tle res ni heca, če hočeš imet dlako, moraš skozi nekaj papirčkat, pa česat, pa kopat
Jaz pa še sebe ne vozim k frizerju
Moraš uživat v tem, to sigurno
Meni se zdi, da pri tebi sploh ni dvoma, ti si vedno urejena od glave do pete in uživaš tudi v tem, da sta psički taki, ane
Bi morala videt, kake face sta naredili Natis in njena frizerka, ko sem mečkala frizerkinega velikega belega pudlja, pa sem ugotovila, da je prekrasen, ampak, da bi bil še bolj, če bi bil kar cel "pobrit na hrta"
Takega bi pa imela! Sta se začeli od smeha skoraj po tleh valjat
Po mojem še nista slišali bolj neumnega predloga za pudljevsko fruzuro
Torej - bog ne daj meni dat pudlja, ker bi bil revež - pobrit na nulo