Naj odgovorim zase in moje bližnje, če ne drugega bo mogoče kakšen pameten nasvet...
Menda se vsi zavedamo, da so zdravila testirana na živalih. In to ni vse kar je slabega na njih. Vsa zdravila imajo stranske učinke, če ne drugega vplivajo na naša jetra. Z jemanjem kemičnih pripravkov v obliki zdravil, nas pravzaprav farmacevtska industrija vleče v en tak fin začaran krog, ki gre vedno hitreje in vedno težje je stopiti iz njega. Več ko poješ zdravil bolj si odvisen od njih. Zakaj mislite, da se tako otepajo alternativnih načinov zdravljenja? Ravno zato, ker se bojijo za svoj zaslužek
.
No pa konkretni odgovori:
Velikokrat namesto Aspirina in podobnega prav dobro prime črna grenka kava z limono. Ja ima grozen okus, glava pa le neha bolet.
Hormonske tabletke sem jaz osebno opustila, delujejo le 99,9% zanesljivo. Pašem med 0,01% in imam 5 letni dokaz... Tudi o kondomih imam 10 letno mnenje
. Bi pa prej izbrala kondome, saj ščitijo tudi pred spolno prenosljivim boleznim, kar tabletke ne znajo
Namesto kapljic za oči je super navadna fiziološka raztopina, lahko tudi doma narejena (sol+voda zavreš in zadeva je narejena). Za nos je še najbolj učinkovita inhalacija žajblja, natresk pa za boleča ušesa (če seveda zadevo tretiraš takoj in ne čakaš, da je polno gnoja...).
Imam dobre izkušnje tudi s homeopatijo in bioterapijami - sploh pri otroku, ki so ga skoraj eno leto "filali" z antibiotiki in je bil od le teh zelo izčrpan in neodporen. Od obiska pri bioterapevtu pred šestimi leti je uspel zbolet le malokrat, pa še to samo za manjšimi virusnimi obolenji+noricami.
In ja sem tudi proti tem testom. V končni fazi se vse testira tudi na prostovoljcih in marsikatero zdravilo se izkaže za neprimerno, čeprav je bilo pri testih na živalih vse ok. Naj pač testirajo na bakterijah in ljudeh prostovoljcih. Bi rada slišala en sam pameten razlog zakaj ne bi preskočili testa na živalih, če imajo prostovoljce, ki v marsikaterem primeru neozdravljivih bolezni malo manj kot čakajo v vrstah na te teste.
Včasih so rekli: Za vsako bolezen rož'ca raste, danes pa bolj velja: za vsako tegobo se tabletka dela. Jaz bolj verjamem v prvo in se tega kolikor se le da držim.
lp
T.