mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 23:49:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 248 249 250 251 252 [253] 254 255 256 257 258 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 333080 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
ursika
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 118


« Odgovor #3780 : torek, 19.08.2008 : 00:07:42 »

Hmm. Ruby ima hrano Royal Canine Hypoallergenic. Se mi zdi da ji kar ustreza. Opažam pa da alergijo VEDNO dobi ko sma pri babici na Pohorju, saj vedno dobi bolhe ko sma tam. In ja spet je dobila bolhe. In tokrat lahko samo čakam da mineta še 2 tedna da končno menjam zaščito pred bolhami. Ima kdo kakšno idejo kako naj se na njej neškodljiv način spopadem z njimi ta čas?
Mislim, veterinar je rekel da ji ne smem dat nobene ampule oz da je ne smem pošprejat še naslednjih 13 dni, saj je ponoven vnos oz nanos teh sredstev škodljiv po tako kratkem času. Ne morem verjet da so bolhe tako imune saj spet kar skačejo po njej. Danes sem jo pač skopala pa je kar se alergije tiče boljše. Edino stanovanje bom spet lahko celo šprejala. :S Pa vse stvari ponovno oprala in ven skuhala.

Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #3781 : torek, 19.08.2008 : 00:17:22 »

Kalsang...ja, so rodovniški. Nočem pa kazati s prstom in naštevati, se ne spodobi.  Wink Na pamet se jih sedaj spomnim vsaj 5. V bistvu nerodovniških šicujev sploh ne poznam bolj kot do te mere, da se kdaj pa kdaj s kom srečamo in se kužoni povohajo.

Mojadva imata edino zaščito proti zunanjim zajedalcem Caninin sprej in trenutno deluje fantastično, imamo pa ga že nekje leto in pol. Ni ne bolh, niti klopov (morem potrkat). Je pa čist naraven in se ga lahko uporablja kljub ampulam. Ampak ko imaš invazijo bolh, ne pomaga nič drugega kot proti invazija. Sem jo enkrat doživela ob posvojenem mačku in si je ne želim več, to je takooooo odporna zalega, da je groza!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3782 : torek, 19.08.2008 : 01:58:20 »

Poznam tudi jaz nekaj rodovniških shih tzujev z alergijami, ampak ne izrecno na piščanca. Strinjam se s tabo, da bi morali vzreditelji pri vzrejnih kombinacijah paziti na te zadeve, vendar žal ne pazijo še na veliko resnejše, kaj šele kaj takega. Žal. Sicer je pa piščanec na sploh problematičen pri psih, dovzetnih za alergije, tako da je težko reči, da je alergija na piščanca specifična za shih tzuje. Pri vseh alergijah je glavni krivec oslabljen imunski sistem, ki burno reagira na sicer nenevarne dražljaje. Oslabljen imunski sistem je lahko delno genetsko pogojen, pridobljen, lahko je pa tudi samo prehodnega značaja, na primer pri psicah med in po gonitvijo. Seveda je jasno, da če se problemi z alergijami pojavljajo pogosteje v določenih vzrejah, nekaj ne štima.

Sessa, svinjina ni primerna hrana. Vem, da pravijo, da bi jih morali z njo hraniti, ker se na Kitajskem poje največ tega mesa, ampak mislim, da je organizem shih tzujev že dolgo navajen "evropskega" jedilnika, saj so v tem delu sveta že skoraj stoletje. Poleg tega pa je težko reči, s čim točno so jih Kitajci v preteklih stoletjih hranili. Edino, kar je znano, je to, da se jim je zelo dobro godilo. Njihov jedilnik je bil pa že takrat strogo varovana skrivnost, saj so dvorni evnuhi, ki so jih vzrejali, med sabo tekmovali, čigavi psi bodo najlepši in najbolj všečni cesarski družini.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #3783 : torek, 19.08.2008 : 08:25:05 »

Tudi nam piščanec povzroča preglavice, tako da s piščancem ne hranim že 3 leta. Je pa res zelo težko dobiti hrano ki ne vsebuje vsaj nekaj piščančjega Sad

Uršika tudi mi imamo RC Hypoallergenic, to je edina od dietnih hran, ki jo je sploh jedla, vse ostalo smo samo povohali in se zmrdovali. Za bolhe pa tako kot sem že napisala, pri alergiji ti ne bo pomagal noben bilo spray, je vse preblago, tako da na žalost je tukaj nujna kemija. Kot že rečeno sem jaz zadovoljna s Frontline sprayem, ki se sedaj dobi tudi pri nas. Nič ni narobe če v sezoni špricaš na 3 tedne, je pa res da se moraš vsaj 3-4 dni po nanosu izogibati dežju, kopanju, na splošno močenju psa. Potem pa dobro drži vsaj 3 - 4 tedna. Če ne naneseš ponovno pravi čas si potem dober spet za 14 dni ali več Sad Mi smo ravno v tem obdobuju sedajle, ker se je lina takoj po nanosu povaljala v nekem smrdljivcu in sem jo mogla takoj skopati, potem pa čakati vsaj 14 dni do ponovnega nanosa. Kolikor piše na navodilih zadeve ne moreš predozirati...je pa problem ko dajem še stronghold pa potem ne morem špriacati, tako da imamo midve največ problemov ravno ko pridemo z dopusta.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #3784 : torek, 19.08.2008 : 08:32:43 »

Kalsang, saj ne pravim, da je piščanec specifičen za njih, ampak da je pametno, da se hitro pomisli na njega, ker ponavadi na govedino še nekako pomislimo, na piščanca se pa kar pozablja, pa je zelo pogost alergen. Žal sem imela s prejšnjo mešanko takšno kalvarijo glede alergij, da mi je vsakič groza, ko vidim, da se nekdo bori z odkrivanjem alergenov. Mi smo jih odkrivali 6 let, da je na koncu bogica izgubila skoraj vso dlako po zadnjem delu telesa in glavi.

Je pa recimo zanimiv primer pri mojem shih-tzuju.....lupila so se mu moda, dobesedno kožo je do živega nekaj razjedalo, bolečine takšne, da bog pomagaj, mi pojma nismo imeli kaj je temu vzrok(pa še celi zbor veterinarjev zraven), smo že razmišljali o kastraciji, ker nismo znali pomagat, agonija je trajala z enim presledkom 1 mesec in tri tedne...no, kaj je bil vzrok?...plesen, ki se nam je naredila  pod tepihom pod kavčem, ker nam je predtem počila vodovodna cev in se očitno zaradi zime ni stena dovolj posušila. Dobro, da sem imela izkušnje s prejšnjo psico, ki je bila alergična na sintetiko in sem rekla, da odstraniva vse tepihe v bajti, za vsak slučaj. Moda so se zacelila v 4 dnevih po odstranitvi....tukaj je bila takšna sreča, ker sama plesni, dokler je ne bi bilo dovolj, da bi jo zavohala, ne bi našla, Žep pa bi bil na koncu kastriran zaradi tega.  Tongue
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3785 : torek, 19.08.2008 : 09:20:34 »

Mi  nimamo problemov s piščančjim mesom  Zamarro ga obožuje Grin
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #3786 : torek, 19.08.2008 : 09:24:53 »


Mi imamo pa raje govedino pa jagenčka! Grin
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


« Odgovor #3787 : torek, 19.08.2008 : 09:38:09 »

Felina s katerim veterinajem si pa najbolj zadovoljna, če smem vprašat? Jaz v Mariboru nimam ravno najboljših izkušenj..  Sad Če ne bi bilo tako daleč bi hodila najraje kar v Topolšico.

Ne vem če se lahko tu piše poimensko-lahko poveš tud samo ulico  Smiley
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #3788 : torek, 19.08.2008 : 09:57:56 »

Ne vem če se lahko tu piše poimensko-lahko poveš tud samo ulico Smiley

Lahko se napiše. Wink


Malo prej sem napisala, kako radi imamo predvsem govedino in jagenčka. No, se je začelo poznati na postavi, točneje na teži. Sedaj smo se ustavili pri 7.4 kg. khm  Shocked   Tongue
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53


« Odgovor #3789 : torek, 19.08.2008 : 10:06:06 »

Lahko, super  Smiley

Torej z veterinarji na Šentiljski imam slabe izkušnje in nisem bila tam že nekje dve leti pa dvomim, da me bodo še kdaj videli.

Trenutno hodim pač na Kliniko na Pobrežje, kjer je pa spet tako-odvisno na koga naletiš. Za Topolšico sem pa zato napisala, ker se je dr. Matko našemu psu posvetil tako kot še jaz pri treh psih nisem nikoli doživela-pozitivno seveda. Ampak žal je za vse sprotne stvari predaleč.

Koga bi mi pa ti priporočala?
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #3790 : torek, 19.08.2008 : 10:08:33 »


Za dr. Matka pa res slišim same pozitivne stvari. Krasno je, da so še vedno tudi tako dobri in zavzeti veterinarji. Ko bi jih le bilo še več takih.


Mi smo iz Ljubljane, tako da za vas verjetno odpade.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #3791 : torek, 19.08.2008 : 10:23:04 »

Jaz prisegam na veterinarja v Slovenji vasi (takoj ko prideš v slovenjo vas, prva mala uličica levo, so čist frišni od februarja je klinika). Šefa poznam že nekje 7 let in je zdravil mojo prejšnjo psičko in je prav on ugotovil alergijo na sintetiko, ko so vsi ostali tavali v temi, sodelavka pa je moja sošolka iz srednje šole. Se pa resnično potrudijo in ni jim težko te poslat k specialistu po bolj podrobno mnenje, če je potrebno, če vidita, da nista dorasla problemu ali da so potrebne bolj zahtevne preiskave.  Aja, pa šef ima shih-tzuja...hihihihihi. Pa še posvetijo se ti in so full nežni in se prvo prikupiju psu, potem pa bezajo  Wink Tudi, ko smo mi imeli problem z jajčki in smo resnično tavali v temi, sta me že naročila k neki veterinarki-profesorici na veterinarski fakulteti, vendar se je potem poštimalo, kot sem že povedala, z več sreče kot pameti.

Drugače pa sem na splošno nad mariborskimi klinikami zelo razočarana, žal.
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3792 : torek, 19.08.2008 : 10:57:23 »

 za Dr. Matkota sem jas že slišala veliko dobrih stvari in če ti ni predaleč ti ga priporočam iz izkušenj.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3793 : torek, 19.08.2008 : 11:05:45 »

zelim si, da bi nali skrivne recepte teh evnuhov Cheesy verjetno niso nic posebnega, ampak bi bilo zanimivo Wink
Logiran
ursika
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 118


« Odgovor #3794 : torek, 19.08.2008 : 12:24:25 »

Slovenja Vas pri Ptuju misliš?
Jaz sem sicer zadovoljna na Kliniki v Mb, na Šentiljsko pa v ambulanto za male živali pa je ne peljem več.
Bi pa rada drugo mnenje.
Logiran
Strani: 1 ... 248 249 250 251 252 [253] 254 255 256 257 258 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines