mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 00:17:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 233 234 235 236 237 [238] 239 240 241 242 243 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 361101 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Mava
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53

« Odgovor #3555 : ponedeljek, 28.07.2008 : 14:36:27 »

Živjo.

Imam eno vprašanje: mi lahko kdo svetuje kako je s čipiranjem - je boljše da se mladička čipira v Sloveniji ali v državi, kjer se je skotil (v mojem primeru na Hrvaškem)? Je o tem spoloh vredno debatirati ali je povsem vseeno, kje dobi čip?

Mnenja so dobrodošla  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #3556 : ponedeljek, 28.07.2008 : 15:20:53 »

Pse se čipira ob prvem cepljenju proti steklini. Ti boš mladička dobila že prej, zato bo cepljen proti steklini v Sloveniji in bo dobil slovenski čip.

lp

Ljubica
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #3557 : ponedeljek, 28.07.2008 : 15:38:46 »

Se zahvaljujem za odgovor.

No, vprašala sem zato, ker sem dobila tako vprašanje iz Hrvaške. Očitno lahko pri njih čiširajo prej, da bi potemtakem jaz dobila malega že s čipom.

Hvala še enkrat in lep dan.  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #3558 : ponedeljek, 28.07.2008 : 16:35:51 »

Lahko se jih čipira že prej, se pa to v Sloveniji plača posebej, medtem ko je ob cepljenju proti steklini vključeno v ceno cepljenja. Kako je na Hrvaškem, ne vem. Drugače pa ni nič hudega, če bo psiček imel hrvaški čip.
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #3559 : ponedeljek, 28.07.2008 : 17:02:20 »

Posiljamo vam slikce nasih kuzkov v njihovem specialnem vozilu "shih tzu mobil-u" Grin

Tudi pri nas je postalo zelo vroce, tako, da se hladimo v senci...

lp
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
Sporočil: 300

« Odgovor #3560 : ponedeljek, 28.07.2008 : 19:00:53 »

Grin
Logiran
ursika
nekaj malega že vem
Sporočil: 118

« Odgovor #3561 : sobota, 02.08.2008 : 08:23:36 »

Kot prvo, zadnjič sem bila pri veterinarju in je tam bila tudi ena gospodična z Shih Tzu psičko, ki jo je ves čas imela v torbi. Tako sem jaz mislila, da je sigurno še mladiček (bila je res mala in s čisto kratko dlako). Potem pa sem slučajno slišala, da je psička stara že 2 leti in tehta 4kg. Baje je bila čistokrvna. Je to običajno? Sama sem imela vtis, da so Shih Tzuji povprečno vseeno težji - okoli 7 kg ali se motim? Je možno to kakšna "podvrsta"?

No, odgovarjam na vprašanje. Mislim, da si videla mene (v Mariboru, na kliniki). Psička je rodovniška.
Je pa res mala, še vedno pa po standardih. Kar se pa teže tiče, če bi jo boljše pogledala bi videla da je zelo nežne konstitucije, se pa že nekaj časa trudim da bi jo na zdrav način zredila. Od nekdaj se pač držim načela da lahko je kolikor želi se pa ogromno giba in skače okrog tako da je že skoraj misija nemogoče da pridobi na teži.
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #3562 : sobota, 02.08.2008 : 11:24:12 »

ursika nisem s tem želela čisto nič slabega povedat-ne me narobe razumet! Žal mi je bilo potem še nekaj časa, da te nisem nagovorila glede psičke. In predvsem v tej smeri kje si jo kupila, ker je res zelo luškana in bi sama raje imela manjšega Shih Tzu-ja (nežnejše konstitucije) kot pa večjega in močnejšega.  Smiley

Res je tvoja pravi cukerček  Cheesy In da ne bo pomote, nič ti ne "očitam" ali kaj podobnega, da ne skrbiš zanjo prav-prej nasprotno. Koliko sem opazila, je zelo dobro vzgojena (mirna je bila, ubogala) in tudi dobro negovana. Tako da vse pohvale  Smiley

Bi me pa vseeno zanimalo, če mi seveda želiš povedati, kje si jo kupila in ali si že od vsega začetka vedela, da bo tako majhna tudi kot odrasel pes?

Pa brez zamere  Smiley
Logiran
Kimi*
odvisnež
Sporočil: 595

« Odgovor #3563 : sobota, 02.08.2008 : 14:16:13 »

Če je psička mala in nežne konstitucije ne vidim razloga zakaj bi jo redili? Takšna pač je in dodatna teža bi verjetno slabo vplivala nanjo. Se pa šicuji po mojih informacija razvijajo nekje do treh let (naj me kdo popravi če sem udarila mimo), tako da čisto možno da še ni popolnoma razvita in se bo še malo okrepila.

Drugače je bila pa meni tuid Lina bolj všeč ko je bila lažja, v zadnjem letu se je malo okrepila pa tudi poredila pa je zdaj prav težka za nosit  Smiley prej sem tistih 5 in malo kg prenašala naokoli brez problema, sedaj mi ta dodatna kilca dela prav probleme....no njej pa zaenkrat ne, tako da bo kar takšna ostala.

Je pa res da se Lina zelo veliko giba in mogoče je tudi to kaj 'prineslo'  k njeni okrepitvi. Včasih me je že kar malo strah da je zanjo preveč toliko sprehodov, ampak glede na to da je navajena od malega in ji kondicijsko ne dela to nobenih problemov bomo to prakticirali še naprej. Seveda ne v vročini, takrat se zelo hitro utrudi in je najbolj srečna če lahko cel dan doma poležava (tako kot zdajle) in prav 'čukasto' gleda ko jo nagovarjam da greva ven....

lpk
Logiran
sessa
rad pišem
Sporočil: 447

« Odgovor #3564 : sobota, 02.08.2008 : 18:04:19 »

hmmm...moja lucy je stara 5 mesecev in ima 2,2 kg komaj in je zelo zelo mala, pa je tudi rodovniska. Mislim, da to ni odvisno od tega.
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #3565 : sobota, 02.08.2008 : 18:12:56 »

Manjši šicuji niso podvrsta. Standard je samo eden in ta določa težo od štiri kilograme in pol do osem. Gre za genetiko, prednike, ali za okrnjen razvoj zaradi bolezni.

Logiran
ursika
nekaj malega že vem

« Odgovor #3566 : sobota, 02.08.2008 : 18:41:06 »

Domnevala sem da bo manjša, saj sta tudi njena starša nežne konstitucije. Kupila sem jo v ZG pri gospe Ružici. Kar se pa teže tiče pa se mi zdi da se dejansko še razvija, po višini je po standardih, težka pa je 4,2 kg. Ker sama razmišljam o leglu-čaka nas seveda še vzrejni pregled, vem da bi morala imeti vsaj 4,5kg. Kar se pa ostalega tiče je sam veterinar rekel da je dovolj močna in krepka da kar se brejosti tiče nima ugovora. Je pa bil presenečen da želim opraviti vzrejni pregled. hehe
Eno vprašanje. Glede na to da je obvezen pregled očk in pogačic. Kaj natančno sploh pregledajo?Smiley V tem sem še res novinka.
Aja in nisem se jezila zaradi komentarja samo če me po cesti ustavljajo vse mogoče ljudje z butastimi vprašanji glede rase  in komentarjev saj papirjev ne rabi da sem že alergična na vprašanja o "čistokrvnosti". Zadnjič me je ena celo napadla da kje sem kupla tega mešančka ki je zelo podoben njenemu 15kg "čistokrvnemu" shih tzuju... Ponavadi se obrnem in sem tiho takrat pa sem ji mogla svoje povedat. No poslušala itak ni ampak samo ponavljala da je rodovnik samo p****** in da je njen super in krasen. Saj nisem jaz začela in nikoli ne bi rekla da je en pes zanič ali karkoli če nima papirjev...
No zdaj sem se malo razpisala.Tongue
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #3567 : sobota, 02.08.2008 : 19:40:33 »

Vem kako je to ko so povsem tuji ljudje "pametni". Še enkrat bi ti rada povedala, da nisem jaz imela nič slabega v mislih.

Sama dobim čez en mesec samčka in glede na to, da ima njegova mama enake (ali morda celo iste) prednike, zna bit (oz. to so mi tu na forumu že sugerirali) tud manjše postave.  Smiley

Jaz sem še tudi novinka na tem področju (rodovnik, vzreja..), sem pa bila s teto in njeno Bernsko planšarko na slikanju kolkov v Ljubljani in na vzrejnem pregledu. Pri slikanju kolkov se nam je kar smilila-ni fajn videt ko ti pes zaspi (sploh pa tak veliki, ki ga moraš potem še sam dvigovat in brisat za njim veliko lužo bruhanja, sploh ker nimajo nič pripomočkov za to). Izvid dobiš v slabe pol ure. Kak pa je pol glede vzrejnega pregleda pri Shih Tzu-jih pa ne bi vedela. Bi pa tud mene zanimalo-zna bit da se bom tudi jaz odločla za to smer.  Smiley

ursika a strižeš jo sama ali jo kam voziš? Je bila res zelo lepo postrižena.

Prijeten večer želim vsem.
Logiran
ursika
nekaj malega že vem

« Odgovor #3568 : sobota, 02.08.2008 : 19:54:16 »

vozim jo. sam mislim da kontaktov takšnih ne smem dajat na forumu. morem si paket zrihtat da lahko privat sporočila pošiljam:P
drugače pa je lih danes alergijo dobla-sma bli na pohorju od ampule pa je že očitno preveč časa minlo in so jo bolhe pogrizle. si je šope dlak izpulila  Cry boga revica. sem takoj ranice z jodom pomazala pa ji ampulico dala. zdaj pa spančka ko angel.
Logiran
Mava
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #3569 : sobota, 02.08.2008 : 20:11:12 »

Ojoj, pri takih malih so takšnem stvari kot napadi bolh še hujši..

Ja, jaz si bom tud ta teden uredila midi paket in te potem prosila za informacijo kak jo voziš stričt. S čim jo pa hraniš? Samo briketi ali tud druge stvari?
Logiran
Strani: 1 ... 233 234 235 236 237 [238] 239 240 241 242 243 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.