mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 16.08.2024 : 17:20:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 222 223 224 225 226 [227] 228 229 230 231 232 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 338110 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3390 : četrtek, 03.07.2008 : 13:50:05 »

Tazadnji stavek  je namenjen samo rahlemu razmišljanju o kakšnem sprehodu. Wink
Ker grem na  glavni dopust  zdej   mislim da do  26. julija.
Tko da prosim če to ne bi potekalo brez mene Undecided
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3391 : četrtek, 03.07.2008 : 13:52:08 »

Da z zadnjimi tačkami ne plava'
Čudno.
Mojega daš samo v kopalnico pa s tačkami maha kot robot Grin
Za zobke pa mislim da  dokončno zrastejo okoli 5 meseca  al šestega?
Nisem sigurna naj kdo drug še kaj več pove.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3392 : četrtek, 03.07.2008 : 13:55:34 »

hvala za odgovor. Hja meni tud ni jasno zakaj je tako 'lesena'...vsaj refleksno bi mogla migati. Mislim da je prevec razvajena. Smiley Ker je tud nasplosno zelo plasljiva in marsikdaj netipicen shih tzu. Samo spala bi in ni za nobeno akcijo. Ampak meni je najlepsa in najbolsa Smiley tako zelo bi rada videla, da bi plavala Sad
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3393 : četrtek, 03.07.2008 : 13:59:34 »

Bom na morju mojega kužija probala posnet.
Ga daš v  vodo miga ko nor ampak prosti izhodu  Grin
Mogoče jo je pa tako strah da z zadnjimi pozabi plavat Grin(hec9
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3394 : četrtek, 03.07.2008 : 14:02:34 »

Mlečni zobje se začnejo menjati v četrtem mesecu starosti. Zamenjajo se hitro, nekoliko dlje in pozneje se menjajo zadnji zobje. Kako hitro in kdaj pa je odvisno tudi od linij, prednikov itd. Sicer se pa o teh stvareh lahko pogovoriš tudi z vzrediteljico. Wink

Glede plavanja smo pa že veliko pisali. Večinoma šicuji niso ljubitelji vode in zaradi konstitucije niso dobri plavalci. Zato je nikar ne sili v vodo! Zakaj si želiš, da bi plavala? Je to res tako pomembno?

Glede zaspanosti - se tebi mogoče da okrog skakat in noret pri 30 stopinjah plus v pelc mantlu? Šicuji se ne počutijo najbolje v poletni vročini. Ne samo, da imajo zelo gosto, težko dlako, ampak jim kratek gobček tudi otežuje dihanje v poletnih temperaturah. Njihov čas je jeseni, pozimi in zgodaj spomladi.

Priporočam, da se bolje pozanimaš o pasmi, preden začneš pripisovati določena vedenja in razpoloženaj razvajenosti. Svojo psičko najprej poskušaj razumeti, preberi kaj o pasmi, pogovarjaj se z vzrediteljico, brskaj po internetu, pojdi v tečaj male šole. Samo tako jo boš razumela.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3395 : četrtek, 03.07.2008 : 14:02:48 »

mislim da bo to glede straha cisto drzalo Sad Na morju jo bom dla v mali colnek za dojencke pa jo bom malo vozla po vodi pa se trudla z njo...bomo vidli kak bo Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3396 : četrtek, 03.07.2008 : 14:04:05 »

Nikar je ne sili v nekaj, kar ji ni všeč in nobenemu ne koristi!
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3397 : četrtek, 03.07.2008 : 14:13:24 »

hmmm...
eno leto preden sem kupila Lucy sem se zelo zanimala za shih tzuje in sem precitala ogromno knjig o psih (ceprav imamo doma ze 15 let starega psa, pa se ta ni prvi), sprintala sem si vse na internetu o shih tzujih in kontaktirala z nekaj psarnami. Mislim, da ze kar veliko vem, ceprav se ucimo vse zivljenje.
In bog ne daj-v nic je ne silim...mi na kraj pameti ne bi prislo. Glede tega, da pa ni za nobeno akcijo-to sem mislila bolj v sali, kajti ona spi v postelji do kakih 1h popoldan frajerka, ko se jaz in fant zbudima ze davno prej. potem pa lezima kot dva krapa poleg nje, ker se nama smili, da bi jo zbudila Smiley faca je. Ceprav morem reci, da je izredno inteligenta in pridna.
Se enkrat-v nic je ne silim in nocem pametovati.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3398 : četrtek, 03.07.2008 : 14:16:41 »

Se opravičujem, ampak tvoji posti zvenijo, kot da se nisi kaj dosti pozanimala. S tem ne trdim, da se nisi, samo tako zveni.

lp
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3399 : četrtek, 03.07.2008 : 14:25:13 »

Kalsang, super fotke  Grin ! Pamo res uživa v tej poletni frizurci  Cheesy! Uživačka mala  Kiss!
Sicer nisem pristašica "postriženih shih tzu-jčkov", ker so nekateri resnično čisto oskubljeni in ničemur podobni, ampak Pamo je pa res lepotička tudi s kratko frizurco! Všeč mi je, da ste ji na glavi vseeno pustili malo daljšo dlako... Nekateri pasji frizerji pa tudi glavo čisto "zabrijejo"! Luštna je ni kaj, pa pomoje tudi bolj "živahna"? A tiste ranice so že izginile?

Ja, sessa, nekateri pač niso "rojeni" plavalci, pa če si to še tako želijo  Wink... Endy pa je čisto nasprotni primer  Angry! Razred zase mu pravim! "Bognedaj", da ga nimam na povodcu v bližini kakše vode, pa naj bo globoka reka ali pa samo blatna luža! Takoj se zažene v vodo! Enkrat sem morala za njim, ker je reka po dežju pošteno narasla in si je fant namislil, da bo šel v vodo! Pa je bil tok premočan in ga je začelo s tokom nesti!!! Groza  Shocked! Brez pomisleka sem skočila za njim, da sem ga lahko ven potegnila! Pa sem mislila, da bo po tej slabi izkušnji (ker ga je voda pošteno zalila) drugače in se bo vode bal... pa sem narobe mislila  Roll Eyes! Še z večjim zagonom leti proti vodi - a na (mojo) srečo, je flexi dolg le 5m in do vode gospod ne pride  Grin! Včasih se mi zdi, da je bil v prejšnjem življenju prinašalec  Huh, ker ima tako izrazit lovski in plavalni nagon...
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3400 : četrtek, 03.07.2008 : 14:33:05 »

Mogoce moji posti zvenijo tako, ker meni ni nikoli dovolj. Trdo vrjamem, da bom cez nekaj let se vedno postavljala ista vprasanja, ker ne verjamem da je en clovek zmozen vse vedeti.
Radi bi povprasala razlicne ljudi z razlicnimi izkusnjami in z razlicnimi odgovori Wink

Eva D., ko sma bila s fantom letos prvic na morju, sva srecala zakonca z dvema shih tzujema. Ena je bila mamica, druga pa njena hci. In sta nama povedala, da mamica prav mrzi vodo, 'ta mala', pa je skupaj z bratci in sestricami na prvem skupnem dopustu ze noro cofotala po morju. In baje je tud cisto nora na vodo. Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3401 : četrtek, 03.07.2008 : 14:37:00 »

Ja, Pamo je že bolj živahna. Ranice se lepo celijo. Še malo, pa bo tudi najbolj grda zaprta. Na sliki, kjer leži na ležalniku, lahko vidiš rumene madeže na tačkah od joda.

Mislim, da bomo Pamo glavo naslednjič bolj postrigli. Je ostalo preveč dlake in ne izgleda najbolj proporcionalno glede na telo.

Endy je pa živ norc! Znamenita angleška strokovnjakinja za shih tzuje Audrey Dadds v svoji knjigi piše, kako nekateri angleški shih tzuji  tečejo za konji, ko se njihovi lastniki odpravijo na ježo, nekateri pa tudi na glavo skačejo direkt v reke in druge narasle vode in da je treba na takšne posebej pazit. Očitno je Endy po mami podedoval en kup nebodigatreba prikupnih genov...

Ne glede na strast do vode konstitucijsko niso dobri plavalci, zato je treba pazit. Je pa čofotanje po vodi nekaj drugega kot plavanje. Naša Tara na primer ne mara plavati, zelo rada pa čofota v bistrih potokih in se poleti tako hladi. V vodo gre samo tako globoko, da še vedno stoji.

Sessa, nič ni narobe z vprašanji, ampak na nekatera osnovna so odgovori vedno enaki. Wink
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #3402 : četrtek, 03.07.2008 : 14:59:16 »

Naš pesajnko je tudi med tistimi, ki ne marajo vode, je pa letos ugotovil, da je prav fino čofotat po potokih (Iški Vintgar ga je čisto navdušil), gre pa tako kot Tara samo do tja, kjer lahko še stoji! Rabil je pa 3 leta, da je pogruntal, da voda ni noben bav bav. ga pa seveda nismo prisili, da je šel v vodo. Na morju sicer uporabljamo  blazino, tako zelo debelo, da ja vosda ne pride do Zena, ampak tudi to počasi opuščamo, ker se vidi, dam u ni jabolj všeč. kaj čmo nekater pač nikoli ne bodo tako navdušeni nad vodo,kot npr. Endy.
sessa, da ne boš mislila, da je samo tvoj tak, da rad spi. Tuz naš vstaja iz postelje tam nekje okol 12, in je včasih prav težko, ko je treba zgodaj vstat, ga je treba prav mal porukat, da ga spravim iz postelje oz. rabi kar veliko prigovarjanja!
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3403 : četrtek, 03.07.2008 : 15:14:07 »

Ja, eni so pravi "norci", kar se tega tiče  Cheesy! Tak ko Endy! Pa zanimivo mi je to, ko včasih ne uboga in nato z ostrim tonom zabrusim proti njemu ukaz STOJ, in se takoj na "rit" pokne, in čaka na pohvalo... ko pa vodo zagleda, pa ne pomaga nič! Takrat popolnoma ogluši in še na "adijo" ne reagira, ko ponavadi se začne bogec kar tresti, ko mu rečem adijo, pa ni važno ali se igra s pasjimi prijatelji, takoj je pri meni... Ko vodo zagleda, pa res nič ne vžge! Pa sem bolj "pametna" pa ga priklenem in to je to! Ne pustim mu v vodo, ker so vse več al manj onesnažene, umazane, smrdljive, naj pa kaj "stakne" (kakšno okužbo), pa konc koncev tudi za njegovo dlako se bojim! Endy močno precenjuje svoje sposobnosti in ni dober plavalec, pa če še tako rad čofota po plitvih ali pa plava po globjih vodah!

Lovski nagon ja... sicer ne dirja za konji (bi pa po moje tud, če bi imel možnost)! Najbolj "na živce" mu grejo ptice, na drugem mestu so pa muce in žuželke in poštarjev motor  in sesalec Shocked! On bi polovil (če bi le lahko) vse živo, tak pa za zdaj ulovi in laja in renči in na ves glas opozarja na vse "neživo" - od listov, vej, papirčkov, škatel... tak da je že prav tečno  Roll Eyes! Da pa spoh ne omenjam kako nespretno lovi tisto, kar jaz hočem, da ulovi in prinese nazaj (piskajoči sendvič, ali pa žogice ipd...)  Lips Sealed...

P.S.: Sem opazila zdaj rumenkasto obarvano dlako na tačkah, ko si omenila, ampak drugače se pa ne vidi, ker je res taka carska fotka, da se ji moraš kar zavidljivo nasmehniti, tak brezskrbno zleknjena na hrbtu leži in uživa  Grin!


 
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #3404 : četrtek, 03.07.2008 : 15:22:41 »

Hehehe, uživaj, dokler traja... Ko odrastejo, postanejo bolj resni in nekateri "nastopajo" samo še za izbrance...  Cool

Prav smešno, kako se spremenijo, tudi ko se preselijo. V mestu je bila npr. Pamo čista kavč punca, okolica je ni pretirano zanimala in večino pasjih opravkov je postorila Tara. Odkar smo na vasi, pa je druga pesem. Pamo je pravi čuvaj, nahruli vsakega, ki pride mimo hiše, pa čeprav je do ceste kar nekaj metrov. Začela je preganjati tudi mačke, pri čemer ji je pomagala tudi Tara. No, to sem jima nekako izbila iz glave, toda naš domači maček še vedno ne sme na "njuno" teraso.  Angry Na vrtu, drugje v hiši pa ga zdaj mirno tolerirata, seveda pa je dobre volje konec, če menita, da ogroža nesporno njun delež dobrot, s katerimi se mastijo njuni človeki. Prej je v Ljubljani na vsakem koraku srečevala pse, tu pa jih ni tako veliko za srečat na sprehodih in včasih mine kar nekaj dni preden kakšnega vidimo. No, v Ljubljani je vsako pasjo družbo trmasto odklanjala, tu pa teče k vsakemu psu.  Cheesy Tara pa vse te spremembe spremlja iz distance in si verjetno misli "današnja mladina..."  Roll Eyes

Logiran
Strani: 1 ... 222 223 224 225 226 [227] 228 229 230 231 232 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines