mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 16.08.2024 : 23:36:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 215 216 217 218 219 [220] 221 222 223 224 225 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 338258 krat)
0 članov in 24 gostov pregleduje to temo.
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3285 : četrtek, 19.06.2008 : 12:54:34 »

Lep pozdrav! Z Endyjem sva ravno prišla od veterinarja (SPET)  Undecided!!!

Ko sem prišla domov s faksa, je začel močno stresati z glavo sem in tja, pa sem mu pogledla v uhico, pa ni bilo nič za videt... Nato ga hotela prečesati, in ko sem ga prijela za glavico, in se dotaknila desnega uhlja, je tako zacvilil in zajokal, da me je kar na "rit vrglo"  Shocked, ker nikoli ne joka za brezveze oziroma, mora biti res silna bolečina, da spusti sploh kakšen glas od sebe! Takoj sem ga pograbila in peljala k veterinarju... pa ga pregleda, pa nič, rekla je samo, da naj bi bilo levo uho malce vneto, pa mu je dlake populila (pa še zajokal ni), kapljice mu je dala v obe ušeski, pa (spet) je dobil protibolečinsko injekcijo, ju3 pa morava priti nazaj na pregled!

Po mojem nima vnetih ušes, če pa bi že mel, bi imel verjetno ravno desno, ki ga tako zelo boli in ne levo, kot  je dejala veterinarka... Naj povem, da z glavo samo stresa, se ne vozi po desni uhici ali kaj podobnega, pa tudi praska se ne (kar je značilno za vneta ušesa)! Uhico drži čisto pri miru, ko zažvižgam samo z levo pomiga, z desno nič ne reagira! Ima kdo kašne podobne izkušnje?

Res me je zelo strah, da mu slučajno ni kakšna trava globoko v uho prišla, kot se je zgodilo njegovemu bratcu BooBootu nedolgo nazaj, pa so mu zdravli vse ostalo (vnetje...) na koncu pa ugotovili, da se mu je ena trava zapičila zelo globoko v uho... Veterinarka mu je sicer pregledla ušeska globoko v notranjost, vendar se je videlo, da se naju želi na hitro oznebit, ker se je bližal čas kosila  Angry! Rekla je samo, da naj mu dam te kapljice, ki sem jih dobila (Otomax), pa mu ne mislim devat kapljic za brezveze!!!

Zanima me, če je možno, da si je uho kako "nategnil" ali pa da je kam "zahakljal" z njim, ker se mi zdi, da ima kar za kakšen centimeter daljšega od levega...
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #3286 : četrtek, 19.06.2008 : 13:55:06 »


Bog Endy. sram

Eva D., nimam pojma kaj bi lahko bilo, glede na dejstvo, da je bil pregledan in da ni videti, da bi bilo z ušeski kaj narobe. Meni se ob vsem tem poraja ideja, da greš še h kakemu drugemu veterinarju, glede na tvoje pisanje glede odnosa pri tej veterinarki.  Undecided

Si uspela potem še sama pogledat v uho? Ti pusti ali še vedno ne, zaradi bolečin?
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3287 : četrtek, 19.06.2008 : 14:42:04 »

Ja, prej, ko je spal, sem ga na bok položila, pa mu pregledla uhico pa še trznil ni, sam po mojem mu je ta protibolečinska injekcija primla, ker sam spi  Undecided!

Bom videla,  če ne bo nič boljši, ga bom ju3, ko grem domov, peljala v Topolščico, ker zdaj sva v Mariboru in kadar sva tukaj ga peljem v tukajšnjo (meni najbližjo) veterinarsko kliniko. Sej so zelo prijazni pa vse, sam tak se mi zdijo... ko jim povem, da si naj čas vzamejo za Endyja pa ga naj vredu pogledajo (ker mam res ful slabe izkušnje z veterinarji še od mojega prvega shih tzujčka, ki so mi ga "zasral" oziroma so ga rešvali, ko mu očitno ni bilo več pomoči  Cry)... tk na hitro z nama opravijo, vedno! Pa sem ga že pred 14 dnevi zarad napada reverse sneezinga imela pri veterinarju, pa so mu vse drugo zdravli! Sem že rekla, da jim nočem pameti solit, ker se ne spoznam na njihovo stroko, sam če jim povem, da pes ne kašlja ampak da ga duši, je to razlika! Pa ne zdi se mi prav, da ga šopajo z injekcijami (ker jih je zdaj v 14 dneh dobil kar 6  Angry), če mi ne znajo niti povedati kaj mu je, mene pa ne jemljejo resno  Undecided! Si mislijo, spet ena tistih smrklj, ki majo psa namesto otroka in pretiravajo za vsako malenkost! Pa ni tako! Če se mi miško joka doma itak da ga bom peljala vetu...
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #3288 : četrtek, 19.06.2008 : 14:55:32 »

Pa pelji ga k Valentincicu ce si v Mariboru - samo bodisi k njemu ali k Levacicu.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #3289 : četrtek, 19.06.2008 : 15:10:04 »

joj,moja pupa pa ma neki neverjetni strah pred povodcem. ko ji ga nadenem obsedi in se ne premakne za nic na svetu.sploh nevem kako jo bom navadila nanj.z ovratnico ni vecjih tezav.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3290 : četrtek, 19.06.2008 : 15:14:31 »

McKruster ta dva veterinarja delata na Kliniki na Pobrežju ne? Se bom prestavila k njim! Hvala za info!

Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #3291 : četrtek, 19.06.2008 : 15:23:43 »

Ne bi hotla kaj preveč strašit, samo se tudi nama z Emmy dogaja, da ko prideva iz sprehoda je polna tiste trave, ki ima neke vrste klasje. Ta trava zleze čisto povsod in kužek od sosede je poginil, ker mu je šla v uho in je prav tako niso dovolj hitro opazili. Pri Emmy vidim, kako kr leze po dlaki noter v kožušček in je prav zoprna, zato sem ta čas zelo pozorna na te zadeve.

Jst bi tudi poiskala drugo menje pri drugem veterinarju če bi bilo tako kot opisuješ, jok ob dotiku z ušeskom, pa slabe izkušnje z veterinarko...Ne bi odlašala..
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3292 : četrtek, 19.06.2008 : 15:34:40 »

Tashi pošiljam en velik koš  Kiss in ,da bi vam še zeloooo dolgo delala družbo Smiley
Glede veterinarja pa  se najde kar nekaj takih primerkov jaz ga k mojemu najbližjemu vozim samo cepi.
Na preglede pa  če mi bo kdaj treba ga pa peljem v Slov.Bistrico.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #3293 : četrtek, 19.06.2008 : 15:48:47 »

Ja, na Mlekarniski pazi, ne tista pri Ramzesu. Pa upam, da boste stvar resli, pa povej jim obvezno, kaj vse so ti zadnje dneve delali, ker mislim da je to za novega veta precej vazno.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3294 : četrtek, 19.06.2008 : 15:58:00 »

Nati80 zdaj si me pa res prestrašila! Tudi z Endyjem prideva s sprehoda včasih s kakšno takšno travo v dlaki (ki ima takšno klasje in ravno takšno je imel BooBoo v ušesu), vendar mu jo pač izčešem... Kako dolgo je pa imel tisti sosedin kužek travo v ušesu in je res poginil samo zaradi tega? Če ima Endy kaj v ušesu, je to moral dobiti danes zjutraj na sprehodu, ampak tako kot sem že rekla, opaziti ni bilo ničesar, šele ko sem prišla domov okoli pol enajstih je začel stresati z glavo in ko sem ga prijela za desno uho je ful zacvilil! Še prej, ko sem ga lulat peljala in mu samo ovratnico nadela, je zacvilil, ker sem se mu dotaknila predela pod ušesom... zdaj pa ne vem, morda se mu je bolečina razbolela in ga zdaj boli vse okoli ušesa...

Ja, McKruster, obvezno, vsakič, ko greva k veterinarju, pa če naju ne sprejme vedno isti, vedno povem kaj je prejšnji "izvajal" na njem in proti čemu vsemu je bil cepljen in podobno... (vseeno) Hvala za opozorilo!
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #3295 : četrtek, 19.06.2008 : 17:02:06 »

Nisem te hotla prestrašit res ne, upam da je veterinarka pri kateri si bila pogledala v uho in da se tudi oni zavedajo, da je sedat tako obdobje s temi travami in so pozorni na to, če ne pa jih ti opomni na te zadeve. Sosedin kuža pa je po mesecu dni poginil prav zaradi tega ja, vsaj tako je meni znano, podrobnosti sicer ne vem, vem pa da je bil sicer zdrav kokeršpanjelček.

Kaj pa da se je kam zataknil in si res "navlekel" uho, da se je bolečina razbolela? Je kakšna možnost? Ali da si je kam priščipnil uhelj? Občutiš ti kakšno oteklino, ima kakšno ranico? Če mu seveda upamš pogledat, da ti ne izmika, čeprav če je stresal z glavo.. ga mora nekaj moti drugega od same bolečine.. Jst tako laično sklepam, ne me vzet dobesedno.. Ne vem no.. Še eno mnenje drugega veterinarja je vsekakor dobrodošlo, meni pri takšnih zadevah niso važni stroški, jst sm z Emmy zaradi alergije tri veterinarje obiskala na treh razmičnih koncih oddaljenih od 30 do 80 km v eno smer! Ker enostavno nisem bila zadovoljna s tistim, kar so opravili na Emmy, ker izkušnje z alergijami imam sicer pri sebi, mislim pa da so si zadeve v določenih merah podobne.. No da ne bom zašla s teme.. Kužki, ki imajo močno odlakana ušesa so v večji nevarnosti glede tega klasja, kot kratkodlaki kužki, ker klasja niti ne vidiš in ono samo leze noter.. Žal je tako, pozornost pozornost in še enkrat pozornost glede te smotane trave...
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #3296 : nedelja, 22.06.2008 : 18:28:24 »

Pozdravljeni Smiley,

pri nas je bil vceraj prav pomemben dan. Praznovali smo najdaljsi dan v letu Cheesy. Za nas je to prav poseben dan, ko zazgemo carovnico, ki nam je prinesla zimo in dolge zimske noci Smiley! Na ta dan  zazelimo prijateljem cim lepse poletje in cimvec dolgih dni. Samo okoli polnoci se malo zmraci in po tretji uri se spet zacne daniti Smiley. Ce pozabis na tak bioritem, se ti zna zgoditi, da kmalu pades v "komo" po tem norem poletju Grin.

Pikec pa vam posilja slikico iz Slovenije, z razstave v Hrusici. Najlepsa hvala avtorju fotografije za trud  Smiley! Bo Mei Tashi posredovala tole zahvalo fotografu  Smiley.

lp
Irena
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #3297 : nedelja, 22.06.2008 : 18:31:58 »

Ja seveda  Grin Grin, slikica sledi...



lp
Irena
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
****
Sporočil: 300


« Odgovor #3298 : nedelja, 22.06.2008 : 20:26:53 »

Pravi cukerček en velik  Kiss zanga
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #3299 : ponedeljek, 23.06.2008 : 16:02:55 »

Pikec je pravi maneken  Kiss! Lepotec v pravem pomenu besede  Grin!

No, mi2 z Endyjem pa sva v soboto zaključila poglavje boleče uho! Sreča, da sem bila tako trmasta in vztrajna, ter da sem poslušala svoj 6 čut in sem Endyja v soboto peljala še v drugo veterinarsko kliniko, kjer so si celo vzeli čas za naju in mi "prisluhnili"  Grin! Vedela sem, da razlog bolečine ni bilo vneto uho, ker ni bilo nobenih "simptomov", ki bi dali razlog za tako mnenje... Endyju je veterinar samo pogledal v desno uho in rekel: "Joj, kaj ma v ušesu, revček!" Nato mu je dal pomirjevalo, in iz desnega ušesa potegnil 2 cm dolgo travo, ki se mu je zapičila v steno sluhovoda 1 mm stran od bobniča  Shocked!!! Rekel, je da sem prišla "zadnji čas", ker drugače bi se mu to trnjevo klasje "vraslo" v steno sluhovoda in bi bi potreben zahtevnejši poseg... Ko mu jo je izpulil se mu je iz ušeska ulila kri, meni pa se je odvalilo veliko breme s srca... To trnjevo klasje nama je "zavil" v spomin, danes pa sem ga nesla pokazati veterinarki, ki se nama je zadnjič, dobesedno "smejala v obraz", ko sem samo omenila, če je kakšna možnost, da ima Endy nekaj v ušesku... Sprva ni verjela, da je to prišlo iz njegovega ušesa, potem pa je videla, da se ne hecam in se nama "opravičila"  Lips Sealed... v glavnem zdaj vem kam nikoli več k veterinarju, pa še naprej ji bom "slabo reklamo" delala, če me bo kdo vprašal po izkušnjah s to veterinarko!!!

P.S.: Prilagam še slikico te "zloglasne"  Angry trnjeve trave iz Endyjevega ušeska...

Logiran
Strani: 1 ... 215 216 217 218 219 [220] 221 222 223 224 225 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines