o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 11:51:15
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
shih-tzu - čvek
Strani:
1
...
211
212
213
214
215
[
216
]
217
218
219
220
221
...
353
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: shih-tzu - čvek (Prebrano 361398 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
zamaro
otrok do 14 let
Sporočil: 300
Re: shih-tzu - čvek
«
Odgovor #3225 :
petek, 06.06.2008 : 15:47:04 »
Tudi moj je nogometne linije.
Saj je zmožen pol ure laufati za žogo gor in dol opazila sem da ti kužki sploh niso tako občutljivi ampak so pravi hiperaktivci
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
«
Odgovor #3226 :
petek, 06.06.2008 : 15:50:17 »
Aja da tako zelo slabo prenašajo vročino pa nisem vedla
Sreča da imamo vikend v hladni senčki in lokacijo plaže na sami božji senci tko da se nam ni treba sekirat
Logiran
Kimi*
odvisnež
Spol:
Sporočil: 595
«
Odgovor #3227 :
petek, 06.06.2008 : 15:56:37 »
Citat: Kalsang , petek, 06.06.2008 : 15:36:41
Pri nas se morje najbolje obnese v obliki najete hiške s hladno senčnato teraso tik ob plaži, da ni treba nikamor hodit. V avtu pa je seveda obvezna klima.
ja tudi mi prakticiramo takšne počitnice odkar imamo Lino, pa se čisto nič ne pritožujem, ker imam tudi sama najraje takšne kraje
Ampak tele vaše linije so pa ubijalske...a imam samo jaz pridnega, delovnega psa al kaj
no saj zadnje čase se nekaj sili biti tudi mali teroristek, tako da posledično trpijo igrače, pa tudi kakšni živalski prišleki dobijo svojo porcijo negostoljubnosti, aja pa malim čivava prijateljem kaže kaj pomeni biti pomemben in ta glaven pes
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #3228 :
petek, 06.06.2008 : 16:01:14 »
Kimi, tudi meni takšne počitnice najbolj pašejo. Se nič ne pritožujem!
Glede linij se pa nič lepe ne delaj. Saj vsi vemo, da popolnega psa ni!
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
«
Odgovor #3229 :
petek, 06.06.2008 : 17:05:54 »
Logiran
majaoko
še malo sramežljiv
Sporočil: 54
«
Odgovor #3230 :
sobota, 07.06.2008 : 11:32:31 »
Hehe očitno imajo potem vsi radi žogo. Miša je dobesedno nora, ko jo zagleda in vedno je pripravljena na igro
Mam pa eno vprašanje. Miša je zelo zelo požrešna in hrano kar golta. Včasih ji hočem dat kaj dobrega (npr. hrustanec) in ona ne da bi ga vsaj enkrat pregriznila, ga pogoltne. Učasih tako hiti pri hrani, da se kar duši in velikokrat začne kašljat
Po hrani pa skoraj vedno kolca, pomoje zato, ker prehitro "požre"
Še večji problem pa je sedaj, ko čuvamo psa (mejni terier) od prijateljev in sedaj še extra hitro pobaše hrano.
Ali mi lahko kako svetujete? Ali sploh lahko kaj naredim, da nebo hrane goltala?
Hvala
Logiran
zamaro
otrok do 14 let
«
Odgovor #3231 :
sobota, 07.06.2008 : 11:43:17 »
Ta problem je tudi pri nas skledo briketov mi moj požeruh dobesedno "požre" v manj kot pol minute Razmišljala sem da bi mu kupila večje brikete ki jih bo mogel malo pregristi. Kaj pa mislite vi?
Zdaj ko imate v hiši dva psa mislim da jesta tako hitro iz "faušije" mogoče bi bilo bolje da ju hraniš ločeno
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #3232 :
torek, 10.06.2008 : 13:56:54 »
Angesana - se vidimo v četrtek +- ob 19:30
točno ti pot lahko opišem po e mailu (oglasi se mi)
No tukaj pa je naša Anitka z Ronjo, ki na vaš čvek bolj poredko pogleda
[attachment deleted by admin]
Logiran
Laguna
rad pišem
Spol:
Sporočil: 324
«
Odgovor #3233 :
torek, 10.06.2008 : 17:49:34 »
Zelo lušna pupa!
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
«
Odgovor #3234 :
četrtek, 12.06.2008 : 23:29:47 »
Lepo pozdravljeni
!
To nedeljo, 15. 6., imava z Endyjem najino 1. razstavo - končno
! Ker v Marini Portorož še nisem nikoli bila (vem pa kje je in kako do tja priti), me zanima, če kdo od vas ve (ker se ta marina baje nahaja na veliki površini, na kateri se nahajajo tudi hale), a je ta razstava v hali ali na prostem? Vem, da je "smotano" vprašanje, ampak resnično nisem nikjer na netu zasledila (tudi na njihovi uradni spletni strani ne) kje bo razstava potekala
. Vem samo to, da bo v Marini Portorož!
Pa še to... to "potrditev prijave", ki sem jo dobila domov že pred skoraj mesecem dni, moram pokazati kje? Ker naj bi bila to hkrati vstopnica zame, predvidevam da na samem vhodu ali pri tisti "recepcijski stojnici", kjer dobim še potem natančnejše napotke...
Pa še nekaj me zanima
! Kaj uporabljate vi razstavljalci na svojih psih, da vašim lepotičkam in krasotcem njihove oz. vaše "umetnije" tako lepo (na miru) stojijo na njihovih glavah? Mi2 z Endyjem imava kar velike probleme, ker ima po kopanju tako mehko, puhasto in svilnato dlako, da mu s čopkov gumice kar drsijo in se mu čopek slej ko prej razdre, če že malo zmiga z glavo
(pa mu delam prav te ti. "razstavne frizurce", ko moraš ta glavni čopek podpret še z manjšim čopkom - za tem taglavnim, nato pa oba dva skupaj spnem še z 1 gumico, tako da ima kar 3 gumice, pa se mu čopek vseeno hitro razdre)! Na nekaterih razstavah sem videla tudi, da na psih uporabljajo kar lake za lase (torej človeško kozmetiko), pa se mi zdi, da tisti laki še za človeške lase niso primerni, kaj šele za dlako
! Kaj storiti, če se bi mu čopek slučajno med samim razstavljanjem v ringu razdrl
?!
Logiran
moly
nekaj malega že vem
Sporočil: 114
«
Odgovor #3235 :
petek, 13.06.2008 : 08:26:57 »
Eva, na tvoja vprašanja bodo odgovorili razstavljalci, jaz pa vama želim veliko sreče in da bo frizurca obstala
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3236 :
petek, 13.06.2008 : 08:38:09 »
Razstava je v halah, kjer ponavadi popravljajo jahte. Bo vse označeno, pa tudi tja se bo zgrinjalo veliko razstavljalcev, tako da ne moreš zgrešit.
Najprej na vhodu veterinarju pokažeš Endyjevo knjižico, kjer je vpisano cepljenje proti steklini (potni list). Tam imej pripravljeno tudi potrdilo prijave, če te bo kdo vprašal zanj. Ponavadi pa gledajo takoj na vhodu samo veterinarsko potrdilo o cepljenju.
Glede čopka - pomembno je, da ga mladičku narediš dovolj nizko, da se dlakice ven ne izmuznejo. Lak se uporablja za utrditev zgornjega dela čopa nad gumico, kar pri vama še ne pride v poštev, saj Endy še nima tako dolge dlake. V zmernih količinah pa lak ni noben bavbav, se ga pa takoj po razstavi spere z dlake. Za učvrstit dlako nad očmi pod gumico pa se uporabljajo različni gel itd.
Mislim, da v Portorož pride tudi Ružica. Sicer ne vem, kateri dan, ampak predvidevam, da v nedeljo. Z veseljem ti bo pomgala narediti čopek. Jaz sem sicer prijavljena oba dneva, ampak ni sigurno, da bom tam tudi v nedeljo. Če bom, se lahko obrneš tudi name.
lp
Logiran
sessa
rad pišem
Sporočil: 447
«
Odgovor #3237 :
petek, 13.06.2008 : 10:32:07 »
eem...s psom dejansko ne mores ven noret,v primeru,da ga zelis imeti za razstave? v tem primeru, bo moja lucy kar pozabila na lepotna tekmovanja. najraje na svetu nori in se mece po blatu. tega ji pa res ne mislim vzet.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3238 :
petek, 13.06.2008 : 10:51:15 »
Razstavni šicu lahko hodi na sprehode, vendar moraš vedeti, kaj lahko in kaj ne. Sprehodi po grmovju, hosti itd. definitivno odpadejo. Takoj po sprehodu je treba iz dlake odstranit nabrane smeti in sprat konice. Redno je treba psa kopat in uporabljat primerno kozmetiko (pravi šampon, obvezno dober balzam).Treba je znat dlako česat z ustrezno krtačo in sprejem za razčesavanje, da ne uničiš konice. Skrbet za dlako na glavi,brke itd. Naša Pamo kar dosti hodi na sprehode v naravo, vendar ima dlako speto v papirčkih, tako da je zaščitena.
Se da, ampak nekatere stvari vseeno odpadejo.
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 205
«
Odgovor #3239 :
petek, 13.06.2008 : 12:04:28 »
Oj!
Aha, super! Z go. Ružico sicer nisva bili zdaj nič na vezi, ker je nočem za vsako malenkost "obremenjevat" (čeprav je rekla, da jo naj, sam se mi ne zdi potrebe), zato včasih kar vas povprašam za nasvet, ker vem, da imate tudi vi veliko pojma o vprašanem
!
Tako da kalsang, hvala za koristne informacije, če boš pa na razstavi se pa tako ali tako vidimo in te v primernem trenutku še za "rokav pocukam"
!
sessa: lahko ti garantiram, da so tudi razstavni psi (vsaj tistih razstavljalcev, ki jih jaz osebno poznam) deležni takšnih in drugačnih norčij na sprehodih! Z Endyjem ravno tako hodiva na sprehode po (pokošenih in manj pokošenih) travnikih, zganja "norčije" s pasjimi prijatelji na "igralnih uricah" in pride domov umazan "do ušes"
... pač več dela, časa in energije vložiš v nego dlake po sprehodih... še ju3 ga bom "zdivjala" ven, da bo potem zvečer, ko ga bom mogla itak celega okopati in pripraviti za razstavo, pa tudi dejansko na dan same razstave bolj miren! Seveda, pa kot je rekla kalsang, je treba potem dlako (po letu starosti), ko le-ta sega do tal, tudi ustrezno zaščititi (je pač zavit v papirčke, al pa mu spleteš kitke) in to je to! Ni treba, da bi pes trpel, zaradi "bolnih ambicij" razstavljalca
, no vsaj moj ne bo, razstave gor al pa dol - če bova pač vidla, da na razstavah nisva kos konkurenci oz. tistim, ki zmagujejo, bova pač nehala razstave obiskovat, ampak nikoli ne bom rekla, da nisva probala
!
Lepo se imejte... razstavljalcem pa veeeeeliiik uspeha na razstavi
!
Logiran
Strani:
1
...
211
212
213
214
215