mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 17.08.2024 : 15:08:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 180 181 182 183 184 [185] 186 187 188 189 190 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 338645 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #2760 : sreda, 05.03.2008 : 21:35:10 »

Hvala Lea*. Žepek  je itak največji car  Cool za nas.  Wink  Grin Pokica....ja, plan je bil pošišati ga na višavskega terierja, to leto pa bo na grifona ali šnavcerja, se še pogajam s fantom, ker mu šnavcerji niso preveč všeč Cheesy. Malo se je treba norca delat iz naših kužkov.

Mi imamo skupno večerno in jutranje rihtanje. Zjutraj greva oba v kopalnico, jaz poštimam svoje zadeve, njemu spucam okice, pregledam dlakice okoli oči in jih po potrebi ostrižen (moj je ostrižen okoli oči, ampak tega ne priporočam nekomu, ki ni pripravljen redno pregledovat stanja dolžine dlakic, oz. če se kuža ne pusti strižti okoli oči...moj miruje kot kip  Wink). Zvečer imamo higieno okic, lulčka in ritke, prečešem pazduho in ovratnik ter za uhicami (tukaj se najraje naredijo vozli), občasno pregledam dolžino dlakic na blazinicah, ker če je predolgo, se naredijo med blazinicami zbiti vozli dlake, ki vnamejo kožo in lahko dobi tudi glivice in to jih tudi zelo boli. Krempljev mi ni potrebno strižt, ker je vsaki dan zelo dolgo na terenu.

Glede kopanja...moj vidi šampon zelo redko, mogoče 2x na leto, je pa res, da je skozi poletje postrižen zelo na kratko in je vsaki dan v vodi, pozimi pa ga malo spuca dež, malo sneg, malo pa jaz. Kot malega ga jaz nisem sploh kopala s šamponom, razen z vodo. V bistvu sem glede tega malo zadržana in mogoče med lastniki shih-tzujev malo čudna  sram.

Glede šolanja pa tako...malo zdrave pameti, nekaj po občutku, kar nekaj informacij od bolj izkušenih in iz knjig, ne podleganja preveliki srčkanosti  Wink in najpomembneje (sploh če je to prvi kuža) resnično kvalitetna pasja šola (oz. inštruktor) in če si slučajno iz Lj s tem ne boš imela prevelikih problemov.

Mah sem se razpisala, se mi vidi, da sem tak crknjena, da mi še samo prsti migajo, ostalo pa je odpovedalo.  Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2761 : četrtek, 06.03.2008 : 13:04:38 »

xena1, o negi je veliko napisanega na moji spletni strani.

Glede kopanja s šamponom, Felina je res izjema, ostali jih kopamo bolj pogosto, ampak kot je napisala, je njen Žepek poleti dosti v vodi, pozimi pa na snegu + tuš brez šampona, pa še postrižen je in redno česan, zato je čist.

Drugače pa je zelo pomembno, da izbereš ustrezen šampon in balzam. V našoh trgovinah je izbira zelo slaba. Ustrezno kozmetiko lahko kupiš na pasjih razstavah (npr. No. 1 All Systems). S šamponom lahko kopaš na 14 dni, obvezno moraš uporabiti tudi balzam, psa pa po kopanju posušiti s fenom (med sušenjem ga obvezno krtači). Po kopanju še kakšni dve uri ne sme ven, da se koža do konca stabilizira. Drugače pa je to bolj podrobno opisano na moji spletni strani.

Glede vzgoje, težko ti zdaj tukaj pišemo traktake. Bo treba bolj konkretno vprašat. Še najbolje pa bo, če gresta v šolo, kot je že napisala Felina. Če si iz Ljubljane, ima Klub za tibetanske pasme svojo šolo, ki je namenjena majhnim psom (povezave na moji strani - ikona pod mojim nickom).

lp
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2762 : četrtek, 06.03.2008 : 13:53:04 »

Kalsang, kateri sprej za razčesavanje pa vi uporabljate oziroma bi bil za priporočat. Jaz s svojim nisem preveč zadovoljna, ker se mi zdi preveč voden. Se mi zdi, kot da bi dlako sprejala z dišečo vodo. Tongue Namreč, ko ga nanesem na suho dlako in jo razčešem, je potem le ta še vedno vlažna. Tudi po daljšem česanju. Verjetno je odvisno tudi koliko jo posprejaš. Roll Eyes Malo se šalim, čeprav mislim, da ne pretiravam. Pa tudi od kvalitete, seveda. Ta verjetno ni najbolj, sem pa le tega našla, za mladiče.
Ali so Iv San Bernard (upam, da je prav) in Bio Groom dokaj kvalitetni znamki? Res, ponudba v trgovinah je bolj boga.

Pa še vprašanje. Verjetno vas veliko uporablja silikonske gumice za čopke. Ko sem jih kupovala, mi je prodajalka rekla, da kužke te gumice čisto nič ne motijo in jih ne cukajo. Kaj menite, je to res oziroma kako vaši kosmatinci reagirajo na njih? Ni mi všeč to, da kadar gumico dajem dol, ostane na njej nekaj zlomljenih dlačic. Je še kakšna boljša varijanta, kot so te silikonske gumice tudi kar zadeva to, da niso "agresivne" do dlak. Upam, da sem bila razumljiva.  Tongue

Evo, mi čez slaba dva tedna začenjamo hodit v šolo.  Cheesy  Komaj čakam! Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2763 : četrtek, 06.03.2008 : 14:01:27 »

Pokica, jaz uporabljam kozmetiko Vellus (naročam prek interneta). Imam pa še dva neporabljena spreja doma od Iv San Bernard. Lahko ti ju pošljem in ju preizkusiš. Znamka je sicer OK, samo naša Pamo je imela ogromno podlanke, zato sem potrebovala boljšo kozmetiko, da sem ukrotila vso tisto volno in jo uredila za razstave. Za domačo nego paje ISB čisto OK.

Ja, res je odvisno, koliko posprejaš. Dlaka po česanju ne sme biti več mokra, včasih je sicer še malo vlažna. Verjetno boš morala manj špricat.

Trik s silikonskimi gumicami je pa naslednji: ko gumico želiš sneti, jo prestrižeš s škarjicami za nohte. Wink Res so najboljša opcija za čopke delat, vendar jih je treba rezat. Ne da se šparat. Če dol celo jemlješ, itak dlaka ostane na njih in niso več uporabne.

lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2764 : četrtek, 06.03.2008 : 14:03:28 »

Še nekaj sem pozabila: ni ti treba uporabljati sprejev oz. kozmetike za mladičke. Mirno lahko uporabljaš isto kozmetiko, kot se uporablja za odrasle šicuje. Wink
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2765 : četrtek, 06.03.2008 : 14:55:57 »

Ja super, zelo prijazno od tebe! Vnaprej hvala!! A ti pišem na ZS ali kako bi se komunicirali glede tega? Boš rekla, kako ti najbolje ustreza. Wink

To pa nisem vedela, da ni potrebno paziti na kozmetiko izrecno za mladiče. To je pa koristen nasvet.  Smiley

Tole s škaricami je pa super ideja, na katero pa moram priznati, nisem sploh pomislila. Huh Pa ni tako, da bi jih šparala. Če je kaj v zvezi z nego poceni, so to gumice. Grin  Ponavadi je tako, da jih menjam nekajkrat na dan, saj se kar mimogrede razrahljajo ali dol padejo med divjo igro. Zato se mi je zdelo to cukanje sporno. Ker to naredim nekajkrat na dan.  Lips Sealed
Sedaj vem, kako naprej, hvala. Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2766 : četrtek, 06.03.2008 : 15:07:22 »

Pošlji mi naslov na ZS, oziroma se prek ZS dogovoriva. Bom verjetno jutri v Lj.

Glede gumic: si jih pri nas kupila? Zato, ker tiste ta prave silikonske se ne dobijo v naših trgovinah, samo na razstavah. Tiste, ki jih prodajajo v trgovinah, so čisto ok, so pa manj močne, pa tudi veliko cenejše od tapravih.

Sicer pa za domačo uporabo vama ni treba profi izdelkov uporabljat.

Glede kozmetike: bolje je, če uporabljaš kozmetiko, primerno za šicuja, kot kozmetiko za mladiče, kjer je slednja namenjena mladičem vseh pasem, kar je preveč splošno. Za šicuja je primeren šampon in balzam No.1 All Systems ali Iv San Bernard zeleno jabolko za dolgodlake pse (šampon in balzam - tu je treba biti previden in dobro prebrat, kaj piše na nalepki, ker je embalaža za veliko izdelkov podobna; tudi navodila za uporabo je treba brat originalna angleška, ne prevoda, ker je ta obupen).

lp
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2767 : četrtek, 06.03.2008 : 17:20:16 »

kalsang, ZS je bilo poslano. Smiley

Ja, gumice kupujem pri nas. Se pravi, da to sploh niso prave silikonske gumice?  Huh Super. Tongue  So pa res švoh, hitro se pretrgajo, ja, verjetno so zaradi tega tudi veliko cenejše od tapravih.

Verjetno je veliko bolje, da uporabljam enakega proizvajalca tako za šampon kot za balzam, je tako? Sedaj je tako, da imam ISB balzam - zeleno jabolko (pa se mi je zdelo, da sem nekje prebrala, da priporočaš  Cheesy), od Bio Grooma pa šampon, ta je pa za mladiče. Ko ga porabim, bom kupila tudi šampon od ISB, če je to bolje.

Jaz sem imela namen januarja na razstavi kupit kake bolj kvalitetne izdelke, pa mašnice za čopke,...., pa sem se v tisti euforiji kar izgubila in ostala praznih rok. Vem pa, kako bom ravnala naslednjič. Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2768 : četrtek, 06.03.2008 : 17:24:43 »

Sem že odgovorila na ZS! Wink

Ja, bolje je imeti vse od iste znamke (recimo ISB zeleno jabolko).

Za gumice pa itak, saj pravim, glih profi verjetno ne rabita, ampak ta prave silikonske veliko bolje držijo.

Ti jih bom prinesla par za sprobat, če ne pozabim.

lp
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2769 : četrtek, 06.03.2008 : 17:32:24 »

Ja, sem videla, sedaj pa nikakor ne najdem poti na ZS. Cry A mi please poveš kam pogledam za ZS pošto? Prej sem našla, sedaj pa ne.
Sem pa ena cvetka. sram
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2770 : četrtek, 06.03.2008 : 17:35:06 »

Našla, vseeno hvala! Smiley
Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #2771 : četrtek, 06.03.2008 : 18:40:54 »

Pokica, en medklic glede gumic...so razlicnih velikosti in debeline. Izbira je odvisna od kolicine dlak v copku in debeline dlake. Za vsakodnevno uporabo je bolje izbrati manjse, tanjse gumice, ki jih ni treba toliko prepogibati, ker tudi to lomi dlako.

Lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2772 : četrtek, 06.03.2008 : 20:32:46 »

Ojla, Agnesana! Koristen medklic.. Wink

Sama uporabljam medium gumice.

lp
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2773 : četrtek, 06.03.2008 : 20:48:10 »

Agnesana, hvala za info. A kaj, ko se vse te različne oblike in debeline tukaj ne dobijo. Huh  Tongue
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #2774 : sobota, 08.03.2008 : 20:51:05 »

Pokica jst ti z veseljem odstopim svoje gumice, ker jih jst ne uporabljam več (kupljene v ameriki, če se ne motim, če ne me bo kalsang popravla) ker je naš kužek postrižen, se mi pa zdi neumno, da mi stojijo v predalu! Pošilji mi Zs pa se bova zmenile! Wink Smiley Sm že razmišljala kaj naj naredim z njimi in bom prav vesela, če jih lahko nekomu dam!
Logiran
Strani: 1 ... 180 181 182 183 184 [185] 186 187 188 189 190 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines