mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 07:41:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 331481 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #330 : četrtek, 23.02.2006 : 22:11:31 »

Jana, ni problema... Samo tu me nekaj moti. Čeprav si izbrisala ime, po katerem Katja K. sprašuje, lahko uganem, o kom sprašuje in tudi tebi je jasno, kaj bi ji vsak vesten forumovec o tem človeku povedal. Tako pa ji ne moremo nič povedati, čeprav gre v tem primeru za dobro kužkov.
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #331 : četrtek, 23.02.2006 : 22:14:51 »

no vidiš da je šlo vse kot je treba  Wink tudi Srečka je brez maternice,ker je bila tam ena cista  Undecided ampak kar je treba je pač treba in zdaj je super.tudi naša mala se je prvi dan tresla,pa je ležala na toplem na kavču.sem jo pokrila z dekico,pa se je še vedno tresla.no potem ko sem jo nekako čudno objela in jo poskušala ogret (čeprav sem dvomla da jo zebe) se je nehala trest.
tista tekočina se imenuje nekroveyxim (ali nekaj podobnega).mi je rekla veterinarka da pravijo da to preprečuje ponoven nastanek tumorčkov na mlečnih žlezah,pa je rajši dala kot preventivo.
Katja K. upam da bo kdo znal svetovat.mogoče je moja shih-tzujka ravno od človeka po katerem sprašuješ...sem že pojasnila zakaj nismo izbrali naj vzreditelja kar bi ga lahko sram mogoče je ena redkih ki nimajo velikih zdravstvenih težav,ali pa tudi ne.ona jih v glavnem nima dosti.
mimo grede,kakšna se vam zdita šampon extra body in regenerator super cream od biogrooma?kako se uporablja ta balzam?tam je napisano kar precej komplicirano...piše za vozle,za namastit psa in za običajno nego.zdaj pa nevem če naj gledam za namastit psa al za običajno nego.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #332 : četrtek, 23.02.2006 : 22:17:16 »

Katja K. obrni se na Klub za tibetanske pasme Slovenije - obstaja internetna stran z vsemi podatki.

Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #333 : četrtek, 23.02.2006 : 22:22:24 »

Sem ti hotela zasebno poslat pa ne morem, nimava ne vem katerega paketa... Mail se je cenzuriral....Pa to že vse skupaj postaja malo smešno.

Včasih je forum deloval v dobro kužkov in skrbnih lastnikov, zdaj pa... ne vem več dobro zakaj točno ga imajo.

Pa saj ni pomembno. Kalsang,  hvala za pomoč! Se bom obrnila na klub. O tistem gospodu sem si pa že mislila, da je tako, kot si namignila.
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #334 : četrtek, 23.02.2006 : 22:27:24 »

tudi mene malo moti to da se vse cenzurira...ker zdaj se ne sme posredovat nobenih informacij v dobro kužkov glede vzrediteljev.upam da bo tvoja prijateljica vseeno kaj našla  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #335 : četrtek, 23.02.2006 : 22:29:23 »

Ja, Kalsang, tocno tako. Lahko ji v vsakem primeru razlozite vse o posameznih tipih vzrediteljev in o "pravem postopku" kupovanja shih tzuja. V nekaterih temah tukaj zelo lepo opisujete, kako se je treba zadev lotiti... Sami kupci pa naj se odlocijo, ali zadostuje ponudba omenjenega gospoda tistemu, cemur boste rekli odlicen nakup shis tzuja. Pa ni pri tem potrebno nobenega imena, temvec lahko ucite "svoje" kupce na cisto drugacne nacine. Reklame tukaj ne bomo delali ne pozitivne in negativne. Najmanj tistim, ki si nobene reklame ne zasluzijo.

Kalsang, teme o preprodajalcih (kjer najdes se marsikaj drugega, ne le klasicne stacunske prodajalce), so zaprte za javnost izkljucno zato, ker je po vseh razpolozljivih podatkih, ki jih imam, v njih veeeeeeliko vec "pozitivne" kot negativne reklame za tiste, pred katerimi zelimo tudi na tem forumu kupce obvarovati. Enega obvarujemo, 5 jih gre tja kupit psa, ker preberejo samo besede "takoj", "izbrana pasma", "navodila", "certifikat"..., definitivno pa spregledajo vse negativne besede, ki se vijejo cez vse tamkajsnje teme.

Politika mojpes.neta je osvescanje lastnikov (tudi kupcev). Sem spada razlaga, kako kupimo psa in kako prepoznamo dobrega vzreditelja in ne na pladnju prinesena negativna in pozitivna imena. Prav ali pa ne. Odlocitev vsakega posameznika. Zame je po tolikih letih spremljanja problematike to edina pot. Vsak kupec se na koncu sam odloci, velikokrat ravno za najbolj blateno (upraviceno ali neupraviceno) ime. Samo na podlagi imen, bo metal kovanec, na podlagi informacij pa bo razmisljal. Morda se kaj vec, kot samo o ustreznem nacinu nakupa psa. Morda se o kasnejsi oskrbi, zapletih...

Katja K., vsak zakaj ima svoj zato. Se ti zdi, da je to v dobro kuzkov, da ti povemo, kje trenutno prodajajo dobre in kje slabe shih tzuje? Meni tole bolj disi na tvojo jezo, ker ti niso informacije vec na pladnju prinesene. Tako pac je in prej, ko se boste sprijaznili s tem, vec jeze si boste prihranili.

Se to. Informacij o omenjenem gospodu je po celem internetu mnogo. Posebej po forumih. Ne vem, zakaj protestiranje, ce jih ni tukaj?
Logiran

Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #336 : četrtek, 23.02.2006 : 22:34:44 »

Jana, saj se mi ne da prerekat.  Tako si se odločila, pa naj bo tako. Meni je vseeno, samo povedala sem ,kaj si mislim.
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #337 : četrtek, 23.02.2006 : 22:36:12 »

Majchi - pri nas tudi najprej ni nameraval vzeti ven maternice, potem pa je videl, da je notri voda in jo je bilo treba. Rozi se še kar trese, pa sedi in gleda predse, prejle sem jo imela v naročju - ležala je na hrbtu, jaz pa sem jo pestovala, kot dojenčka in je malo zaspala, ampak vseeno je trzala in se tresla v spanju ... Pa jesti tudi nič noče; sem ji ponudila samo meso, pa se le obrne stran sram Upam, da bo jutri že bolje.
Za te inekcije se bom pa pozanimala, ko bomo šli dat šive ven. Hvala ti za informacijo!

Z extra body šamponom nisem bila preveč zadovoljna, od Biogroomovih balzamov pa uporabljam le Silk balzam in je res super. Kolikor jaz vem, lahko tisti cream uporabljaš kot navaden balzam - po kopanju, ali pa pred česanjem z njim namažeš (oz. našpricaš) vozle, da se hitreje razčesejo.

Katja K. - Na klubu boš dobila vse potrebne informacije! Pohvalano, da se je tvoja prijateljica odločila za premišljen nakup!

lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #338 : četrtek, 23.02.2006 : 22:39:21 »

Jana, seveda imaš prav. Saj veš, včasih je veliko lažje kar imena napisat kot osveščat... Bom v prihodnje bolj v to smer razmišljala!

lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #339 : četrtek, 23.02.2006 : 22:39:46 »

Ok, Katja, se ne prepiram, le ponovno razlagam, zakaj je nekaj tako in ne drugace.
Tale forum je tukaj zato, da se na njem javno pogovarjate o svojih psih in ne zato, da si javno izmenjujete podatke, kako boste sli se o psih pogovarjat nekam drugam. Menim, da ni tako komplicirano, da se ne bi dalo razumeti tako, kot pise.
Za tiste, ki se zelijo pogovarjati zasebno, je na voljo zasebna posta ali maili - v ustreznih paketih. Tam se da zmeniti tudi marsikaj drugega, ce zelite.

Ok, gremo nazaj na shih tzuje.

Hvala Kalsang za razumevanje.
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #340 : četrtek, 23.02.2006 : 22:45:31 »

Pa jesti tudi nič noče; sem ji ponudila samo meso, pa se le obrne stran sram

Joj.. dobro da je Rozi bolj pametna od tebe Wink. Danes NE sme jesti.. hrano ji lahko daš komaj jutri. Danes naj ima na razpolago samo vodo. Jutri pa ji daj po več obrokih za jest.
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #341 : četrtek, 23.02.2006 : 22:57:40 »

tudi Srečka ni hotela jest prvi dan (nisem vedla da ne sme  sram),drugi dan je pojedla nekaj malega.potem pa je šlo super naprej.te stvari od biogrooma sem naročila preko veta,ker se jih po trgovinah tukaj ne dobi...je rekla naj pošljejo kar bi bilo najboljše za shih tzuje.sej vem da je odvisno od posameznika.bom vidla potem ko jo bom nekajkrat skopala.
Jana če si se tako odločla pa naj bo tako.
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #342 : četrtek, 23.02.2006 : 23:22:37 »

Meni je pa rekel veterinar naj zvečer nekaj poje; sicer manjši obrok, ampak vseeno Huh
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #343 : četrtek, 23.02.2006 : 23:25:49 »

Tia, glede na osebne izkušnje z narkozo (ne štejem več, kolikokrat sem jo že dobila), ti prvi dan res niče ne paše jest. Si še ves zadet, suče se ti, sam spal bi, tako da je po mojem res bolje, da nič ne je. Verjeto je vet mislil, da če bi Rozi hotela, potem naj kaj malega poje, ampak punci očitno ni do hrane, ker ji je verjetno po narkozi pošteno slabo. Naj se naspi, bo že papico nadoknadila...

Pocartaj jo še v mojem imenu, tetico našo!
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #344 : petek, 24.02.2006 : 19:05:02 »

Naša Rozi je že veliko bolje Cheesy Cheesy Ponoči je bila zelo boga, smo zelo dolgo bedeli; ni mogla niti ležati, samo sedela je in žalostno gledala in se tresla ... Malo je zadremala le, če sva jo imela v naročju (da je bila na hrbtu), ampak je potem hitro hotla dol ...
No, danes pa že mirno počiva, malo se je celo igrala Cheesy, pa jedla je Cheesy . Ta vikend se bomo intenzivno crkljali - pam, da bo pomagalo. Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines