mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 17.08.2024 : 17:22:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Strani: 1 ... 171 172 173 174 175 [176] 177 178 179 180 181 ... 353   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek  (Prebrano 338700 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #2625 : petek, 18.01.2008 : 20:30:45 »

Ha ha ha! Agnesana, ta je pa dobra!  Cheesy Jaz mislim, da veliko ši cujev, vsaj v mlajših letih (da jim slučajno ne bi delala krivice) velikokrat igra na karto - ne čujem dobro - !  Grin

Upanje in optimizem pa tudi umre zadnje, pravijo!

Hvala Agnesana za tale filmček, ker misliš tudi na nas, da se lahko ob gledanju zabavamo in  primerjamo koliko "fujev" bi šele mi izgovorili v takšnem primeru!  Grin

Logiran
PIKASA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #2626 : petek, 18.01.2008 : 21:36:18 »

 Smiley  Agnesana, zelo simpatičen filmček s še bolj originalnim tekstom, kjer prednjači "fuj".  Grin

Pri nas pa smo še v fazi navajanja na fuj, stoj, itd...   Ko mu rečem: " moj, moj, moj " , se mokri poljubčki kar kopičijo na meni in ker sta si "moj " in "fuj" vsaj fonetično precej blizu, se največkrat zgodi, da ko rečem fuj, dobim zopet goro sočnih poljubčkov.
Vsekakor se ob takih situacijah vprašam, ali še meša ukaze ali pa je mali lump naštudiral dobrikanje.  Grin

Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #2627 : petek, 18.01.2008 : 21:47:01 »

Pikasa, nocem Vam se vsega povedat Wink...

ampak samo za zacetek...mali se je z doktoratom za dobrikanje ze rodil... Cool

Lp Smiley
Irena&Agnesana
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2628 : petek, 18.01.2008 : 22:14:41 »

Agnesana, saj Pikec uboga.  Cool Ko rečeš fuj, neha s svojim početjem. Sicer potem spet začne, ampak ne moreš trditi, da ne uboga...  Grin

Ah, te človeške mame! Nič si ne dajo dopovedati...  Roll Eyes
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2629 : petek, 18.01.2008 : 22:15:26 »

Daj, pokaži jim še napad na anakondo!  Cheesy

Logiran
Agnesana
Irena
odvisnež
*****
Sporočil: 583


« Odgovor #2630 : petek, 18.01.2008 : 22:30:29 »

Ojoj anakonda... Grin,

s tem se res ni hvaliti..., kako dva shih tzuja umorita pinky anakondo Cool...

Bom se kriva kaksnega napada na hladnokrvne domace zivalce Grin...
http://www.youtube.com/v/cwF8NQ9WxhE

V ozadju Pippi mori svojo piskajoco kostko... Tashi pa je "pin-up" girl. ki navija za vsakogar, ki ji da najvec slastnih kostk... Cool
Logiran
Lonny
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 166


« Odgovor #2631 : sobota, 19.01.2008 : 00:07:30 »

joj kok sta srčkana...tale filmček je prou svetovni...Smiley
Logiran
PIKASA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #2632 : sobota, 19.01.2008 : 09:14:27 »

Hah, ha, ha ...!   Grin  Prave shih tzu face !   Smiley

Z veseljem sem si ogledala še "piskajoči kegelj", saj tri ali več shih tzujev pri igri ne vidiš pogosto na "totem" koncu.

Pri nas zaenkrat najrajši namesto anakonde "davimo" copate na nogah in vse kar je kosmatega, da fetiš "lasje" sploh ne omenjam.  Wink

Še kakšnih posnetkov bomo veseli.

Lp.





Logiran
PIKASA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #2633 : sobota, 19.01.2008 : 09:28:54 »



   Zdravo Kalsang,

   v ponedeljek sem ti poslala mail. Je priromal do tebe ?

   Lep in miren vikend !
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #2634 : sobota, 19.01.2008 : 12:37:05 »

Na totem koncu je sploh poleti v mestnem parku možno videt pri igri okoli 4 ali več shih-tzujev  Wink   + še en kup ostalih kužkov..upam, da bomo kdaj videli tvojega pikeca.
Logiran
PIKASA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #2635 : sobota, 19.01.2008 : 13:17:42 »

 Wink
Park je res sploh proti večeru raj za prijateljevanje velikih in malih kosmatincev, ker pa sem bila vsaj do zdaj bolj  redki obiskovalec parka- sploh v pozno popoldanskih urah, žal nisem bila priča veselim igram shih tzujev in ostalih pasem.  Undecided

Mi še čakamo na drugo cepljenje, a tudi to bo kmalu mimo, potem pa se bomo  tudi mi počasi podali v park na zabavne sprehode.

Upam, da se kdaj srečamo.

lp


Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #2636 : sobota, 19.01.2008 : 21:15:34 »

zdaj sem šla brat malo poste za nazaj in sem zasledila pogovor, ki meni vedno znova na razstavah požene kri po žilah in bi se šla v ring pretepat....in sicer ta odnos, ki ga imajo nekateri lastniki do svojih psov...in me vedno spravi v slabo voljo in si vedno znova obljubim, da ne bom več preživela toliko časa ob ringih z dolgodlakimi pritlikavimi psmi. Stvar je resnično že presegla vse meje in tukaj me zanima vaše mnenje kot razstavljalci, ki to sceno poznate bolje kot jaz, gledalec....kaj se ne bi moglo malo pritisnit na same sodnike, na KZS itd, da se v samem ringu izključi pse, ki ne znajo hodit, ki imajo brezoseben odnos z lastnikom itd. Da bi se malo bolj javno opozarjalo na takšne stvari kot so življenje psov v kletkah zaradi lepše dlake? Lahko bi si protestno oblekli majčke, kjer bi bilo natisnjeno prečrtana slikica s shih-tzujem v kletki. Mislim, da če bi sodniki na razstavah malo bolj videli trend razstavljalcev, da vam ni vseeno v kakšnih razmerah takšni kužki živijo, bi mogoče tudi njim malo na vest potrkalo in bi se malo zamislili, kaj je bistvo lepote psa, kar ni samo in izključno dolga dlaka.

Ne bom pozabila stavka ene vzrediteljice shih-tzujev, ko mi je rekla, da njeni psi, dokler imajo razstavno kariero ne vidijo sprehoda...super!!!!!

In na splošno se uveljavlja trend med lastniki malih družnih psov, da le-ti ne potrebujejo sprehodov, da je dovolj, da so doma, da hodijo lulat in kakat na mačji WC in bog ne daj, da razstavni maltežan vidi zunanji svet, razen če niso popolnoma suha tla, pa še takrat je vprašljivo, saj so tla umazana (besede vzrediteljice). Že odnos do takšnih psov je v večini primerov malo čuden, psi se ne obravnavajo več kot psi, s pasjimi potrebami, ampak kot nekakšne male žive igračke, ki jim lahko delamo vse kar se nam zljubi, oni pa nas imajo radi...in tako nas ima vsaj nekdo rad, ki mu je vseeno kakšni smo, ker boljšega ne pozna in tudi če bi poznal, je njegova ljubezen tako brezpogojna, da nas ne bi zapustil... Tongue

Saj vem, da je zelo težko obdržati lepo dlako in sprehajati in spuščati pse ven, ampak če si se že odločil za takšno pasmo, vzemi to v zakup, delaj nadure in obravnavaj psa kot psa in ne kot barbiko, ki ti nabija ego z ne vem kakšnimi naslovi, pes pa je za tvoje užitke zapornik v lastni polikani dlaki. 

Grozno mi je, kaj vse je človek sposoben, da si zadovolji slo po prestižu, denarju in "ljubezni". Tongue
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2637 : sobota, 19.01.2008 : 21:45:24 »

Felina, na žalost je tako, da svet kinologije predvsem pripada takšnim osebkom in ne nam, drugače mislečim. Mi smo se znašli v njihovem svetu, ne oni v našem. Kinologija je prežeta s človeškim egom, hlepenjem po pokalih, nagradah, nazivih in prestižu. Vsi ti razstavljalci, ki nam gredo tako na živce, si bolestno želijo slave, biti nekaj posebnega, zmagovati. Ni važno na katerem področju. Samo da so nekaj posebnega. Nekega dne jim je v roke prišla dolgodlaka pasma psov in njihove ambicije so polno planile na plan. Prvega psa si niso omislili kot življenjskega sopotnika, ampak kot sredstvo za doseganje cilja.
KZS je uradna struktura, znotraj katere je formalizirano uresničevanje takšnih in drugačnih ambicij. O tem si ne delam nobenih utvar. Bolj ko ta svet spoznavam, bolj sem prepričana v to. Pa ne govorim samo o rastavah, temveč npr. tudi o inštruktorski sceni.
Sodniki so večinoma tudi sami vzreditelji in razstavljalci, s svojimi lastnimi ambicijami in stremljenji. Dosti jih je takšnih, ki ne dovolijo grobega ravnanja s psom v ringu in ki čudovito odlakanemu psu brez mišične mase mirno podelijo prav dobro, čeprav se razstavlja v razredu šampionov. Večina pa se za te stvari ne zmeni, ker to jemljejo v zakup ali celo sami počnejo s svojimi psi.
Seveda lahko nosimo majice, kot praviš. Toda verjemi mi, če vedno bo Čehinja privlekla trumo šicujev direkt iz kletke, jih obešala na vrvico, jim napol lomila hrbet in to počela tako spretno, da jo noben sodnik pri tem ne bo zasačil. Še naprej bo mirno pobirala nazive. Še vedno bodo prihajali Italijani pa nekateri Hrvati, ki psa premlatijo, če ne dobi vsaj BOB. Ker to je njihov svet. Mi smo outsiderji, katerim je milostno dovoljeno narediti kakšen nacionalni šampionat, drugače pa pojma nimamo in naši psi so zanič, ker niso tako nafrfuleni kot njihovi.
Ali resno misliš, da lahko kaj naredimo, dokler sam predsednik KZS favorizira prav takšne razstavljalce, kadar sodi, in dokler KZS na svoje razstave vabi sodnike, ki privabljajo prav tovrstne osebke? Zakaj misliš, ima naš klub toliko specialk na leto? Da vsaj kdaj pridemo do pravih sodnikov specialistov. Zakaj misliš je v soboto sodil sodnik iz Malezije? In zakaj bo v Portorožu sodil sodnik iz Puerto Rica? Zato, da bodo na kup leteli taki, ki so od vseh kinoloških veščin najbolj naštudirali tupiranje in likanje dlake. Lahko bi na primer organizatorji izbrali boljše sodnike iz bolj bližnjih držav, za manjše potne stroške. Ampak ne. Tu je en kup politike - saj veste, roka roko umije. Pa kalkuliranja, kateri sodnik bo pritegnil čim več vnetih razstavljalcev, ki že itak visijo na vsaki pasji procesiji.
Eh, nekega dne bom vzela škarje v roke, postrigla Pamo in pozabila na vse skupaj. Mislim, da to ne bo tako daleč, pa čeprav nama manjka samo še en cacek do slovenskega šampionata...
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #2638 : sobota, 19.01.2008 : 22:02:52 »

Kalsang, dobro napisano. Smiley Se povsem strinjam!
Pamo bo pa se prezivela in docakala en mali cacek, potem pa ji bos lahko naredila poletno frizurco. Cheesy Sicer pa njej niti s to frizuro, ki jo ima sedaj nic ne manjka. Saj sem jo videla zadnjic kako se je smukala skozi goscavo. Wink Pikica mala. Kiss

Agnesana, tvoji zgledajo pravi frajerji, upam, da jih spoznam kdaj v zivo vse skupaj. Tudi anakondo.... Grin
Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2639 : sobota, 19.01.2008 : 22:15:07 »

Če bo anakonda preživela do takrat...  Roll Eyes

Mogoče jo bom pa kupila tudi mojim bejbam, čeprav jo bosta verjetno bolj debelo gledali. Sta prav smešni, včasih se kakšne igrače prav bojita. Sem jima enkrat kupila vreščečo kuro, pa sta se je izogibali v velikem loku. Smo jo nato podarili malemu neustrašnemu z vseh vetrov skup nametanemu terierskemu vikingu iz Bavarske. Ta ji je pokazal vetra!  Cool Cheesy  Grin

Kaja, saj to si tudi jaz govorim. Še en cacek, potem pa zaresen šport! Saj ima mala že zdaj veliko svobode, se pač bolj potrudim z dlako, ampak res komaj čakam, da bomo čisto svobodne vse tri, kar se tega tiče.  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 171 172 173 174 175 [176] 177 178 179 180 181 ... 353   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines