Imam nalogo predstaviti vam današnji dan, ki je prinesel veliko, še veliko več pa bo prinesel čez kak mesec, dva:)
Moja dva sta me spet nekam vlekla. Sem že kar zjutraj skapiral, da neki bo:). Me je moja spet toool kmalu izpod koutra vlekla. Ma, pa saj bi ji rekel, če bi me razumela: "Pa kaj ti je, stara
, kaj noroš tolk zgodi, saj je vendar sobota, ja, sobota in s-p-i-m-o , d-o-l-g-o- s-p-i-m-o! Ja?" , pa sem namero moral sile hitro opustiti, ko me je še tavelik začel za noge ven vlačit.
"Ja no, pa dejmo, kaj je zdej, pa pejmo, no, hitro, alo, dejmo dejmo, tempo tempo, bim-bam, tik-tak" , sem priganjal, ona dva pa poooooočas, še huj, kot Adi Smolar. Pa torba, pa vrečka, pa hlače, pa ne te, one druge, pa ključi, pa nazaj po špegle, pa jakne, pa aparati, telefoni, ... Oooo...!
" Ja pa no, a glavo maš, si zdej OK? Kaj to? Šminka, jooo, fuull rabimo, pol me boš pa lupčkala, ane.
Pa ti, tavelik, si mene vidu, hop iz postelje, lulat, pa u avto! Mimmgrede, pa ti,si šel lulat, maš brikete, pa vrečke, ti povem, da bom ziher tud kakal ?..."
"Kam, KAM pa ti ,kepa dlak? Kam tiščiš?Makči morajo doma bit, tavelko čeljust namontirat, pa bajto ahtat!"
Madona, tole familjo od doma spravt...
Ne smem pozabit, bom moral taveliki mejhno ime popravit, ker na dolge proge v temle avtu ji bolj pristoji ime taširoka, mi je kar malo prostora primanjkovalo.
In smo se vozili, bremzali, luftali...pa kaaaaj nej no....en pes pa tud kdaj punkne, ane:), okna zapirali, slikali, tankali, peli, spali... in se pripeljali.
Madonca, tle je pa malo bolj vroče, kot doma. Pa guuužva, čakej, lej ti to, kaka velika voda. Pa mejhno drugače diši.
Ponteros, se mi zdi, je taširoka neki razlagala. Ja, Ponteros, z veliko hoteli...smo slikali, pokažem!
Sprehodili smo se ob veliki vodi, korakali med ljudmi, ki, ne morem verjeti, ker po tleh ležijo
, videli galeba, martinčka in tri kosmate kužike. Am, tele primorke, ne vem no, ker tako, brez opozorila so me neki šlatale, pa ovohavale saj veste kje, pa mi lupčke talale, sem bil kar malo v zadregi
. Potem smo še jest šli, men moj uho ni ravno teknil, ker so moje moči že pojenjale. Sem se hotel malo v krilo stiščat, malo stoje kar na šefovi dlani zaspat, pol sta pa le dognala, da je čas, da me peljeta domov.
Ponteros bom se šel gledat.... (((( pa ponterosanke tudi)))))