mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 03:58:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: CENA PSA
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: CENA PSA  (Prebrano 75263 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #450 : ponedeljek, 18.08.2008 : 11:18:12 »

Tudi mi smo si izbrali dva vzreditelja in se z njimi dogovorili, kaj želimo, kakšne so naše in kakšne so njihove zahteve, za srečanje smo prepotovali več kot 2500 km v eno smer, ker so nas vzreditelji pač želeli spoznati in o ceni ni bilo govora, sva le lahko srečna, da naju sploh smatrajo za ustrezna, da dobiva njihovega mladička. Tako, da smo sedaj na čakanju, ki lahko traja leta in seveda ko bo treba opraviti nakup, pa bo treba vedeti tudi ceno, da se pač pripravi denar in to je to (mi računamo da bo cena tam nekje od 3000€ navzgor in starejši ko je kuža preden nam ga bodo oddali dražji bo).

LP
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #451 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:44:58 »

Kateri mladič pa stane 3000€?
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #452 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:53:58 »

Mislim da tukaj ni stvar pasme, ampak je lahko vsak mladič npr. od svetovno znanega vzreditelja lahko doseže gromozanske cene. Seveda pa bolj ko izbiraš globalno - npr. če izbiraš najboljšega vzreditelja na svetu, mislim, da je cena vsake pasme izredno visoka, seveda pa tudi čakalna doba in kriteriji za pridobitev psa. Eden od psov tega vzreditelja je šel v evropo star 8 mesecev, po ceni 8000€. Pač tako je in mi se tega zavedamo in smo pač toliko tudi pripravljeni plačati.
Poznam znanca - vzreditelja, ki jima svetovno znana vzrediteljica ni hotela dati psa iz svoje vzreje, neglede na ceno, ker sta pač iz Hrvaške in se ji je zdela dežela neprimerna za psa njene vzreje.
Mi smo že zadovoljni, da smo izbrani za primerne, za ceno bomo vprašali, ko nas bo čakal mladiček.

Lp
Logiran
error7891
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #453 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:55:51 »

In kakšne načrte imate potem vi s psom, ali bo to bolj za vaš ego? Roll Eyes
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #454 : ponedeljek, 18.08.2008 : 13:58:27 »

Tudi pri nas, če recimo kupuješ psa iz VB od kakšnega res vrhunskega vzreditelja si hitro na 3000 €, sploh pa ker bolj kot ne moraš vzeti starega najmanj 6 mesecev, da vidiš kako bo z zobmi, pigmentom itd. ker so to parametri, ki so tam manj pomembni, pri nas pa število manjkajočih zob odloča tudi o tem ali kdo dobi vzrejno ali ne. Imajo pa na žalost vse ostale stvari tako fantastične da se včasih splača potrudit in čakat na kakšnega bolj zobatega in bolj pigmentiranega Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.343


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #455 : ponedeljek, 18.08.2008 : 14:17:00 »

In kakšne načrte imate potem vi s psom, ali bo to bolj za vaš ego? Roll Eyes

Hm, klasicno ozkogledno pojmovanje ljudi, ki imajo pse za "stvar" (zal po zakonodaji to se vedno so) in povezejo vse, kar je "najboljse" z "egom" kupca/lastnika.
Popolnoma napacno, ce mene kdo vprasa.

V prvi vrsti bi rekla, da pes nima cene. Posebno tisti, ki bi ga sama kupovala. Ker, kupovala bom le najboljse od najboljsega. Govorim o zdravju, o popotnici, ki jo nosi neka linija in ustvarja nek vzreditelj. In o izgledu ter karakterju. Saj vendar zato izbiramo med pasmami? Ce bi bilo vseeno in ce bi samo nabijali svoj ego, bi psom na ovratnice nabijali se listke s cenami, ne glede na to, kako bi pes izgledal.

Ker nisem edina, ki isce najboljse med najboljsim in ker ponudbe ni veliko, sem seveda sprijaznjena s tem, da je pred mano se kdo in da se za najboljse od najboljsega pricakuje tudi ustrezno placilo z moje strani. Simpl kot pasulj. O visini nadomestila zame kot kupca ni vredno razpravljati vse do tedaj, dokler bo na voljo samo "kaksen" ponudnik najboljsega od najboljsega. Kaj sami pocnete, ko glihate za povprecje, me ne zanima. Ce ste zadovoljni z najboljsim od slabega in vam je hudo, ko vam povedo ceno ali ne zelijo z vami glihati, potem je vseeno, kje vzamete bolj ali manj dobro med slabim.

Vsa skrivnost je v tem, da kot kupec ves, kaj hoces in ves, od koga hoces. Ostane samo informacija, "da ne bi s seboj nesli premalo", nic drugega. Ce me kdo zato smatra za cloveka, ki mu je najpomembnejsi "ego", tudi prav. Dol mi visi. Bom pa za razliko od takega jaz zivela s tocno takim psom, kot si ga bom izbrala. Najboljsega med najboljsimi. In verjetnost, da bo zdrav, karakterno in vizuelno ustrezen vsem mojim pricakovanjem, je zagotovo nekajkrat vecja od nakupa "dobrega med slabim".

Ker se vedno 90% ali vec kupcev ne ve, kaj zelijo kupiti, je pogovor o ceni sploh pomemben, oz. se vprasanja sploh izpostavljajo. Tudi taki ljudje bodo takoj, ko bodo sami odkrili razlike med nakupom in "nakupom", prenehali razmisljati o ceni pri nakupu psa. In tedaj bomo vstopili v novo sfero sobivanja s psi. Pes ne bo vec objekt nakupa in podlaga za ocitke "filanja egov", temvec bo slo za sobivanje dveh "sorodnih dus". In slo bo za umestitev vzrediteljev tja, kjer jim je mesto. Zdaj so vzreditelji pasemskih psov za 90% kupcev itak zasluzkarji, vsako odstopanje navzgor pri cenah za mladice iz njihovih vzrej pa za kriminal nad kupci.

Se konkreten odgovor, kaksne nacrte imam s tako in za toliko kupljenim psom: kavcfrajer bo, z odrezanimi jajci. Ce se bodo zato sosedi kaj bolj nelagodno pocutili, ce me bodo zaceli pozdravljati ali pa me bodo se bolj postrani gledali, mi dol visi. Kot tudi mnenje tistih, ki ne vedo, cemu si zelijo psa.
Logiran

error7891
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #456 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:13:28 »

Ker, kupovala bom le najboljse od najboljsega.
Zanima me kakšnega/kakšne pse imaš doma. Najboljše od najboljših? (seveda gledano skozi izgled, karakter, zdravje, itd.) Pa ne mi prbit da so zate tvoji psi, že samo zato ker so tvoji, najboljši. Cheesy Ponavadi je kovačeva kobila vedno bosa. Lips Sealed

Ostane samo informacija, "da ne bi s seboj nesli premalo", nic drugega.
Če kupuješ psa za 8000€, potem verjetno ko greš na izlet po psa, vmes popiješ tudi kakšno kokto in tortico, tako da imaš v žepu še kakšnih 1000-2000€, več ker denar itak ni problem Shocked

Ce me kdo zato smatra za cloveka, ki mu je najpomembnejsi "ego", tudi prav. Dol mi visi. Bom pa za razliko od takega jaz zivela s tocno takim psom, kot si ga bom izbrala. Najboljsega med najboljsimi. In verjetnost, da bo zdrav, karakterno in vizuelno ustrezen vsem mojim pricakovanjem, je zagotovo nekajkrat vecja od nakupa "dobrega med slabim".
Gospodična, ne biti nesramni. Čeprav je to >>>VAŠ<<< forum in me zaenkrat še sploh ne poznate, ni potrebno iz ene same izjave sklepati preuranjenih sklepov. Sam imam rodovniškega psa, za katerega sem dal povprečnih 1000€ kupnine, ko je bil star 2 meseca. Od tedaj ko se ga pa dobil v roke, pa mu je cena padla na 0€, ker ga za noben denar ne prodam. Tudi če bi mi kdo ponujal 20 ali 30 tisoč evrov, bi ga le pljunil v obraz. (človeka seveda) Zame NOBEN pes star več kot tri mesece ni vreden ničesar. Ker takšnega psa nikoli ne bi želel imeti, ker mu ne bi zaupal, poleg tega pa ga tudi ne bi moral navaditi na svoje navade. 8 mesecev star pes 8000 evrov? Grin Pa še verjetno je kakšen pudelj, in to potem znese da je malo pišče vredno več kot čisto zlato. Kg je približno 1800 evrov.

Zdaj so vzreditelji pasemskih psov za 90% kupcev itak zasluzkarji, vsako odstopanje navzgor pri cenah za mladice iz njihovih vzrej pa za kriminal nad kupci.

Sam ne bom nikoli vzreditelj psov, ker ne bi našel ljudi ki bi jim lahko zaupal svoje pse, razen tiste ki jih osebno dobro poznam, ti pa verjetno ne bi želeli imeti 8 psov. Tako da vsaka čast vzrediteljem, da vseeno oddate svoje pse. Zato pa moramo kupci podpisati en milijon pogodb preden dobimo psa, da se vsaj malo zagarantirajo da bo s psom vse v redo.

kavcfrajer bo, z odrezanimi jajci.
Lep kulturni dialog s strani "glavne urednice". Nisem si mislil da te lahko takšni stavki kot je bil moj priv post vržejo iz tira. Zanimivo.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #457 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:17:29 »

Citat
Zame NOBEN pes star več kot tri mesece ni vreden ničesar. Ker takšnega psa nikoli ne bi želel imeti, ker mu ne bi zaupal, poleg tega pa ga tudi ne bi moral navaditi na svoje navade.
Samo toke bom komentirala; zmota, zmota in še enkrat zmota. Zakaj mu ne bi zaupal??? Ker ga ne bi mogel vzgojiti po svoje? Verjameš ali ne, se da. ne le osem ali šestmesečnega mladiča, celo odrasli psi se marsičesa naučijo. Recimo tisti, ki jih posvojimo iz zavetišča. Osebno imam s tem samo pozitivne izkušnje.
Lp
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #458 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:20:04 »

Sam moraš bit res poseben, da je Jana odgovorila samo tebi, ali pa (opa) se vsak dan najde par takih kot si ti z svojimi bistroumnimi izjavami, niti ne preberjo prejšnjih strani, ampak samo napišejo svoje velecenjeno mnenje in pričakujejo, da se bo svet strinjal.
In, samo vprašanje, če si že napisal, da je kupovanje pasemskega, rodovniškega psa za filat ego, se torej šteješ med ljudi, ki si s psom filajo ego? Poleg tega je očitno tebi pomembno tudi, da je pes velik, no vsaj večji od pudlja, torej kaj si tudi z velikostjo psa filaš ego?
Malo si poglej teme po forumu, kaj preber, ne pa samo uletet in prodajat svoje pameti, ni edina, niti univerzalna!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.343


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #459 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:24:25 »

Zmotno je ze izhodisce.
Psa se kupuje od cloveka, ki mu v vsem zaupas, tudi to, da ti bo dal primerno "vzgojenega" psa. To je bistvo.
Ker pa so za Slovenceljne za nekaj 100 € dobri tudi psi, ki jim jih neznanci nosijo na parkplace po ljubi Sloveniji, je pac odnos nekoga drugega, ki s psom kupi tudi del vzreditelja (z njegovim preteklim in prihodnjim delom vred) prav vesoljski.

error7891, oprosti, ce je izpadlo, da te ne maram. Z "egom" si mi dal krasno izhodisce.
Trenutno imam v delovni obdelavi nekaj drugega, zato se ti s citiranjem in komentarji oglasim nekoliko kasneje.
Logiran

error7891
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #460 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:36:06 »

Sam moraš bit res poseben, da je Jana odgovorila samo tebi, ali pa (opa) se vsak dan najde par takih kot si ti z svojimi bistroumnimi izjavami, niti ne preberjo prejšnjih strani, ampak samo napišejo svoje velecenjeno mnenje in pričakujejo, da se bo svet strinjal.
In, samo vprašanje, če si že napisal, da je kupovanje pasemskega, rodovniškega psa za filat ego, se torej šteješ med ljudi, ki si s psom filajo ego? Poleg tega je očitno tebi pomembno tudi, da je pes velik, no vsaj večji od pudlja, torej kaj si tudi z velikostjo psa filaš ego?
Malo si poglej teme po forumu, kaj preber, ne pa samo uletet in prodajat svoje pameti, ni edina, niti univerzalna!
Takšno provokativno izjavo sem napisal zanalašč, da bi dobil ravno takšne komentarje ki si ga podala ti. Sem že mislil da se vendarle motim, ampak si mi čast rešila ti. Hvala. Wink
Zgleda da imaš sama nerodovniškega psa in si me zato napadla, ker tudi ti enačiš rodovnik z egom. Pač rodovniške pse imajo ljudje z premalo erekcije med nogami ane.
Logiran
error7891
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #461 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:43:33 »

error7891, oprosti, ce je izpadlo, da te ne maram. Z "egom" si mi dal krasno izhodisce.
Trenutno imam v delovni obdelavi nekaj drugega, zato se ti s citiranjem in komentarji oglasim nekoliko kasneje.
Tudi sam nisem mislil in ne nameravam nikogar napasti, ampak preden me boš začela sicirati, te prosim, če zajameš malo svežega zraka. ... sem pisal še nekaj drugega ampak sem raje vse pobrisal
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #462 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:48:21 »

Jana, si postala spet gospodična, a ni to fajn  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #463 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:51:51 »

In kakšne načrte imate potem vi s psom, ali bo to bolj za vaš ego? Roll Eyes
Hmmm, tole ni moja izjava, temveč tvoja.
Se ne strinjam da rodovnik = ego, niti ne vem, od kje si to potegnil? Nikjer nisem napisala, da jaz rodovnik enačim z egom. Ubistvu mi je dokaj vseeno, pes je zame pes. Res pa je, bravo, imam kar 2 nerodovniška psa, zavetiščarja.
In ne razumem (mogoče sem butasta), zakaj sem ti rešila čast? In zakaj sploh hodit na forum provucirat? Nimaš pametnejšega dela? Ali je to samo dobra zabava?
Pa še verjetno je kakšen pudelj, in to potem znese da je malo pišče vredno več kot čisto zlato. Kg je približno 1800 evrov.
Kaj pa tole?
Kot si Jani svetoval, si še sam enkrat preberi, kaj sem ti napisala, potem pa odgovarjaj. Od mene namreč nikoli ne boš slišal ali bral, da je en pes več vreden kot drugi, so pa cenov psov različne. Če si torej nekdo želi rodovniškega, naj ga ima, koliko denarja bo odštel za njega je popolnoma njegova stvar!
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #464 : ponedeljek, 18.08.2008 : 15:52:50 »

Zgleda da imaš sama nerodovniškega psa in si me zato napadla, ker tudi ti enačiš rodovnik z egom. Pač rodovniške pse imajo ljudje z premalo erekcije med nogami ane.
Ehm...
Kdo pa si ti, da boš določal, kdo in kako enači rodovnik s čim?
Ok...imam zavetiščarje doma, kaj sem pa jaz potem?  Roll Eyes
S čim enačim rodovnik? Če izhajam iz družine, ki se je desetletja ukvarjala z vzrejo rodovniških psov? Zdaj pa imam doma navadne mešance.
Kaj sem potem? In kaj mislim?

In, kaj če...bi upošteval svoj predlog?
ampak preden me boš začela sicirati, te prosim, če zajameš malo svežega zraka.
It's a good one  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: CENA PSA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines