o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 12:35:12
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
CENA PSA
Strani:
1
...
21
22
23
24
25
[
26
]
27
28
29
30
31
...
35
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: CENA PSA (Prebrano 78360 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
caponči
otrok do 14 let
Sporočil: 1
Re: CENA PSA
«
Odgovor #375 :
petek, 22.09.2006 : 17:06:19 »
Poglej daisy men se zdi , da ni važno v kakšnega psa pes zraste iz kje si ga vzel in koliko si dal zanj. Pes je človekov najboljši prijatelj. Vsaj meni se ne zdi pomembno v kaj zraste. Hitro se navežes nanj in ti je vseeno kakšen je !"""
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #376 :
petek, 22.09.2006 : 19:18:06 »
ja... ja.... vseeno ti je verjetno tudi , ko zraven dobi še en koš podedovanih bolezni ( zaradi katerih njegova starša nista dobila vzrejnega dovoljenja) in čisto vseeno ti je, ko ga na vsake 14 dni vlačiš okrog veterinarjev... še najbolj vseeno ti je pa potem , ko se nanj navežeš in ga moraš dati pri dveh letih na evtanazijo, ker se te podedovane bolezni toliko razširijo , da pes ne more niti sam vstat niti sam ne more lulat itd.
čisto vseeno.... sej je samo človekov najboljši prijatelj.
aja vmes more imeti pa še eno leglo ker si vsaka psica zasluži biti enkrat mamica... tega tudi ne smemo pozabit
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #377 :
petek, 22.09.2006 : 20:56:36 »
Citat: damayanti , petek, 22.09.2006 : 19:18:06
aja vmes more imeti pa še eno leglo ker si vsaka psica zasluži biti enkrat mamica... tega tudi ne smemo pozabit
Pa ker je lepa, in bi bilo škoda da nima mladičev
Logiran
luncica
odvisnež
Spol:
Sporočil: 511
«
Odgovor #378 :
petek, 22.09.2006 : 21:04:23 »
Hja, caponci, ce je vseeno, v kaj pes zraste, ga lahko dobis v zavetiscu zastonj! Tako smo mi dobili eno izmed nasih dveh mesank in smo noro navezani nanju, ju imamo najraje, sta za nas najlepsi, spita v posteljah, imata svoj kavc... Pa se unikata sta!
Vsekakor boljsa odlocitev kot placevati 50-100 jurckov za nekega "sanjskega" psa, iz katerega zraste bogsigavedi kaj, potem pa v pol leta se dvakrat toliko pustiti pri veterinarju.
Poznam neko "dolgodlako civavo". Seveda ima dolgo dlako, ampak to ni to. Pa tako nujno je oseba, ki jo ima, hotela prav "taksno" civavo. "Brezveze placevati 200 cukov, ce jo lahko dobim za 70, in to takoj." V redu. Pa bi ta uboga pasja dusica skoraj umrla, ker jo je nek "hobi vzreditelj" dal iz legla pri petih tednih, seveda necepljeno, nerazglisteno, bolhasto... Zelodcek ima cisto fuc... Skoraj je ni bolezni, ki je to ubogo bitjece se ni imelo.
In zdaj ta oseba 5-10 jurckov (ali vec) na teden pusca pri veterinarjih. Se je pa v enem letu tega toliko nabralo, da bi imela ze dve rodovniski civavi s tem denarjem - in seveda veliko manj neprespanih noci, solz, panike itn.
Logiran
LULIKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 256
«
Odgovor #379 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 07:50:57 »
Poznam veliko ljudi, ki so imeli čistokrvne pse za katere so drago plačali pol pa je pes zbolel za dedno boleznijo! Ti ljudje so pol šli v zavetišče in še zdaj imajo pse mešančke!
Glede metanja denarja k veterinarju pa ti moram povedat nekaj!
Sama sem posvojila psičko iz zavetišča! Človek vedno misli, da dobi zdravega psa! Moja psička je zdaj že bila 5 x na operaciji, bolana je ves čas, veterinarji še za zdaj ne vejo kaj ji je! V oktobru gre še na eno raziskavo!
Ko kupiš ali posvjiš psa prevzameš odgovornost, ne glede na kaj!
Sama priporočam ljudem naj rajši posvojijo psa iz zavetišča, ker je ubogih kužkov preveč
tam!
To pa da vzrejaš pse za denar pa je dokaj žalostno! Pes v tvojo korist!
Pes mi mogel bit tvoj prijatelj ne pa lastnina, ki si jo kupiš in razpolahaš z njo kot objektom za reprodukcijo!
Vedno sem in bom imal čistokrvne mešančke, ker so enostavno najboljši!
Še vedno so mešančki manj vredni! Tudi v šoli (zdaj sve začele s poslušnostjo) sem edina z mešanko! Vendar najboljša! (malo se pa lahko pohvalim)!
Vsak pes ima svojo ceno! Moje psičke ne bi prodala niti za milijarde!
Logiran
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
«
Odgovor #380 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 08:59:16 »
Ne bom ponavljala, ker je bilo ze prevec napisanega okoli rodovniskih in nerodovniskih psih ter o tem, kateri je vec ali manj vreden. Skoraj vse je napisano
TUKAJ
Ta tema pa se nanasa na ceno psov in ne debatiranju o tem ali rodovnik ja ali ne.
Lulika,
pes je edini prijatelj, ki ga lahko kupimo
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #381 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 09:32:37 »
Citat: LULIKA , ponedeljek, 25.09.2006 : 07:50:57
Poznam veliko ljudi, ki so imeli čistokrvne pse za katere so drago plačali pol pa je pes zbolel za dedno boleznijo!
To pomeni, da naleteli na vzreditelja ki je bil nategovalec
.
Vesten vzreditelj, ima v glavi toliko razčiščene pojme , da vzreja samo tiste pse za katere ve da so 100%. Torej popolni predstavniki svoje pasme.
Ker vesten vzreditelj vzreja iz
ljubezni do pasme
in vzreja v dobrobit pasme- ker gleda v prihodnost in ne vzreja pse z napakami . To je pa že " višja matematika" ki ne paše v to temo.
Citat: LULIKA , ponedeljek, 25.09.2006 : 07:50:57
To pa da vzrejaš pse za denar pa je dokaj žalostno! Pes v tvojo korist!
Pes mi mogel bit tvoj prijatelj ne pa lastnina, ki si jo kupiš in razpolahaš z njo kot objektom za reprodukcijo!
Ne vem ravno kakšen profit imaš
O profitu govorimo , takrat , ko imaš od mladičev dobiček.
Če pomislim pri sebi koliko denarja, dela, truda in ur sem vložila( in jih še bom) da bom mojo psico pripeljala zgolj do vzrejnega dovoljenja.......
Če bi sedajle ta moment imela mladiče , pa tudi če bi jih imela 10( kar jih ne bi... govorim hipotetično) Še ne bi imela niti približno pokritih stroškov.... Kje je šele plačan skok plemenjaka, nega psice med brejostjo, cepljenja maldičev, rodovniki, veterinarski pregledi, neprespane noči , moja nega mladičev in psice,
učenje
in hranjenje mladičev do odhoda v nov dom ...in še in še bi lahko naštevala.
Potem je pa tukaj še nekaj. Moja psica je opravila PNZ z zadovoljivim št . točk( nisem hitro zadovoljna) in ko bo opravila še JZP( z meni zadovoljivim št. točk) bo šla na slikanje kolkov. In če slika ne bo A1 je ne bom parila. Zakaj? Ker če jo bom parila hočem da je psica in plemenjak 100%, ker le tako lahko delaš v dobrobit pasme.
Glede cene psov.
Dobri psi so pri nas podcenjeni
! To pa zato ker je preveč " škarta "na trgu. za moje pojme je vzreditelj tisti ,ki dela v dobrobit pasme in zna precenit kdaj nek pes ni primeren za nadaljno vzrejo.
Glede tistega zavetišča.
Jaz sem si želela točno določeno pasmo in sem obrnila pol evrope, da sem ga dobila.
Nekoga prepričevat naj gre v zavetišče po psa če si le ta želi točno določeno pasmo je pa absurd. Bi bilo boljše , da se ga napoti na poznavalce pasme , da ga lahko napotijo na pravi naslov-> vzreditelja.
S tem ne mislim, da je kaj narobe s posvajanjem zavetiščnikov. Je plemenito in skoraj da bolj zahtevno dejanje , kot kupiti določeno pasmo( ker pes iz zavetišča ponavadi pride še v kompletu z raznoraznimi travmami , da o drugih stvareh ne govorim) To je pa en velik zalogaj, in ga marsikakšen ni v stanju izpeljat( hvala bogu , da so zavetišča v zadnjih letih toliko napredovala( nekatera) da vsakemu niti ne dajo psa )
Če pa pomisliš z zdravim razumom. Si pa lahko zamisliš, če bi bilo na tem svetu več vestnih vzrediteljov bi veterinarji precej manj kasirali ( za razno razna " dedna zdravljenja")in v zavetiščih bi bilo precej manj zavrženih mešančkov
Upam , da si sedaj kdo najde odgovor zakaj nekateri tako goreče zagovarjamo rodovniške pse in vsem povrsti tumbamo , na kaj vse morajo biti pozorni ob " ceni psa".
Logiran
LULIKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #382 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 12:15:00 »
O tem se lahko pogovarjamo celo večnost! Vsak ima svoja prepričanja! Slabo pa je to, da misliš, da je pes edini prijatelj, ki ga lahko kupiš! Dokaj žalostno!
Vsak drugače misli o tem in vsak pove svoje mnenje! Zakaj pa pol imate psa za reprodukcijo, če so z njim še večji stroški? Imej ga kot prijatelja in spremljevalca!
Kot smo vsi povedali o tem je bilo že veliko povedanega in vsak ima svoja mnenja! Jaz nikogar ne mislim nekaj prepričevat! Vendar rajši svetujem, da vzamejo psa iz zavetišča, da ga ne bodo usmrtili!
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #383 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 12:36:48 »
Citat: LULIKA , ponedeljek, 25.09.2006 : 12:15:00
Zakaj pa pol imate psa za reprodukcijo, če so z njim še večji stroški? Imej ga kot prijatelja in spremljevalca!
O tem bi se zares lahko pogovarjali v nedogled.
LULIKA se ti ne zdi, da bi tako pasme kmalu izumrle oz. bi imeli legla le tisti, ki bi imeli profit-to pa so t.i. šteparji-dedne bolezni, degenerirani psi...?
Logiran
LULIKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #384 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 12:46:19 »
jaz sem ena izmed tisih, kateri papirji (rodovniki), pasme nič ne pomenijo!
jaz imam psa kot živo, čuteče bitje; kot spremljevalca in prijatelja!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #385 :
ponedeljek, 25.09.2006 : 12:51:12 »
LULIKA, lahko s tem zakljucis v temi o ceni psa.
Vsi imamo pse za cuteca bitja, za spremljevalce in prijatelje. Vcasih prijateljstvo seze se kaksen korak dlje od lastnega nosu in taki nismo nic manj prijatelji in spremljevalci svojim psom.
Ce nameravas se naprej razpredati o tem, zakaj ima kdo svojega psa, se preusmeri v za to nemenjene debate.
V tvojih odgovorih v tej temi ne najdem nic skupnega z naslovom teme.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
luxy911
otrok do 14 let
Sporočil: 39
«
Odgovor #386 :
sreda, 07.03.2007 : 14:52:59 »
Živjo!
Poleti si bom anjbrž kupil psa. Ogledoval sm si angleškega koker španjela, toda meni tudi rodovnik nič ne pomeni, toda rad bi pa vedel kokliko pribljižno stane mladič, ki je čistokrven
Lp Luxy
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #387 :
sreda, 07.03.2007 : 14:54:58 »
Čistokvren je samo rodovniški, tako, da če iščeš čistokrvnega, te bo rodovnik moral zanimati. Oz. tvoje starše, ker kot vidim, si mladoleten
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #388 :
sreda, 07.03.2007 : 14:56:18 »
Samo pes z rodovnikom je cistokrven, torej se lahko o nakupu pasemskega koker spanjela pogovarjamo le o rodovniskem koker spanjelu. Vse ostalo so lahko le psi, ki so podobni koker spanjelu, za kar je pa vsak evro odvec.
Vec o tem si preberi v rubriki
Rodovniški ali nerodovniški?
.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
luxy911
otrok do 14 let
Sporočil: 39
«
Odgovor #389 :
sreda, 07.03.2007 : 14:58:51 »
Ja sem mladoleten, toda me psi zanimajo. Toda ali ni tako, da lahko dobiš tudi čistokrvnega psa, ki nima rodovnika (lahko je bila mama premajhna, lahko ni hodila po rastavah...) Tudi cene so zelo različne, če že ima urejene papirje in je rodovniški, kot če kupiš čistokrvnega in mu samo urediš papirje.
Lp Luxy
Če kdo ve pribljižno ceno (čistokrvnega ali rodovnuškega) naj mi sporoči
Logiran
Strani:
1
...
21
22
23
24
25
[