o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 18:27:34
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
CENA PSA
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12
]
13
14
15
16
17
...
35
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: CENA PSA (Prebrano 78470 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
aika
midi
Spol:
Sporočil: 103
Re: Cene rodovniških psov
«
Odgovor #165 :
torek, 12.07.2005 : 17:06:37 »
Lahko bi v vaša predvidevanja dodali kanček ekonomije in ugotovili bi, da se cena (kot vsaka druga) oblikuje glede na ponudbo in povpraševanje.
Glede na vložen trud, pa bi morala biti cena mladičev npr. delovnih pasem, kjer za vzrejno dovoljenje potrebuješ delovni izpit, slikane kolke (brez displazije seveda), popolno zobovje..... višja, kot jo trenutno dosega.
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
Sporočil: 481
«
Odgovor #166 :
torek, 12.07.2005 : 19:09:33 »
kk: jaz ti dam to prau 100/h, ker sem tudi jaz že doživela kritike ker sem najprej vprašala za ceno.Najprej moram vedet če si psa lahko privoščim in pol grem lahko gledat mladiče in se menit naprej, zakaj bi bilo obratno da si nacedim sline kako lo srčkani, pol pa me vrže na rit ko mi pove ceno in grem žalostna domov
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #167 :
torek, 12.07.2005 : 21:34:47 »
Citat: Tara04 , nedelja, 10.07.2005 : 15:41:27
Možna je razlaga da je zato tako, ker je v leglu majhnih psov manj mladičev, saj mali psi imajo 2-4 mladiče, veliki pa tudi po 6. Verjetno bo to.
Imaš verjetno kar prav, ja, jaz na to še pomislila nisem
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #168 :
torek, 12.07.2005 : 23:37:11 »
Mislim, da cene ne smejo biti ne vem kaksen tabu. Konec koncev smo mi tisti, ki kupujemo in imamo pravico vedeti, koliko denarja naj damo na stran.....
Citat
ja saj zato ker je večje število mladičkov, je pa cena toliko manjša.. .. tak da glede tega so velike in male pasme tu nekje..
ja ze res, ampak sorazmerno z velikostjo mladicev in seveda tudi s stevilom mladicev v leglu se vecajo tudi stroski. Nihce mi ne bo rekel, da ima nekdo z enim npr. Chihuahua mladicem toliko stroskov kot nekdo, ki ima 10 Dalmatinskih mladickov. Skratka, cene naj bi po mojem ne narascale glede na velikost in stevilo mladicev, pac pa glede na kvaliteto le teh. Seveda pa bi se moralo gldati tudi na to kako perspektivni so ti mladici.....pet qualitz, show quality.
lp
Logiran
NINA
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 138
Re: CENA PSA
«
Odgovor #169 :
ponedeljek, 18.07.2005 : 06:36:12 »
Mene osebno ne moti, če sprašujejo po telefonu za ceno psa. Sploh ne. Sigurno smo v svetu tržne ekonomije.Tudi mi smo hoteli vedeti, kolikšna je cena psa, ko smo se odločali o nakupu psa v tujini. Vendar je bila cena na zadnjem mestu in ne na prvem.Ko iščeš določeno pasmo par let si presrečen, ko se mladički skotijo in te zanima prav vse. Moti pa me, ko zazvoni telefon, oseba ki pokliče se ne predstavi, vpraša za ceno in čisto nič drugega, potem pa odloži slušalko. Ne vpraša niti za starost, težo, spol, kako so socializirani. Večina-sami firbci. Tudi jaz ne pokličem za ceno Ferarija in potem odložim, ker si ga ne morem privoščiti. Tudi to je tržna ekonomija.
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #170 :
ponedeljek, 18.07.2005 : 09:44:32 »
Zame je cena na zadnjem mestu. Običajno se pozanimam kakšne so povprečne cene pasme, ki jo iščem, vendar vzrediteljev tega ne vprašam takoj ob prvi priliki. Tudi vzrediteljico mojega psa sem to vprašala na koncu, ko sem psa že rezervirala. In po pravici povedano če bi mi takoj na začetku povedala koliko njeni mladiči stanejo, mi to ne bi bilo všeč.
Če se postavim v kožo vzreditelja, tudi meni ne bi bilo všeč če bi me vsak najprej vprašal za ceno. Saj ne kupuje solate, ampak živo bitje. Nekdo, ki se je odgovorno odločil za mladička, mu bo cena stranskega pomena, saj bo že informiran o povprečnih cenah za to pasmo.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #171 :
ponedeljek, 18.07.2005 : 14:57:05 »
Absolutno se strinjam, da je vse ostalo bolj pomembno kot cena. Pri iskanju vzreditelja je v igri veliko povprasevanja in raziskovanja (ne samo pasme, pac pa tudi vzrediteljev samih). Vendar pa bom slej kot prej povprasala tudi po ceni. Kajti v nobenem primeru se mi ne zdi fer izgubljati casa (svojega in vzrediteljevega), ce na koncu ko je ze vse zmenjeno ugotovim, da mi bo racunal 2500 Eurov za pasmo, ki se v povprecju prodaja med 800 in 1000. Ravno tako ne zaupam vzrediteljem, ki danes postavijo eno ceno, cez pet dni pa nekemu drugemu povprasevalcu cisto drugo........ konec koncev smo mi tisti, ki placamo in ne glede na to, da je pes zivo bitje in nas najboljsi prijatelj si ne smemo pustiti, da nas nekdo z veseljem vlece za nos
.
lp
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol:
Sporočil: 662
«
Odgovor #172 :
torek, 19.07.2005 : 11:21:38 »
Ory
ni rečeno, da če vzreditelj ima ceno za nekoga drugačno, kot za nekoga drugega, da te vleče za nos. Nekater vzreditelji, določajo ceno tudi na podlagi kdo kupuje psa in zakaj. Velikokrat, če želiž psa za razstave bo cena višja kot za psa za na kavč, na forumu v eni od tem, pa sem zasledil, da je nek vzreitelj prodal psa za razstave po nižji ceni, saj je s tem ko bo kupec hodil na razstave pridobil reklamo in verjetno še bolj zadoščenje, ko bo njegov pes zmagoval.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #173 :
torek, 19.07.2005 : 12:32:45 »
Seveda je popolnoma jasno, da se prodaja mladice razstavne kvalitete in mladice "pet" kvalitete po razlicnih cenah...... ampak eno ali drugo se npr. pri 8 tednih absolutno se ne vidi. Skratka, ce ze placam enkrat visjo ceno za mladica, potem hocem zagotovilo, da dobim to kar dobim. Sicer pa se vedno ne odobravam, da nekdo istega mladica prodaja po razlicnih cenah glede na namen....... konec koncev lahko recem, da bo pes samo domaci ljubljencek, potem pa se naknadno odlocim da ga bom razstavljala. Kar se tice pa vzreditelja samega. Ali je imel s mladicem ki ga bodo bodoci kupci razstavljali in morda imeli za vzrejo kaj vec stroskov kot z ostalimi?
lp
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
Sporočil: 1.357
«
Odgovor #174 :
torek, 19.07.2005 : 13:11:01 »
Citat: Ory , torek, 19.07.2005 : 12:32:45
Seveda je popolnoma jasno, da se prodaja mladice razstavne kvalitete in mladice "pet" kvalitete po razlicnih cenah...... ampak eno ali drugo se npr. pri 8 tednih absolutno se ne vidi. Skratka, ce ze placam enkrat visjo ceno za mladica, potem hocem zagotovilo, da dobim to kar dobim. Sicer pa se vedno ne odobravam, da nekdo istega mladica prodaja po razlicnih cenah glede na namen....... konec koncev lahko recem, da bo pes samo domaci ljubljencek, potem pa se naknadno odlocim da ga bom razstavljala. Kar se tice pa vzreditelja samega. Ali je imel s mladicem ki ga bodo bodoci kupci razstavljali in morda imeli za vzrejo kaj vec stroskov kot z ostalimi?
lp
Razlika je npr v tem, da amerikanci za pet quality v pogodbi striktno zahtevajo kastracijo in sterilizacijo.
Dober vzreditelj lahko pri 8 tednih in že prej kar točno predvidi kateri mladič ne bo primeren za vzrejo in razstave. Ne podcenjevat ..tisti iz naziva "samo eno leglo" in loleki, pa seveda tega ne morejo,ker ne znajo.
Pomota lažje nastane v drugi smeri, da mladiček ,ki naj bi zrasel v vrhunskega potem to ni (npr pomanjkljivo zobovje, testisi , se n erazvij eskladno s pričakovanji...) V tem primeru običajno rejec , če je računal višjo ceno za višjo kvaliteto vrne del denarja ali zamenja mladička .
Seveda pa se da v naših razmerah povsem uspešno razstavljati povprečnega psa, za svoje veseje in z nekaj taktiziranja kam kdaj h komu na oceno in pravim vodnjem pririniti do kakšnih prvaštev. Ampak to je v bistvu še vedno pet quality pes.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #175 :
torek, 19.07.2005 : 13:23:08 »
Citat
Pomota lažje nastane v drugi smeri, da mladiček ,ki naj bi zrasel v vrhunskega potem to ni (npr pomanjkljivo zobovje, testisi , se n erazvij eskladno s pričakovanji...) V tem primeru običajno rejec , če je računal višjo ceno za višjo kvaliteto vrne del denarja ali zamenja mladička .
Saj ravno o tem govorim. Pogovarjala sem se namrec z vzrediteljem, ki vzreja in razstavlja svojo pasmo ze okoli 40 let. Tudi sodnik je ze kar nekaj casa in sam pravi, da vsaj dokler mladicu ne zraste stalno zobovje absolutno ne more napovedati ali bo pes pet ali show quality. Zato vecinoma prodaja svoje mladice kar po pet quality ceni. Se pa seveda tudi zgodi, da kaksen drug vzreditelj naroci mladica in potem caka, da nekoliko odraste ter ga potem vzame.
Se pa tudi strinjam, da se pri prodaji pet quality mladicev (se pravi tistih, ki ocitno ne bodo nikoli primerni za vzrejo) zahteva kastracijo/sterilizacijo. Je pa res, da sem zasledila tudi nekaj ameriskih vzrediteljev, ki so striktno zahtevali sterilizacijo/kastracijo pri vseh mladicih, ki so zapustili psarno....... nekaksno preventivo ukrepanje proti bodoci konkurenci
..... no s tem se ne strinjam.
lp
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
Spol:
Sporočil: 256
«
Odgovor #176 :
torek, 19.07.2005 : 15:52:00 »
Vedno ko sem jaz nabavila psa mi je bilo pomembno da izhaja iz dobre linije, da so predniki zdravi, da niso imeli kakšne bolezni in predvsem, da so vzrediltelji najboljši ter da imajo priznanja, da res imajo "poštimano" vzrejo. Potem si grem ogledat vzreditelja, in če vidim, da je res tako kot je bilo obljubljeno kupim z veseljem psa, pa tudi če je cena gromozanska! Psa bom namreč imela več let! Želim si, da bi bil zdrav in primeren za to kaj ga rabim (npr. za razstave ali delo), in da bo točno takšen kot bi moral biti (primeren karakter in standart). Pes postane družinski član! In mislim, da si vsi želimo da bo dolgo živel in prinesel srečo in veselje v naš dom!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #177 :
torek, 19.07.2005 : 16:03:42 »
Na sreco obstajajo tudi zelo dobri vzreditelji, katerih psi izhajajo z dobrih linij in nimajo gromozanske cene
. Za dobrega, zdravega psa je vredno placati, je pa tako kot pri vsaki stvari tudi neka meja do katere naj bi cene narascale. Ko so prvic v Anglijo uvozili Bordojske doge, so cene mladicev dosegale 3000, 4000GBP, kar je vec kot milijon tolarjev..... no hitro so ugotovili, da je bolj malo taksnih naivcev ki bodo to ceno placalali in danes jih prodajajo po realnih cenah.
lp
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
Sporočil: 1.357
«
Odgovor #178 :
sreda, 20.07.2005 : 10:28:51 »
Meni j ečisto vseeno koliko pes stane, d abo le to kar hočem da je.Navsezadnje kaj mi pomaga tudi , če bi bil zastonj če potem 15 let nimam nič od tega oz nimam tistega kar bi rada, ali pa celo same probleme in težave?
Tudi mi je vseeno kje je, magari čez Atlantik- se ga že nekako spravi sem.
To seveda ne pomeni, da je kvaliteten pes samo od mega vzeditelja. Splača se prveriti rodovnike iz navadnih "hišnih legel" ( ki niso psarna) in navadno dobiš lahko kaj zelo kvalitetnega po zmerni ceni, predvsem, če osebno poznaš "pasemsko sceno" in prednike tega legla.
Če pa bi mi bile cene neke pasme res čisto nesprejemljive ali neznosne, bi pa prej poiskala drugo podobno pasmo , kakor iskala cenejše variante te pasme z večjim tveganjem. Navsezadnje je na izbiro več sto pasem. Mnoge imajo podobne uporabnostne lastnosti (kar iščem jaz), kdor išče vizualno jih je tudi mnogo v podobnem tipu.
Večina ljudi pa itak nima pojma kaj in zakaj želi ravno določeno psmo psa. Če jim je vseeno katrega psa in od katerga šteparja in koliko bo samo (slab) približek pravemu primerku pasme bi bilo čisto vseeno ,če vzamejo kakšno drugo pasmo, ki ima v povprečju nižjo tržno ceno.
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 138
«
Odgovor #179 :
nedelja, 11.09.2005 : 15:46:33 »
aha ,cene . ja ,tudi mene malo skrbi glede cen . če mi bo starše že uspelo prepričati ,upam ,da si potem ,v zednjem trenutku ne bodo premislili ,ko bodo izvedeli za ceno psička
Ja ,pa če slučajno kdo ve koliko približno stane bernski planšarski pes z rodovnikom ,seveda . naj bi okoli 170 000 SIT
,ali nekaj takega ? Na nizozemskem pa baje da stanejo tudi 7000SIT
!
No,ja ,se mi zdi ,da sem tako prebrala . Ampak vseeno je boljše če kupiš psa v Sloveniji in da je (pre)drag in zdrav brez hib ,kot pa v tujini ,ne
?
Logiran
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12