o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 18:27:18
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
CENA PSA
Strani:
1
...
8
9
10
11
12
[
13
]
14
15
16
17
18
...
35
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: CENA PSA (Prebrano 78469 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
Re: CENA PSA
«
Odgovor #180 :
nedelja, 11.09.2005 : 16:11:29 »
Tessy, če kupiš psa iz tujine, ki ima prav tako rodovnik in katerega predniki so zdravi (z vsemi testi, ki so potrebni za pasmo), potem ni nobene večje razlike, v smislu da bi bil pes slabši. Slabša stran je, da mladička vidiš manjkrat, da moraš ponj precej daleč ter da vzreditelje prej težko spoznaš osebno, zaradi česar je tudi malo bolj riskantno. Se pa da pozanimati pri slovenskih poznavalcih pasme, ki velikokrat poznajo več ljudi tudi iz tujine, tako da se da tudi tuje vzreditelje prej malo preveriti
O cenah bernskih planšarjev pa najbolj da si prebereš temo, ki je namenjena prav tej pasmi ter tam še kaj vprašaš
.
lp
Logiran
xop
odvisnež
Spol:
Sporočil: 671
«
Odgovor #181 :
nedelja, 11.09.2005 : 16:37:57 »
Glede tega, da stane na Nizozemskem 7.000 SIT ti pa resnično ne morem verjeti Tessy....si mogoče mislila 70.000 SIT? Ali pa si mislila na
ne
rodovniške...?!?!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #182 :
nedelja, 11.09.2005 : 19:51:42 »
Dobri psi iz zahodne Evrope niso prav nič cenejši od naših, prej obratno. in ko priračunaš pe stroške prevoza....Včasih se da dobiti kvalitetnega psa za nižjo ceno iz vzhodnoevropskih držav, vendar moraš zelo dobro vedeti kje kupiti, sicer se hitro nasmoliš.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #183 :
nedelja, 11.09.2005 : 22:16:50 »
No še nekaj o višji ceni malih kužkov. Nekoč mi je ena gospa rekla da itak velik pes v enem letu poje več kot bo razlika v ceni... heh.. kaj ima to veze? No kakorkoli. Pri majhnih pasmah (oz. mini) je problem to da je ponavadi potreben carski rez. In verjemite da psica ne upošteva delovnega časa veterinarja. Če skoti izven urnika potem je cena 2x višja. Skoki sicer po večini ne stanejo ceno enega mladiča kot pri velikih pasmah pač pa nekje tretjino ali polovico. Če pa pariš z nekim ekstra samcem pa lahko tudi 2x toliko kot je potem mladič. No recimo čivave. Cena mladiča 1000 EUR. Samec ponavadi iz tujine ker so tu vse v sorodu. Pot te nekaj stane. Približno 100-200 (minimalno) EUR do najbližje psarne (sem je vštet bencin pa potem nočitev...). Samec v Italiji je npr. okoli 500 EUR ali več. Potem še carski rez izven delavnika- te cene žal nimam. Hmm.. verjamem, da te stane tam najmanj 2000 EUR- po tem scenariju. Potem imaš še srečo in imaš 2 mladiča- no redko kdaj jih je več. Pa si recimo na nuli ali v izgubi. Če dobiš samca v Sloveniji slabše kvalitete (tu ne mislim da so v Sloveniji slabe kvalitete... da ne bo pomote) pa je malo cenejši pa pot te manj pride, pa nočitve ne potrebuješ. Tu so stroški precej nižji in imaš recimo dobiček. Če male pasme manj pojejo še ne pomeni da imaš manjše stroške, lahko pa tudi. Tudi nekatere velike pasme so okoli 1000 EUR, pa imajo po 10 mladičev... Velik faktor pri oblikovanju cene pa je popularnost pasme. Seveda se potem pri popularnih viša tudi cena skoka in obratno, torej se tudi stroški (tej fiksni) "prilagajajo".
Če kupuješ v tujini je odvisen tudi standard države. Npr. v Skandinaviji so papilloni od 2000 EUR gor. Se pe tiste države z nižjim standardom hitro prilagodijo EU razmeram. Tako je pes konkretno na Slovaškem okoli 1000 EUR za Evropejce. Dvomim pa da imajo isto ceno za Slovake- ti si pse po taki ceni ne morejo (po večini) privoščiti.
Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #184 :
nedelja, 11.09.2005 : 22:25:47 »
Citat
Tako je pes konkretno na Slovaškem okoli 1000 EUR za Evropejce. Dvomim pa da imajo isto ceno za Slovake- ti si pse po taki ceni ne morejo (po večini) privoščiti.
Spet odvisno kako fer je vzreditelj. Le tega je pa v vsakem primeru potrebno preveriti...... jaz mislim, da je vzreditelj, ki ima iste cene za vse povpraševalce (pa naj bodo visoke ali nizke) sigurno zaupanja vreden. Če izvem, da je meni za istega psa povedal eno ceno, čez dva dni pa nekomu drugemu popolnoma drugačno, v trenutku iščem drugega vzreditelja.
lp
Logiran
NATI
rad pišem
Spol:
Sporočil: 305
«
Odgovor #185 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 08:46:57 »
Ory,
Se popolnoma strinjam s tabo. "Reputable breeders" oziroma pravi, fer vzreditelji z dolgoletnimi izkušnjami vedo, da pri mladičku (takem ki še ni zamenjal zob) ne moreš dati garancije, da bo odličen razstavni pes ali plemenjak, ko odraste. Sicer lahko upaš in predvidevaš, da se bo razvil v tipičnega predstavnika svoje pasme, a temu ni vedno tako, ker genetika včasih odigra po svoje. Zato tudi jaz zagovarjam odločitev, da morajo imeti vsi mladički v leglu enako ceno, razen če se že v leglu izkaže, da določen mladiček po kakšni značilnosti ne ustreza pasemskemu standardu. Potem se ga lahko kot ljubljenčka proda za simbolično ceno.
Drugače pa je, ko kupuješ starejšega mladiča, ko je že zamenjal zobe, ko se vidi postava in gibanje, ko je star že vsaj 8 mesecev ali že leto dni, za takšne pa je normalno da stanejo precej več, saj je bilo vanje vloženega tudi veliko dela, vzgoje, hrane...
Tudi naši mladički so imeli vsi enako ceno, čeprav bi jih lahko prodali veliko dražje.
Geri,
Tudi v Skandinaviji (na Švedskem in Norveškem konkretno) so pri "reputable breeders" dvo ali trimesečni mladički - papilloni, havanci redkokdaj dražji od 1000 EUR. Drugače pa je seveda pri starejših mladičkih.
Sem se pa pogovarjala z mnogimi vzreditelji papillonov na Češkem in Slovaškem, kjer so mi povedali, da stanejo mladički okoli 600 EUR. Drugače pa Čehi in Slovaki veliko kvalitetnih psov iz zahodnih držav kupijo na breeding contracts - konkretno poznam vzrediteljico akit in shib, ki pse kupi v Ameriki, v zameno pa jim da dva svoja mladička in so vsi zadovoljni.
Prave vzreditelje vedno zanimajo njihovi mladički in so jih vedno pripravljeni vzeti nazaj, če jih novi lastniki iz opravičljivih razlogov ne morejo več imeti. Prav tako spremljajo razvoj svojih mladičev in so novim lastnikom vedno na razpolago za nasvete, pomoč, morebitno varstvo med dopusti...
Lp,
Nati
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 138
«
Odgovor #186 :
sreda, 14.09.2005 : 16:48:21 »
ja,no ,verjetno sem res slabo prebrala glede cene planšarskega ,se opravičujem
no,zdaj pa grem poiskat še tisto temo posebaj za bernske .
ja ,pa emm... še eno vprašanje mam.
pasji vrtec oz. igralne urice traja ,1. del , 2 meseca in druge ,tudi .
Zanima me ,če kdo ve kdaj se začenjajo te urice . Verjetno septembra se začne ,potem pa kdaj še? čez 4 mesece spet na novo ?
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 138
«
Odgovor #187 :
sreda, 14.09.2005 : 16:49:47 »
*drugi del ,se popravljam (4 vrstica)
Logiran
lemmy
novinec
Sporočil: 49
«
Odgovor #188 :
sreda, 02.11.2005 : 10:11:14 »
Zivjo,
ce se jaz dodam svoje mnenje (upam, da ne bo tudi to zbrisano
). Zjutraj sem napisal v Kajin koticek, ker pac nisem vedel, kam bi drugam pisal in sem noter dodal link na predstavitev najinih dveh pekinzanov,
nerodovniskih
! Kmalu zatem sem videl, da je sporocilo zaprto, ker pac ne sodi v tisto mesto, poleg tega pa ne podpirajo reje nerodovniskih psov... Ok, saj vem, da moja dva prijatelja nikdar ne bosta imela sanjskih imen, ki se raztezajo cez pet vrstic in ne vem kakega slovesa, ampak povem vam, da ju ne zamenjam za nic na tem svetu! Sta zdrava, vesela, predvsem pa odlicna prijatelja!
Pa kaj potem, ce sem za prvega dal samo 30 tisocakov, za Lizo pa celo samo 25 tisocakov! Se vam ne zdi bolj pomembna ljubezen, nega in prehrana, ki jo dobita? Ko smo bili v pasji soli, smo se pogovarjali tudi o prehrani in lahko vam povem, da nasa pekinezercka dobivata veliko kvalitetnejso hrano od ljudi, ki so psa kupili zaradi razstav.
Zal, meni se cena ne zdi najpomembnejsa (se zdalec ne zato, kot je nekdo skusal razloziti, da bi ne imel dovolj denarja!). Na svojem strokovnem podrocju vem, da obstajajo teme, ki marsikdaj zanetijo prave ideoloske vojne! Verjamem, da je na kinoloskem podrocju ta tema precej podobna!
Ce pa koga zanima, potem si lahko nerodovniska pekincana pogleda na
http://pekingese.slohosting.com
lp,
Gregor
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #189 :
sreda, 02.11.2005 : 10:16:48 »
He he, a si ti v sorodu z U-GTHjem mogoče (v temi Nakup pri Arm d.o.o.)? Imata namreč podobno mišljenje
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #190 :
sreda, 02.11.2005 : 10:17:57 »
Nihce ne zahteva od tebe, da ju zamenjaj-za karkoli. Meni osebno se zelo pomembna zdi ljubezen, s katero je bil kuza gor spravljen (beri: vzrediteljeva ljubezen), ljubezen s katero vzreditelj govori o pasmi, ki jo vzreja, ljubezen, ki jo je kuza delezen pri lastniku, ljubezen, ki sta jo delezna kuzkova mama in oce in drugi predniki,... Nega v leglu, nega starsev, nega pri lastniku. Prehrana v leglu, prehrana starsev, prehrana pri lastniku. In tako dalje.
Nihce izmed mojih prijateljev ni kupil psa za razstave, o tem, kaj je za koga kvalitetna prehrana, bi se pa dalo razpravljati.
Meni se zdi najpomembnejse to, kaj za doloceno ceno dobim-ce govorimo o ceni. Za psa po mojem okusu sem pripravljena odsteti precej, vse ostalo pa zame ni primerno in ne mislim dati niti tolarja.
TinaZ, ampak moras priznati, da so zelo fajn iztocnice, ne.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #191 :
sreda, 02.11.2005 : 10:18:25 »
Ja porkamadona sedaj se mi pa res ne da več ponavljati!
Preberi si teme
Rodovniški ali nerodovniški
pa ti bo jasno, zakaj smo proti nerodovniškim mladičem!
Mogoče samo eno vprašanje-Zakaj misliš, da sploh obstaja rodovnik? Malo premisli,preden odgovoriš da zato, da bodo ljudje lahko služili na svojih psih!
LP
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #192 :
sreda, 02.11.2005 : 10:18:48 »
Zdaj šele vidim v temi Pekinezer: zakaj za vraga ste pa šli parit dva nerodovniška "čistokrvna" psa?
Nanook, se absolutno strinjam- zdaj ko je dan krajši, je tole kar popestritev
Logiran
čenča
rad pišem
Spol:
Sporočil: 311
«
Odgovor #193 :
sreda, 02.11.2005 : 10:31:52 »
Citat: lemmy , sreda, 02.11.2005 : 10:11:14
ce se jaz dodam svoje mnenje (upam, da ne bo tudi to zbrisano
). Zjutraj sem napisal v Kajin koticek, ker pac nisem vedel, kam bi drugam pisal in sem noter dodal link na predstavitev najinih dveh pekinzanov,
nerodovniskih
! Kmalu zatem sem videl, da je sporocilo zaprto, ker pac ne sodi v tisto mesto, poleg tega pa ne podpirajo reje nerodovniskih psov... Ok, saj vem, da moja dva prijatelja nikdar ne bosta imela sanjskih imen, ki se raztezajo cez pet vrstic in ne vem kakega slovesa, ampak povem vam, da ju ne zamenjam za nic na tem svetu! Sta zdrava, vesela, predvsem pa odlicna prijatelja!
Pa kaj potem, ce sem za prvega dal samo 30 tisocakov, za Lizo pa celo samo 25 tisocakov! Se vam ne zdi bolj pomembna ljubezen, nega in prehrana, ki jo dobita? Ko smo bili v pasji soli, smo se pogovarjali tudi o prehrani in lahko vam povem, da nasa pekinezercka dobivata veliko kvalitetnejso hrano od ljudi, ki so psa kupili zaradi razstav.
Zal, meni se cena ne zdi najpomembnejsa (se zdalec ne zato, kot je nekdo skusal razloziti, da bi ne imel dovolj denarja!). Na svojem strokovnem podrocju vem, da obstajajo teme, ki marsikdaj zanetijo prave ideoloske vojne! Verjamem, da je na kinoloskem podrocju ta tema precej podobna!
Moderatorka je razložila, zakaj je temo v Kajinem kotičku (ki je namenjen izgubljenim, zavrženim....kužkom) izbrisala.
Druga stvar je vzreja nerodovniških psov. Njihovo načrtno parjenje tu ni podpirano iz zelo utemeljenih razlogov, ki se raztezajo skozi nešteto tem. Naša ljubezen do psov in kraljevsko ravnanje z njimi ne sodijo v kategorijo argumentov ''za'' in ''proti''. Verjamem ti, da se za mladičke niste odločili zaradi denarja (pa v tej fazi niti ni več pomembno ali se je zgodil ''ups'' ali ste se zavestno odločili za parjenje, ker mladički se bodo v vsakem primeru ''zgodili''), bi pa bilo dobro, da preden morebiti načrtujete novo leglo, dobro pobrskate po forumu in se potem pač odločite po svoji vesti.
Vajina psička sta meni osebno zelo simpatična in seveda v eksistenčnem smislu nista vredna nič manj kot kakšen velerodovniški kuža. Toda zakaj (v bodoče) neodgovorno (ni podatkov o prednikih iz rodovnika, ni vzrejnih pregledov in dovoljenj ipd.-> in to je pravi smisel rodovnika!) vzrejati mladičke?
Vse lepo bodočima staršem in kepicam.
Logiran
lemmy
novinec
Sporočil: 49
«
Odgovor #194 :
sreda, 02.11.2005 : 10:35:38 »
Pozdravljeni,
me veseli, da sem vam polepsal dan! Zanimivo, jaz se pa zjutraj zbudim ob svojih dveh nerodovniskih "cistokrvnih" psih in je dan takoj lepsi!
Prav tako sem vesel, da ste me spravili v sorodstvo z nekom, ki vam ocitno tudi ni vsec! Zal vas moram razocarati, ampak cloveka, ki ga omenjate, res ne poznam (seveda obstaja teoreticna moznost, da se za aliasom skriva eden izmed mojih bratrancev ali sestricen...).
lp,
Gregor
Logiran
Strani:
1
...
8
9
10
11
12
[