Posploševati da starejši ljudje s palicami ne marajo psov je...
Že odgovorjeno. Me veseli, da imaš ti dobre izkušnje.
Prav tako jaz nisem z vilami ali čim drugim napadla neko gospodično
Tole z vilami je bil res ekstremen primer in je medijem prišel prav, da so lahko popljuvali pse določeno pasmo. Če bila to metla in majhen mešanček, stvar sploh ne bi prišla v medije, pa čeprav bi bile okoliščine popolnoma enake. Nič se ne trepljaj po ramenih, ker nisi uporabila vil, saj jih verjetno sploh nimaš in jih gotovo ne nosiš s seboj na sprehode in je torej možnost, da bi jih uporabila enaka nuli. Tudi gospodična v tvoji zgodbi je uporabila le to, kar je imela pri roki.
.. ji je šla malo preblizu za njene pojme,
Kaj nisi ravno ti ena od največjih zagovornic povodca in kontrole psa itd?
Naj se izogibamo neograjenega vrta s psom
Točno tako. Če ti gre to zares v nos, potem bi bilo bolj pametno, da obiščeš te ljudi in jim v pogovoru, na miren način povedati, da te to moti. Sicer pa sem o tem že pisala. Na kraju kjer ni ali ni pričakovati večjega števila ljudi, povodec ni potreben in smiselno tudi veriga ne. Takšna je zakonodaja. Edino kar bi jaz očitala gospe je to, da bi lahko bila bolj pozorna na tega gospoda, zlasti če je zares redno prihajal tja in dražil psa. Ne zaradi gospoda ampak da zaščiti svojega psa. Bi morala vedeti, da v naši družbi pes vedno zgubi.
Zato ker tam ponavadi živijo osebki, ki mislijo da je cel svet njihov in vpijejo moj pes tvojemu ne bo nič naredil, samo malo ga bo pozdravil...
ali pa sploh ne vejo da imajo psa, ker jim ga itak cela vas / ulica hrani in včasih pride domov spat, drugič gre pa vasovat
No, kdo pa sedaj posplošuje? Kaj ne vidiš podobnosti s tvojim incidentom z gospodično s torbico? Pregovor, da vse očijo gledajo samo ven, pa res drži.
Nisem rasist, samo dolgoletne slabe iskušnje imam. Kaj hočeš! Tisti, ki ga je kača pičila, se boji zvite vrvi. Iz izkušenj se učimo.