o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 01.12.2024 : 04:12:36
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
Kajin kotiček
|
zavetišče Horjul
|
Horjulčki se javljajo iz novih domov
(Moderatorji:
kaja
,
Smetka
,
Zavetišče Horjul
) | Tema:
Cockta in Šnops
Strani:
1
...
61
62
63
64
65
[
66
]
67
68
69
70
71
...
133
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Cockta in Šnops (Prebrano 326703 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
Spol:
Sporočil: 9.066
Re: Cockta
«
Odgovor #975 :
nedelja, 02.03.2014 : 05:56:49 »
Kilo govejega repa stane nekaj čez 7 € pri nas. Kilo govejih prsi s kostmi (rebra) pribl. 4,5€.
Meni se zdi vse skupaj, če uporabljaš 1x tedensko kot "zobno ščetko" in še kosilo hkrati, ceneje kot marsikatere "žvake" iz zoo trgovin.
Tudi če vidiš v mesnici cel goveji rep, lahko mesarju rečeš, da ti ga razseka na kose, pa je
Citat: S in M 2011 , sobota, 01.03.2014 : 11:17:50
Čist zares pa: piščanec in svinjina buh-ne-dej. Se kosti lomijo v špičke in zna bit cela štala.
Pri večini kuhanih zadev je tudi to največji problem.
Ovce nisem probala. Za bruhače in driskače je namreč najbolj simpl, da se držiš preverjenega recepta.
Roko težav z raznimi vrstami mesa nima (zaradi kake preobčutljivosti itd.), tule pa bo govora zgolj o surovih zadeva, ki so fajn za čiščenje zob itd
Pri nas gre v promet tudi
surov
piščanec in prašičji parklji (teh na žalost že fuuul cajta niso imeli). Parkelj ima še kožo, ki jo je treba fajn žvakat, kost in hrustanec, super zadeva. Če je cel prevelik (v glavnem je, za ne prav velike pse), ti ga mesar lepo podolgem razseka.
Kaj drugega od svinjine surovega pa mu v bistvu še nisem dala, rebra so kar premasna, morda bi bil kul kak kos hrbtenice, ne vem.
Od piščanca je za lakoto je čisto OK file, ma je malo brezveze, se bolj splača vzeti cela prsa s "kostjo" (v resnici hrustanec) in kožo vred. Pa razsekaš doma z malo močnejšim nožem, noben problem.
Sicer pa: piščančje perutnice, vratovi, hrbti.
Vratovi so po pribl. 2,5€ za kilo, za minihunduse je to super, prav tako perutnice, ki koštajo med 3 in 4 €, odvisno, kupiš malo več, ko je v akciji in imaš v zamrzovalniku.
Surove
piščančje kosti, te drobne, pes zmelje, cepijo se dolge - tiste na bedrih, sploh kuhane ali pečene.
Ovca je posladek, ko jo AtaF kupi celo za človeško prehrano. Roko dobi pljuča in ledvice kar tako, od kosti pa kak kos hrbta, reber, kaj takega. Vendar te kosti niso nevemkaj in hitro mine sladkanje
Najboljša žvaka pa so še surovi neočiščeni goveji vampi. Jaz jih še nisem dobila, ker tega v mesnicah ne dobiš, tam so že očišeni (čisto beli, prepran), kot žvaka sicer OK, manjka pa jih tisto, zaradi česa so jim nekoč rekli "domači veterinar". Neočiščen goveji vamp je še namreč poln encimov in take posebne "umazanije", ki dobro dene pasji prebavi.
Če želimo dobiti take vampe, se moramo za to dogovoriti direkt v klavnici, tako dela naš "nemški profesor", meni pa se do klavnice nekako "utraga" .. mi ni glih, no
Za miniminihuhduse so kar vredu žvaka že kurji "mlinčki" (želodčki), ker so take zelo "zategle" mišice. Tudi goveje srce ali jezik, svinjski ali goveji, cene ne vem na pamet.
Punce, jaz tudi ne jem mesa že 20+ let in razen tega, da sem kot otrok morala pomagat na kolinah in v kuhinji, in kar pač "na pamet" kuham in pečem za moje človeške mesojedce, nekih hudih mesnih izkušenj nimam.
A še vse sem se načila tule od mesarjev
Saj ni problem, malo blont pogledaš, vzameš recimo celega piščanca, prosiš mesarja, če ti ga lahko razkosa, lepo počasi, da se naučiš, vmes še hvališ, kako fajn oster nož ma pa take reči (moški so itak tolk smotani, da takoj padejo na finto ... rezilo, pa Freud, ane
... pa ti vse lepo razloži, pokaže in tako naprej.
Ni jim treba glih povedat vsega po pravici (da je kakšen drag kos mesa za kuŠke, ker nekateri pač začnejo takoj razmišljati o "lačnih otrokih v Afriki" pa te zadeve in te očitajoče gledat)
Pač kupiš kao "govedino za juho" ali "piščančje hrbte in želodčke za obaro", svinjske parklje za "štajersko kislo juho", rep za "juho" - za moža, seveda
Se je treba znajt, pa vse dobiš
Valjda se ne splača jemati za kuŠke neke pljučne pečenke, pa fine mlade teletine, ker je to dejansko brezveze. Pes ima več od cenejšega, bolj žilavega kosa.
Mesnate goveje "kosti za župo" so res dobra izbira, sploh sklepi. Tisti kratki že narezani kosi (votle) stegnenice so zaradi mozga dobri za domačo župo, za kuŠke pa so lahko nevarni, ker se kot cev nataknejo na gobček - če seveda ima pes toliko drobno čeljust, da bi se lahko zataknila v notranji del cevaste kosti.
Logiran
Unikatne
tablice
in
portretki
riry
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.052
Re: Cockta
«
Odgovor #976 :
nedelja, 02.03.2014 : 10:47:30 »
Citat: mamaF , nedelja, 02.03.2014 : 05:56:49
Za miniminihuhduse so kar vredu žvaka že kurji "mlinčki" (želodčki), ker so take zelo "zategle" mišice.
Lexi to posesa, sploh ne žveči
.
Logiran
Pepsi
midi
Spol:
Sporočil: 6.033
Re: Cockta
«
Odgovor #977 :
nedelja, 02.03.2014 : 11:45:08 »
mama F, ful sem se narežala ob navodilih za osvajanje mesarja
- obvladaš v nulo!
Jutranja ekspedicija v Špar čez cesto se je končala tako, da imam zdaj doma tri "mlade goveje kosti" in dva mini "junečja repka". Sem mislila z repki postrežt danes popoldne, ampak najprej počakam še mnenje kakšne bolj izkušene mesarice....saj bo to tudi v redu, a ne?
Goveje kosti bom pa jutri nesla v pasji vrtec, da bo še horjulka Čopi kaj dobila. Moram honorarno še zanjo mal skrbet, da me kdo ne prijavi na hribček slučajno....
- Aja, teli junečji repki imajo še kar neki surovega mesa okrog za poglodat. Mal me skrbi, ker je Cockta kljub temu, da je en podivjan terier, želodčno ena precej občutljiva princeska in ga ne smemo preveč srat (ker drugač ga bo potem ona
- pa se bom lahko pridružila ravi in njenim zanimivim zgodbam). No ja, poskusili bomo - če bo pa
mehko blato
in kakšen bruhec, potem pač veselja s kostmi ne bo več. Bo samo zobna pasta.
Napisala: Eksperimentalna Mesarica TaStara od Cockte
Logiran
A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
luna7
midi
Spol:
Sporočil: 7.656
Re: Cockta
«
Odgovor #978 :
nedelja, 02.03.2014 : 16:50:37 »
jaooo, mamaF, tole pa je ekspertiza!
ja, boh ne dej razlagat, da gre za pesjana!
goveje ledvičke naprimer... ni mogel verjet, da tako drago jemljem za p s a...Sicer pa je definitivno opazil moj izraz na obrazu, ko so me vonjave skoraj izstrelile nazaj ven iz mesnice. Ampak, prijazno sva sodelovala, saj večjo količino govejih ledvičk moraš vnaprej naročiti...
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
Sporočil: 2.086
Re: Cockta
«
Odgovor #979 :
nedelja, 02.03.2014 : 16:56:39 »
Uf, tole pa so nasveti!
Jaz jem meso, ampak v mesnici tudi slučajno ne vem, kaj gledam
.
Nikoli ne povem, da je kaj mesnega za žvalce, čeprav me včasih mesar mal sumljivo gleda: a TOLE bote jedli? Pa samo 10 dek???
Logiran
mamaF
midi
Spol:
Sporočil: 9.066
Re: Cockta
«
Odgovor #980 :
nedelja, 02.03.2014 : 17:03:47 »
Citat: Pepsi , nedelja, 02.03.2014 : 11:45:08
mama F, ful sem se narežala ob navodilih za osvajanje mesarja
- obvladaš v nulo!
...
No ja, poskusili bomo - če bo pa
mehko blato
in kakšen bruhec, potem pač veselja s kostmi ne bo več. Bo samo zobna pasta.
Napisala: Eksperimentalna Mesarica TaStara od Cockte
Me veseli, da so uporabna
Sicer pa je pravilo št.1 takole: ko prideš pred mesarjev pult, ga globoko (pogled srnice) pogledaš v oči in rečeš: "Dober dan! Vi mi boste ziher znal pomagati. Rada bi ..."
VSE boš dobila
...
Kar pa se surovega mesa na repu tiče. Jah, glih v mesu na kosti je tudi point drgnjenja zob, ker ja mora pes trgati s kosti, če ga hoče dobit in tukaj delajo sprednji zobki. Če opazuješ psa pri žvakanju, boš videla, da kosti in cele že odtrgane grižljajo vedno melje samo z zadnjimi, meljaki.
In če Cockta sicer ni prav alergik, ni nobene panike, tudi če bo imela ta dan pač malo drugačno blato. Eno je prav preobčutljivostna reakcija, ko se psu dobesedno "uliva" s tazadnje, driska, čisto nekaj drugega je pač drugačna struktura sicer normalnega blata. Ni za delat panike, je pač čisto normalno, da pes drugačno vrsto hrane tudi malo drugače predela v končni produkt.
Tiste, ki smo imele dojenčke vemo, kako je izgledalo vsakič, ko smo začele dodajati nove vrste hrane. Popolnoma normalno je bilo, da je bila plenica ob vsaki novosti malo drugače "opremljena".
saj je tudi pri nas odraslih podobno, a ne
Kadar si upaš splezat na češnjo in se češenj napokat je na WCju malo drugače kot takrat, ko ješ običajne obroke, pa zaradi tega še niso bolan in si ne boš prepovedal češenj, recimo
Vsekakor tole zgoraj velja za ljudi in živali, kjer sprememba prehrane prinese samo spremembe v normalnem razponu - skratka, da počutje ostane enako dobro, le "končni produkti" so pač drugačni kot ostalih 6 dni v tednu, ko je na sporedu ena in ista "običajna" hrana.
Tisti, ki imate živali z burnimi reakcijami na vsake spremembe, pa to itak poznate, tam je pa res brezveze eksperimentirat, če veš, da te v najboljšem primeru čaka večkrat dnevno brisanje bruhanja ali drisk, v najslabšem pa dolgotrajno sr*** še s kakšnimi dodatnimi zapleti.
Logiran
Unikatne
tablice
in
portretki
Žužka
rad prihajam sem
Sporočil: 1.104
Re: Cockta
«
Odgovor #981 :
nedelja, 02.03.2014 : 17:05:33 »
Uuu Pepsi, bravo! Daj poročaj potem, meni še ni uspelo it.
Za našega, ki ne sme preveč mesa, bi torej raje vzela goveji sklep kajne? Da je res bolj za zobke in ne za večerjo. Zarjica pa lahko repek.
Vsega ostalega mi hvala bogu ni treba, ker kupim pakirane mini piščančje fileje ali noge.
Večinoma jemo samo to, z malo skute npr. Sem in tja pa kaj drugega pride iz juhe.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
Sporočil: 5.323
Re: Cockta
«
Odgovor #982 :
ponedeljek, 03.03.2014 : 02:25:56 »
Citat: mamaF , nedelja, 02.03.2014 : 17:03:47
In če Cockta sicer ni prav alergik, ni nobene panike, tudi če bo imela ta dan pač malo drugačno blato. Eno je prav preobčutljivostna reakcija, ko se psu dobesedno "uliva" s tazadnje, driska, čisto nekaj drugega je pač drugačna struktura sicer normalnega blata. Ni za delat panike, je pač čisto normalno, da pes drugačno vrsto hrane tudi malo drugače predela v končni produkt.
Tiste, ki smo imele dojenčke vemo, kako je izgledalo vsakič, ko smo začele dodajati nove vrste hrane. Popolnoma normalno je bilo, da je bila plenica ob vsaki novosti malo drugače "opremljena".
saj je tudi pri nas odraslih podobno, a ne
Kadar si upaš splezat na češnjo in se češenj napokat je na WCju malo drugače kot takrat, ko ješ običajne obroke, pa zaradi tega še niso bolan in si ne boš prepovedal češenj, recimo
Vsekakor tole zgoraj velja za ljudi in živali, kjer sprememba prehrane prinese samo spremembe v normalnem razponu - skratka, da počutje ostane enako dobro, le "končni produkti" so pač drugačni kot ostalih 6 dni v tednu, ko je na sporedu ena in ista "običajna" hrana.
Tisti, ki imate živali z burnimi reakcijami na vsake spremembe, pa to itak poznate, tam je pa res brezveze eksperimentirat, če veš, da te v najboljšem primeru čaka večkrat dnevno brisanje bruhanja ali drisk, v najslabšem pa dolgotrajno sr*** še s kakšnimi dodatnimi zapleti.
Točno tako!
Pa še zelo lepe plastične primere si nam podala, grem stavit, da bomo zdaj redno v wc gledale, kaj je not padlo.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.250
Re: Cockta
«
Odgovor #983 :
ponedeljek, 03.03.2014 : 08:31:03 »
mamaF, kapo dol.
Jest priznam, da se najraje držim preizkušenih receptov.
Priznam, da se zadeve nisem lotila tako raziskovalno kot ti...
Krasno. Bom za kakšne spešl praznike na jedilnik uvrstila kakšno mesnato kračo.
Koki & Co. vam pa želim dober tek.
Logiran
mamaF
midi
Spol:
Sporočil: 9.066
Re: Cockta
«
Odgovor #984 :
ponedeljek, 03.03.2014 : 16:58:58 »
Eh, saj (razen osvajanja mesarjev
) se nisem nič kaj poglobljeno s tem ukvarjala. Pač dala sem kuŠku vsakič kaj za probat, pa mal po kmečki logiki, kar se oblike in lomljivosti kosti tiče. Na srečo on očitno ni preobčutljiv na nič posebnega, zato mi ni treba kaj posebej razmišljati o vrsti mesa in druge hrane.
Opazila pa sem, da mu pretirano mastne reči pač ne ležijo najbolj, dobi drisko, nič hujšega sicer. Enkrat mu je mož dal dva kosa pečene kože od svinjskih reber ali krače za žvakat, seveda je bil pes čisto navdušen, samo po tistem sem opazila, da se mu je strašno mudilo kakat, je driskal, potem jedel travo, pa še ponoči me je žical za ven, ker ga je še tiščalo. Ker tisti dan ni dobil nič "nenavadnega" razen te mastne kože, sem sklepala, da je bilo to krivo.
Vsako nedeljo pa tudi tašča prinese
kuhane goveje kosti
od juhe in izberem tisto, kar se mi zdi uporabno, v glavnem samo sklepe. Malo sem ga opazovala, kako gloda, pa sem videla, da on s svojo močjo sklepa itak ne more zdrobit, samo "brusi" s kosti tisti hrustanec oz. se s kostjo igra, ma glih prav, da kost lepo drsa po zobeh. Potem pa jo vržem proč.
Rebra recimo, so surova OK, ker so to polne, goste kosti, relativno mehke in jih dobesedno zmelje. Kuhana ratajo pa trda in se lomijo na različno velike kose, zato mu kuhanih ne dam, ker bi se znalo zgoditi, da bi kak cel kos požrl, pa ne bi rada imela morebitnih težav s tem.
Skratka če že, so lahko problematične kosti, ko so toplotno obdelane, ker se pač čisto drugače lomijo.
Logiran
Unikatne
tablice
in
portretki
luna7
midi
Spol:
Sporočil: 7.656
Re: Cockta
«
Odgovor #985 :
ponedeljek, 03.03.2014 : 17:46:27 »
Hja, če imaš pritlično stanovanje, je preizkušanje bolj prijetno kot, če moraš večkrat ponoči pet štukov +/- opravit in zraven upat, da se ne bo zgodilo na hodniku. Potem pa še v tisti tišini noči med bloki zaslišiš najprej zvok rite (in driske) in potem še zvok olajšanja lastnika taiste rite. To zna Boni naredit tako zelo glasno, da mi je kar nerodno, ko tako zagode pri opravljeni potrebi.
Pri nas vemo, da je menjava že sprobane in poznane vrste mesa že rezultat mehek drekec nekaj dni, Potem pa se unese. Pa tudi trava in podobno paše zraven.
Samo se ne damo prevel motit. Ok, ponoči pač gremo ven, da vidimo, če kdo v avte vdira....
Logiran
mamaF
midi
Spol:
Sporočil: 9.066
Re: Cockta
«
Odgovor #986 :
torek, 04.03.2014 : 01:46:42 »
Ja, itak! Saj pravim, eno je panika na kratke intervale, ko vse teče, drugo pa samo malo bolj zoprna oblika drekca za pobiranje, ki pa je sicer doziran v čisto normalnem tajmingu.
Sigurno si pa tisti, ki že vnaprej ve, da je vsaka sprememba lahko vzrok za dežuranje na vsake par ur in neprespane noči, ne bo "špogal" probavat vsega po vrsti, itak. Toliko pa imamo radi sami sebe tudi Šefi in Šefice, ane
Jaz imam itak srečo, da imam do taprve trave (saj si videla) reci in piši par korakov, kar bi v primeru hude nuje tudi sredi zime pomenilo, da mi praktično še iz hiše ne bi bilo potrebno stopiti. Ampak - moj gospod kuŠek je toliko fin, da ni šans, da bi karkoli opravil v radiju 50 m okoli hiše, pa tudi, če mu je skoraj špricalo ven iz tazadnje. Tako da seveda zadev, ki bi me trikrat na noč metale iz hiše zaradi pasjih potreb, tudi pri nas ne bo več okusil. Svinjske pečene krače že ne
Glede na njegove "tajminge" sem pogruntala, da je najbolj pametno, da mu dam kaj še nepreizkušenega že dopoldan, tako da je vsaj še cel dan časa za morebitno sračkanje naokoli
Pa moram 3x potrkat, kakšno srečo imam, da so mi na hribčku zaupali enega najmanj "delikatnih" psov, kar se prebave etc. tiče
Logiran
Unikatne
tablice
in
portretki
mamaF
midi
Spol:
Sporočil: 9.066
Re: Cockta
«
Odgovor #987 :
torek, 04.03.2014 : 01:57:27 »
Zdaj pa zadost tega sr****!
Koki, tale Moja je čist preteravala iz tem DR****. Meni nepusti niti enga na dan pojest tle pa Tvojo temo smeti iz samimi slikUvitimi opisi in še Mene opraulja kako ga serjem!
Mislim, tu mač!
In tose je začela usesplošna manija iz DR**** takrat koje Ma Čko Veliki zapel "heja bumbarasa heja ho, sredi morja plava školka, sredi školke velik Drek"
In ot takrat Use babe samo še nato mislijo!
Magari pa Nobena ne pomisli nato ot česa DReki sploh ratajo. Ot hrane!
Če hočejo še naprej pisat onaših klobasah zahtevamo Klobaso za Jest Usak dan!!!
Klobaso ne samo u Soboto, Klobaso hoooočemo usak dan, sredi morja plava barka, tam na barki par Klobas, hejabumbarasa, heja bumbarasa!
Lepo te Pozdraula Roko Louc in ti čistita kersi dobila Rep! Te potpiram u borbi
za
Soboto Usak Dan in Klobaso usak Dan!
Logiran
Unikatne
tablice
in
portretki
Pepsi
midi
Spol:
Sporočil: 6.033
Re: Cockta
«
Odgovor #988 :
torek, 04.03.2014 : 14:35:54 »
Dragi moji Perjatli in PerJatelce!
Danes poročam, da je Ukročena Trmoglavka (- beri: moja TaStara) - dva Krat prebrala use vaše
napotnice
napotke za kupovanje Kosti pr Mesarju. Seveda Gdor je malo neUmen mora pač dvaKrat prebrat. In potem je šla čez cesto u naš Tavelik Špar kamor Jast nesmem, in je imela najbolši naMen, da bo uporabila pogled Srnice po nasvetu mameF.
Sam kaj, ko je pa na oTdelku Mesnin, Kosti in Salam delala ena Guspa Mesarica, ne pa Možki Mesar!
Kar pr Srčku me je stiskal, ko mi je to pravla in sem si mislila
no, spet ne bo nič iz mojo kostko.
Ampak me je preseNetila! Prišla je domov iz dvemi junečjimi repki, pa karkol že to je (ona tega še nikol ni vidla še manj pa kuPila)
in potem
- trara!
-sem dobila En Repek v Testiranje!
Lahko rečem, da sem bila Zilo Zadovoljna. Celega sem zmazala, dok si reku Keks. Edino tega ne vem, zakaj si ga nisem smela odnest Napostlo?
Temveč sem ga morala glodat Nabrisači, ki jo je pogrnila Posebej U Ta Namen. Ma ji ne bi blo Treba, saj imam Napostli tud prav Fletn Mehko.
Do tuki Use lepo in Prou. Ampak potem sem bila pa Ceu Lubi Dan Na OpazoVanju, ker sem baje ena navadna OpčuTljivka in ob Usaki spremembi dobim Mehko Blato. Kar mene sicer prav dost Nemot, tastara pa potem ni najbolj zaDovolna. No tokrat se ji ne bi blo treba sikirat n-č, ker nisem nit bruhala nit čudno kakala.
In zdej - pazte to; zdej mije oblubila Za Prmej, da bom dobila en takle repek
Usako Nedelo
. Jupiiiii! Se prav, da tud najbolj Trdobučne Šefice sa da prepričat, da je Hrana za KuŠke samo ob Sobotah čist premal. Priporočam, da tud vi uporabite kašn pogled Srnice in mogoče se Usmilijo tudi vas!
Usem sotrpinom in sotrpinkam pošiljam velik Klobasne Energie!
Cockta Cocktasta
pa naj se nas pazijo - we shall overcome press
Logiran
A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
SinM
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.250
Re: Cockta
«
Odgovor #989 :
torek, 04.03.2014 : 14:42:53 »
Koki, ful vesela za repek, še bolj pa za "uno" klobaso!
Evo, zdej bo pa nedelja r-e-s praznični dan.
Šefici pa
in
za "mesarski pogum".
Logiran
Strani:
1
...
61
62
63
64
65
[
66
]
67
68
69
70
71
...
133
Gor
mojpes.net
|
Kajin kotiček
|
zavetišče Horjul
|
Horjulčki se javljajo iz novih domov
(Moderatorji:
kaja
,
Smetka
,
Zavetišče Horjul
) | Tema:
Cockta in Šnops
« nazaj
naprej »
Skoči na:
Izberi destinacijo:
-----------------------------
aktualno
-----------------------------
=> mojpesObvestila
=> puzzle ...
===> Foto natečaji
=====> foto "12"
=====> foto "živalski svet"
=====> foto "živali v rož'cah"
=====> foto "žival v gibanju"
=====> foto "nasmeh"
=====> foto "trikci"
=====> foto "zob za zob"
=====> foto "uživam življenje"
=====> foto "žival in človek"
=====> foto "pes in blato"
=====> foto "žival in voda"
=====> foto "pes/muc v gibanju"
=====> foto "pes in lakota"
=====> foto "pes v gibanju"
=====> foto "pasje sanje"
=====> foto "pasje poletje"
=====> foto "pes in sneg"
=====> foto "pes in voda"
=====> foto "pes in narava"
===> Literarni natečaji
=> vroče teme
===> Odgovorno skrbništvo ...
===> Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
-----------------------------
o psih
-----------------------------
=> nakup psa
===> Rodovniški ali nerodovniški?
=> pasme
===> FCI 1
===> FCI 2
===> FCI 3
===> FCI 4
===> FCI 5
===> FCI 6
===> FCI 7
===> FCI 8
===> FCI 9
===> FCI 10
===> Druge pasme
===> Mešanci
=> vzgoja
===> Vzgoja pasjega mladička
===> Lulanje na sto načinov
===> Težave z vedenjem
===> Napadalnost
===> Dva ali več psov
===> Učenje vaj, veščin in trikov
===> Socializacija in habitualizacija
===> Igre in zaposlitve
===> Značaj, čustva in strahovi
=> nega
===> Nega dlake
===> Nega zob, oči in ušes
===> Nega posamezne pasme
=> zdravje
===> Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni
===> Notranji organi
===> Glava
===> Okostje in muskulatura
===> Koža in dlaka
===> Samice in samci, legla
===> Rane
===> Nevrološke težave
=> prehrana
===> Posamezne sestavine v prehrani
=> oprema
=> šolanje
===> Reševanje
===> Otrok in pes
===> Psi terapevti in pomočniki
=> predpisi in dokumenti
===> Lastništvo psa
=> knjižni kotiček
===> Knjige o šolanju in vzgoji
===> Knjige o zdravju in prehrani
===> Knjige o pasmah
===> Knjige o reji in vzreji psov
===> Razna literatura, revije, koledarji
=> o psih - razno
===> Pes v družini in gospodinjstvu
===> Prevozi psov
-----------------------------
o mačkah
-----------------------------
=> zdravje mačk
=> nega mačk
=> o mačkah - razno
-----------------------------
Kajin kotiček
-----------------------------
=> zavetišče Horjul
===> Horjul - psi iščejo dom
===> Horjul - mačke iščejo dom
===> Horjulčki se javljajo iz novih domov
===> Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul
=====> Božične licitacije
=====> Valentinove licitacije
=====> Tematske licitacije
=====> Razne akcije
=> srečne PASJE zgodbe
=> srečne MAČJE zgodbe
=> zaščita živali in razno
===> Društva za zaščito živali
===> Okoljevarstveni kotiček
===> Peticije
===> Akcije
-----------------------------
o prireditvah
-----------------------------
=> mojpes.net vabi na prireditve
===> Pretekle prireditve
=====> Evropska razstava psov, Celje 2010
=> svet razstav
===> Junior in senior handling
=> svet tekmovanj
-----------------------------
člani med seboj
-----------------------------
=> v spomin
-----------------------------
o mojpes.netu
-----------------------------
=> tehnika
===> mojpesKnjižnica