Teta Cats, tudi Pegica se počasi pridružuje klubu kosmatih debeluharjev
![Roll Eyes](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/rolleyes.gif)
Je treba veliko papat, zdaj, ko je bubana
![Evil](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/evil.gif)
Šefica bi nam pa lahko izdala recept za tvojo fantastično torto.
![Smiley](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif)
Ribja torta Pega? ![Smiley](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif)
2 fileja ribe (po okusu)
1 konzervica schesir tuna in aloja
1 velika skodelica (2,5 dcl) mešane zmrznjene zelenjave za francosko solato (ali poljubno po izboru šefa kuhinje)
1 skodelica za kavo (1,5 dcl) basmati riža
80 gr instant polente
1 hrenovka, narezana na majhne koščke
1 velika skodelica briketov
1 pest brusnic
1 žlica sesekljanega petršilja
drobnjak, majaron, meta, česen
piškoti savoiardi (ali drugi biskvitni piškoti)
za premaz: 1 kisla smetana (ali zmiksana skuta), okraski po želji
V večjo kozico daš pol litra vode, usuješ zelenjavo in kuhaš nekaj minut (recimo 10). Vsuješ riž. Ribji file razrežeš na dva do tri kose (večje), daš v čorbo, ki si jo dobro zalil z vodo. Dodaš petršilj, brusnice in ostalo zelenje. Kuhaš po navodilih za riž. Ko je skuhan, vsuješ v čorbo polento, mešaš in še malo pokuhaš.
Vzameš okrogel pekač za torto fi 26 cm (jaz sem vzela model za pito - tisti z nazobčanim obodom), ga namažeš z olivnim oljem. Vsuješ polovico kuhane mase. Poravnaš, na sredino daš konzervico schesirja, okoli posuješ brikete. Čez to usuješ preostalo riževo maso. Poravnaš z mokro žlico ali lopatko. Vzameš piškote savoiarde (tiste za tiramisu). Zložiš enega ob drugega na vrh mase, poliješ z malo juhice, vode,.... prosto po navdihu. Daš hladit (vsaj 3 ure, da se popolnoma strdi).
Ko je ohlajeno (hladilnik, da bo ziher), vzameš večji pladenj ali drugo prenosno ravno zadevo (npr. večja lesena deska za rezanje), "tapeciraš" s prozorno folijo. S pladnjem pokriješ pekač, primeš z eno roko pod dno pekača, z drugo nad pladenj in izvedeš "obrat brez padca na tla"
![Tongue](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/tongue.gif)
. Položiš na mizo in previdno odstraniš pekač.
Vzameš dolg nož ali lopatko za mazanje tort (tut to obstaja
![Cool](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/cool.gif)
) in premažeš torto s kislo smetano. Okrasiš po navdihu. Shraniš v hladilniku do serviranja.
***
![](https://lh5.googleusercontent.com/-i1OU-EOLN8k/TevUpibfgiI/AAAAAAAAD8I/CXTtPM4MHng/s640/IMG_2601.JPG)
S temi količinami sem dobila šest konkretnih kosov za velike pse.
Najboljš, da pošljem recept na kulinarika.net
![](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/laughing018.gif)
Po mojem, da me kuharce izženejo, če že administrator ne bo opazil, kaj sem poslala
![predaja](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/signs-and-flags021.gif)