Teta Cats, tudi Pegica se počasi pridružuje klubu kosmatih debeluharjev
Je treba veliko papat, zdaj, ko je bubana
Šefica bi nam pa lahko izdala recept za tvojo fantastično torto.
Ribja torta Pega? 2 fileja ribe (po okusu)
1 konzervica schesir tuna in aloja
1 velika skodelica (2,5 dcl) mešane zmrznjene zelenjave za francosko solato (ali poljubno po izboru šefa kuhinje)
1 skodelica za kavo (1,5 dcl) basmati riža
80 gr instant polente
1 hrenovka, narezana na majhne koščke
1 velika skodelica briketov
1 pest brusnic
1 žlica sesekljanega petršilja
drobnjak, majaron, meta, česen
piškoti savoiardi (ali drugi biskvitni piškoti)
za premaz: 1 kisla smetana (ali zmiksana skuta), okraski po želji
V večjo kozico daš pol litra vode, usuješ zelenjavo in kuhaš nekaj minut (recimo 10). Vsuješ riž. Ribji file razrežeš na dva do tri kose (večje), daš v čorbo, ki si jo dobro zalil z vodo. Dodaš petršilj, brusnice in ostalo zelenje. Kuhaš po navodilih za riž. Ko je skuhan, vsuješ v čorbo polento, mešaš in še malo pokuhaš.
Vzameš okrogel pekač za torto fi 26 cm (jaz sem vzela model za pito - tisti z nazobčanim obodom), ga namažeš z olivnim oljem. Vsuješ polovico kuhane mase. Poravnaš, na sredino daš konzervico schesirja, okoli posuješ brikete. Čez to usuješ preostalo riževo maso. Poravnaš z mokro žlico ali lopatko. Vzameš piškote savoiarde (tiste za tiramisu). Zložiš enega ob drugega na vrh mase, poliješ z malo juhice, vode,.... prosto po navdihu. Daš hladit (vsaj 3 ure, da se popolnoma strdi).
Ko je ohlajeno (hladilnik, da bo ziher), vzameš večji pladenj ali drugo prenosno ravno zadevo (npr. večja lesena deska za rezanje), "tapeciraš" s prozorno folijo. S pladnjem pokriješ pekač, primeš z eno roko pod dno pekača, z drugo nad pladenj in izvedeš "obrat brez padca na tla"
. Položiš na mizo in previdno odstraniš pekač.
Vzameš dolg nož ali lopatko za mazanje tort (tut to obstaja
) in premažeš torto s kislo smetano. Okrasiš po navdihu. Shraniš v hladilniku do serviranja.
***
S temi količinami sem dobila šest konkretnih kosov za velike pse.
Najboljš, da pošljem recept na kulinarika.net
Po mojem, da me kuharce izženejo, če že administrator ne bo opazil, kaj sem poslala