Pa je tekma za nami! Žal je minila v dežju-najprej se je še celo malo sonček pokazal, potem je pa začelo lit kot iz škafa. Tako da smo bili mi in kužki premočeni kot psi
Tokrat sem se odločila za malo drugačen način ocenjevanja, ki je bil meni, ko sem še tekmovala, zelo všeč. Žal ga pa na večini razstav ne prakticirajo-jaz sem se z njim srečala v Avstriji na neki specialki. Za vsako tekmovalko sem pripravila ocenjevalni list s šestimi točkami za ocenjevanje. Pri vsaki kategoriji je možno določeno število točk. Točke se odbijajo glede na napake, ki jih tekmovalka/tekmovalec naredi, na koncu pa se točke seštejejo, da dobimo razvrstitev. Poleg točk se na ocenjevalni list napiše še komentarje, kaj mora tekmovalka izboljšati oziroma kje je naredila napako.
Punce so tekmovale v dveh delih. Ker so bile za prvič le 4 tekmovalke (2 sta se opravičili zaradi obveznosti), so tekmovale vse v isti starostni skupini in so v prvem delu izvajale le osnovne like (L, T, trikotnik, krog, gor-dol). V drugem delu je pa sledila menjava psov in pa še vprašanje o pasmi in psu. Na koncu smo dobile pa zelo zanimiv izid
1 drugo mesto in 3 prva mesta
Ker je tako grozno deževalo, se prve tri niso mogle še enkrat pomerit za prva tri mesta, ampak so kar vse tri ostale na prvem mestu (samo na pokalčkih smo napise malo spremenili
).
Drugače vas moram pa pohvalit, ste bile zelo pridne! Malo vaje še manjka, ampak samo tako naprej!
Rezultati so bili pa sledeči:
1. Ula Rozman in ši-cu Li
1. Maja Krempuš in lhasa-apso Eva
1. Katja Gobec in čivava Lou
2. Katja Benčuk in zlati prinašalec Aaron
Imeli smo tudi fotografa, tako da slikice pa prilepim, ko jih dobim!