o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 19:35:04
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
370
371
372
373
374
[
375
]
376
377
378
379
380
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 371511 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
ChiuauaLover94
otrok do 14 let
Sporočil: 30
Re: Čivava - čvek
«
Odgovor #5610 :
sreda, 30.01.2008 : 04:03:15 »
a to kaj pomaga?
Logiran
white rose
midi
Spol:
Sporočil: 149
«
Odgovor #5611 :
sreda, 30.01.2008 : 06:51:33 »
Tilen, na žalost nisi razumel, kaj ti je Moon napisala..... in v celoti se strinjam z njo.
Tudi toy pudel z rodovnikom za 180 € ?
Logiran
ChiuauaLover94
otrok do 14 let
«
Odgovor #5612 :
sreda, 30.01.2008 : 07:14:04 »
Bom še 1x povprašal starejšo sestro. Nisem 100% prepričan da je z rodovnikom, če dvomiš v to. Vem pa da ima vzrediteljica nadvse lep, prijazen in skrben odnos z kupovalci. Ima tudi spletno stran, in ker je cena 180 eurov(in zaradi lepega odnosa) sem sklepal da je z rodovnikom, saj gospa vzgaja pudle že dalj časa, in ji psi zelo veliko problemov. Oprostite naslednič se bom bolj pozanimal preden izjavim če so pri njej pudli z rodovnikom. Če slučajno so, je to zelo ugodna cena?
Logiran
ChiuauaLover94
otrok do 14 let
«
Odgovor #5613 :
sreda, 30.01.2008 : 07:15:09 »
Popravek: in ji psi zelo veliko pomenijo*
Lp
Logiran
ChiuauaLover94
otrok do 14 let
«
Odgovor #5614 :
sreda, 30.01.2008 : 07:17:34 »
Sem vprašal, in pudl ni z rodovnikom. Če so starši zdravi brez kakršnekoli bolezni (dedne) mislite da bodo tudi psički zdravi?
Logiran
sarčy
še malo sramežljiv
Sporočil: 77
«
Odgovor #5615 :
sreda, 30.01.2008 : 10:11:14 »
tinker hvala lepa za odgovor, sem ze mislila, da me noben ne opazi...
Logiran
sarčy
še malo sramežljiv
«
Odgovor #5616 :
sreda, 30.01.2008 : 10:11:55 »
aja, pa fuuul je lepa čivavica, moj je čokoladen kratkodlak, sej bojo kmalu slikice...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #5617 :
sreda, 30.01.2008 : 10:19:30 »
ChiuauaLover94, zakljucujemo debato o nakupu nerodovniskih psov, vsekakor pa tvoje hvaljenje teh prekrasnih zasluzkarjev.
Ce ti kaj ni jasno, zakaj o tem tukaj ne bos vec pisal, si skupaj s starsi preberite:
-
Kako kupimo psa?
-
Nerodovniški, zakaj pa ne?
-
Ali sem pripravljen na psa?
- in rubriko
Rodovniški ali nerodovniški?
Na tem forumu je prepovedana vsakrsna reklama nakupa, prodaje ali parjenja nerodovniskih psov.
Civava brez rodovnika je mesanec, pudelj brez rodovnika je mesanec. Kupujete mesance.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
ChiuauaLover94
otrok do 14 let
«
Odgovor #5618 :
sreda, 30.01.2008 : 14:24:34 »
Ok. Jana a ti lahko pišem na tvoj email (
jana@mojpes.net
) ? Res bi rad imel ljubko čivavo, s katero bom preživel veliko let in še več. Sem si prebral tiste članke.
Lp,
Tilen
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #5619 :
sreda, 30.01.2008 : 14:49:00 »
Ne vem, kaj bi mi pisal, saj je vse objavljeno tukaj. Vzreditelja najdes na
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10178.0.html
, sicer pa lahko starsi poklicejo na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer bodo dobil podatke o drugih vzrediteljih in leglih. Pozanimajte se, vprasajte ... tam, kjer imajo prave informacije.
O nakupu nerodovniskih psov oz. mesancev ne bova razpravljala ne tukaj in ne po mailu. Lahko pa se v ustrezni temi meniva o posvojitvi kaksnega od mladicev v zavetiscih, psov v oskrbi drustev za zascito zivali in podobnem.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #5620 :
sreda, 30.01.2008 : 15:24:24 »
Chihuahua lover, ocitno si res nisi dobro prebral kaj sem napisala. Pa po eni strani se mi zdi brezveze ponoci pisat tak dolg post, da bos cimbolj razumel problematiko nerodovniskih psov, ce ga nakoncu sploh ne preberes kot je treba.
Citat
Sem vprašal, in pudl ni z rodovnikom. Če so starši zdravi brez kakršnekoli bolezni (dedne) mislite da bodo tudi psički zdravi?
Pa kako TI VES da so starsi res zdravi, da nimajo dednih bolezni?? A res ne razumes, da pri nerodovniskem psu nemores vedeti. In ce bi bili tako zdravi in tipicni predstavniki svoje pasme, se mladici ne bi skotili v leglu brez paprijev, temvec v rodovniskem leglu.
Jaz ti priporocam da z nakupom psa pocakas se par let, vmes pa si s starsi cim vec preberite o nakupu psa. Resno, ker ocitno nimas pojma o cem se gre.
Sem koncala, lp.
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #5621 :
sreda, 30.01.2008 : 15:41:44 »
Urša - najprej iskreno sožalje ob izgubi Coco. Me res zelo prizadane, ko preberem takšne poste. Kljub temu, da je žal tak življenski ciklus in nas (in naše krdelnike) prej ali slej čaka isto, me zelo prizadane.
Ne vem kaj naj ob tem sploh napišem.
Morda to, da se drži in upam, da te vsaj druga pasja dekleta držijo gor!
Sedaj bi pa še sama pristavila piskrček in replicirala ChiuauaLover94. Torej vsekakor se popolnoma strinjam z mnenji Jane in Moon. Tu ni kaj dodati.
Poleg tega me čudi, zakaj bi hkrati vzeli 2 mladiča naenkrat? Osebno menim, da je že z enim vrh glave dela. Resnično je fajn, da na začetku vložiš maximalno časa, truda in volje v vzgojo mladiča. To je naložba, vredna zlata, saj moraš vedeti, da ti bo pes sopotnik naslednjih 10-12 let ali več!
Dva mladiča pa pomeni dvojno delo. Poleg tega še nikdar (kot praviš) niste imeli psa. S tem želim povedati, da četudi si/ste prebrali ogromno literature in se teoretično podkovali, se v praksi mnogokrat zalomi in šele takrat ponosni lastnik mladiča ugotovi, da ni tako prijetno in luštno imeti male, živahne kepice.
Tako da... moj dobronamerni nasvet je, da zelo dobro premislite glede nakupa mladiča. In predvsem - pri kom!
Srečno!
Logiran
sarčy
še malo sramežljiv
«
Odgovor #5622 :
sreda, 30.01.2008 : 16:35:04 »
že celo svoje življenje imamo doma pse, sedaj imam malo čivavico in vem, da je že en pes velik zalogaj, kaj šele dva!
sama imam kar nekaj izkušenj pa ne vem če bi lahko dva naenkrat dobro vzgojila, kaj šele brez izkušenj..tako da dragi ChiuauaLover94, včasih, pa čeprav si nekaj še tako želimo, ni vedno prav, da tako naredimo in to vidimo šele, ko je res prepozno, tako da pamet in kako knjigo o psih v roke...
če kupiš psa brez rodovnika ne moreš imeti zagotovila, da bo pes zdrav in imaš lahko v njegovem življenju 10x več stroškov z veterinarjem, kot če bi takoj plačal za rodovniškega,rodovnik pa prav tako ni zagotovilo, da bo pes popolnoma zdrav, čeprav malo verjetno, da bo kaj narobe...prav tako pa ne pomeni, da so vsi psi brez rodovnika mešančki...kakorkoli pa, psu moramo nuditi predvsem veliko ljubezni, ko ga enkrat imamo ne glede na to ali je rodovniški ali ne.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #5623 :
sreda, 30.01.2008 : 16:57:35 »
Citat: sarčy , sreda, 30.01.2008 : 16:35:04
Prav tako pa ne pomeni, da so vsi psi brez rodovnika mešančki....
Oja, seveda da pomeni. Kaj pa je potem pes brez papirjev po tvoje? Pes brez rodovnika je vedno bil in vedno bo (samo) mesanec podoben neki pasmi in to je to. Pa nimam nic proti mesancem, samo pravim kako stvari dejansko stojijo.
Citat
Kakorkoli pa, psu moramo nuditi predvsem veliko ljubezni, ko ga enkrat imamo ne glede na to ali je rodovniški ali ne.
Tocno to je ponavadi ''opravicilo'' nakupa nerodovniskega psa. V smislu, da tudi oni potrebujejo dom in ljubezen. Seveda jo, samo nakup takega psa samo podpre tako vzrejo. Brez povprasevanja ni ponudbe pravjo
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #5624 :
sreda, 30.01.2008 : 17:05:50 »
sarčy, kateri psi brez rodovnika niso mesanci? Kako dokazes, da pes brez rodovnika ni mesanec? Verjames na besedo tistega, ki caka, da mu bos dala denar za takega psa? Hm ...
Dajte razcistiti, kaj pomeni rodovnik, kaj pomeni vzrejno dovoljenje, kaj pomeni prijava legla in kontrolirana vzreja in podobne zadeve. Po drugi strani pa razcistite tudi s pohlepom, ki ga prodajalci nerodovniskih psov zavijajo v ekstremno leporecje.
Vse "civave" tega sveta so na pogled lahko "civave". Samo "civave", ki imajo zraven se rodovnik, so prav zares lahko civave. Vse ostalo so bucnice, ki iz micenega mladicka lahko zrastejo v pinca ali kaj drugega, lahko pa seveda tudi v psa, povsem podobnega civavi. Vendar, po parjenju te "civave" lahko dobimo pinca, lahko kaj drugega, lahko pa spet podobnega civavi. Nikoli vec pa iz tega ne dobimo prave civave. Kaj je parjeno zadaj, kaksne bolezni nosijo s seboj taki psi (ni treba, da tvoj zboli, lahko je samo prenasalec), so bili parjeni bratje s sestrami, ocetje s hcerami, matere s sinovi ...? Nikoli ne bos vedela, ker beseda prodajalca takega psa ni vredna pocenega grosa. Denar je sveta vladar in zato, da od kupca dobijo nekaj 100 evrov, so nekateri sposobni prodati lastno mater.
Poucite se o rodovnikih, saj ta "list papirja" se najmanj govori o zdravju vasega psa. Bistvo je v sledljivosti prednikov, njihovega zdravstvenega stanja, zivljenjske dobe, karakterjev, obarvanosti (ce je barva pomembna za pasmo)... Najosnovnejse, da lahko karkoli preverjas (tudi zdravje) je, da imas v rokah list papirja, na katerem uradno pise, kdo so bili predniki tvojega psa, kar posamezna kinoloska zveza potrjuje s svojimi zigi in podpisi. Ta ista kinoloska zveza je, preden je sibnila zige in podpise na ta list papirja, preverila ustreznost vseh postopkov, ki vodijo do izdaje rodovnikov za posamezno leglo psov (vzrejno dovoljenje za psa in psico, prijavo paritve, prijavo legla, tetoviranje ...).
Ja, ko enkrat imamo psa, mu je seveda poleg tiste tako opevane ljubezni treba nuditi se veliko vec ostalega. Sama ljubezen ne vzgaja psov, jih ne neguje in ne skrbi za njihovo zdravje. Najprej je potrebna pravilna odlocitev o nakupu, z jasnim in odgovornim odnosom do psa, ki ga kupujemo, temu dodajamo ljubezen in imamo krasno simbiozo psa in njegovega lastnika. Od ljubezni bo katerikoli pes tezko zivel, lahko pa od prevec ljubezni celo nemogoc rata, pa se zacne tudi nasa ljubezen kar naenkrat ohlajati.
Torej, psom, ki jih imamo, moramo nuditi vse in se vec, vendar mi ne govorimo o psu, ki bi ga ChiuauaLover94 ze imel, temvec o psu, ki ga se nima, torej o nakupu mesanca, saj pravi, da pes nima rodovnika. O tem pa zal tukaj ne bo slo. Ne tako in ne drugace.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Strani:
1
...
370
371
372
373
374
[