mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 01:51:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 349 350 351 352 353 [354] 355 356 357 358 359 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 371670 krat)
0 članov in 30 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #5295 : sreda, 10.10.2007 : 20:03:13 »

Jaz pa se ne strinjam čisto z vama. Zelo pametno je, da se čivava navadi tudi velikih psov. A za tovrstno socializacijo pač uporabimo "preverjene" pse.
Ko je moj Belko imel krizo in se je bal vsega po vrsti, sem se udeleževala pasjih procesij, kjer so se zbrali raznorazni psi. Tako je Belko premagal strah in danes se ne boji nobenega psa več.
Logiran
mavrica
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #5296 : sreda, 10.10.2007 : 20:44:45 »

Ja, sem slišala za tiste hrte. Ena gospa je bila tam, pa je v pasji šolo ti "okoli govorila"... Cry

Lou je navajen na večje pse, moram priznati, da včasih kakšnega tudi oblaja, večinoma ga ne dvigujem, razen če dobim občutek, da bi se znlo kaj zgoditi (kar pa je redko...)...Se pa strinjam s Pmaxi...
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5297 : sreda, 10.10.2007 : 21:54:59 »

Saj se strinjam tudi z vama Pmaxi in Mavrica...ampak verjemita, da izguba 3 mesečnega mladička zaradi napada drugega psa pač pusti sledi..na meni zagotovo je(postaneš nezaupljiv, mogoče celo preveč previden itd.). Pa je lastnik velikega psa zatrjeval, da je kuža zelo prijazen, da ima rad muce itd.. ...No pozneje sem izvedel, da sploh ni napadel prvič...grizel je celo družinske člane...Takšne izkušnje kot je za mano res ne privoščim nikomur.

Imejte radi svoje kužke,

Damjan
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5298 : četrtek, 11.10.2007 : 07:24:40 »

Damjan, te čisto razumem... Lips Sealed   Cry
Logiran
Albert
odvisnež
Sporočil: 535

« Odgovor #5299 : četrtek, 11.10.2007 : 10:26:08 »

Kot pravim, jaz raje ne razskiram, saj sem doživela tudi to, da Albertova prijateljica že od samega otrošva, zlata prinašalka, katera ga ima ful rada in je ful nežna do njega (vedno se uleže na tla da ga ja nebi pohodila ali poškodovala medtem ko on skače po njej), je zadnjč skočila vanj ker je tudi on tekel za žogico katero smo metali za igro  Lips Sealed .
To se je zgodilo tako nepričakovano in hitro, da če bi ga zagrabila bi ga pokončala!!!
Meni se je srce dobesedno ustavilo, tako zelo sem se ustrašila.
Treba se je zavedati da pes je pes in tudi od te omenjene prenašalke lastnica je bila čisto v šoku in je rekla da tega še nikoli ni nobenmu naredila.
Tako da ...  Lips Sealed ...jaz raje ne razskiram, še manj pa če psa ne poznam.

Aja... bila pa sem tudi priča kako je en mešanček med ovohavanjem in spoznavanjem drugega kužka (7 mesecev starega samojeda), oba sta bila na verigi, nenadoma zagrabil v smrček in ga držal nekaj minut....bilo je tako grozno ker je samojed tako jokal in cvilil  Cry .....na srečo je kasneje le popustil ker ga je lastnica dobesedno prebutala ker na noben način ni popustil in spustil kužka.
Samojeda so kasneje s kravavim smčkom odpeljali k vet.
No in to se je zgodilo čisto med nedolžnim srečanjem na verigi z lastniki...in oba sta trdila, da sta kužka najbolj pridna in prijazna  Lips Sealed .....kot pravim jaz......jaz nočem razkirat, sploh pri tako velikim kužkom kot ga imam.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #5300 : četrtek, 11.10.2007 : 11:08:00 »

Ojla!

Da ne bo tu kaj narobe razumljeno Smiley... o napadu o katerem govorite je odprta tema med vročimi temami Wink. Je pa potrebno nekaj razumet... tu gre za zelooo specifične pse. Že itak imajo hrti lovski nagon in je za njih majhen pes isto kot zajček. Ko malček laufa po travniku se v hrtku vključi nagon in ne razmišlja ampak samo ulovi. Zanj je to vaba ne pa prijatelj. Tako pač je in tega se morata oba lastnika psov zavedati. Hrt in mali pes lahko sicer super sobivata v hiši ali na vrtu, kjer ni pretiranega laufanja okoli, takrat hrt razume da je to njegov prijatelj.

Mi imamo doma malega angleškega hrta in sobiva z 2 papillonkama, tudi zunaj na sprehodu divjajo skupaj, to pa zato ker je naš "čuden" in nima lovskega nagona - na srečo Smiley. Se je pa na začetku dogajalo da je stekel za Geri, vendar se je vedno ustavil.

Ti psi ki so raztrgali čivavo pa so bivši tekači, torej psi, ki se jih je urilo za LOV na vabo!! Logično da so malo čivavo zamešali za vabo in jo pokončali. Krivda je predvsem na strani organizatorja, ker bi mogel take stvari preprečiti!
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #5301 : četrtek, 11.10.2007 : 12:07:34 »

Jaz pa se ne strinjam čisto z vama. Zelo pametno je, da se čivava navadi tudi velikih psov. A za tovrstno socializacijo pač uporabimo "preverjene" pse.

Podpis.
Logiran
Jinx
rad pišem
Sporočil: 269

« Odgovor #5302 : četrtek, 18.10.2007 : 09:23:37 »

Zdravo!

Končno lepim tudi nekaj fotk iz Maribora ...

Clea
http://clea.moj-album.com/slike/7096329/VxK3eBjCYWT0PtLG.v.jpg

Clea & Neisha
http://clea.moj-album.com/slike/7096329/AiOoT05bB9SxWFsj.v.jpg

Neisha & Mimi (Neishina sestrica, ki tehta samo 1,2 kg Shocked)
http://clea.moj-album.com/slike/7096329/Vy4Hxs137gP697NB.v.jpg

Meni je bilo v Mariboru lepo, sploh dopoldne, popoldne pa je na prizorišče padla senca in smo par ur zmrzovali ... Sad Sem pa kooooončno spoznala malega (no ja no, večjega od Clee Grin) Louja, ki pa je tudi en zelo živahen čivavček Wink

Imejte se lepo z vašimi malčki!

Vesna
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #5303 : četrtek, 18.10.2007 : 10:01:31 »

Damjan jaz bi ti pa rada še enkrat povedala, da tale tvoja Neisha je prekrasna  Wink ...vedno ko jo vidim me navduši njena lepota  Cool
Njena sestrica pa je tut ful ful lepa ... očitno je bilo celo leglo prekrasno....koliko jih je bilo v tem leglu?

LP
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5304 : četrtek, 18.10.2007 : 16:57:02 »

Klavdija, vaju pa nisem videla... A sta bila sploh? Ker v katalogu sem vaju našla... Huh
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5305 : četrtek, 18.10.2007 : 19:02:03 »

Živijo !

Oj Klavdija...hvala za lepe besede o Neishi. V leglu so bili trije. Dve punci in en fant. Vsi trije živijo v Sloveniji, na različnih koncih naše države Smiley Mala Mimi, ki jo drži gospa Majda v naročju je tehtala komaj 50 g, ko je prišla na svet. S skrbno nego vzrediteljice je zrasla v zdravo in poskočno čivavo. Jaz sem jo zdaj v MB prvič videl kot odraslo psičko in mala je res občudovanja vredna.
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #5306 : torek, 23.10.2007 : 13:35:19 »

Klavdija, vaju pa nisem videla... A sta bila sploh? Ker v katalogu sem vaju našla... Huh

Pozdravljena Mavrica,

ja za MB sva bila prijavljena, vendar sem jaz na žalost zbolela, prideva pa v Vrtojbo  Wink .

LP vsem  Wink

Čivavam in drugim kosmatincem pa 1000  Kiss
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5307 : torek, 06.11.2007 : 00:32:23 »

pozdravcek od Miskota in Jolly

http://magic.moj-album.com/slike/1577374/ieHMobVO0scis4Sk.v.jpg

http://magic.moj-album.com/slike/1577374/NfnqX9Ara93pQ5gH.v.jpg
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #5308 : torek, 06.11.2007 : 11:19:56 »

Kje je pa Načko?
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5309 : torek, 06.11.2007 : 13:33:13 »

Ja doma, samo ga ni na sliki. Sem pac samo njiju slikala, Nacko je bil pa nekje drugje v stanovanju. Wink
Logiran
Strani: 1 ... 349 350 351 352 353 [354] 355 356 357 358 359 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.