mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 08:53:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 335 336 337 338 339 [340] 341 342 343 344 345 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 371944 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
tinta
nekaj malega že vem
Sporočil: 143

« Odgovor #5085 : torek, 17.07.2007 : 15:12:30 »

Ja slabo sem se izrazila (to je moja specialiteta). V bistvu sem mislila, če se pri mladičih vidi ali bodo ko odrastejo kratkodlaki ali dolgodlaki. Naprimer da si nekdo želi dolgodlako pa da ne bi na koncu ostala kratkodlaka...no pa saj mi je že Mavrica odgovorila.
Logiran
mavrica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 411

« Odgovor #5086 : torek, 17.07.2007 : 15:54:44 »

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Imam zelooooo veselo novico! Če bo vse po sreči, bom v prihodnjem tednu postala lastnica čivave, najverjetneja pa čivavkota!  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Mi lahko kaj svetujete npr. kakšne posteljice imajo najraje ( Grin Shocked Roll Eyes Huh )(čeprav bo spal na moji postelji Cheesy) Katero hrano imajo vaše rade, uporabljate kdaj torbe za nošenje, kako se vam zdi zanje fleksi, a so za njih KONG igrače uredu, in na sploh kakeršen koli nasvet... glede vzgoje itd...
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5087 : torek, 17.07.2007 : 16:26:11 »

Joj mavrica kako lepo, prav ti zavidam Cheesy....nas moraš obvezno napolnit s slikicami!!! Kam pa greš po tvojega čivavkota?
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5088 : torek, 17.07.2007 : 16:50:16 »

Sicer je iz ene slovaške psarne, je pa polbratec od White Rosinih čiviv, ki jih je tudi pripeljala v slovenijo...
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #5089 : torek, 17.07.2007 : 17:50:05 »

Kar se vzgoje tiče se moraš zavedati, da je čivava PES in ne lutkica. Tudi zanj velja pusti, ne to se pa ne sme, sem, počakaj....... Skratka vzgajaj ga kot bi vzgajala velikega psa. nikar mu ne popuščaj za brez veze. Čivava je sicer zelo mini, a njegovo srce, pogum in možgančki so ogrooooomni in se kaj rado zgodi, da te bo pes nadvladal. Če se boš tega zavedala ves čas, potem boš imela vzgojenega in za vse znosnega čivavka!
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #5090 : torek, 17.07.2007 : 20:33:09 »

tinta, misko in nacho sta iz srbske psarne - microschihuas .. bi dala link pa mislim da mi ni dovoljeno ker nimam ustreznega paketa.
Dlako doloci vzreditelj ko so mladicki dosti stari da se razloci ali so dolgodlaki oz dolgodlaki. Je pa seveda odvisno od genov. Recimo pri dolgodlakem + dolgodlakem imas vec sans da dobis dolgodlake mladicke, prav tako pri kratkodlakem + kratkodlakem. Pri dolgo + kratkodlakem, recimo, imas pa dosti moznosti da dobis obe vrsti dlake.
Osebno ti priporocam da vzames dolgodlakega, ker kratkodlakim dlaka bolj izpada in se zapici v vsako stvar, ni sans da dobis vse dlake ven! Dolgo dlako pa samo poberes in je, tako kot svoj las recimo.

Mavrica, upam da se ti posreci in dobis svojga malega soncka..
Glede posteljice.. Kupi mu tako majhno, da ne bo cisto zgubljen v kaksni ogromni.. Se najbols je pa box, pa notri povstercek da ga lahko zapres ce te ni doma. Je fajn zadeva, in pes si box vzame nekako za svoj prostor..

Jaz moja dva hranim z Royal Caninom - hrano ki je namenjena prav civavam, a le po dopolnjenem 8 mesecu. Jo rada jesta.
Za mladicka vzemi kaksno podobno kvalitetno hrano za male/mini pasme - mladicke.

Torbo za nošenje jaz uporabljam predvsem v avtu da ni polno dlak povsod, in pa ce grem kam kamor pes naceloma ne sme, oz javni prostor, poleti recimo kaksna restavracija - na vrtu da se ne motata pod nogami ko jemo..ipd.

Flexiji so kul, se posebej so fajn da mladicka naucis hodit na striku. (To lahko zacnes tudi tako, da mu enostavno doma nadenes ovratnico in nanjo privezes/pripnes kak tanek oz lahek strikec, da se navadi da ima nekaj gor..).. Ce se bos odlocila za flexi, kupi tistega za macke, je res tak mini pa dovolj dolg.. (imajo jih v MR.Petu).

Kong igracke so ok, ceprav moja dva se nista nikoli nevem kako igrala z njimi, sem jima kupila tistega malega konga in jima notri dala tisto KONG pasto, pa ju ni nevem koliko interesiralo vse skupaj. Bolj so jima vsec kake mini zogice, mali pliskoti, pa male piskajoce zadevice. Pri nam je to ponavadi par dni aktualno potem pa razneseta po stanovanju ali pa na balkon, in nakoncu najdem kako zogico v zlebu  sram Tongue

Civava je tudi pes, kot vsi ostali, to pri vzgoji NE SMES pozabiti nikoli. Cim ji prevec popuscas, znajo to izkoristiti kot vsak drug pes. Na trenutke znajo biti kar trmaste, ampak se prezivi, hehe..  Wink
Samo nikar malcka ne dvigaj pred drugimi psi (tudi ce je le ta veliiik, pa naj bo, mora se navadit na vse - moras pa paziti da ga ne poskoduje v igri, vecina velikih psov nima filinga za male zivalce), pusti da se voha in igra (v kolikor je drug pes socializiran oz normalen.)..Ce ne se bo bal psov.  In pa pusti da ga ljudje bozajo, cimvec ga vozi med ljudi, šunder nasploh. Fajn je kuzka pripeljat na kaksno razstavo s seboj, tam so namrec ljudje in psi. Kar je idealno da se malce navadi. Pa ne ga prevec ''zavijat v vato''. Pes je pes, nima veze velikost.

Upam da sem ti kaj pomagala.. Srecno z malim Smiley
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5091 : sreda, 18.07.2007 : 10:13:53 »

Hvala Pmaxi in Moon za vse nasvete! Če bo vse po sreči, prideva na rastavo ki bo augusta (se mi zdi da Trbovlje al kar koli je že). Na tisti sepremberski, ki že lahko "nastopil" ampak ni razreda mladičkov... Bova pa verjetno prišla pogledat.

Drugače, sedaj je Hill's pa ga bom (verjetno) "prešaltala" na Royal Canin. Flexi se zdi meni (na prvi pogled) za čivave super, saj ima večina štrikcev sicer tiste težke karabine...

Ko pridemo z morja (sobota), greva z mami "na obisk", malo pogledat in verjetno enega tudi "rezervirat", morda ga celo kar odpeljeva, čeprav bomo verjetno šli ponj šele v petek ali naslednjo soboto... Ko pa ga/jo dobim vas pa tako ali tako zasujem s slikicami!

No, sicer je pa tako: Imam precej široko posteljo, pod katero sta dva "predala", ki se izvlečeta. Imata nizek rob, čez katerega lahko čivava v bistvu "stopi". Verjetno mu bom tam uredila kotiček za igrače (tam bodo v bistvu pospravljene, lahko si jih bo ven nosil...
"Za vrati" je ravno toliko prostora (v širino), da bo šel transporter komot notri in bo imel/a tam svoj kotiček, morda bo celo kdaj čez noč zaprta noter, ali pa ko me ne bo doma, čeprav dvomim. Najverjetneje ji bom prostor omejila kar v moji sobi.
Nekaj me še zanima... Kje mislite, da je najbolje, da ima hrano?? ( tam kjer spi, ali kje čisto drugje???

Imate kak predlog za ime??? Za enkrat se gibljemo med Nikom, Chipom, Ice(om), Fly(om),Megy, Chloe, Ify, Tali, Paty.......
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5092 : sreda, 18.07.2007 : 12:51:16 »

Moon hvala za razlago o dlaki! Ja vem kaki problemi so s kratkodlakimi psi, ker imam doma buldoga in ima tudi take kratke ščetinaste dlake, ki se tako zapičijo povsot, da jih več ne spraviš ven Undecided.....
Kaj pa mislite s tem ko pravite, da se pri vzgoji ne sme pozabiti, da je čivava tudi pes? A to mislite, ker večina ljudi jim zelo popušča pri vzgoji ker so pač taki majhni psi in jih tudi bolj razvaja?
A vas ni nikoli strah spustiti vašo čivavo zraven kakega velikega psa? Jaz bi verjetno prvo napako pri vzgoji že pri tem naredila, ker bi me bilo res strah spustit psička zraven kake velike mrcine, ki bi jo lahko že s taco poškodoval....sploh pa če drugega psa ne poznaš.....
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5093 : sreda, 18.07.2007 : 13:29:53 »

S tem, malim-velikim psom je tako: Čivave, sploh mlade, so oh in sploh majhne in boge in ljubke in cukri in revčki in boščki... če me razumeš. Zaradi majhnosti jih vsi zavijajo v vato in delajo veliiiiike napake pri vzgoji češ: če je pa tako majhen, revček si je ja bogi, ko more ležat zraven tebe ko se ustaviš, pa revček mali no, ko more sedet ko mu rečeš, če je pa tako majhen, pa ne bustiš mu grist copatov, pa tako je micen in luškan... Upam, da si razumela mojo "razlago", malo (veliko) sem zakomplicirala in pretiravala, ampak kaj morem...
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5094 : sreda, 18.07.2007 : 14:02:55 »

Grin Grin Cheesy Grin...ja ja dobro si povedala Wink Zase osebno mislim, da bi le pretiravala kar se tiče zaskrbljenosti, če bi bil psiček v družbi velikih psov, ker bi me blo skoz strah, da mu kaj naredijo (pa tudi če ne namerno)..... Roll Eyes
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #5095 : sreda, 18.07.2007 : 14:06:13 »

Tinta, saj če te je strah, da ga bo poškodoval, ga pa spustiš blizu le toliko, da se povohata in nič dlje. Važno je, da pes ne dobi občutka: JOOOOJ, VELIK PES, HITRO V NAROČJE!
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5096 : sreda, 18.07.2007 : 14:36:31 »

Ja sej to imaš pa prav.
Mene je verjetno strah zato, ker nisem še nikoli imela takega malega kužka (in osebno niti ne poznam nobenega) in se mi zdijo mogoče zato tako krhki, delikatni.....če bi verjetno imela možnost spoznat kakega takega kužka bi pa verjetno videla da spet ni to tako nevarno kot si jaz mislim in da se znajo tudi oni prav normalno igrati tudi z velikimi psmi...
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5097 : sreda, 18.07.2007 : 16:32:14 »

Živijo !

Pri stikih čivav z velikimi pasmami psov je prav, da smo previdni. Ravno v času, ko smo mi imeli mladička čivavo so tudi sosedje kupili mladička nemškega ovčarja. Po igrivosti sta si bila povsem na enaki ravni in sta se odlično razumela. Je pa res, da je mladiček nemškega ovčarja toliko večji, da bi našega malčka v igri lahko hitro poškodoval, zato sta se spoznavala pač bolj na daleč. Oba bi pač norela in lahko bi prišlo do poškodb.
Veliki psi so pač veliki in jaz osebno imam zaradi svoje zelo slabe izkušnje stalni strah, da bi  kateri od mojih "punc" kaj storili. Zame je to "edina slaba lastnost" čivav, da pač moraš biti malo bolj pozoren, ker nikoli ne veš ali so ti malčki v očeh večjih psov njihovi vrstniki ali mogoče le lahek plen...Takšno je pač moje mnenje.  Mislim, da je čivavi najboljša družba še ena čivava, čeprav se odlično razumejo tudi z drugimi psi. Smiley)

Uživajte poletje,

Damjan     
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #5098 : sreda, 18.07.2007 : 19:07:13 »

Veliki psi so pač veliki in jaz osebno imam zaradi svoje zelo slabe izkušnje stalni strah, da bi  kateri od mojih "punc" kaj storili. Zame je to "edina slaba lastnost" čivav, da pač moraš biti malo bolj pozoren, ker nikoli ne veš ali so ti malčki v očeh večjih psov njihovi vrstniki ali mogoče le lahek plen...Takšno je pač moje mnenje.  Mislim, da je čivavi najboljša družba še ena čivava, čeprav se odlično razumejo tudi z drugimi psi. Smiley)

Jaz se popolnoma strinjam z Chi hu. Namrec mi imamo v druzini primer kjer je nas kavalircek koncal pod zobmi "NO-ja" in zato je pri meni tisti strah vedno prisoten. Seveda dovolim da imata moja dva stike z drugimi, vecjimi kosmatinci ampak vedno previdno in se to bolj s poznanimi. Ocitno so ti stiki dovolj saj noben ne laja na velike pse - razen v izjemnih primerih.

Tudi kar se tice druzbe - Joni je prej imel veliko stikov z drugimi kuzki, ogromno se je igral in tudi v druzini imamo se par kavalirckov. Vendar opazam odkar imam Toffeeja, papillon je le papillon, znajo biti pravi rasisti  Smiley Se mi zdi da so psi iste pasme nekako bolj povezani, drug drugemu primerne velikosti in tako. Poznam tudi veliko primerov zelo pisane pasje druscine, ampak moja dva super funkcionirata skupaj.

Lp, Tinkara
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5099 : sreda, 18.07.2007 : 19:18:09 »

Jaz imam srečo, imam v okolici veliko večno majhnih psov. Ima pa kolegica 3 mesečnega shih-tzuja in mislim, da bo dobra "družba" za mojo čivavco/čivavkota. Seveda vse pod nadzorom... imamo pa tudi sosedo čivavo, pa f.buldoga, maltežana, kokra, toy pudlico... Kakih večjih pasem niti nimamo v bližini (živim namreč v naselju blokov)...Čeprav se velikim psom pač ne moreš izognit... meni je pomembno, da ga imam lahko brez (večjega) strahu brez štrikca na travi za blokom...
Logiran
Strani: 1 ... 335 336 337 338 339 [340] 341 342 343 344 345 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.