o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 08:55:07
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
334
335
336
337
338
[
339
]
340
341
342
343
344
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 371945 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Baci
novinec
Sporočil: 14
Re: Čivava - čvek
«
Odgovor #5070 :
sobota, 14.07.2007 : 16:08:15 »
Zdravo čivavčki
Pravkar smo se vrnili z dopusta na morju. Voda topla ni kaj. Pa naša čivavčka? Sem se kar malo bal, ker je ravnokar napolnila štiri mesece, da bo z njo kaj problemov na morju. Pa jih ni bilo od nikoder. Pikica je bila z nami vsak dan na plaži, seveda na krajšem povodcu in cele dneve uživala. Pa še v senco ni hotela ležat. Cele dneve je bolj ali manj ležala na soncu. Vmes si je privoščila kakšen požirek vode in kakšen briket, to pa je bilo vse.
Enkratno vam rečem. Prav tako na poti. Pet ur vožnje je zdržala brez težav. Smo se vmes dvakrat ustavili, da se je razhodila. To pa je bilo tudi vse.
No, kot je dejal že nekdo pred mano. Bili pa smo glavna atrakcija na plaži. Nekateri so se seveda smejali, nekdo mi je celo rekel, da imamo podgano. Drugače pa so se vsi sklanjali k psički in jo božali.
Bilo je enkratno.
Sedaj gremo z njo povsod.
Uživajte poletje.
B
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #5071 :
sobota, 14.07.2007 : 16:20:36 »
Citat: tinta , sobota, 14.07.2007 : 13:05:07
No mogoče sem se res malo nerodno izrazila ko sem napisala "privat". V bistvu nisem imela v mislih preprodajalce (ali se te tako reče??), sem imela v mislih ljudi, ki pač nimajo prav psarne, ampak prodajajo vseeno rodovniške pse - pač se odločijo, da bi imeli s svojim kužkom mladičke....takih oglasov je zelo veliko....
tinta, takih oglasov, v katerih bi prodajali rodovniske civave skrbni vzreditelji, zagotovo ni veliko, temvec le tu in tam na vsake kvatre kaksno leglo. Mrgoli pa raznih oglasov "kao cistokrvnih civav", ki so dalec od rodovnika, cetudi ga ponujajo zraven mladica, dalec od svojih mamic in dalec od ustrezno oskrbljenega pasjega mladica, se najdlje pa od tistega, kar je kot civavo za kupiti.
O trgovcih, preprodajalcih, steparjih in se marsicem, cesar se je treba pri nakupu psa na siroko izogniti, je malo morje napisanega v dveh ustreznih rubrikah:
-
Preprodaja in preprodajalci - kako se NE kupuje psa!
(dostopno clanom)
-
Rodovniški ali nerodovniški?
Kako se pravilno kupi psa pa v clankih:
-
Kako kupimo psa?
-
Nerodovniški, zakaj pa ne?
- in drugih v rubriki
nakup psa
na portalu mojpes.net
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #5072 :
sobota, 14.07.2007 : 16:27:43 »
Ja, se to. Odlocitev "imeti mladicke" sicer pade kar tako, kot posledica dejstva, da ima nekdo doma psico, vendar prava odlocitev "imeti mladicke" pade kjerkoli (pri vzreditelju s psarno ali kar tako pri lastniku psice) lahko samo premisljeno in po predhodno pridobljenem vzrejnem dovoljenju ter z jasno sliko, kaj leglo v psarni ali za celo druzino pomeni. Ne samo tista dva meseca, ko bodo v hisi mladicki, temvec celo zivljenje vseh potomcev mladicev, ki se bodo v leglu skotili.
Torej, izogibaj se ljudi, ki ti ponujajo rodovniskega mladica, o katerem ne vedo nic, ki se ne zelijo pogovarjati o pasmi, o psici, mladicih ... Produkcija pasjih mladicev pac ni za vsakega, kot tudi zanjo nista primerna vsaka psica in pes. Denar pa je na zalost sveta vladar in v njegovem imenu ti bodo ljudje poskusili prodati tudi vse tisto, kar s civavo (ali kaksno drugo pasmo) nima nicesar skupnega.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
tinta
nekaj malega že vem
Sporočil: 143
«
Odgovor #5073 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 13:23:56 »
Jana super odgovor, hvala!! Sama sem tudi mnenja, da ko bom se odločila za nakup naslednejga psa, da bom to vsekakor storila pri kakšnem priznanem vzreditelju, ker je to najbolj zanesljivo, pa seveda so "strokovnjaki" za pasmo in ti lahko veliko povejo!
Kaj si pa želela povedati s tem, da je veliko raznih oglasov "kao cistokrvnih civav", ki so dalec od rodovnika, cetudi ga ponujajo zraven mladica?
Tega sicer najbolje ne razumem? Če ima kuža rodovnik, a to ne pomeni, da so starši dobili vzrejno dovoljenje (in pač bili pregledani itd...) zakaj potem tak kuža ne bi bil ustrezen?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #5074 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 13:48:13 »
tinta, preprosto - nakup psa pri vzreditelju, ki sam vzreja civave po vseh reglcih, ki zraven spadajo (vzrejni pregledi, izbrani samci ..., skrb za zdravje svojih psov ..., nikjer nobenega "vskoka" z nerodovniskimi legli ...) je zagotovo precej NEtvegano dejanje, oz. lahko pri takem vzreditelju racunas, da bos dobila: zdravega in vizuelno ter karakterno ustreznega psa pasme civava, poleg tega pa tudi kup nasvetov in morda se kaj. Tak vzreditelj te bo marsikaj vprasal ze pred nakupom, zagotovo pa te bo "gnjavil" z vprasanji tudi kasneje, saj mu je v interesu spremljanje psov iz njegove vzreje, saj tako lahko nadaljno vzrejo tudi nacrtuje. Zato v clankih pisem o tem, da ti mora biti poleg psa "vsec" tudi vzreditelj, saj se s predajo denarja in prevzemom psa kontakti sele v resnici zacnejo.
Na drugi strani imas se razlicne druge ponudnike psov z rodovniki, za katere pa so "ti papirji" precej dvomljivega porekla, in ce so dvomljivega porekla papirji, potem lahko racunas, da so dvomljivega porekla tudi psi. Recimo, v znani celjski stacuni z zivalmi, oz. pri ponudniku lahko dobis istega psa z ali brez rodovnika. Glede na to, da pes ima rodovnik ali ga nima (tako kot imamo ljudje rojstne liste in tvoj rojstni list ne pase tvoji sosedi, tudi rodovnik enega psa ne pase k drugemu psu), ti taka ponudba lahko pove, da z rodovnikom in psom nekaj ni v redu. Torej, tudi ce kupis psa z rodovnikom pri trgovcu s psmi, to v resnici ni pes z rodovnikom, ker nimas pojma, od kod pes, od kod rodovnik in ali sploh paseta pes in papir skupaj. Edino, kar pri takem nakupu zagotovo ves je, da placas nekaj 100 evrov za psa in nekaj 100 evrov za papir. Tako eden kot drugi nista vredna (v denarju) nic, saj ne ves, ali gre res za to, kar so ti prodali, ali pa bo morda tvoj civava mladicek zrasel v pinca.
Oglasov, kjer prodajajo isti prodajalci pse z rodovniki in pse brez rodovnikov, mrgoli vsepovsod in vsak kupec bi se jim moral na dolgo in siroko izogniti. Tak prodajalec se s teboj ne bo zelel veliko pogovarjati, najmanj pa ga briga, kam gre mladic in kako se mu bo godilo kasneje.
Za imena imas na voljo rubriko
Preprodaja in preprodajalci - kako se NE kupuje psa!
(dostopna je clanom s paketi), za vzreditelje pa seznam vzrediteljev pri pasmah in v
skupnem seznamu
.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
mavrica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 411
«
Odgovor #5075 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 14:01:47 »
Chi hu, leglo ni njihovo. Mladički so polbratci in sestrica White Rose čivavic. SO pa trenutno pri Slavi doma, saj jih ona tudi prodaja.
Logiran
Jinx
rad pišem
Spol:
Sporočil: 269
«
Odgovor #5076 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 15:27:50 »
Živijo čivavarji! Mi smo pa ta vikend imeli predogled morja:
Bazen ni zame ...
http://clea.moj-album.com/slike/7096329/3Nxu9Hot8T23hLdZ.v.jpg
Morski pes
http://clea.moj-album.com/slike/7096329/KmtE3k4Ryx74ydbP.v.jpg
Lepo se imejte!
Vesna & Clea
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
«
Odgovor #5077 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 15:46:19 »
Jana ker nimam nikakršnega paketa si žal tistih rubrik ne morem prebrati, se pa ti zahvaljujem za zelo obširno in jasno razlago!
Jinx ta slikica "morski pes" je res zakon!
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
«
Odgovor #5078 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 15:49:06 »
Pa še nekaj me zanima, upam, da je to dovoljeno vprašati. Zanima me kdo od vas ima kužka iz teh dveh psaren Cirman in White rose, ki so objavljene na forumu?
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 209
«
Odgovor #5079 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 16:49:18 »
Živijo !
Vesna vidim, da je Clea res pravi morski pes zato pa ji bazen tudi ne ustreza
. Uživajte še naprej !
Damjan
Logiran
mavrica
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #5080 :
ponedeljek, 16.07.2007 : 20:04:47 »
Tinta, Albert je cirmanov, za White ROse pa nebi vedela..
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
«
Odgovor #5081 :
torek, 17.07.2007 : 13:13:02 »
Jaz sem pa kar ne morem nagledat teh vaših slikic....kako lepi psički, sploh tej črne barve so mi res krasni! Še neki bi vprašala glede dolžine dlake (sicer nekaj ste mi že povedali). A to ali bo čivava imela kratko ali daljšo dlako se lahko vnaprej ve ali "kar pride pač pride"...se opravičujem izrazu vendar nisem vedela kako drugače vprašat....
Moon in Jinx a vaši čivavi sta iz slovenskih psaren?
Logiran
Jinx
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #5082 :
torek, 17.07.2007 : 13:18:59 »
Citat: tinta , torek, 17.07.2007 : 13:13:02
Jaz sem pa kar ne morem nagledat teh vaših slikic....kako lepi psički, sploh tej črne barve so mi res krasni! Še neki bi vprašala glede dolžine dlake (sicer nekaj ste mi že povedali). A to ali bo čivava imela kratko ali daljšo dlako se lahko vnaprej ve ali "kar pride pač pride"...se opravičujem izrazu vendar nisem vedela kako drugače vprašat....
Moon in Jinx a vaši čivavi sta iz slovenskih psaren?
Živijo!
Moja Clea ni iz slovenske psarne, temveč iz Varaždina, glede dolžine dlake pa vprašanja ne razumem čisto dobro ... Misliš, da če se ve, kakšna bo dlaka, preden se mladički skotijo?
Lp,
Vesna
Logiran
mavrica
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #5083 :
torek, 17.07.2007 : 14:07:09 »
Mislim, da misli mladičke. Izkušen vzreditelj, lahko že pri kak teden starih psičkih, določi dolžino dlake, saj so kratkodlaki mladički že od rojstva kratkodlaki, enako je z dolgodlakimi.
Clea, mi lahko poveš več o tem Varaždinu...(lahko n ZS)
Logiran
Jinx
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #5084 :
torek, 17.07.2007 : 14:28:24 »
Aha, se mi je zdelo, kaj misli tinta, pa sem bila raje "pametno" tiho, da ne izjavim česa neumnega, kar ne bi pasalo nikamor
mavrica, imaš ZS
Logiran
Strani:
1
...
334
335
336
337
338
[
339