mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 07:43:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 333 334 335 336 337 [338] 339 340 341 342 343 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 371881 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
tinta
nekaj malega že vem
Sporočil: 143

« Odgovor #5055 : nedelja, 08.07.2007 : 18:54:46 »

Hvala obema za super razlago!
Ja pri njih pa verjetno res ni problem tudi, če slučajno bi bila pot v hribe "prehuda", ker ga primeš v naročje pa greš Cheesy....komaj čakam še kako razstavo, da si pasmo malo ogledam "v živo" ker drugače ne poznam nobenega, ki bi jo imel...
Kaj pa drugače kot temperament, so zelo živahni? A je res, kar se sliši naokoli, da so čivave precej "histerične" ali se to razlikuje od psa do psa?
Logiran
mavrica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 411

« Odgovor #5056 : nedelja, 08.07.2007 : 21:57:48 »

Ne vem, kaj si ravno mislila s histeričnimi a v očeh mnogih ljudi so čivave označene kot nazležni bevskači. Nisem strokovnjak, a rekla bi, da se to razlikuje od psa do psa. Tudi maltežan ali kateri koli drugi pes je lahko karakterno pač boj "histeričen". Da pa bi bilo to značilno za čivavo kot pasmo?! Dvomim.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #5057 : ponedeljek, 09.07.2007 : 09:44:42 »

Histerija pri čivavah ni pasemska znacilnost. Je posledica slabih izkusenj in mogoce tudi slabe vzgoje oz tega da se psa preveč ''ujčka'' kadar ni treba, če me razumes....
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5058 : ponedeljek, 09.07.2007 : 13:29:13 »

Kot histerijo sem mislila predvsem na to, če lajajo, renčijo brez prestanka ko se v kaj zapičijo?? Tako obnašanje namreč zelo pogosto vidim ko grem s svojo psičko na sprehod, pa skoraj večina psov manjše oz. mini rasti kar naprej histerično lajajo v nas, se zaganjajo, renčijo itd.....enkrat sem videla pri veterinarju čivavo, ki se je tudi tako obnašala, gospa jo je imela v naročju in čim sem jo pogledala je neprestano renčala in lajala vame (sem bla brez psa).....Sej vem, da se to lahko razlikuje od psa do psa, vendar tako na splošno me zanima, če je tako obnašanje pri njih bolj pogosto ali je bolj redkost (kot pravi Moon zaradi slabe vzgoje)...)
Logiran
Jinx
rad pišem
Sporočil: 269

« Odgovor #5059 : ponedeljek, 09.07.2007 : 13:46:48 »

Živijo!

Čivave so zaradi nekaj nevzgojenih primerkov dobile slab sloves, da so to histerični, bevskajoči, lajajoči kužki. Kot je že Sara povedala, je to posledica neprimerne vzgoje, oziroma "nevzgoje". Vsak pes, ne glede na pasmo, lahko postane histeričen, če se mu to dovoli in če se ga ne socializira (nima stikov in pravilnega odnosa do drugih psov/ljudi/ostalih živali/različnih situacij ipd.).

Lp,

Vesna
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5060 : ponedeljek, 09.07.2007 : 18:38:09 »

Se strinjam z Jinx Wink. Sama sicer poznam eno čivavo, ki se ji niti pod razno ne smeš približati, ker se dobesedno zažene vate. Ampak to je spet stvar vzgoje... Undecided
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5061 : ponedeljek, 09.07.2007 : 20:45:24 »

Živijo !

Čivave so čudoviti kužki s krasnim značajem. Je pa res, da veliko zavisi tudi od vzgoje, njihovih staršev (genetika), vzreditelja (prvi stiki mladička z okoljem) itd. Zelo zanimiv in nazoren se mi zdi stavek enega vzreditelja, ki sem ga pred kratkim spoznal: čivave so pravi psi samo, da so majhni. Če malo razmisliš ti ta stavek pove prav vse. 

Lep pozdrav,

Damjan   
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5062 : ponedeljek, 09.07.2007 : 23:50:54 »

Kot histerijo sem mislila predvsem na to, če lajajo, renčijo brez prestanka ko se v kaj zapičijo?? Tako obnašanje namreč zelo pogosto vidim ko grem s svojo psičko na sprehod, pa skoraj večina psov manjše oz. mini rasti kar naprej histerično lajajo v nas, se zaganjajo, renčijo itd.....enkrat sem videla pri veterinarju čivavo, ki se je tudi tako obnašala, gospa jo je imela v naročju in čim sem jo pogledala je neprestano renčala in lajala vame (sem bla brez psa).....Sej vem, da se to lahko razlikuje od psa do psa, vendar tako na splošno me zanima, če je tako obnašanje pri njih bolj pogosto ali je bolj redkost (kot pravi Moon zaradi slabe vzgoje)...)
No ja, kdaj se znajo zapicit v kako stvar in lajat, pa se to predvsem zunaj.. Moja dva lajata recimo doma samo takrat ko kdo pozvoni, pa se to dvakrat zalajata in je potem mir in veselje v bajti hehe ..
Je pa dosti civav ki so zelo prijazne do tujcev oz do prislekov.. Je pa odvisno tudi od psa, ce je karakterno stabilen oz ni prevec zivcnega znacaja. Je dosti tudi v genih kot je rekel Damjan. So pa ponavadi krive tudi slabe izkusnje. Moj Misko recimo sploh ne prenese shar pejov, ravno zaradi tega ne ker se jih je enkrat ful ustrasil ko sta ga dva lovila da bi se igrali. In potem se zmeraj dere na njih, in ponavadi z njim zapoje se Nacko.
LP
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5063 : petek, 13.07.2007 : 13:22:20 »

Hvala za odgovore. A to ki pravite, da je ta "histeričnost" odvisna od vzgoje, tu verjetno že veliko pomeni kako je bilo pri vzreditelju, se pravi,  preden ti sploh dejansko psa dobiš...kaj pa če dobiš takega psa, a se potem ta značaj da še kako spremeniti ali so kužki potem zaznamovani za vedno?
Se pravi, če bi se odločila za nakup te pasme (in verjetno tudi katere druge) bi morala zelo dobro izbrati med ponudniki? A vi bolj priporočate nakup psa iz psarne ali tako "privat"?
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5064 : petek, 13.07.2007 : 17:42:42 »

Pri nas mislim, da niti ni nekih "privatnikov". Imaš Cirmanove, pa White Rose in ****, razen seveda tistih "***" in **** ter ***. Mislim (spet: nisem strokovnjiak) da niti ni vse odvisno od prvih dveh mesecev. Pomembno je predvsem, kaj psu ti dovoliš potem, ko gaže imaš doma. Ker je pri tebi vendarle čisto drug svet kot pri vzrediteljih...
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #5065 : petek, 13.07.2007 : 18:40:21 »

Živijo !

Jaz niti ne vem kaj si mislila s privatniki ? Najbrž preprodajalce...domnevam pač ? Če si imela njih v mislih potem se jim izogni v širokem loku pa katerokoli pasmo boš že imela v mislih. Je pa socializacija pri vzreditelju zelo pomembna. Če je mladiček ves ta čas v kakšni kletki to zagotovo ni dobro zanj (da o etiki itd. sploh ne govorim). Dobro je, če se spozna z okoljem, šumi v stanovanju, drugimi živalmi (napr.muce), različnimi ljudmi(otroci-odrasli). S takšnim mladičkom boš imela zagotovo manj problemov kot pa z revčkom iz kakšne kletke. Takšno je pač moje mnenje.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5066 : petek, 13.07.2007 : 19:45:50 »

Ne kupuj pri raznih privatnikih (isto kot damjan si tudi jaz predstavlajm da misls preprodajalce). Psa je treba kupit pri preverjenemu vzreditelju, magar v tujini ce ti tukaj ni noben všečen..

p.s.: Upam da se odlocis za nakup rodovniskega mladiča Wink ......
Logiran
mavrica
rad pišem

« Odgovor #5067 : petek, 13.07.2007 : 22:35:59 »

Okej, Katja, dihaj! Dihaj!
 Roll Eyes Huh Shocked Roll Eyes Huh Tongue Huh Shocked
Slavi iz White Rose trenutno prodaja mladičke in držite pesti, da bo eden od štirih cukrov moj!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #5068 : sobota, 14.07.2007 : 11:24:13 »

Živijo ! Smiley

A imajo leglo ? Smiley
Logiran
tinta
nekaj malega že vem

« Odgovor #5069 : sobota, 14.07.2007 : 13:05:07 »

No mogoče sem se res malo nerodno izrazila ko sem napisala "privat". V bistvu nisem imela v mislih preprodajalce (ali se te tako reče??), sem imela v mislih ljudi, ki pač nimajo prav psarne, ampak prodajajo vseeno rodovniške pse - pač se odločijo, da bi imeli s svojim kužkom mladičke....takih oglasov je zelo veliko....
Logiran
Strani: 1 ... 333 334 335 336 337 [338] 339 340 341 342 343 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.