Pozdravljeni lastniki čivav!
Že zelo dolgo si želim čivavo (pred leti sem že pisala v to temo), a prej ni bilo časa poleg dalmatinke vzgajati še enega pasjega člana, potem pa nam je ta mesec zaradi odpovedi ledvic, ko ji niti (druga) infuzija več ni pomagala, umrla naša 9 let stara psica in še vedno žalujemo za njo, po drugi strani pa me ubija misel na to, da ni več pasje igrivosti v našem domu in si želim, da bi sprejeli novega pasjega člana v našo družino ter jo s tem lažje pozabili.
Se mi zdi, da je zdaj končno primeren čas za nakup čivave in da se bo (upam) moja želja uresničila, vendar problem tiči drugje. Do zdaj sta mi starša vsa ta leta, ko sem jima govorila o čivavi, dala vpogled čtivo o njej, skratka vso možno literaturo, dajala pozitivne znake češ da bomo takrat, ko bo čas za to malo bitjece, sigurno šli gledat mladičke in enemu omogočili lepo življenje pri nas. In zdaj, ko je vendarle napočil primeren čas, se oče še strinja z mano, mama pa je mnenja, da ne bo ONA skrbela za psa, medtem ko bom jaz med tednom v Lj zaradi študija.
Tudi ko je šla sestra študirat pred leti, je dalmatinko videla samo čez vikende, ostali pa smo se pač ukvarjali z njo namesto nje in lepo skrbeli zanjo. Res ne vidim problema. Prostora v naši hiši je več kot dovolj za čivavo, imamo celo poseben (zdaj prazen) prostor poleg kopalnice, kjer bi lahko spala, jedla in hodila na začetku na potrebo, kasneje pa ven, ko bi ji to priučili. Skratka, ima vse pogoje za normalno, da ne rečem več kot luksuzno
bivanje pri nas, tudi na stroške pri naših dosedanjih psih še nikoli nismo gledali kot na stroške, pač pa smo to vzeli v zakup glede na veselje, ki nam ga je pasji prijatelj prinesel v naše življenje. In prepričana sem, da če bi mama videla vsaj enega mladička (ko bodo kje legla), bi se v hipu raznežila in ga sprejela.
Kako ste se s tem sproprijeli drugi? Koliko časa dnevno namenite svoji čivavi oz. čivavkotu? V Lj bi jo z veseljem vzela s sabo, ker živim v stanovanju, vendar pri lastnici, ki pa že ima majhno psičko in mucko, pa tudi dovolila mi verjetno ne bi, da bi v stanovanje prišel še en hišni ljubljenček.
Za svoje pse sem skrbela že od majhnih nog, zdaj pri teh letih pa me doma tretirajo kot nekoga, ki si je za rojstni dan zaželel živalco in ga bo ta muha minila kakor hitro bo našel kaj bolj zanimivega!
Kakorkoli, že nekaj časa kontaktiram različne psarne (eno iz Srbije, eno iz Slovaške, pa tudi eno slovensko) in čakam, da bo možen ogled legel. Zanima me, ali je treba leglo rezervirati že vnaprej za nakup, četudi še ne vidiš legla ali se to rezervira po nekaj ogledih, ko vidiš prve korake mladička?