mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 01:49:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 371659 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #5175 : nedelja, 26.08.2007 : 17:29:16 »

chihuahua, kupi si paket midi, da ti bomo lahko posredovali več informacij, ker določene stvari (kot npr. imena psarn) niso dovoljene pisati tu na forumu.
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #5176 : nedelja, 26.08.2007 : 22:18:19 »

Živijo !

Po pomoti sem nekaj čivava slik nalepil kar v rubriko nakup psa...očitno me je zmedla tista stran CHIHUAHUA tam Smiley. Ne bom še enkrat tukaj ponavljal saj upam, da bo Jana to nekak poštimala.

Lep pozdrav,

Damjan
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #5177 : ponedeljek, 27.08.2007 : 01:46:09 »

Hojla.

Mi smo po 1,5 meseèni bolezni spet zdravi (*trkam*). Zaèelo se je s slabim poèutjem in visoko temperaturo, pa tudi s èeljusto je imela težave ... Synnulox antibiotik ni prijel, vse preiskave (krvi, ultrazvok, rentgen, jetrni testi, urin, klopne bolezni ...) niso pokazale niè, razen da gre za neko vnetje (imela je kot lešnik velike bezgavke in temperaturo, ki ji ni hotela pasti). Da ne govorim, da je bila èisto apatièna in da ni mogla v celoti odpreti èeljusti (èeprav so ji pregledali gobèek pod pomirjevalom in niso opazili niè, tudi rentgen ni niè pokazal).

Kakorkoli, veterinar je rekel, da gre najbrž za mišièno vnetje (miozitis) in ji predpisal Medrol. Poèutje se je zboljšalo, vendar še vedno ni bila èisto OK. Po 3-tedenski kuri pa se je po prenehanju jemanja vse skupaj ponovilo - spet apatiènost, temperatura, problemi s èeljustjo ......

Šla sem še po drugo mnenje, veterinarka ji je predpisala en drug antibiotik in že èez 2 dni je bila Maša OK. Sedaj je 9 dni od zaèetka jemanja in moram reèi, da je spet èisto stara Maša brez kakršnih koli težav. Sem bila pa èisto zaskrbljena, ker mi prvi mesec niso znali najbolje pomagati oz. so jo dali na Medrol, ki, kot sem izvedela kasneje, sploh ne odpravlja vzroka, ampak le prikriva simptome. Sem bila malo razoèarana, ker to zdravilo sploh ni nedolžno in se menda predpiše, ko resnièno niè drugega n pride v poštev.

V glavnem, Maška je zaenkrat OK, še zdaj ne vem toèno, kaj je bilo z njo narobe (veterinarka je rekla, da je možno, da je imela v gobèku kaj zadrto in da se to ni pokazalo pri pregledu - eno oko je imela namreè precej izbuljeno - kot da ji nekaj pritiska od zadaj nanj), glavno, da je spet zdrava.

Verjeli ali ne, sele vceraj smo odkrili vzrok Mashkinih tezav. Po mojem zadnjem postu (konec julija), ki je citiran zgoraj, se ji je stanje spet poslabsalo, spet je sla na terapijo in spet se je zboljsalo ... Simptomi ob poslabsanju vedno enaki - tezave s celjustjo, visoka temperatura, tresenje, apaticnost, izbuljeno levo oko ... Sla sem k oftalmologu (ki se je zelo posvetil in je napravil - v smislu zaupanja - zelo dober vtis name) in predlagal mi je pregled na Dunaju, za kar sva se tudi odlocila. Konec septembra (prej ni bilo mogoce) sva imela rezerviran datum. Glede na to, da je bila Mashka na zdravilih cisto OK, me niti ni prevec skrbelo, da je datum tako oddaljen.

Dokler se ni v torek v tem tem tednu prvic zgodilo, da se ji je zelo poslabsalo kljub antibiotiku in protivnetnemu zdravilu. Oko je bilo tako izbuljeno kot se nikoli poprej, pocutje pa zelo slabo. V sredo se ji je izbuljeno oko tako zelo zagnojilo, da sploh ni mogla prav gledati. Bila je pri veterinarju, ki ni vedel, kaj bi bil razlog, dobila je protivnetno injekcijo in pocutje se je malo popravilo. Ampak oko pa katastrofa, kaj takega se nisem videla Sad

V petek pa smo opazili tudi nekaj novega - nad veko se ji je naredila izboklinica - izgledalo je, kot da bi ji pod veko porinil manjsi grah. Bila je trda na otip in vsekakor ni bila videti kot oteklina zaradi gnoja, temvec kot nekaj, kar se skriva pod veko. Takoj v soboto sem klicala oftalmologa, pri katerem sva bili ze prej, povedala sem mu za cudno izboklinico in rekel je, naj se takoj oglasiva. Gledal in tipal je izboklinico ter se strinjal, da deluje, kot da je nekaj spodaj. Predlagal je, da bi ji dal pomirjevalo in povrsinsko prerezal veko, da bi videl, kaj je spodaj. In res, cakava z Gasperjem v cakalnici  ... nakar pride ven in naju poklice v operacijsko sobo ter nama na vatki pokaze 1,8 cm dolgo trsko, ki je bila pod veko!!!!!!!! Me je skoraj kap in se zdaj ne morem verjeti, da je to mozno.

Izgleda, da je nekaj grizla, trska se ji je zapicila v gobcku in pocasi pripotovala za oko. Lahko bi ji tudi zlezla za veko od spredaj. Poprejsnje tezave s celjustjo so bile le posledica "zategovanja" ob odpiranju gobcka - zaradi trske, ki jo je spikala, ne pa, ker bi bilo kaj narobe s celjustjo (ki je bila po vseh pregledih brezhibna). Ocitno je trska pripotovala pod veko, zato se je gnojenje prestavilo naprej in zato je imela tako gnojno oko, ena konica trske pa je naredila tisto vidno izboklinico na veki.

To je bil torej razlog za vse tezave od 9. junija, ko sem prvic opazila spremembo v pocutju. In kje je ze to ... Kot sem rekla, sploh ne morem verjeti, da je to mogoce in da se je (vsaj zaenkrat) koncalo brez posledic (upam, da ni kak koscek se kje noter).

Prilagam se slikovno gradivo za sok terapijo Smiley Ranica je na levi veki, ima 2 siva, izgleda super, nic ji ne tece ven, oko ima cisto normalno, nic se ji vec ne gnoji. Sicer se ni cisto zivahna (pomojem jo se malo boli - konec koncev je le bila operacija sele vceraj dopoldan), ampak izgleda, da je konec kalvarije. Upam le, da se ne veselim prehitro in da nima se kak delcek noter (ampak je veternar rekel, da v to dvomi).

[attachment deleted by admin]
Logiran
mavrica
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #5178 : ponedeljek, 27.08.2007 : 07:01:23 »

Boga Masha. Cry Undecided Cry

Ampak glavno, da ste ugotovili vzrok in da je konec! Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
mavrica
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #5179 : ponedeljek, 27.08.2007 : 07:06:56 »

Pa še nekaj slikic Louja v novem domu!
ps. Sedaj že obvladava sedi! Cheesy

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #5180 : ponedeljek, 27.08.2007 : 13:12:40 »

Sasa, sploh ne morem verjeti kaj je imela v ocesu Masha!!  Shocked Sad Se spomnim ko sva se videli, si mi podrobno opisala simptome in takrat si niti predstavljati ne bi mogla, da je kaj takega mogoce.  Uboga punca...... kako jo je moralo boleti, pa se noben veterinar ni nic ugotovil. Cudno, da se na rentgenu ni nic videlo. V vsakem primeru si si verjetno kar oddahnila, da je vsega teha konec.
mavrica, tvoj mali je prekrasen!  Smiley Zakaj pa so slikice tako majhne, da se jih komaj vidi? Ali pa mogoce samo na mojem racunalniku tako zgleda.  Huh

lp
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Sporočil: 3.919

« Odgovor #5181 : ponedeljek, 27.08.2007 : 17:48:34 »

Ory klikni na sliko pa se bo povečala Wink
Logiran
radovedna
novinec
*
Sporočil: 9

« Odgovor #5182 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:28:17 »

Lep pozdrav!
Upam, da mi boste hoteli pomagati. Želimo si čivavo, že nekaj časa brskam po internetu, iščem kontakte, kam se obrniti, a ni tako preprosto. Vem, pa, da je najbolje, če ti kdo svetuje iz prve roke. Zato prosim vas, prave poznavalce –ke te ljubke pasme. Pasmo poznamo, smo bili tudi v osebnem stiku s čivavami, tudi kužka že imamo-srninega pinča, ki se zelo dobro razume z otrokom.
Predvsem moja želja je, imeti »mini« čivavo, ker se že čivave med seboj zelo razlikujejo. Imela bi čivavo, ki doseže dober kilogram teže, raje kratkodlako, a to ni najpomembnejše. Rodovnik nam tudi ni tako zelo pomemben, ker bi to malo bitjece najpomembnejšo vlogo igralo kot naš družabnik.
Moja prošnja pa je, če mi lahko lastniki čivave posredujete kontakte vzrediteljev, od katerih ste VI kupili psička; psarne sem že zasledila, pa vseeno morda še kakšna informacija. Rada bi prečesala vse možnosti. Smo pa iz Maribora, a ni ovira, če bi po živalco morali kam dlje. Nisem pa najbolj navdušena nad tujino, ali morda pa le?!
Pa če me lahko obvestite o stvareh, na katere moram biti pozorna pri t.i. »preprodajalcih« živali, če veste kaj mislim...

Če mi lahko, vas prosim za pomoč in se že vnaprej zahvaljujem za odgovore!

radovedna
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Sporočil: 3.919

« Odgovor #5183 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:31:25 »

Jaz bom rekla samo NUJNO Z RODOVNIKOM.Kaj več bodo pa vedeli poznavalci pasme Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #5184 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:44:31 »

radovedna, glede na to, da pises, da brskas po internetu in da ti ni pomembno, ali ima civava rodovnik ali ne, me silno cudi, da pri svojem brskanju se nisi naletela na dejstvo, da v resnici isces mesanca, tezkega nekaj nad kilogram, saj je edino civava z rodovnikom v resnici civava. Pa ne bom o tem, saj je dovolj napisano ze samo tukaj, na tem portalu in na tem forumu, samo odpreti je potrebno rubriki "nakup psa" na obeh koncih, pa so ti vse inormacije na dlani.

Torej, se malo brskanja in videla bos, da tukaj ne bos javno dobila nobenega drugega imena vzreditelja in nobenega mnenja (ne kriticnega in ne pohvalnega) o vzrediteljih, ki niso clani mojpes.neta (clane najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10178.0.html), pa tudi to, da se tukaj ni dovoljeno pogovarjati o nakupu, prodaji ali razplodu nerodovniskih psov, prav tako do nerodovniskega psa razen kot posvojenca na mojpes.netu ne mores priti.

Brez zamere.
Logiran

Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #5185 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:46:44 »

Živijo ! Smiley

Uboga mala Masha upam, da pri njej ne bo veljalo "v tretje gre rado"....najprej trnek, zdaj ta treska...Človek sploh ne more verjeti kaj vse lahko doleti te naše kužmane kljub temu, da pazimo na njih bolj kot nase. Želim vam ogrooooomno dobrega zdravja ! Smiley

Radovedna
pridružujem se Katyi, ki ti je dala zelo dober nasvet. Raje malce počakaj pa boš že našla čivavo po svojem okusu, predvsem pa kupi takšno z rodovnikom. Saj to ni garancijski list, da me ne bi narobe razumela. Je pa zagotovilo, da bo tvoj kuža ko bo odrasel zares čivava in ne nekaj povsem drugega. Pa roke stran od preprodajalcev !
V Sloveniji je letno zelo malo rodovniških legel, so pa vsa predvidena objavljena v reviji KINOLOG.

Lep pozdrav,

Damjan       
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #5186 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:53:01 »

Damjan, sele zdajle sem videla tvojo prosnjo, da preselim sem slikce Grin iz une cudne teme.
Evo jih:

http://www.moj-album.com/slike/4027518/FlqSfX4xWjEGB8yi.v.jpg 

Clea

http://www.moj-album.com/slike/4027518/NuENDHsTiBGkSYM5.v.jpg

Damjanina lepotička

http://www.moj-album.com/slike/4027518/Gi8VWfM5DYGvNQLi.v.jpg

Jack(če se ne motim   Roll Eyes)

http://www.moj-album.com/slike/4027518/6FHF_nBJj5RXxK9s.v.jpg

Mala Sassy  Smiley
Logiran

Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #5187 : ponedeljek, 27.08.2007 : 18:59:48 »

Hvala Jana ! Smiley

Ne vem kako to, da me je kar zaneslo na napačno stran..pač, ko vidim CHIHUAHUA že letim Smiley

Lep pozdrav,

Damjan 
Logiran
radovedna
novinec
*
Sporočil: 9

« Odgovor #5188 : ponedeljek, 27.08.2007 : 19:10:07 »

radovedna, glede na to, da pises, da brskas po internetu in da ti ni pomembno, ali ima civava rodovnik ali ne, me silno cudi, da pri svojem brskanju se nisi naletela na dejstvo, da v resnici isces mesanca, tezkega nekaj nad kilogram, saj je edino civava z rodovnikom v resnici civava. Pa ne bom o tem, saj je dovolj napisano ze samo tukaj, na tem portalu in na tem forumu, samo odpreti je potrebno rubriki "nakup psa" na obeh koncih, pa so ti vse inormacije na dlani.

Torej, se malo brskanja in videla bos, da tukaj ne bos javno dobila nobenega drugega imena vzreditelja in nobenega mnenja (ne kriticnega in ne pohvalnega) o vzrediteljih, ki niso clani mojpes.neta (clane najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10178.0.html), pa tudi to, da se tukaj ni dovoljeno pogovarjati o nakupu, prodaji ali razplodu nerodovniskih psov, prav tako do nerodovniskega psa razen kot posvojenca na mojpes.netu ne mores priti.

Brez zamere.

Se opravičujem. Nič slabega nisem mislila. Glede rodovnika pa sem želela povedati le to, da bi želeli imeti kužka za ljubljenca in ne za nadaljno vzrejo, zato nam to ni relevantno. Ampak ko so prebrala tvoje sporočilo, mi je jasno, da bomo najverjetneje res iskali kužka z rodovnikom, saj bomo le tako dobili to, kar želimo. Ker pa na internetu ne najdem nič pametnega, sem se za pomoč obrnila na vaš forum.

Lep pozdrav!
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #5189 : ponedeljek, 27.08.2007 : 19:24:32 »

Živijo Radovedna !

Saj takšne, radovedne imamo tu radi. V glavnem smo v tem čivava "sektorju" sami takšni, ki imamo čivave in smo jih nekoč tudi zelo iskali in se "mučili", tako kot se ti zdaj.
Skratka dobrodošla tukaj !

Damjan
Logiran
Strani: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.