mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 01:46:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 302 303 304 305 306 [307] 308 309 310 311 312 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 372365 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #4590 : nedelja, 28.01.2007 : 10:27:30 »

Pozdravljena Ory ! Smiley

Vesel sem, da si se tudi ti oglasila. Kot sem že napisal malce nazaj si tudi ti "kriva", da je Miša oz. Felis JRS sedaj z nami. Seveda se ti najlepše zahvaljujem, da si mi povedala za gospo Jano. Tako kot tebi, je bila tudi meni Tina zelo všeč. Predvsem zato, ker je zelo lepo odlakana, všeč mi je bila njena barva, značaj itd...Se mi zdi, da ji je Miša precej podobna. Veseli me, da ti je Miša všeč. Veš je res ena priliznjena punca, nikoli ji ni dovolj božanja, zelo rada hodi itd. Upam, da bo imela priložnost kdaj spoznati tudi "strica" Bilkota Smiley Smiley Smiley Smiley 

Vesni pa namenjam tole razmišljanje....Ko sem se jaz odločal za svojega bodočega kužka, čivave niso bile med "finalisti". Po pravici povedano sploh nisem razmišljal o njih. Želel sem si namreč kužka, ki bi rad hodil na sprehode, bil živahen in igriv....O čivavah pa sem imel povsem zgrešeno mnenje, da so to kužki, ki se več ali manj samo nosijo po torbicah (tega jaz pač ne bi počel Smiley Smiley Smiley), so majhne, krhke stvarce brez pravega značaja...skratka nekak sem jih bolj prišteval v mačji kot pa v pasji svet. Ko pa sem se začel zanimati za pasme še bolj na praktičen način (saj veš obiski vzrediteljev, lastnikov posameznih psov, internet, razstave, forum itd.) in sem spoznal nekaj čivav tudi v živo, sem se v to pasmo "zaljubil". Postalo mi je jasno, da so to čisto pravi psi, ki imajo odličen značaj, so izrazito privrženi lastniku in za povrh še zelo lepo izgledajo. Strah me je bilo, da so to ene bevskajoče, nervozne zverinice, ki na pol znorijo kadar vidijo nekaj novega...pa sem ugotovil, da je res, da so čuječi ne pa tudi bevskači brez veze. Sploh pa pravilno vzgojeni niso nervozni, kar bi jim nekateri tako radi pripisali. Mislim, da ni potrebno omenjat, da so odlični družinski psi, ki vsaj pri nas niso nikoli povzročali kakšne škode po stanovanju (saj veš...glodanje pohištva, trganje sedežne..itd.). Zagotovim ti, da imajo celo terapevtski učinek na bolnika. Moj oče je namreč precej zbolel in ko se je po operaciji vrnil domov je pač potreboval še okrevanje doma. Jaz sem prepričan, da mu je pri tem veliko pomagala naša Jolly saj se ga je vedno držala kot mali klopek, spala z njim, skupaj sta brala, gledala TV itd..Skratka ni mu dovolila, da bi mislil na bolezen.. Še to sem prej pozabil napisat, da čivave zelo rade hodijo. Naši dve gresta vsak dan vsaj za kakšno uro ali dve na sprehod in oni  bi še hodili, čeprav se nam ne da več.  Cool Cool Cool Cool Cool

O.k...ufff pa sem se kar razpisal...tko pač je, če maš ta mala bitjeca rad !!!

Lep pozdrav,

Damjan Smiley Smiley Smiley           
Logiran
Gabyca
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #4591 : nedelja, 28.01.2007 : 23:10:29 »

Hellou!
Prvic pisem tukej na forumu in morm rect damate usi res lepe civavice! drgac pa upam da bom tud sama kmal dobila svojo pikico. Prebrala sem ze ceu tale forum in se par drugih, berem use clanke in use kar je sploh napisano o civavicah. Res skoraj cel dan mislm sam na to sploh si ne morm pomagat  Grin se celo ime vem za njo! Sem se ze pozanimala pri parih rejcih pa bomo vidl kaj bo Undecided jes upam da bo moja Pinky hmal z mano Grin no se naprej posljejte slikce svojh kuzijov!
Gaby
Logiran
Albert
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 535

« Odgovor #4592 : ponedeljek, 29.01.2007 : 17:57:59 »

Urša, čestitke  Grin Grin Grin Grin , Sasy pa puncam in fantu miljon  Kiss od Alberta in mene!!!!
Upamao na slikce  Wink
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4593 : ponedeljek, 29.01.2007 : 18:17:21 »

In ljubezenska zgodba se nadeljuje  Wink ...................

Chi hu,

Albert je med čakanjem na Miškin tel. klic obupal in globoko zabredel  Lips Sealed ................................

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #4594 : ponedeljek, 29.01.2007 : 20:06:11 »

OH hudo dobra slika Klavdija - povej kje leži tale pijan Albert da ga grem pobrat  Tongue
A si si inštalirala msn?  Wink
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #4595 : ponedeljek, 29.01.2007 : 20:48:57 »

Evo, tole je modra Chihuahua:

Sassy in mladini pa 100  Kiss!!

lp
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #4596 : ponedeljek, 29.01.2007 : 20:52:29 »

Modre čivave pa v živo še nisem videla  Smiley
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #4597 : ponedeljek, 29.01.2007 : 21:10:18 »

Niso ravno pogoste, so pa zato toliko bolj zanimive!  Wink Sem malo brskala, da bi nasla kaksnega lepega odraslega predstavnika, pa mi ni uspelo..... sem pa med tem nasla enega brindle predstavnika (se spomnim da smo se enkrat pogovarjali tudi o brindle Chihuahuah):

http://members.aol.com/covelli01/foxypg.htm

[zaradi krsenja avtorskih pravic je slika spremenjena v povezavo na spletno stran; Jana]

Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #4598 : ponedeljek, 29.01.2007 : 21:17:08 »

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Iskrene čestitke Sassy in malim miškam ! Veliko zdravja in obilo mlekca jim želim !  Grin Grin

Joj joj.. Albert...a vidte punce kaj naredi neuslišana ljubezen iz fantov  Cry Cry Cry. Sej Miša misli nanj in mu pošilja tole fotografijo  Kiss Kiss Kiss Kiss Veš Albert otročički pa nekak takole zgledajo..he he he

http://www.moj-album.com/slike/4027518/8Ks1T1rBi7Xt3nHc.v.jpg

Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4599 : ponedeljek, 29.01.2007 : 21:22:18 »

Čigavi mladički tko luštni zgledajo Huh Huh Huh
Ful cortkani Kiss Kiss Kiss
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #4600 : ponedeljek, 29.01.2007 : 21:32:14 »

He he...ena na sliki je Miša (na levi strani), na desni strani pa je njena sestrica. Albertu so mladički tkole samo na vpogled kaj bi lahko nastalo, če bi se z Mišo spoznala Smiley Smiley Smiley. Tko, da previdnost ni odveč saj veš..preživnine so drage...Smiley Smiley Smiley
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4601 : ponedeljek, 29.01.2007 : 21:37:56 »

joj kok cot Cheesy Cheesy Cheesy ....čaki takoj pobrskam po arhivu in najdem malega alberčka...da dol padš....kok so srčkane male čivave a ne no  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #4602 : ponedeljek, 29.01.2007 : 22:37:07 »

Evo jo, odraslo modro čivavo:

http://www.luxurychihuahuas.com/sapphire.html
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #4603 : ponedeljek, 29.01.2007 : 22:51:50 »

evo blue&tan civavico

http://www.mistymeadowschis.com/puppies/MistyMeadodwsSongSungBlue050305.jpg

lp

U.
Logiran
Albert
odvisnež

« Odgovor #4604 : torek, 30.01.2007 : 21:40:15 »

Iz Miškinega (Albertova mamica) prvega legla iz katerega je tudi lepi Albert  Wink , so ven prišli kar trije blu&tan barve in eden bel kateri je tudi bel ostal. Pa kar sem jaz legel videla, se mi zdi, da so mladički na začetku bolj kot ne vsi blue&tan  Huh Samo kasneje pa ful barve spremenijo, npr. Albert je že bil blu&tan nato pa se prelevil v svetlolasca z dodatkom črnih pramen po mamici Wink

Evo slikce...najdite Alberta Wink

In zdaj Albert  Wink ......Chi hu, kar prepričaj se, da bi tudi Albert pripomogel k lepim otročičkom Cheesy Cheesy....sam poglej kake gene ima pa mamico Miško  Wink Wink Wink

Kiss Kiss Kiss Kiss

Logiran
Strani: 1 ... 302 303 304 305 306 [307] 308 309 310 311 312 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.