mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 00:36:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Šetlandski ovčar
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Šetlandski ovčar  (Prebrano 49795 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750

« Odgovor #105 : petek, 23.06.2006 : 17:02:21 »

Ma ti si prava faca Zally.... Mali Nemški špic, Italjanski špic, Papillon, Čivava, Maltežan in še Šelti??   Shocked Wink
Logiran
zally3
nekaj malega že vem
Sporočil: 193

« Odgovor #106 : petek, 23.06.2006 : 19:57:55 »

Jah... Italjanski špic in Maltežan sta všeč moji družini(ostajam pri Papillonih Kiss, Čivavah Kiss, Šelti Kiss bo pa še malo počakal... Cheesy Grin=)-gremo počasi!)Smiley
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #107 : nedelja, 25.06.2006 : 14:22:21 »

Jah... Italjanski špic in Maltežan sta všeč moji družini(ostajam pri Papillonih Kiss, Čivavah Kiss, Šelti Kiss bo pa še malo počakal... Cheesy Grin=)-gremo počasi!)Smiley
Kaj če bi malce pogledali karakter, koliko aktivnosti potrebujejo, nega... Ne gledat na zunanji izgled. Šeltiji so res lepi, ampak to ni razlog za nakup. Potrebujejo zelo aktivnega človeka, pri katerem se ne bodo dolgočasili. Za gledat se pa kupi šelti koledar Wink.
Logiran
zally3
nekaj malega že vem

« Odgovor #108 : ponedeljek, 26.06.2006 : 08:35:28 »

Sej ne gledam samo zunanjega izgleda Angry, od kod ti že ta ideja... ???No pa saj ni važno vem da imajo zahtevno dlako, se moramo z njim aktivno ukarjati... Pa tudi zaenkrat ne kupujem šeltija sram!
LP
                          zala
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #109 : ponedeljek, 26.06.2006 : 17:07:01 »

Sej ne gledam samo zunanjega izgleda Angry, od kod ti že ta ideja... ???No pa saj ni važno vem da imajo zahtevno dlako, se moramo z njim aktivno ukarjati... Pa tudi zaenkrat ne kupujem šeltija sram!
LP
                          zala
Potem pa oprosti. Glede na tako različne psme, se mi je zdelo, da gledaš na videz. Pač veliko je takih, ki izbirajo pse po videzu.
Logiran
zally3
nekaj malega že vem

« Odgovor #110 : ponedeljek, 26.06.2006 : 18:51:35 »

Ni panike... Je pa res, da ti mora biti pes všeč tudi po izgledu, najpomebnejši pa je značaj, nega, skrb, ukvarjenje z živaljo....
Logiran
Sheltiko
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #111 : ponedeljek, 20.11.2006 : 00:23:43 »

Pozdravljeni vsi ljubitelji šeltijev!
Ob iskanju pasme, ki bi bila za naju najprimernejša, je bil šetlandski ovčar izbira brez primere. Pa vendar sva pred nakupom prvega šeltija obiskala več specialnih razstav za to pasmo. Seveda je bilo treba v tujino, najpogosteje v Nemčijo. Hotela sva se prepričati, ali je šelti res takšen, kot sva si ga predstavljala glede na prebrano literaturo. Spoznala sva najboljše vzreditelje in jih večino tudi obiskala na domu. Pravo navdušenje se je šele začelo...
Trenutno smo edina registrirana psarna šetlandskih ovčarjev v Sloveniji. Imamo stike z najboljšimi vzreditelji šeltijev v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Rusiji, na Nizozemskem, Češkem in na Madžarskem.
Opažava, da je bilo nekaj debate tudi o šeltijih. Če vas karkoli o tej pasmi zanima, sva vam na voljo.

Oglejte si tudi naše spletne strani: www.sheltiko.com

Sandra & Rihard
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #112 : ponedeljek, 20.11.2006 : 08:26:41 »

Pozdravljena in dobrodosla. Me veseli, da sta se oglasila in upam, da se bo zdaj tudi ta tema zbudila in bomo veckrat kaksno rekli. Smiley lp, Tanja
Logiran

lejca
odvisnež

« Odgovor #113 : ponedeljek, 20.11.2006 : 20:58:43 »

Super, sedaj se bo pa pisalo o šeltijih  Cheesy.
Sheltiko...povabite še lastnike vaših malčkov na forum.

Lp, Lea
Logiran
Pia F.
novinec
*
Sporočil: 20

« Odgovor #114 : ponedeljek, 08.01.2007 : 20:50:20 »

Sama sem imela priložnost s predstavnico te čudovite pasme preživeti dobrih enajst let. Sali smo kupili pri vzrediteljici v Ljutomeru, ko je bila stara 4 mesece. Sprva je bila malce plašna, vendar se je hitro privadila tako na nas, kot na druge. Bila je zelo zaupljiva psička, (morda še celo malce preveč), zelo navezana na nas, potrpežljiva tudi z otroci in prav zaradi te zadnje lastnosti Sheltije priporočam družinam z otroki, ker je ta pasma res odlične družinski ljubljenček. Svojemu gospodarju je izmerno vdan in zelo trpi če ni v njegovi družbi. Sheltiji so tudi izredno pametni psi (sama sem bila priča neštetim vragolijam, ki so me znova in znova osupnile) in so izredno lahko učljivi. Potrebujejo veliko gibanja, saj so po naravi pastirski psi in zato pasmo priporočam ljudem, ki si bodo za svojega Sheltija lahko vzeli ogromno časa in bodo tudi sami dokaj športno aktivni. Sheltie, ki se ne giba dovolj postane prava lenoba (v nevarnosti je vaša postelja:) ) Edina manjša neprijetnost, ki bi jo pri Sheltijih lahko izpostavila je vztrajno lajanje- velikokrat tudi po nepotrebnem, zato pasme ne priporočam živčnim ljudem (v bistvu takim sploh ne predlagam psa).

Na splošno gledano pa so Sheltiji zelo prikupna bitja, ki ti hitro prirastejo k srcu in so pravi zvesti prijatelji. Upam, da mi bo usoda kmalu naklonila še kako Shetlandsko kepico... Lp
Logiran
Lizq
otrok do 14 let
*
Sporočil: 2

« Odgovor #115 : ponedeljek, 05.02.2007 : 22:57:40 »

HEJHEJ USI Smiley
Že kr lep čas iščem kužka, ki bi mi najbolj ustrezal. In vse tiste, ki mogoče imate že kaj tovrtstnih izušenj prosim, če mogoče veste a je shelti primeren za stanovanje in življenje  s TRILETNO MAČKO? Pa še nekaj: kako prenašajo samoto? Dopoldne bi namreč morala shajati sama z mačko...In če to po vašem mnenju ni pasma zame a mi zna kdo svetovat, kera je?HuhHuh  Wink hualaa
Logiran
Friese
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #116 : torek, 31.07.2007 : 17:17:22 »

Živjo. Mene pa zanima kako se sheltija pripraviti na razstave. Ker ga verjetno dobim pa sem mislila z njim iti tudi na kakšno razstavo.
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #117 : sreda, 17.10.2007 : 21:31:10 »

Ker se v tej temi ne dogaja nic, boma za popestritev dodala nekaj slik s CAC Maribor.

Dawnville You've gotta be Kidding
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/XB637Hi_avem2uwG.v.jpg

Dawnville All That and More
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/GjCqwleOYyYCTxZ1.v.jpg

http://baguette.moj-album.com/slike/54923/LuZBx9QO3RsG7mpc.v.jpg

http://baguette.moj-album.com/slike/54923/TtCAfLh112vIV7gb.v.jpg

Marvitholl Orion (ki je na koncu pobral BOB  Cheesy  itak Wink)
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/MrtI9qsAvOGME64n.v.jpg

Pa se vsi trije v ringu
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/JQbjlIu0BfqNCClX.v.jpg

Pa se ne vec tako mali Tobi, ki se je prisel le malo zabavat
http://baguette.moj-album.com/slike/54923/ZU9bjH1FoHxpfDwM.v.jpg

Smiley lp
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #118 : sobota, 20.10.2007 : 14:03:26 »

Tale Orion je pa prekrasen!!! Moram reci, da mi je barva od vseh najbolj vsec....... kateri je pa tebi padel v oko Kaja?  Smiley
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #119 : sobota, 20.10.2007 : 15:53:00 »

Po dolgem casu lahko recem, da so mi bili vsec vsi prisotni seltiji. Smiley Sicer padam na blue merle, vendar se tudi Orija ne bi branila. Wink Ampak se vedno vztrajam, da ce bo pri nas kaj, bo to modra punca.  Grin Sicer pa pravijo, da se zarecenega kruha najvec poje....bogve kaj mi bo prislo pod roke. Cool lp
Logiran

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Šetlandski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.