Lep pozdrav vsem,
Sem ponosna lastnica 7-mesečnega aljaškega malamuta. Sem zelo zadovoljna z njim, ker sem ga praktično že pri 3 mesecih naučila sedi, taco, drugo taco, prostor. Glas pa malo kasneje. Res se zelo hitro uči, je zelo pameten, včasih kar malo "prebrisan". Uboga tudi, no včasih ima trenutke trme, ampak niso pogosti.
No prosila bi pa za en nasvet. Pri fantu kjer živim imajo od pred 2-leti starega labradorca, ki je zelo crkljan, včasih tudi preplašen. Že od mejhnega sta čez dan skupaj z malamutom skupaj, se igrata, ližeta, grizljata, lovita...
Sicer imata teriotorij ločen z ograjo, tudi hrana in vse skupaj imata ločeno. Čez dan jih skupaj spustimo, da se naigrata.
No v zadnjih dneh se je pa malamut kar spremenil. Vedno, ko poje brikete, začne proti njemu - čez ograjo, renčati, kazati zobe, skakati po ograji. Res takega močnega zvoka od psa še nisem slišala. Potem se umiri in je konec. Je mogoče postal ljubosumen? Mene tolaži to, da vmes ves čas maha z repom. Ali se hoče samo igrati? Ne vem, zakaj ima take izpade?
Kako pa je pri malamutih, ko pride v družino nov družinski član - dojenček?
Hvala že vnaprej za odgovore