mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 12:43:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Aljaški malamut - čvek
Strani: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Aljaški malamut - čvek  (Prebrano 336196 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ajka11831
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 206

« Odgovor #1275 : četrtek, 16.07.2009 : 02:36:41 »

aska2005:
Ja takoj ko se začne.Septembra enkrat se začne tu blizu nas.

Imam pa eno vprašanje...Z bratom sva se načeloma pogovarjala da bi jo dala sterilizirat.
Vendar slišim toliko nasprotujočih si mnenj,da sedaj res nevem kaj narediti.
Ali ima kdo izmed vas izkušnje s tem?Pri nas doma so vedno imeli rodovniške pse za razplod
tako da mi doma niso prav nič v pomoč.
Sicer sva doma v centru mesta tako da potepuških in okoliških psov ni ravno veliko okoli naše hiše.

Lp

Kot prvo te lepo pozdravim na našem forumu, kar se tiče sterilizacije ti toplo priporočam pred prvo gonitvijo , to je tam okoli 6.meseca starosti. Če ti bod govorili da se psica po sterilizaciji umri, ne vem pri meni se ni. Še vedno je živa kot hudič.
Želim ti še veliko uspeha pri vzgaji.

lp
Logiran
L in L
novinec
*
Sporočil: 6

« Odgovor #1276 : petek, 17.07.2009 : 09:26:26 »

Najlepša hvala vsim za nasveti...
Glede vzoje je pa tako da trenutno sem bolj takšna kot da bi imela doma mačko in ne psa:)...ampak tako ali tako vem, da vsaka stvar zahteva svoj čas in da bo (upam da) v bližnji prihodnosti upoštevala vsak moj NE:).
Lp
Lucija
Logiran
mordapa
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #1277 : ponedeljek, 10.08.2009 : 08:55:22 »

Pozdravljeni sem nov član na forumu.  Prejšnjega psa sem imel psičko Chow-chow  ki je bila lepo vzgojena. Imam pa eno vprašanje: razmišljam o nakupu AM. Me pa zanima, ker živim na Rakitni in je v okolici hiše veliko gozdov z divjimi živalmi. Če se da AM zdresirat ne ne bi letal za njimi. Za huskija pravijo da je nemogoče in da je obsojen na vrvico Cry Ker imam čisto zraven hiše velik travnik nebi imel rad pas vedno na vrvici ampak bi ga rad pustil tudi prosto letati.  Hvala za odgovore.
Logiran
ajka11831
nekaj malega že vem
Sporočil: 206

« Odgovor #1278 : sobota, 15.08.2009 : 14:01:55 »

Pozdravljeni sem nov član na forumu.  Prejšnjega psa sem imel psičko Chow-chow  ki je bila lepo vzgojena. Imam pa eno vprašanje: razmišljam o nakupu AM. Me pa zanima, ker živim na Rakitni in je v okolici hiše veliko gozdov z divjimi živalmi. Če se da AM zdresirat ne ne bi letal za njimi. Za huskija pravijo da je nemogoče in da je obsojen na vrvico Cry Ker imam čisto zraven hiše velik travnik nebi imel rad pas vedno na vrvici ampak bi ga rad pustil tudi prosto letati.  Hvala za odgovore.
Težko je to povedat, lahka se ga da navadit al pa ne , ker imajo AMi zelo močen lovski nagon. Za primer moja Ajka me bo normalno ubogala in hodila po gozdu brez povodca, ko pa vidi srno ali pa zajca pa nobena komanda ne zaleže. Tolk iz moje strani.
Mal počak sej se bo še morda kdo javil in povedal svoje mnenje.

lp Igor
Logiran
Matejcha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #1279 : nedelja, 16.08.2009 : 11:09:59 »

Prej smo imeli samojeda - so znani kot veliki potepuhi. Naš je bil vedno spuščen (v neograjenem prostoru) - tako je še včasih bilo pri nas na vasi Smiley, pa ni nikamor šel. Nadzoroval je svoj teren.
Zdaj imamo AM, ki je občasno spuščena (če smo mi nekje v bližini), pa je vedno z nami. Razen, če vidi kake ljudi, pa se jim hitro gre dobrikat.
Tudi v gozdu na sprehodih jo imamo spuščeno, če vemo da ne bo preveč "gužve". Se je že naredilo, da je tekla za kakim psom ali srno. Ujame je itak ne, pa še hitro se naveliča (mogoče nima tako močnega nagona), pa potem ali priteče do tebe, ali pa teče domov, če je dovolj blizu.
Bom najbrž kregana, ker jo pustimo brez povodca Smiley

Hočem reči to, da mi jih nismo kaj posebej navajali. Očitno imamo srečo, da naši psi niso preveč avanturistični.

PS: sosedi imajo huskyja, pa večkrat sicer pobegne, vendar ni bilo večje panike, samo malo pregleda okolico pa pride nazaj. Eno sosedovo kuro je sicer kap od šoka, ma mislim da je to vse. Boga kura Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1280 : nedelja, 16.08.2009 : 19:08:40 »

Matejcha, pasje preganjanje srn je vec kot nedopustno. Cetudi je ne ujame, nikakor ne sme imeti moznosti preganjanja divjadi. Bi si kar predstavljala tebe, ko bi za teboj dirjal medved. Najbrz ti ne bi bilo prevec pri srcu. No, za medveda nisi odgovorna, za psa pa gotovo. V celoti, pa ceprav gre "samo za srno" in ceprav "le-te ne ujame".
Logiran

AWINITA
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1281 : torek, 18.08.2009 : 14:08:38 »

Am-ji niso primerni za prosto življenje. Moja je drugače prava razcrtanka . Uboga vse, kar se pa tiče odpoklica kadar se že zažene za divjadjo ne pomaga nič več, moraš biti res pazljiv na njeno obnašanje, da vidiš kdaj uhlje našpiči, takrat je zadnji čas, da jo lahko še ustaviš. In ni res, da malamut ne upa uloviti srne, vrabčkov, kokoši. Praktično je kot volk, sem jo opazoval, kako je vrabca čakala na zasedi in verjetno je tako tudi srno v našem vinogradu ulovila.  Tega seveda ne podpiram, še manj pa odstrel psov po gozdovih in kaznovanje spuščenih psov po vaseh. Naj bodo psi po mestih zaprti in zavezani, saj imate tako ali tako več štirinožcev na m2, kot jih imamo na vaseh. Zakaj je zakon za Ljubljansko in druga zelo poseljena urbana področja dober tudi za nas, ki nas je na tako veliki ali še večji površini kot je LJ  v celoti 256 prebivalcev in večina teh, razen že spet LJ priseljencev, tolerira pse in mačke oziroma živi s njimi in jih spoštuje, saj pri nas ni deratizacije in podobnih služb in so živali dobrodošle ( kače, miši, podgane, golobi, žuželke, vrabci, lisice, podlasice.........) Huh Jana ne zamerit, ampak živali so zmeraj lovile za hrano in še bodo, kaj lovijo štirinožci v parkih v mestih mene ne moti in ne zanima. Še enkrat, ne podpiram lovljenja divjadi s strani psa, ampak, samo zaradi nevarnosti, ki jih prinaša cesta in okolje, ne pa zaradi drugih razlogov. Če pa lovci, še zmeraj nimajo, za premikajoče se tarče, bom pač ukrepal proti njim. Vsaj kolikor sem razumel, naj po zakonu ne bi več streljali psov po gozdih, pa čeprav v pogonu za srno/divjadjo.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #1282 : torek, 18.08.2009 : 14:13:17 »

Tvoj pes je lepo sit in ima polno rit vsega. Ne potrebuje srne, da prezivi. Na tebi je, da preganjanje divjih zivali preprecis. Ce tega noces oz. ne mores, bo namesto tebe to storil lovec, avtomobil, ali pa kaksna divja zival.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AWINITA
novinec
*

« Odgovor #1283 : torek, 18.08.2009 : 14:27:14 »

Matejcha, pasje preganjanje srn je vec kot nedopustno. Cetudi je ne ujame, nikakor ne sme imeti moznosti preganjanja divjadi. Bi si kar predstavljala tebe, ko bi za teboj dirjal medved. Najbrz ti ne bi bilo prevec pri srcu. No, za medveda nisi odgovorna, za psa pa gotovo. V celoti, pa ceprav gre "samo za srno" in ceprav "le-te ne ujame".

No za medveda je odgovorna država, saj pa plačuje kmetom odškodnine.Ko pa človeka rani/ubije je pa sam kriv??  Po vašem razlaganju bi morali pote vse lovske pse zapret ali na vrvice, saj bi jih morali vse kaznovat ali po starem postreliti Huh? Tukaj je samo problem mesto/vas in razlaganje zakonov. Brat od moje babice se praktično s lovom na srne s psom preživljal, saj je v Italijo prodajal divjačinsko meso in nekateri še to počno, seveda ne za preživetje. Če že pse zapremo, dajmo še meščane, da nam ne bodo po gozdih hodili in nam pobirali domačega vsajenega kostanja, gob, raznih gozdnih sadežev ipd., seveda na privatnih površinah. Pa še divjad motijo s svojim početjem. Z zakonom, so zaščiteni bolj kot divjad. Pa še gozdne sadeže lahko po zakonu vsak obira HuhHuhHuh  
Tvoj pes je lepo sit in ima polno rit vsega. Ne potrebuje srne, da prezivi. Na tebi je, da preganjanje divjih zivali preprecis. Ce tega noces oz. ne mores, bo namesto tebe to storil lovec, avtomobil, ali pa kaksna divja zival.
  Seveda je sita, ne bom pa preprečeval lova na srne v zagrajenem privatnem vinogradu, saj tako podpiram samo to, da nam srne uničijo pridelek in kar je huje objedo končiče trsov in ti odmrejo. Ne podpiram tega, da je pes sam brez nadzora, zato sem moji dva pesjaka naredil (odvisno od časa, ko je zaprta) in je noter, kadar ni pod našim nadzorom.

A lahko lovec še ustreli psa v gozdu???

Logiran
AWINITA
novinec
*

« Odgovor #1284 : torek, 18.08.2009 : 14:29:51 »

Nanook, verjetno živite v urbanem (večja novejše naseljena vas) okolju oziroma mestu?
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #1285 : torek, 18.08.2009 : 14:30:57 »

Sme ga ne, pa tudi pes ne sme preganjati divjadi. Naredi visjo ograjo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #1286 : torek, 18.08.2009 : 14:32:37 »

Awinita, zivim na robu krajinskega parka,zajci in srne so dnevni pojav, lisice in sakali se pa tudi potikajo tu naokrog. Medveda se cakam, ga kot zakleto vedno falim.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1287 : torek, 18.08.2009 : 14:34:41 »

AWINITA, najprej razcisti pri sebi, kaksne pravice ima kdo - srna v gozdu in tvoj pes v gozdu | srna na tvojem dvoriscu in pes na tvojem dvoriscu, potem razpravljaj o tem, kdo lahko leta po gozdovih in kdo lahko koga svrka. Poleg tega je pa tvoja teorija o vaseh in mestih tako zablojena, da bolj ne bi mogla biti. Zivim na vasi in nikakor ne dopuscam, da bi se v moji okolici katerikoli pes sprehajal prosto po Presernu, ceprav je veliko povrsine, torej veliko m2 na psa. Nikakor. Poleg tega se lahko sosedove kokosi setajo doma in ne na mojem dvoriscu. Ko pride mimo srna, lahko gre brez problema naprej, saj ni psov, ki bi se podili za njimi, ker so doma. Tako, kot v mestih, naj vsak poskrbi za svoje zivali. Psi niso zastonj "hisne zivali" in srne niso zastonj "divje zivali". Kaj mislis?

In, ja, zaradi tako mislecih, kot si ti, mi je zal starega lovskega zakona, ko so lovci se lahko svrkali pse, ki so gonili divjad. Zdaj ne morejo nic, ker ti psa ne smejo ubiti, cetudi ga najdejo s srno v gobcu, ti pa bi se jim najbrz se smejal v brk. Srno enacis z vreco briketov, pozabil pa si, da je tvoj pes ze pred davnimi tisocletji s teboj vred stopil ven iz jame. Upam vsaj.
Logiran

ARTI
midi
Sporočil: 258

« Odgovor #1288 : torek, 18.08.2009 : 16:03:56 »

Jana z odgovorom si si zaslužila veliko pivo! Mirč tudi - da ne bo užaljen  Wink

Lp Tamara
Logiran

AWINITA
novinec
*

« Odgovor #1289 : sreda, 19.08.2009 : 08:16:38 »

Smo se malo slabo razumeli. Awi je zaprta, v svojemu boksu na ograjenem dvorišču. Je pa res, da mi je že ušla, kljub temu, da sm si glasilke strgal. Mi je vse jasno, kje mora biti pes, in kakšne so njegove pravice in naše dolžnosti nasproti njemu. Kar se tiče pa zakonov in mojih zablojenih pojmov je tako. Na vaseh so bili psi, tisti, ki niso bili nevarni, se pravi  neketnarji, zmeraj odprti. Pri nas je še zmeraj tako, in zaenkrat je vse lepo in prav. Zdaj pa se zakon zaradi povečanja imetnikov psov v mestih pač moral spremeniti. In ne , da to ni res! V mestnih parkih je veliko ljudi, ki sem pripeljejo svoje otroke, ki se tam igrajo. Še več pa je tistih, ki pripeljejo svojega stanovanjskega fifija na potrebo in 0,5 km sprehod. V mestnih središčih na zelenici med bloki je tudi gnojnik. Vsaj pri nas na vasi ne vidim toliko iztrebkov, oziroma če ne bi bila Awi tista, ki jih pokaže jih ne bi nikoli. Da ne boste slabo razumeli, živim na vasi, kjer so le še dve kravi in nekaj kokoši. Pse imajo ljudje za družbo in kot varnostnika. Jih je na 70 prebivalcev okoli 15 in zaenkrat ni bilo nobene pritožbe,razen nad eno gospo iz LJ, ki pelje pse na potrebo, direktno proti vaškemu pokopališču in je tam okoli in okoli posr...   Mogoče se motim, no če sem koga užalil mi je žal, tako je pač moje mišljenje.
Logiran
Strani: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Aljaški malamut - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.