Pozdravljena Janka.
Povej kaj več o sebi in o tvoji pesi. S kot sta koliko sta stari, kako sta in kaj lepega počneta
Kar se pa tiče vleke in opreme pa je sledeče. Vseskupaj je kar zanimiv in drag hec.
Mi smo imeli kar nekaj težav z iskanjem opreme pri nas in smo jo skupaj naročali iz Švedske nekaj iz Aljaske pa tudi iz Avstrije in Nemčije.
Pri nas tudi neka gospa dela (šiva) oprsnice in so baje kar vredu. Poglej malo stare poste tukaj noter in boš zagotovo našla njeno številko.
Je pa tak, za vsako vleko bota potrebovala drugačno oprsnico, da se bo kuža navadla kdaj more vlečt in kdaj ne.
Recimo Luna ima zatezno ovratnico za sprehod in s to skoraj nič ne vleče.
Za tek ob kolesu uporabljamo Springer (iz ZDA) in spet eno posebno oprsnico. (tukaj Luna ne vleče ampak samo teče zraven)
Če me vleče na kolesu potem ji oblečemo drugo oprsnico in drug povodec. Takrat me vleče.
Enako je za Skijoring ali vlečenje sank pozimi. Posebna oprsnica in posebne elastične vrvi pa seveda pas za tebe in že šibamo.
Če pa želimo, da neha vleči pa spet preklopimo na ovratnico.
Cela procedura, ampak tako smo se pač mi naučili in tako tudi Luna ve kdaj mora vleči in kdaj ne. (vsaj vglavnem)
Ti pa odsvetujem težje vleke z napačnimi oprsnicami ali ovratnicami, ker pri vleki z ovratnico, bolj bo vlekla bolj jo bo zategovalo in zna se zgoditi, da ji to ne bo všeč. (skoraj zagotovo).
Malo sem se razpisal ....
Kar se pa tiče začetkov pri mladičkih pa odsvetujejo vleko ali večje napore pred 8 meseci starosti, saj psička še raste in bi pri večji obremenitvi lahko prišlo do kakšne deformacije.
Najbolje da še malo počakata in potem konec poletja začetek jeseni začneta počasi trenirati.
Do takrat pa se lahko še kaj naučiš
in izbereš (nabaviš) primerno opremo.
Pri 8 mesecih pa oprsnico in začneta z vlečenjem avtomobilske ali kombi gume.
da se privadi. Potem bosta do zime že imeli osnovno znanje.
Obe se morata kar veliko naučiti.
Tak nekaj sem napisal.... če pa te še kaj zanima pa kar z vprašanji na plan.
bomo se potrudili in ti poskušali odgovoriti.
LP
Blond