o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 21:58:17
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 5
| Tema:
Aljaški malamut - čvek
Strani:
1
...
5
6
7
8
9
[
10
]
11
12
13
14
15
...
110
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Aljaški malamut - čvek (Prebrano 337451 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
valy
novinec
Spol:
Sporočil: 23
Re: Aljaški malamut
«
Odgovor #135 :
petek, 29.07.2005 : 09:29:18 »
malamuti so dolgodlaki in kratkodlaki, te so malj krajšo dlako no nimajo čist kratke tam nekje 5 cm recimo obstajajo pa tut z zlo dolgo dlako.
so dve pasme malamutov, jz tut nisem vedela dokler nisem začela kupovat , je pa rodovniški pes tako da je 100% malamut!
Logiran
valy
novinec
Spol:
«
Odgovor #136 :
petek, 29.07.2005 : 09:43:52 »
ja živijo TSA.
tako je če sem čist iskrena ti ne morem veliko povedati o aljaških malamutih ker ga imam komaj dva meseca stara pa je 3.5 mesece. Lahko ti povem kako se je obnašala do sedaj in kako se.
Je zelo prijazna in scrklajna ker smo jo tako navadili, ne laja skoraj nič razen kadar pride v stik z psom predno ga povoha potem je pa v redu
tuli zelo malo ,vendar kadar pač drugi psi lajajo ona navadno tuli, vendar poredko le kadar se počuti osamljeno. to se pri nas sicer ne zgodi ker nikol ni psička sama dalj kot 1 uro in se je prou lepo navadila tako da nimamo problemov, res pa je da se veliko ukvarjamo z njo, ker rabi veliko nežnosti in pozornosti. Je pa trmasta tako da smo sklenili da jo peljemo v šolo ko bo dovolj stara. vendar tudi to trmo ji kr pridno zbijoamo, v glavnem je kot otrok, če doseže enkrat svoje potem probava kaj drugega, vendar kljub simpatičnemu pogledu psa ne smeš popustiti ker drugače bo on glavni k bo zrasel!!!!
Moja malamutka lahko rečem da je zelo pridna ni podivjana in zelo prijazna do drugih, otroke ima zaenkrat zelo rada
so nam pa lastniki psa, kjer smo ga kupili rekli ,da jo moramo že od malega navajati na ljudi, otroke, pse, da bo kasneje prijazna. v glavnem je prijazen kuža. Naša bi se skos crkjala ko stopiš do nje se kr vrže na hrbet in čaka da jo božaš
Logiran
Seto
novinec
Sporočil: 4
«
Odgovor #137 :
petek, 29.07.2005 : 20:30:21 »
Napisal sem precej dolg post pa ga noče poslat.
Logiran
Seto
novinec
«
Odgovor #138 :
petek, 29.07.2005 : 20:31:13 »
Citat: TSA , četrtek, 28.07.2005 : 23:37:05
Lepo pozdravljeni , mene zelo zanima o tej pasmi , pa vas lepo prosim ce mi poveste latsne izkusnje z aljaskimi malamuti...
Lepo bi prosil ce mi opisite karakter , s cim jih hranite , a ful zavijajo ali lajajo ali skoraj nic ? ali so potepuski ( mislim glede na odpoklic) , kako se obnesejo z manjsimi otroci .... najlepsa hvala
prosim za osebna mnenja in izkušnje , ne rabim linkov do aljaskih malamutov ker sem jih ze vse prebral pa jih sam hvaljo samo da jih prodajo pa se nic konkretnega ni.... najlepsa hvala =) !
Ok tuki še en lastnik malamuta, 7 let starga.
Karakter: vesel, prijazen do ljudi, vedno za igro, edino poleti malo bolj len, kar je logično. Če ga kdo ogovarja se gre hitro k njemu in ga veselo "pozdravi" drugače pa ni vsiliv. Če pa kaki vsiljivi otroci preveč rinejo vanj jih raje ignorira in gre stran. Ko pridemo domov se razveseli, lepo pozdravi tudi obiske, ni pa vsiljiv; lahko se vleže in čaka 1 uro medtem, ko se pogovarjamo - če pa je v bližini žoga bo z veseljem prevzel vlogo pepčka
.
Potepa se rad sem pa ke, to mu ne morš preprečit z nobeno vzgojo. Takrat, ko ga "piči" te ignorira tako kot, da te sploh ne sliši in gre mimo tebe kot, da te sploh ni. Sevede čez kake par uric že ves poklepan čaka v skrit v svoji hiši s spuščeno glavo, mi pa se mu le smejimo. Zanimivo je, da si kar sam dodeli kazen enodnevnega zapora v hiši, saj tisti dan sploh ne pride ven, ali pa pride bolj žalostno in prilizneno. Podobna reagira po tem, ko skoplje kako luknjo na vrtu -> takrat ni šans, da ga spraviš v bližino 2 metrov od dogodka (oprime se tal z vsemi štirimi) saj noče biti okaran. Sm pa ugotovu, da manj ga kregam, manj pogosto dela bedarije, itak ve kaj je narobe naredil.
Drugače me ne bi dosti skrbelo, če uide ampak je problem, da se lahko približa cesti ali pa napade kakega psa; do nekaterih psov (no kar precej jih je) je zelo napadalen, saj se že na daleč, ko jih zagleda, naježi in začne renčati. Včasih ni bil tak, zdej pa moram kar pazit, da ne zgrize kakega pesa z naselja, ker potem bi bil verjetno js kriv
.
Glede zvokov: včasih je še nekaj tulil zdaj pa že dolgo ne. Od kolega z sosednje hiše se je namreč navadil lajati in zdaj veselo sodeluje v lajanju na poštarja, če seveda začnejo lajat drugi; sam nikoli ne laja sam od sebe -> no edino, če mu rečem glas (poleg tega zna še različne stvari kot so sedi, lezi, taco, mrtev, preval, hop in počaki ).
Ukaz čaki ali mrtev delujeta tudi, ko je pred njim klobasa, ki mu jo iz nagajivosti postavim tik pod nos, da preverim njegovo ubogljivost in vzdržnost pri čakanju.
Drugače pa se hrani večinoma z briketi in kašnimi mesnimi ostanki, ki jih dobi zraven.
Drugač pa zakon kuža.
Upam, da sm ti dal potrebne odgovore.
Logiran
Seto
novinec
«
Odgovor #139 :
petek, 29.07.2005 : 20:32:53 »
Ok zgleda mi je ratalo, očitno je bil problem s slikam, zato sm jih odstranu in tuki dodajam povezavo do njih:
http://freeweb.siol.net/seto/P1.jpg
http://freeweb.siol.net/seto/P2.jpg
http://freeweb.siol.net/seto/P3.jpg
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #140 :
petek, 29.07.2005 : 20:41:12 »
Aljaski malamuti obstajajo v samo eni razlicici in ne v dveh (kratkodlaki in dolgodlaki).
COAT
HAIR : The Malamute has a thick, coarse guard coat, never long and soft. The undercoat is dense, from one to two inches in depth, oily and woolly. The coarse guard coat varies in length as does the undercoat. The coat is relatively short to medium along the sides of the body, with the length of the coat increasing around the shoulders and neck, down the back, over the croup and in the breeching and plume. Malamutes usually have a shorter and less dense coat during the summer months. The Malamute is shown naturally. Trimming is not acceptable except to provide a clean cut appearance of feet.
http://www.fci.be/uploaded_files/243gb99_en.doc
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
valy
novinec
Spol:
«
Odgovor #141 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 07:15:19 »
ja ok ne vem men so tko rekli da so dolgodlaki in kratkodlaki , zdej pa ne vem. Moje je sicer rodovniški pes. Je pa res da imajo mogoče poleti krajšo dlako kot pozimi ,ne vem čeprav ima moja malamutka zdej dolgo ene 10 cm sam men se zdi da sem vidla aljaškega malamuta še z daljšo dlako ne vem? je pa sedaj stara 3 mesece in je takak kot perzijski maček. nima čist kratke dlake kot drugi kratkodlaki psi sam men se ne zdi preveč dolga. Vsi pravijo da obstajajo dve vrsti aljaških malamutov! Ne vem
drugače pa hvala za informacije
lp
Logiran
valy
novinec
Spol:
«
Odgovor #142 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 07:21:59 »
hojla
seto daj mi povej a je ta pes na sliki kratkodlaki ali dolgodlaki, ker takšen bo recimo moj k bo velik vendar ima mog prijatel aljaškega malamuta in ima še enkrat daljšo dlako kot ta na tvojih slika?
Valy
Logiran
LIZA
midi
Spol:
Sporočil: 1.939
«
Odgovor #143 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 12:26:43 »
Tole s kratkodlakimi in dolgodlakimi je pa res nekaj čudnega...Kot je Kaja skopirala, ne obstajata dve različici. Verjetnost pa je, da obstajajo kakšne različice nerodovniških 'malamutov'...
Sicer nisem kakšen strokovnjak za malamute, ampak Setov malamut je tipičen predstavnik z normalno dlako, primerno malamutu. Valy, se mi zdi pa izredno čudno, da ima tvoj prijatelj psa s še enkrat daljšo dlako...Je rodovniški?
Logiran
valy
novinec
Spol:
«
Odgovor #144 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 12:42:50 »
ne nima še enkrat daljšo moj prijatel ima še enkrat daljšo dlako pa je baje malamut , zato mi je blo čudno , moj ma takšno dlako kot je na setovih slikah.
je pač rodovniški ne vem pa ali je un k ma daljšo tut?
Logiran
LIZA
midi
Spol:
«
Odgovor #145 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 12:45:55 »
Jap, saj taka dlaka kot jo ima malamut na Setovih fotkah je pravilna, vsaj kolikor je meni znano. Imaš kakšne nove fotke tvojega navihanca?
Logiran
valy
novinec
Spol:
«
Odgovor #146 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 12:51:39 »
ne zaenkrat nimam še novih jih bom imela pa kmalu vsaj upam:-)
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #147 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 12:53:37 »
Ojla!Prosim za pomoč,ker sem jezna.Jaz sem res zelo navdušena nad AM in potem to premlevam s starši in mi mami začne nazja "nabijat",da so malamuti tako trmasti in zabiti,pa napadalni...in da je nedavno en napadel deklico (jaz o tem ne vem nič) itd.
Pa kako lahko vse pse meče v isti koš??Zakaj?Pa če je od vzgoje odvisno!!Mogoče so res trmasti ampak z voljo se da.
Kako naj ji to dopovem?Ima kdo kakšen predlog
?
Logiran
LIZA
midi
Spol:
«
Odgovor #148 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 13:00:14 »
valy,super, komaj čakam, da vidim, koliko je že zrasel
T.M.T.: Jaz sem imela nekaj let nazaj zelo podobno situacijo...Namreč vzreditelj mi je ponujal huskyja. In sem se doma malo pogovarjala in so moji prepričani, da huskyji samo kopljejo, grizejo, delajo samo škodo, kar naprej pobegnejo, so neubogljivi in kar naprej zavijajo. Prepričat z besedami se jih ni dalo. Ko pa sem slabo leto brez pričakovanja, da se bo to dejansko zgodilo, vprašala za zlatega prinašalca so bili za. Zakaj? Zato, ker so zelo pridni. In zakaj so tako mislili? Ker je Liza lepo vzgojena. Če bi imela pa doma nevzgojenega zlatega prinašalca pa močno dvomim, da bi mi pustili še enega. Za moje vem, da se jih ne bo dalo premaknit za huskya, dokler sem doma. Potrebujejo praktičen dokaz.
Morda bi se pa tvoji omehčali, če bi jih kdaj peljala h kakšnemu lastniku ali vzreditelju malamutov, ki imajo lepo vzgojne psičke? Pri nekaterih pomaga, da vidijo več pridnih kužkov iste pasme in popustijo... Na internetu poišči kakšne rezultate izpitov ali kaj podobnega. 100% se vmes najde kakšen aljaški malamut in jim čisto tako 'spotoma' omeni, o poglej, še malamut je vmes pa s toliko in toliko točkami je opravil itd. Ko bo jeseni nov Kinolog z rezultati izpitov, pa lahko še tja notri pogledaš. Če najdeš kje kakšen dober članek o malamutih jim ga daj za prebrat. Prebiraj knjige in se informiraj na internetu, tako da bodo videli, da si resnično zainteresirana, da se res zanimaš za karakter. Pri meni (ko sem prepričevala za prvega psa) je sicer dolgo trajalo, je pa uspelo
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #149 :
ponedeljek, 01.08.2005 : 14:27:48 »
Hehe Liza,ko bom na svojem bom enkrat verjetno samo neko sivo-belo kepo domov pripeljala...potem bo pa verejtno:"Joj kok je luštna!!!Pa kakšen cuker!"
...no saj upam
Logiran
Strani:
1
...
5
6
7
8
9
[
10