mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 14:05:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...  (Prebrano 49313 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173

« Odgovor #90 : torek, 12.02.2008 : 22:42:41 »

Imam neprijeten občutek, da bi v takem primeru prijazni sosedje kaj naredili Shocked Shocked
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #91 : torek, 12.02.2008 : 22:48:46 »

Ja, TagTu, tudi jaz studiram v to smer. In seveda, kriv po stari navadi ne bi bil nihce drug, kot tecni sosedje Angry sram, se mi zdi.
Logiran

kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #92 : torek, 12.02.2008 : 23:10:33 »

Ammm, bi ga kar hitla v hišo..Bolje kot, da bi žleht sosedi kaj naredili mojmu srčku..Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #93 : sreda, 13.02.2008 : 15:19:33 »

Samca pa hočem ravno iz razloga, ker nočem imeti tamalih..Pa prosim o sterilizaciji ne več govorit, ker se mi ne da ubadat več s tem..

Glede AM- ali mu nonstop odpada veliko dlake ali je to večinoma samo takrat 2x letno, ko menja dlako??..Se zahvaljujem v naprej za odgovor..

Joj joj joj, kot prvo glede sterilizacije - imam rodovniško huskyco in ker ne želim imeti mladih je seveda sterilizirana. Poseg sicer ni enostaven, kljub temu bi rekla rutinski. Alba ni prav nič bolj debela kot pred sterilizacijo, samo malo manj dobi za jest, kar je predlagal tudi vzreditelj.
Glede nakupa polarne pasme - so specifični in največ izkušenj se izve, če se kontaktira z vzreditelji ali lastniki. Sploh samci polarnih pasem so veliko bolj neukrotljivi kot samice in že te je prekleto težko vzgajat, saj imajo močan nagon in se hitro dolgočasijo. Dlaka jim odpada na veliko spomladi in jeseni in to res na veliko.
Najlažje pa je seveda reči, da bomo kupili samca, da ne bo nezaželjenih mladičev - sterilizacija to prepreči. Mogoče bodo vseeno tudi če imaš samca kje nezaželjeni mladički!
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #94 : sreda, 13.02.2008 : 16:33:13 »

alba, hvala za informacijo..Ma drugače razen tistih 2x, ki jim odpada dlaka na veliko, tudi čez poletje in zimo jim odpada full dlaka??..

No, včeraj sva se s fantom lepo usedla in pogovorila in sva se odločila, da malamuta ne vzameva. To pa zato, da si malo nabereva izkušenj, glede na to, da so polarci bolj zahtevni psi.
Odločila sva se, da vzameva enega dobermančka, ker ima on ogromno izkušenj z njimi, saj so doma imeli že 2..So pa tudi tej zelo lepi in elegantni..
Ko bova pač imela večji plac, najbrž naslednje leto, saj delamo veliko hišo z vrtom, se bova morda odločila še za malamutka..Tako pa, naj zaenkrat ostane pri temu..

Hvala
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #95 : sreda, 13.02.2008 : 16:37:12 »

Jah glede dlake je takole - to in preteklo leto, ko ni neke zime odpada kar skos po malem, prav tako čez poletje, ker jo je zelo težko izčesati.

Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #96 : četrtek, 14.02.2008 : 00:49:32 »

Aha..Hvala za informacijo..Smiley
Logiran
white rose
midi
Sporočil: 149

« Odgovor #97 : četrtek, 14.02.2008 : 09:29:09 »

Kimica, sem se tudi jaz dolgo zadrževala, da se nisem že prej oglasila, saj so ti ostali že lepo skušali pojasniti situacijo.....
Kot prvo, tvoj citat:
"jaz že vem kaj bi naredila..in vem, da moj pes ne bi trpel ob meni..!

naj ti samo odgovorim, NE, ne veš, kaj bi naredila, ker kao še res noben pes ni trpel ob tebi. Zanima me samo (off topic), kaj se je zgodilo s potomci tistih tvojih slepih in bolnih mladičev, saj jim ti tudi kot "vzreditelj" verjetno nisi svetovala, naj jih kastrirajo in sterilizirajo.

In tole sedaj z dobermanom je pa biser stoletja. sram
Veš Kimica, gabiš se mi, ti in taki, ki tako razmišljajo!
Tako, kot je že nekdo pred mano zapisal, zate je SAMO plišasti pes, pa če se to tebi zdi še tako nerealno.... za dobrobit psov...

In mogoče nekoč, ko boš odrasla in ko bo tvoja mamica (iz kao medicinskih krogov), dojela kaj je sterilizacija pri psicah, potem razmišljal o živem psu...!!!

In še tole:

"Ma za mojo zlatko mislim, da skoraj ni problema, ker nikomur ne da.."

Bolj debilne izjave že dolgo nisem nikjer prebrala. Preberi si v vseh teh knjigah tudi o gonitvi psic, pa o ciklusu, pa ovalaciji...itd.

Tako kot sem začela, tudi zaključujem to debato.
In razmisli o plišu!

Logiran
white rose
midi
Sporočil: 149

« Odgovor #98 : četrtek, 14.02.2008 : 09:42:57 »

...in še nekaj sem pozabila... S psom boš dobila TUDI dlake!!!!!
In sicer, dlake bodo povsod, tudi po stanovanju, po postelji, v krožniku se bo katera znašla, na dragocenih sedežnih garniturah, tudi v predalih, v čudovitem avtu....povsod....!!!! Pa če pes menja dlako dva-krat letno ali večkrat, tudi doberman.
Če boš kdaj imela psa notri, boš imela pač tudi dlake, tako to je!!!!
In če nisi pripravljena na dlake, nisi niti na psa!
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #99 : sobota, 16.02.2008 : 20:06:45 »

Dej white rose, ne kakaj preveč- pa kaj misliš, da si??..
Na koncu, ko se že pomenim z vsemi in sprejmem stvari kot so, se oglasiš ti čenča..Ma dobro, kaj res ni zadosti?..
Vem, da so dlake- vse vem, zato pa ne bom imela psa v hiši. Ja halo, kaj ni logično? Sej sem rekla, da imam premajhen prostor za imet psa noter? 40m2 je kar premalo, a ne?
Zato zadrži se, prosim. Nihče več ni ničesar pokomentiral in zdaj se ti najdeš. Ma lol, res..

Če bomo al ne bomo sterilizirali ali kastrirali psa, je to naša stvar. In zdaj bomo imeli dobermančka- pa misli si kar hočeš. Ko ga dobim vam pošljem slikce- brez skrbi.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #100 : sobota, 16.02.2008 : 20:51:55 »

40 kvadratov je čisto zadosti, če jih zasedajo taki, ki se imajo radi Tongue

Za primer ti lahko povem, da smo na 39 živele moji dve hčeri in jaz, dve pasji dami, dva mačja gospodiča in dva papagajčka....
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #101 : sobota, 16.02.2008 : 21:15:39 »

Mi živimo v garsonjeri in se super obnese, kljub kvadraturi pod 30 metrov. Jaz vsakemu, ki teži o psu v malem stanovanju povem, da

pes ne more biti na več kot  enem kvadratnem mestu naenkrat  Wink

V stanovanju živimo jaz, fant, Klaj, morski prašiček in ribica, pa se imamo zelo lepo, veliko smo skupaj, dosti se cartamo, sprehodi...

in se nam super obnese.

Najlažje je komplicirat.  Undecided

Pa nekaj me zanima. Kimica,ko boste imeli psa ga boste imeli cele dneve veni? Verjetno ne? No pol bo imel vstop tudi v hišo/stanovanje in v času bivanja v hiši mu bo tudi odpadala dlaka. To bo verjetno tudi problem kajne? Pa izpadanje dlake je najmanjši problem, ki ga sploh lahko imaš glede psa. Toliko drugih skrbi je in vzgoje, kjer se bodo še pojavljali problemi. Premisli ali si kljub vsemu za psa? Mi smo samo ta mesec dali sto evrov za popravilo kablov, hladilnika in lajsnov, ki jih je uničil. Pa se zelo veliko ukvarjamo z njim.
 Upam, da si pripravljena.

Lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #102 : sobota, 16.02.2008 : 21:22:35 »

Jaz s svojima psicama nisem nikoli živela na več kot štiridesetih kvadratih. Placa je več kot dovolj.
Logiran
Kimi*
odvisnež
Sporočil: 595

« Odgovor #103 : sobota, 16.02.2008 : 21:27:44 »

Sedaj pa nekaj res ne razumem? Fant ima veliko izkušenj z dobrmanom in ga boste imeli zunaj? Jaz nimam veliko izkušenj z dobermani, vem pa da to ni pes za ven! Malo si še preberi o dobremanih, sigurno kje piše da ni za v pesjak ali na vrt itd...če pa ne piše ti pa jaz, ki sem v življenju spoznala samo 2 dobermana povem, da sta oba najraje ležala ob radiatorju, pokrita z dekco in nobeden od njiju ni prav zelo silil ven pozimi...aja pa oba sta živela na približno takšni kvadraturi, ki jo omenjaš.

lpk
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #104 : sobota, 16.02.2008 : 21:58:30 »

Dej white rose, ne kakaj preveč- pa kaj misliš, da si??..
Na koncu, ko se že pomenim z vsemi in sprejmem stvari kot so, se oglasiš ti čenča..Ma dobro, kaj res ni zadosti?..
Vem, da so dlake- vse vem, zato pa ne bom imela psa v hiši. Ja halo, kaj ni logično? Sej sem rekla, da imam premajhen prostor za imet psa noter? 40m2 je kar premalo, a ne?
Zato zadrži se, prosim. Nihče več ni ničesar pokomentiral in zdaj se ti najdeš. Ma lol, res..

Če bomo al ne bomo sterilizirali ali kastrirali psa, je to naša stvar. In zdaj bomo imeli dobermančka- pa misli si kar hočeš. Ko ga dobim vam pošljem slikce- brez skrbi.
ti pa ne seri- kaj ti ni jasno, draga gospodična?! očitno ste pravi poznavalci Shocked, ne vem pa kaj renčiš po forumu?!
veš, ob debilnih izjavah res nikoli ni zadosti.
40 kv. ni premalo. nikakor. toliko od punce, ki se ukvarja s psi že 17 let Tongue
je pa odločitev za dobermančka kar hitro padla Roll Eyes
veš o kastraciji pa ne bom več pametovala, lahko ti pa naslednje nezaželjene mladiče (ki jih tako mimogrede lahko zaplodi tudi vaš bodoči nekastriran doberman) dostavim na dom pa poskrbi zanje tako kot je treba. zmenjeni?!

lp
teja
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.