o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 09:35:32
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Strani:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
8
9
...
22
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ... (Prebrano 49080 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
Re: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
«
Odgovor #45 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:44:21 »
Joj Jana ampak tele slike pa polepšajo večer ob vsem tem prebranem.
Kimica tebi pa svetujem branje foruma. Res upam, da boš ob vsem napisanem kaj premislila glede sterilizacije, kopanja...
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #46 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:49:23 »
ok, zakaj smo od sterilizacije in neprimerne oskrbe mame 4 leta nazaj prisli do tega, kje psi zivijo? Kje pise, da morajo vsi psi ziveti notri? Jaz verjamem, da to ni mozno povsod. Ampak verjamem pa tudi, da mnogim psom ne manjka nic, ce so zunaj. Saj "biti zunaj" ne pomeni avtomaticno ketne in prazne posode in suhega kruha. Lahko ima psi ravno tako super prehrano, izolirano utico, veliko sprehodov, velikov stikov z ljudmi...
Mi imamo trenutno 2 psa v hisi. Oba odrasla. Ampak oba sta svojo mladost (do cca. 1 leta) prezivela vec ali manj zunaj. Ampak jima ni nic manjkalo (mene je pozimi zeblo, ker sem hotela biti z njima
).
Se strinjam z vami glede sterilizacije in oskrbe legla, ne strinjam se pa glede bivanja psov (ces, vsi morajo biti v hisi).
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
«
Odgovor #47 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:51:58 »
bina to je res ampak v dobro ograjenem pesjaku in ne takem, da ga sosedov pes ob gonitvi podre
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #48 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:53:50 »
Bina, ne gre zato, da morajo biti vsi notri, ampak ker Kimica trdi, da pač ponoči ne more nadzorovati goneče psice v pesjaku na vrtu in če se bo sparila, se bo pač sparila. Zato smo ji svetovali, naj ima psico med gonitvijo v hiši in ne v pesjaku.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #49 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:54:20 »
ja, to je res. Ampak jaz sem razumela, da ni govora o bivanju med gonitvijo (no, tudi en del), ampak bolj na splosno.
Drugace je pa pri nas gonecka notri
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
Sporočil: 68
«
Odgovor #50 :
nedelja, 10.02.2008 : 22:57:38 »
ben, ben..zadosti sem prebrala..grem jaz počasi domov spat, ker sem končala z delom in se mi ne da več brat tega tukaj..
Nanda..kdo je pa zdaj tukaj gor pisal o rodovnikih??..mater je..
lepe slike, ni kej..jaz bom tako lahko imela le enega psa noter v hiši..mojega malamuta- ko ga bom dobila..
aja..taprva psa na sliki sta lahko komot v hiši..zakaj??..ker nimata dlake..
no, no..kopamo jo 1x tedensko kadar rabi, kadar se umaže in tako..
drugače pa 2x mesečno..sem pozabla dodat..my mistake, sorry..in je ne zmeraj s šamponom..
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #51 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:02:51 »
kimica.... ja, prav v temi o nakupu malamutka je bilo marsikaj napisanega o rodovniških in nerodovniških in podobnih zadevah..... žal se ljudje trudimo s tabo, ti pa
..... pa brez preklinjanja prosim
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
Sporočil: 68
«
Odgovor #52 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:04:45 »
sej ne preklinjam..samo pravim, da zdaj o temu nismo pisali..
ben,. ben..je kot je..nestojmo se kregat..
pa lahko noč vsem in sweet dreams..
Logiran
Zivc
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #53 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:11:24 »
Bi ne bi, bi ne bi....
hej, tudi kratkodlakim psom odpada dlaka. In se dobesedno zarije v blago. Ti povem iz lastnih izkušenj - probaj počistiti avto, potem ko se je v njem prevažal rotti!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #54 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:11:43 »
Hvala ka ty a, me veseli, da ti je nasa idila vsec. Tudi nam je full, zato pa nikakor ne morem razumeti, zakaj bi clovek imel zival, ki ni ob njem. Hm ... mogoce se kaksna dodatna zdravila rabim
.
Živc, obvezni pocitek mi Zmaj odzira
. Bolj ko ga jaz sem in tja bekslam, bolj je on odlocen, da je 1/2 moje postelje njegove in potem se pac malo prerekava
(ce verjames, hehe).
Je pocitek, je, poleg Zmaja. Mi ne preostaja drugega.
Morda kimici v razmislek. Psi so od vedno moji sopotniki. Vedno so bili vsi v hisi. Zdaj sem kar precej hudo zbolela in ob povratku iz bolnice sem seveda bila ob domacih najbolj vesela vseh petih zivalic, ki sploh niso vedele, kako me naj pozdravijo in se mi ustulijo v narocje. Tudi oba macka. In ta stik z zivalmi je tisti, ki je zame pomemben. Mirnost, zadovoljnost, red ... nas vseh.
Ce bi bili psi zunaj, jaz bolna - kaj bi imeli oni od mene in kaj jaz od njih?
Se strinjam, da ne morejo biti vsi psi v hisah in stanovanjih in da je vcasih marsikaj tezko uskladiti, pa da psu nic ne manjka, ce je tudi zunaj, pa ... No, med gonitvijo vsekakor psica spada pod kljuc ali pred gonitvijo na sterilizacijsko mizo (in vseeno vedno pod kontrolo).
Vendar, povejte mi, kaj imate od ljubezni do psov in kaj imajo psi od vas, ce zivite vsak na svojem koncu? Kimica pise o neizmerni ljubezni do psice, pise pa tudi, da psica smrdi, pusca dlako, bla bla ..., cutiti je celo odpor, ko je treba psico med gonitvijo hodit ven nadzirat. Je to res ljubezen do psa in skrb zanj ali je to samo ljubezen do psa ob dolocenih trenutkih, ko njej ustreza, ko se njej igra, ko se njej zuli, ko ona potrebuje psico ...?
Ok, kimica, si prisla pred koncem dela napisat se dve velikanski neumnosti. Oprosti, vendar ne morem, da ne bi
1.) Tisti psici sta nemska doga in nemska bokserka, ki IMATA HUDICEVO ZAJEBANE DLAKE, mnogo bolj od zlatega prinasalca ali malamuta. Pojdi poslatat kaksnega kratkodlakega psa, da bo drugic tvoj tekst vseboval malo manj traparij. Lahko pa seveda prides na kafe in medtem dobis sesalec v roke. Namrec, njune dlake je nemogoce pobrati kako drugace. In, imata jih veeeeliko kljub rednemu krtacenju.
2.) Aljaski malamut je dolgodlak. Hahaha, pravis, da bo notri. Kaj pa, ko bo smrdel in spuscal dlake? Jebemti, moram vprasat ARTIja, ce je morda po novem kaksan izvedba "golih malamutov".
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Zivc
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #55 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:20:11 »
Citat: Jana , nedelja, 10.02.2008 : 23:11:43
1.) Tisti psici sta nemska doga in nemska bokserka, ki IMATA HUDICEVO
ZAJEBANE DLAKE
, mnogo bolj od zlatega prinasalca ali malamuta. Pojdi poslatat kaksnega kratkodlakega psa, da bo drugic tvoj tekst vseboval malo manj traparij. Lahko pa seveda prides na kafe in medtem dobis sesalec v roke. Namrec, njune dlake je nemogoce pobrati kako drugace. In, imata jih veeeeliko kljub rednemu krtacenju.
Sem imela ravno ta izraz na koncu prstov, pa raje nisem. Kratkodlaki psi so tudi "težki" glede nege.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #56 :
nedelja, 10.02.2008 : 23:21:55 »
Citat: Jana , nedelja, 10.02.2008 : 23:11:43
2.) Aljaski malamut je dolgodlak. Hahaha, pravis, da bo notri. Kaj pa, ko bo smrdel in spuscal dlake? Jebemti, moram vprasat ARTIja, ce je morda po novem kaksan izvedba "golih malamutov".
Komaj čakam Artijev odgovor....
Logiran
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #57 :
ponedeljek, 11.02.2008 : 00:10:50 »
Ste pa zabavni
Žalostno, da se kimica na vse pretege brani in vleče ven.
Kimica- sod ni enako stereliziranim psicam in kastratom. Verjemi, imam 2 pa sta normalne teže!! Tudi za tretjega bodočega kastrata ti garantiram, da NE BO SOD!
Tvoja mami mogoče že res da kaj ve o ljudeh kot medicinka in odsvetuje splav ipd, vendar sterelizacija NI splav! Po kakšni logiki je torej proti sterelizaciji, ker je PAČ medicinka?! Mogoče bi imela kot veterinarka drugačno mnenje
Pri prinašalki je problem, ker pušča dlako?! joj, joj, da bi vedela kako šele polarcem (torej tudi aljaškem malamutu) letijo tiste ščetine
brez zamere polarcem, ampak imam baje husky dlako doma in je to ena živa groza
dlaka leti, najdeš jo od kuhinjskega pulta dalje (pa pes ne hodi po pultu, hehe)... Aja, kimica- tega husky-dlaka psa imam v stanovanju in tudi celo na postelji
Veš... glede vonja... kolegica ima malamutko- pa ima zeloooooo zelooo močan vonj, celo bolj kot ''najhujši'' prinašalec, kar sem jih srečala (kot reševalka pa sem jih srečala veliko
). Sicer me čudi, da ima tista polarka tak vonj, ampak močno upam, da ga tvoj ne bo imel...
o kratkih dlakah pa tudi lahko povem marsikaj, še posebej odkar ima zelo kratko odlakanega Maika- operem posteljnino, dlake pa še vedno zažrte v tkanino
Aha, pa še nekaj glede vonja povem. Moje izkušnje so takšne, da psi iz pesjakov grozno smrdijo. V hiši bi sigurno imela drugačen vonj. pač, moje mnenje.
Jana!!! ob branju tvojih postov sem se tako nasmejala, da imam lepši večer! SI PA FACA
Le tako naprej, bo okrevanje hitrejše
Logiran
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #58 :
ponedeljek, 11.02.2008 : 00:20:38 »
aaaa, sem se nekaj spomnila, pa moram deliti z vami
Kimica, ti pa pridno beri!!!
Pred časom me je na cesti ustavil moški s prinašalko in me je prosil (ker se ukvarjam z zavrženimi psi- tudi z njihovo oddajo), če bi mu pomagala pri oddaji 9-ih mladičev njegove zlate prinašalke. Seveda so načrtno parili, brez rodovnika (zakaj že bi se zafrkavali z vzrejnim
), prodal bi jih za 150 evrov po komadu...
Pa sem norela, če niso prej razmišljali, kje bodo dobili posvojitelje, njegov odgovor je bil, da če bi pse vzeli vsi tisti, ki so obljubljali bi jih bilo ŠE PREMALO!!!
In me je na vsak način prosil, da mu pomagam- haloooo...
Pa mi recite, da sem hudobna, ker sem zavrnila in ga skoraj poslala v **!
Seveda niti mimo tistih 150 € nisem šla...
Torej- so bili mladiči zaželjeni ali ne?
9 zlatih prinašalcev, zaboga... 9 novih ubogih pasjih duš, ki jih nihče noče...
Zakaj?!
Kimica, kaj je ta moški naredil pozitivnega? Je želel ustreči vsem tistim, ki so občudovali njegovo psičko in jim verjel na prazne besede, da bi oni tudi imeli takšnega psa?! Nakopal si je same probleme, z UPANJEM NA 1350€, KI BI JIH Z UBOŠČKI ZASLUŽIL!!! ajoj, sem BESNAAA!!!
TISOČTRISTOPETDESET EVROV!!! Za ŠIT ROBO- sori
Logiran
Smetka
mega
Sporočil: 20.189
«
Odgovor #59 :
ponedeljek, 11.02.2008 : 01:26:31 »
Ej kimica, če bi lahko, bi te zaprla v moje zavetišče. Prav izživljala bi se najbrž, ker te ne bi spustila niti takrat, ko bi drgnila milijonto mrtvo glisto s tal skupaj s smrdljivo driskasto tekočino. Da ne govorim o bruhanju, ki ga je treba pospravit in vsebuje poleg napol prebavljene hrane še kup gomazečih že omenjenih glist. Vsako noč posebej bi morala nekajkrat preveriti, če je ograja še na svojem mestu, ko bi bila tule kakšna goneča se psica. S posebnim užitkom bi te opazovala, kako izpolnjuješ navodila, dana ob odprtih tumorjih na seskih, pa edina tvoja svoboda bi nastopila ob ogledu prijav na terenu. Vzela bi te s seboj, ko bi me npr. v soboto popoldan poklical dežurni uradni veterinar zato, da počistim v črno vrečko in pomagam spravit v skrinjo dve leti starega lastniškega "zlatega prinašalca", ki bruha kri, driska kri, ki ima cca 17kg (ker je tako zelo shiran, da so ostale samo še do konca trpeče oči in nič drugega). Saj ne, da bi bila ti kaj kriva, veš da ne. Saj ne, da bi ti prispevala kaj k takšnim opisanim potrebnim aktivnostim, bog ne daj. V zavetišče zaprla bi te kar tako malo, za hec, ker se mi nagibaš maksimalno v tisto smer, kjer o kakšnem spoštovanju do drugačnega mnenja in človeka, ki ga izraža, ni ne duha ne sluha.
Logiran
http://www.zavetisce-horjul.net
http://www.facebook.com/zavetisce
Strani:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
8
9
...
22
Gor
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
« nazaj
naprej »
Skoči na:
Izberi destinacijo:
-----------------------------
aktualno
-----------------------------
=> mojpesObvestila
=> puzzle ...
===> Foto natečaji
=====> foto "12"
=====> foto "živalski svet"