mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 16.08.2024 : 03:11:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...  (Prebrano 47147 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #30 : nedelja, 10.02.2008 : 21:16:02 »

Poleg tega goneča psica nima kaj delat sama v pesjaku. Med gonitvijo jo imejte v hiši, pa ne bo treba ven letat in preverjat. Če vas skrbi, da bo vse pomazala s krvjo, ji nataknite hlačke. Goneča psica nima kaj delat nikjer sama. Samo varno zaklenjena v hiši.
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #31 : nedelja, 10.02.2008 : 21:22:18 »

ma sej z našo je zdaj v redu- smo ograjo učvrstili, ma kljub temu gremo vsake toliko pogledat, da ne bi bilo kaj narobe..samo še zmeraj se lahko kaj "nepotrebnega" zgodi..ponavadi takrat kadar te ni zraven..

Zato pa imaš gonečo psico stalno pod nadzorom - pač! Tako je. Samo ena "zgodbica" kot primer:

prijatelj ima rodovniško nemško bokserko. Vrt je "neprebojno" ograjen z 2m visokimi lesenimi letvami. Ko se je psica gonila, so z avtom hodili na sprehode, na vrtu pa je bila spuščena. Kateri pes pa bo preskočil 2m? (ponoči je bila v hiši). Pa se je en Romeo odločil, da se da les pregrist in "romanca" se je zgodila. Psico so sicer sterilizirali še v istem tednu.

Pesjak dvomim, da lahko zadrži razne vaške Romee. To je zelo iznajdljiva pasma psov.
Pravilno izvedena sterilizacija pa danes tudi ni nek bau-bau. Preberi si temo  o sterilizaciji tule na forumu, nekaj je tudi na strani ljubljanskega društva za zaščito živali, predvsem si pa najdi res dobrega veterinarja (upam da nimaš še vedno tistega izpred 8 let!) in se z njim pogovori o tem. Ker jaz ne poznam debelih psic (in psov) zaradi sterilizacije! Okvarjeni drugi organi, ja, ampak ne strerilizacija!

Glede členov, ki jih je navedla Jana - važno je da veljajo DANES in veljajo za TVOJO sedanjo mešanko!

p.s.
Pa ste za sedanjo psičko preverili, če prenaša katere dedne bolezni? Da ne bo spet slepih mladičev in srčnih infarktov!!!
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #32 : nedelja, 10.02.2008 : 21:25:03 »

Aaaaaaaaaaaaaa, po vseh letih pisanja na temle forumu okoli parjenja in proizvajanja mešancev, se še vedno najdejo taki, ki nam dvigajo pritisk s svojim butastim filozofiranjem Angry Angry Angry

Kimica, preden napišeš še kak stavek v bran takemu načinu proizvodnje, si preberi vse, kar je na tem forumu že napisano o tem in če boš imela še kak TEHTEN argument ZA, ga pa povej!!!!

Jana, mogoče ti malo skačem v zelje, ampak sem fejst huda Angry
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #33 : nedelja, 10.02.2008 : 21:29:03 »

če do sedaj ni bilo nikakršnih problemov, upam, da ne bo niti naprej..kmalu bo napolnila 5 let..
moja mama je preveč zavzet  njen "bodyguard", tako, da mislim, da ne bo problemov..

sej vem Živc, da tej vaški romei znajo bit zelooo nadležni..samo moji jo nočejo sterilizirat..je rekla mama, ne in pika..tudi jaz si je ne želim, ker si pač mislim svoje o temu..
tako kot mislim, da je grdo kadar gre ženska naredit splav..nisem proti temu- daleč od tega, čeprav sama mai tega ne bi naredila, tudi, če bi imela le 15 let- magari imam 5 otrok..pač, vsak ima svoje mišljenje..kam bi pa prišli, če bi vsi enako mislili??..
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #34 : nedelja, 10.02.2008 : 21:36:10 »

Če bi vsi mislili da je sterilizacija oz. kastracija pametna stvar verjemi, da bi prišli zelo zelo daleč!
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #35 : nedelja, 10.02.2008 : 21:41:16 »

Naj bere še mama in obišče zavetišča, polna na enak način proizvedenih psov in mačk in naj jih vzame v oskrbo...finančno in fizično......potem bosta morda obe začeli razmišljati s tistim kupčkom tkiva v lobanji!!!!!!

Nočem biti žaljiva, ampak kar je preveč, je pa preveč!

Ja, res je, da ima vsak pravico do svojega mišljenja....ampak včasih ga je bolje obdržati zase.....izpadeš bolj pameten.....
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #36 : nedelja, 10.02.2008 : 21:46:17 »

Kaksno zvezo ima splav s sterilizacijo psice?  Roll Eyes In koga pravzaprav briga, ce je tebi grdo, da zenska naredi splav? Si si kdaj prebrala kaksno stvar v zvezi s tem? Taksno bolj resno medicinsko, druzinsko ctivo ali pa kaksen clanek o nasilju nad zenskami in podobno? Ali pac delujes po principu kolikor jih bo bog dal, pa ceprav bodo stradali? Mi pa res pisker dvigne kadar kdo s taksno lahkoto obsoja ljudi, ki so postavljeni pred tako hude odlocitve! Angry Bodi raje tiho! Velja? lp
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #37 : nedelja, 10.02.2008 : 22:00:28 »

kimica, se mi ravno da ..., pa dajmo se malo:

Najprej slovnica. Prosim, da uporabljas velike zacetnice in locila, oz. da pri locilih namesto dveh pik (hm, nikoli nisem v mnogih letih raznih sol zasledila, da bi kdo piko na tak nacin uporabljal) naredis eno piko in za njo en presledek. Nadaljuj z veliko zacetnico. Nismo v gostilni in branje takih tekstov je precej tezko. Ce ti dela tezave prilagajanje, potem predlagam branje Pravil na mojpesForumu. Niso od danes, temvec izpred kaksnih sedmih let, da ne bo zbrke, kam si se registrirala. Branje teh in ostalih pravil je obvezno ze pred registracijo, sicer mojpes.neta ne smes uporabljati (pise v splosnih pogojih uporabe mojpes.neta).

Zdaj pa nabuloze in neumnosti okrog debelih steriliziranih sodov, ki jih videvas okrog sebe. Me zanima, koliko psov v resnici vidis povprecno na teden. Razlicnih psov mislim, da ne bo odgovor: sosedovo psico vsak dan 10x in svojo 10x, torej 20 psov na dan. Sorry, neumni odgovori zasluzijo neumne replike.

Torej, se greva malo statistike. Imam 3 psice.

Ena je plemenska 70-kilska "kobila", ki ima proti vsem "tvojim predpisom" opravljene vse mogoce preglede, je po standardu, ima rodovnik, je lepa predstavnica pasme (pa ne mesancev) ..., no ja, pa sem jaz tak konj, da ji srece materinstva ne bom nikoli v zivljenju privoscila. Se huje - takoj, ko se pojavi najmanjsa tezava, gre pod noz tudi ona. Je namrec pod vet. kontrolo, ce bi se pojavile spremembe na rodilih ali kje drugje. Kljub kilazi ni debela, temvec prav postavna bejba. Ok, to sicer ni point tvojih zagovorov, pa vendar.
Aja, hehe, lepe snubce, ki prihajajo pred hiso v njenih vrocih dneh lepo pozdravimo, pofotkamo in zganjamo razne osvescevalne manevre nad njihovimi lastniki. Ce ne bo slo v bodoce drugace, bodo pac hodili po njih v zavetisce in tam placevali tisto, kar bo treba.

No, druga je 35-kilska nerodovniska "pasemska Tongue" psica, ki je od svojega 8. meseca starosti sterilizirana (zdaj je stara 4,5 let) in je v fit formi, je lepotica brez mascobnih blazinic in celulita. Je pa hec, da ima hrane toliko, kot je potrebuje in take vrste, kot jo potrebuje, nase ostanke pa mecemo v smeti.

Pa se tretja, 10-letna matrona manjse kategorije (cca 10 kg), ki je bila sterilizirana predlani poleti. Pasja gospa, ki ocitno da kljub svojim letom tudi nekaj na svoj videz, se je sicer kmalu po sterilizaciji zredila za nekaj gramckov, vendar jih s fitnesom (beri: neprestanim drekanjem sem in tja) in prilagojeno prehrano (zal zanjo ne skrbi sama, temvec ima za dietetika kar mene) spravila dekce dol in je bila hitro spet nekoliko ostarela manekenka.

Malo me zaradi bolezni spomin daje, vendar tako "na uc" ti izstrelim takoj cca 10 imen steriliziranih psic, ki niso debele, oz. so ravno pravsnje. Ce uredim misli, jih bo hitro se vec. Med vsemi psicami, ki jih poznam/sem jih poznala, je bila samo Larina mamica po sterilizaciji predebela, ker so jo fotrali s pasjim junk foodom, niso je vozili na sprehod in na sploh je bila precej "zapuscena" pasja gospa v oskrbi ostarelih lastnikov, ki so glede pasjih zadev ziveli se v predprejsnjem stoletju. No, na sreco vseh so psico razumno sterilizirali takoj po prvem leglu. Zal pa je ze pokojna.

Tako, draga kimica, kje se gibljes, da so same debele psice okrog tebe? Morda pa ne govoriva o istih stvareh. Hm... morda tudi ne razumeva istega jezika in ne vidiva psov kot pse, temvec vsaka kot nekaj drugega. Kot ne vidiva skrbi za svojega psa in njegovo dobrobit na enak nacin.

Aja, ce hoces slikce mojih steriliziranih manekenk, jih mrgoli po tem forumu, lahko ti pa jutri naredimo ekstra in "v realnem casu" en konkreten foto sešn Smiley.

Mnenj o ljudeh (splavi, otroci, bla bla) v teh dneh nisem sposobna komentirati. Sem se prevec pod vtisom trenutne posteljne obsodbe. Morda le toliko, da se je dobro pouciti o razliki med splavom in sterilizacijo. Za studijo je vseeno, ali vzames psice ali zenske, samo da se poducis o tem, da sterilizacija in splav ni eno in isto, pa ne glede na to, kako nam in sebi pred nosom mahas z moralnimi zadrzki.
Vcasih je dobro imeti v soli usesa odprta, da se ne osmesis kasneje kje na netu Cool

TagTu, ti kar skaci v zelje Cheesy. Pazi pa nase in na svoje zivce. Imas samo ene in mnenja takihle sogovornic, kot je kimica, niso vredna, da bi si jih prevec kravzljala Smiley.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #38 : nedelja, 10.02.2008 : 22:10:22 »

Oh, kimica, pozabila sem na en izjemno pomemben podatek, da lahko primerjava oskrbo tvoje in mojih zivali in najino vlozeno delo v skrb za preprecitev nezazeljenih pasjih narascajnikov.
Nase so vse tri v bajti, niso nikoli same zunaj, niti na ograjenem vrtu. Ta trenutek spita taveliki dve skorajda ena na drugi (hm, sta prijateljici) na kavcu poleg mene, tretja - tamanjsa in najstarejsa pa v svojem fotelu, kot se za pasjo staresino v bajti spodobi. Moz sedi pred racunalnikom in verjetno razmislja, kako bo katero pretental, da se bo lahko zleknil pred TV Tongue Roll Eyes

Zdaj pa razmisljaj - vidve z mamo letata ven gledat, kaj se dogaja, mi pa smo vsi lepo popredalckani po bajti in se imamo fajn, nic nas ne skrbi, pa psic tudi ne Smiley
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #39 : nedelja, 10.02.2008 : 22:14:42 »

TagTu, ti kar skaci v zelje Cheesy. Pazi pa nase in na svoje zivce. Imas samo ene in mnenja takihle sogovornic, kot je kimica, niso vredna, da bi si jih prevec kravzljala Smiley.
Verjetno imaš zelo prav, ampak včasih mi koža malo tesna rata:D Cheesy Cheesy
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #40 : nedelja, 10.02.2008 : 22:17:53 »

TagTu in kaja..
vedita, da še preveč vem o teh stvareh..mama je medicinka in ve par stvari in zna uporabljat svojo glavo..pač noče sterilizirat psa in pika..pismo, kaj je to toliko težko razumet???..
sem že bila v zavetišču v Sv. Antonu in sem že sprehajala pse, tako, da vem kašna je situacija..
nisem spet toliko neumna..hvala..

Jana..
mojo slovnico pusti lepo prosim pri miru..vem pisat, ma od zmeraj pišem tako..vsaj gor po netu..pač, moj stil pisanja..pišem pa normalno- vsaj ne pišem "slengovsko" kot nekateri..pa to ni mišljeno za nobenega tukaj gor..
vidim pa ogromno psov dnevno- brez skrbi..samo ko sprehajam psico 15 dnevno..
lepo, da so vse tvoje manekenke postavne..me veseli..
dobro, splav in sterilizacija ni eno in isto..če vi tako pravite..
ammm..mi našo nimamo kam dat v hišo pa še dlako spušča in kot vsi zalti prinašalci ima tudi ona čuden vonj, kljub temu, da jo kopamo najmanj 1x tedensko..
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #41 : nedelja, 10.02.2008 : 22:21:44 »

Kimica ...... Tole je pa ena od najbolj bolanih zadev, kar jih lahko berem daleč naokoli Angry In zdajle mi je čisto jasno zakaj me je nekdo opozoril naj prižgem računalnik in si tole preberem  Angry

In ni minilo dolgo, komaj nekaj dni, kar smo rodovniški-nerodovniški obdelali   Sad ....sem mislila  Undecided

Priporočam ti, da greš še enkrat brati od začektka kaj si pisala in kaj so ti drugi pisali in upam, da ugotoviš kakšne "bedarije in kontraverznosti trosiš" in kaj ti že ves čas tule ljudje govorijo pa ne slišiš!!!!! ........... Pa morda si kupi knjigo Psi za telebane!!!!!!!  Angry

Tole tvoje pisanje ...... res deluje kot, da se en norca dela iz ljudi in psov Angry ....

Pa še tole ..... tako kot "babice" pravijo :  "zrečenega kruha se največ poje" .... in "nikoli ne reci nikoli" .....  Sad Sad Sad
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #42 : nedelja, 10.02.2008 : 22:39:56 »

No ja, kimica, o pisanju bova se kaksno rekli v prihodnje. Danes sem precej preserne volje, pa se mi da ubadat z vsemi tvojimi nemogocimi pikami. Kako bo jutri, pa se ne vem Smiley. Pravila so pac pravila.

Vsaka psica, ne glede na velikost, barvo in dolzino dlake, stevilo zob, obliko uses in podobno, pase v vsako velikost stanovanja ali bajte. Res je pa, da je za to potrebno en mejcken energije vlozit v skupno bivanje, kar pa ocitno ni vasa domena.

Prvo "nagradno" vprasanje Grin

Poglej spodnje slikce (slikano pred 10 minutami) in mi povej, kdo je na boljsem - tvoja ali moje/moji Tongue, jaz ali ti?
Pa se podvprasanja - menis, da nasim ne odpadajo dlake in da disijo, ko pridejo iz dezevnega divjanja? Menis, da pri nas v hisi smrdi in imamo svinjak, poln dlak?

In drugo "nagradno" vprasanje Cheesy
Kaj mislis, zakaj imam/o jaz/mi 5 zivali ob sebi? in zakaj imas/imate ti/vi svojo psico?









Mater, sele zdajle na slikah vidim, kolk hudo mucene so nase zvali Angry Cheesy Grin
Logiran

Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #43 : nedelja, 10.02.2008 : 22:41:57 »

Hudiča!

Redko se zgodi, da po dvignjenem piskru pišem odgovore, ampak sedajle mi je pa ekonom-lonc razneslo!

Psa se NE kopa 1x tedensko, takoj si preberi kaj o negi psov!

VSI psi puščajo dlako (izjeme nekatere pasme in jasno goli psi), to vemo "od rojstva" in s tem računamo, ko kupujemo psa. Uredu, nimate psice v hiši, samo ne mi s takimi bedarijami. Kjerkoli in kadarkoli.

Tudi VONJ PO PSU imajo skoraj vsi psi, ne samo zlati prinašalci. To zvemo prvič, ko pes pride domov moker, če ne že prej. Pravzaprav imajo skoraj vsa bitja na zemlji svoj specifičen vonj. Zopet ok, psica je zunaj in zopet bedast razlog.

Zaboga, splav in sterilizacija nista isto, pa če se vsi tvoji postavijo na trepalnice in ne obsojaj, dokler nisi v taki situaciji. Eno je govorit o tem pred splavom, eno pa po njem. Tako da dovolj o tej primerjavi. Sploh ne primerjamo psov in ljudi, ker obstaja ena velika razlika: mi o svoji usodi odločamo sami, psi pa ne. Zato pa govorimo o ODGOVORNEM LASTNIŠTVU.

 Shocked   Angry  Angry

p.s.
Jana, kje pa je obvezni počitek? Kolk ti zavidam, da maš mačke!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #44 : nedelja, 10.02.2008 : 22:43:06 »

Zlatega prinašalca nimate kaj kopati vsaj 1x tendensko. Umiti samo z vodo je OK, ampak ne s šamponom! Njen vonj je lahko posledica porušenega ravnovesja kože zaradi prepogostega kopanja s šamponom. Smrad ni lastnost nobene pasme.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Pariti - ne pariti - pariti - ne pariti ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines