Eno je napisat, da lahko pride tudi do stranskih učinkov, kar se dogaja. Logično. Pri vsakem zdravilu, oz. učinkovini, ki deluje na telo, se lahko pojavi. Drugo pa napisat cepljenje ubija (karikiram) in ne bom cepil stekline, ker moj kuža lahko dobi temperaturo in mu je kakšen dan slabo. Življenjska doba cepljenjih je v povprečju daljša, ne povzroča nobenih epilepsij, kot je navedeno v teli povezavi v nekaj več kot 70ih procentih. Vsak veterinar lahko tole demantira. Kje so to pobrali
Sicer sem bolj preletela zadevo, ampak mi bolj liči na prirejanje podatkov kot citiranje, ki ga itak ni vsaj sledljivega ne. Malo je omenjeno pa na koncu malo nav edeno pol se pa znajdi, če greš sploh iskat kaj kje kako...
Koliko mladičev in odraslih ne cepljenjih psov umira za boleznimi zaradi brezbrižnosti lastnikov? Očitno bomo kmalu brali, da bodo umirali tudi zaradi takih, ki so paranoični ali kako :/ Samo zavetiško temo lahko spremljaš in vidiš, kako se občasno bojujejo s kako epidemijo. Kar vprašaj kako bi bilo, če nebi bili cepljeni ali jih poskusi prepričat, da ni zdravo.
Torej ti raje nikoli ne boš cepila. OK, tvoj pes, tvoje posledice. A boš pa vseeno šla z njim v gozd, po možnosti še čez mejo k našim južnim sosedom in podobno? Ali bo celo življenje izključno v hiši?
Tudi zaradi bolezni za katere ni obveznega cepljenja psi umirajo.
Nanook, zakon povezava
Dejmo malo logično razmišljat in dat na tehtnico: smrt - morebitni stranski učinki v manjšem procentu, ki minejo sami od sebe, ali mogoče kaki artritis ali kaj jaz vem na stara leta...
Ob tem, da je steklina 100% smrtna! Ostale bolezni na srečo manj.
Obvezna je pa itak samo zato, ker je zoonoza in ne zaradi skrbi za pasje zdravje, ker če ne bi bila obvezna tudi ostala cepljenja kot pri ljudeh.