mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 13.08.2024 : 07:15:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Papillon - metuljček - čvek
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Papillon - metuljček - čvek  (Prebrano 190432 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #675 : ponedeljek, 02.01.2006 : 21:45:49 »

Jaz se edino bojim da nebi imela spet isto balo, da skinem dominantnega psa kot je Tara in da pol nebi na svoj teritorij sprejel drugega. Undecided


P.S: Pridem v Lj. Smiley
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #676 : ponedeljek, 02.01.2006 : 22:01:28 »

Nekdo pameten mi je enkrat rekel, da je karakter psa 20% genetike, 30% vzgoja v leglu in 50% vzgoja lastnika. S tem se popolnoma strinjam. Ce bos izbrala vzreditelja, ki da veliko tudi na sam karakter svojih psov, ustrezno vzgaja in uci svoje mladicke, ko so se pri mami (recimo to da znajo lulat in kakat na papir pri 8. tednih je zame ze dober pokazatelj) ter ti je navoljo tudi po prodaji, ne mores zgresiti. Ostalo je na tebi. Vsak mladicek preiskusa svojega lastnika, preiskusa kje so meje. Ce potrjujes njegovo dominanco, bos dobila dominantnega psa. Ce delas na socializaciji in habitualizaciji, treniras, tudi skregas ko je potrebno, je velika verjetnost da bos dobila psa, ki ga lahko vzames vsepovsod zraven in bo pripravljen na vse mogoce situacije.

Tako vzgojen pes bo vsakega psa sprejel z veseljem .. npr. moj Joni, ce se lahko malo pohvalim.  Wink


Lepo, da se vidimo v Ljubljani. Samo ti svetujem da pustis Tarico doma, ker bo noooora guzva.

Lp,

Tinkara

P.S. Geri, kjeeee si ti? Moram ti par stvari povedat. Come online  Wink
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #677 : torek, 03.01.2006 : 16:09:49 »

Hvala za odgovore!

Tara pa more z mano, ker če ne ne morem pridet, ker teži moji mami, če me ni doma.
Glih to je problem pri nas, da je Tara takšna, ker moji starši ne sodelujejo pri moji vzgoji in to mi žre živce Angry. Razvajajo jo moji starši in ne jaz.
Tara bi se tudi navadla drugih psov, samo tu nimam nobenega ki bi imel psa da bi se družli.
Končno se odselim, da bom imela mir in bom delela s Taro tako kot je prav.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #678 : torek, 03.01.2006 : 16:36:57 »

Tara, brez zamere ampak potem raje ostani doma... saj ti psa ne bodo spustili noter. Lani niso spuščali neprijavljenih psov in letos tudi ne bodo... tako da bosta ostali zunaj če prideta skupaj. Pa lani niti čivav niso spustili noter... Tongue Pa tudi za Taro ne bi blo dobro če bi šla noter s tabo saj pride veliko psov in ljudi, nič prostora, malo zraka.. ona pa s svojimi napadi... Upam da se vseeno vidimo.
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #679 : torek, 03.01.2006 : 17:55:12 »

Če ne spuščajo neprijavljenih psov noter, pa ne vem če pridem, bom še vidla.  Undecided
Drugače pa ni panike zaradi Tare, ni tako krhka kot zgleda. Hočem da se navadi, da že če hoče it z mano, bo šla kamor grem jaz in brez pripomb. Do zdaj ni bilo problemov ko sem jo kamorkoli vzela.
Ona bo prej dobila napad, če jo pustim doma kot če jo peljem v gužvo.  Smiley

Kdo pa organizira to rzstavo?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #680 : torek, 03.01.2006 : 18:55:27 »

Tara, razstavo organizira kinološka zveza in sigurno ne bodo spuščali neprijavljenih psov. Sem poklicala in vprašala ker sem najprej mislila Lin kar tako vzeti s sabo, pa so rekli da ne, da ne bodo niti čivave, ker pol ne morejo reči velikemu psu da on pa ne sme noter.. čeprav bi bila Lin vedno v torbi. Ampak tam dejansko pride taka gneča da se skoraj dihati ne da, tako da ni dobro za nobenega (ne razstavljalce ne obiskovalce) da hodijo noter še zunanji psi saj je komaj za razstavljalce prostor. Tako da jaz odločitev glede psov popolnoma podpiram.
Taro pa le navadi da bo nekaj časa lahko sama doma, saj ne more it pousot s tabo (služba itd.) tako da ni dobro da je preveč odvisna od tebe. A do sedaj pa še nikoli ni bila sama več ur doma?
No vsekakor je brezveze delat tako pot da te potem odslovijo in niti noter ne moreš. Poskusi najti varstvo za Taro ker bo res veliko papillonov, pa špicev verjetno tudi Wink
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #681 : torek, 03.01.2006 : 20:45:54 »

Ja sej fehtam mamo, da bi par uric potrpela Grin
Če je res tak kažin je pol res prav da ne spuščajo.
Samo Tara je ful prasica, pardon izrazu ma je tako, ker ko je sama doma spi in teži samo če je kdo po hiši, ker je že bila sama ko sem imela službo in ni nobeden se pritoževal da cvili.
Ona zna izkoriščat in ker se moji mami ne da ukvarjat z njo in jo poslušat ji daje vse kar si izmisli Angry
Zato komaj čakam da grem.

Bom pa probala pridet ,ker me res zanima ker bo velika udeležba. Cheesy
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #682 : sreda, 04.01.2006 : 15:04:49 »

Tara, oprosti ampak pes je tak kot ga sami naredimo... lahko je potem jokat kakšen je pes, ko smo zamudili čas za vzgojo. Pes seveda preizkuša do kje lahko, če mu meje ne postavimo potem bo seveda šel dalje. Če nočeš da je s tvojo mamo sama jo pa za tačas zapri v svojo sobo in bo mir. Glede napadov pa.. pes se pa glede tega ja ne more tebi prilagajat. Spomnem se ko sva šli skupaj na sprehod v tvojem domačem kraju pa je dobila napad... torej je verjetnost da ga na razstavi kjer je bolj malo zraka, spreji v zraku in veliko psov še večja. Tara je pač že starejša bolna psička in že zaradi tega ne more pousot s tabo. Ko boš šla v nov dom predlagam da začneš z novimi pravili. Pes takoj poklopi da nova hiša ni isto kot stara, tako da jo začni navajat na to da je po nekaj časa sama, ali pa tudi če je kdo doma sama zaprta v sobi. Pa ne bo več teh težav Wink. Tudi ko boš (če boš) dobila mladička mu takoj postavi meje.
Upam da bo s Taro vse uredu in da je čas slovesa (čeprav se tebi zdi da je blizu) še daleč, tako da bosta lahko še ful lepega doživeli skupaj Wink
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #683 : sreda, 04.01.2006 : 17:51:25 »

Jaz jo lahko vzgajam in tudi sem jo, samo če ko mene ni ji drugi dopuščajo vse, pa ne morem pomagat. 24 na 24 pa ne morem bit z njo. UndecidedČe bi vsaj Tara dala mir, če jo zaprem....pa še bolj cvili in praska po vratih. In moji mami ne morem dopovedat, da naj jo skrega. Če je moj oče doma samo malo dvigne glas in jo pošlje v hiško pa je vse ok. Takrat je tiho kot miška. Ona izkorišča mojo mamo, ker se ji pusti in ni šans jo prepričat, da neha se pustit, da jo pes prenaša okoli.
Ko sem živela v najemu pa ni bilo panike, je bila ful pridna. Nisem rabla nekih posebnih ukrepov, da bi jo učila, še več, je kar sama vedla kaj lahko in kaj ne. Enkrat je imela ponoči drisko in je šla kakat v WC (na tla, ne v školjko Grin) da ji nebi ušlo na laminatu Grin
Zamisli si kako sem bila presenečena ko sem to vidla  Shocked Cheesy

Njeni napadi pa niso odvisni od tega kam gre in kaj počne.Saj jih dobi zjutraj ko še niti ni vstala. Na razstavi bi ji kvečemu škodlo dihalom zaradi šprejev in zaradi malo zraka, ma ne drugo.
Na to razstavo jo ne bom vzela, ampak jo pa nočem zavijat v vato kot to počne moja mama, ker je pol še slapše. Ko gremo na dopust z njo v nov kraj in je vsa razburjena od veselja in bi bilo logično, da bi dobila napad, pa ga ne.TOK TOK da ne bo zdej Grin, saj gremo konec meseca za 3 dni na sneg in to na tapravi Cheesy ne kot zadnjič ki je že skopnel Sad


P.S: jaz bom verjetno naročila midi paket drugi mesec, ker če ne imam onemogočen dostop do nekaterih tem, ki me zanimajo Smiley

Lp
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #684 : sreda, 04.01.2006 : 18:08:57 »

P.P.S: Ko bom imela ZS ti napišem zakaj je tako in kaj se je zgodilo, da me neboš več imela za nekoga si samo joče kakega psa ima (jaz ne jočem, ampak moji doma Tongue) Wink
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #685 : sreda, 04.01.2006 : 18:22:54 »

P.P.S: Ko bom imela ZS ti napišem zakaj je tako in kaj se je zgodilo, da me neboš več imela za nekoga si samo joče kakega psa ima (jaz ne jočem, ampak moji doma Tongue) Wink

Jaz te nimam za nekoga ki samo joče Wink Hotela sem ti samo povedati kje v vzgoji ste zgrešili. Pišeš mi pa lahko tudi na mail, ki ga najdeš na spletni strani Smiley. Bom vesela maila... No upam da se vidimo na razstavi!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #686 : četrtek, 05.01.2006 : 01:34:29 »

Ojla!

Danes smo imeli fotografski dan Tongue... Geri in Lin sta kot vedno divjali po stanovanju. Zelo sta se ujeli in se stalno nekaj tiščita skupaj. Lin je sicer doma obsedena z našo mačko, ki je "Gerijina" in tako je Geri malo ljubosumna ampak hitro pozabi na zamero Wink- Gerijine slikice-> KLIK, slikice Geri in Lin-> KLIK. Tako pa zgleda naš kavč ko sta Maša in Kaja potleh Grin-> KLIK, človeški del družine pa seveda sedi potleh Tongue.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #687 : četrtek, 05.01.2006 : 10:25:48 »

Ful je dobra Geri TU, stopiclja kot prava gospodicna Grin

Se pravi, ce prav razumem - Geri in Lin sta s tabo v Lj, Zan pa doma? (in Masa in Kaja)

Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #688 : četrtek, 05.01.2006 : 10:34:36 »

Geri je res prava pasja dama! Joni pa pravi gospodic ... pa kako sprehajanje po snezni brozgi, to pa res plemeniti gospod ne dela  Grin Se pravi pozna tem nasim papillonckom, da so vcasih delali na dvorih druzbo.

Krasne fotke, Geri!  Wink  Da se pristavim nas loncek, Joni je tudi imel mali fotosession - fotke so tukaj http://jonathan.moj-album.com/album/1509763/


Lp, Tinkara
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #689 : četrtek, 05.01.2006 : 13:31:11 »

Geri, sem ti poslala mail na naslov, ki je na spletni od Geri, upam da je prav.

Še par slikic sem dodala v Tarin album http://tara.moj-album.com/album/1739335/
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Papillon - metuljček - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines