mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 08.11.2024 : 12:28:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 453147 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
satin
rad pišem
Sporočil: 380

« Odgovor #1455 : torek, 12.09.2006 : 21:19:48 »

Cac rabim nekaj informacij ti bolje poznaš ameriško sceno glede SH, ne vem pa koliko ti je poznana scena aljaških huskyev. Zanima me nekaj kolikor je meni znano gre to za križance med SH in lovskimi pasmami, nekaj malega je tudi hrtov notri. Zdajle sem prebrala nekaj na eni strani o njih in mal so mi podatki tam podani "zameglili" zdravo pamet Cheesy. Po tistem kar naj bi tam pisalo naj bi AH obstajali pred SH, samo to mi ne gre nekak skupaj saj če gledaš pisne vire in bereš o tem kako so omenjeni v določenih romanih, še posebaj omenjajo Jack Londona, čeprav moram na žalost reči da v njegovih delih nisem nikjer zasledila da bi omenjal AH. Pa me samo zanima kake imaš ti informacije o tem. Hvala ti že vnaprej za tale odgovor, sem ti dolžna kafe! Wink
Logiran
cac
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 603

« Odgovor #1456 : torek, 12.09.2006 : 22:03:25 »

Hm, zgodovinsko gledano naj bi SH izviral iz plemena Chukchi, ki je zivelo na vzhodu Rusije, tam pri Beringovem prelivu. Po nekaterih virih naj bi bla to ena najstarejsih pasem. SH je v Usa prisel med tisto zlato mrzlico okol 1908. AH naj bi izviral iz SH, krizajo jih pa z vsemi moznimi pasmami, sam zato da dobijo hitre pse, vzdrzljive, ker to so pol za dirke. Zato tut pasma ni priznana kot pureblood, ampak mesanca.

Se link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alaskan_husky
http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_Husky

Wink
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1457 : sreda, 13.09.2006 : 08:29:39 »

Ej hvala ti za tole sem vedela da nekaj pa le vem  Roll Eyes Wink, kar povej kdaj in kje se dobimo da ti tale kofi častim Wink
Tale stran pa je kriva mojega "glavobola"
http://www.cabelasiditarod.com/runyan_husky.html

Kajti potem kar tu piše naj bi bila to kar zadeva to stran stara polarna pasma samo ni mi jasno zakaj ni nikjer pisno omenjena, ker kolikor jaz vem se o AH piše in govori šele zadnjih 10 let. Nimam nič proti AH, so pač trenutno hitrejši od SH Wink, vendar pa jih čez SH NI Wink Grin

Lahko pa sem tudi jaz stran narobe razumela, pa vendar dvomim v to ker z jezikom nimam problema Grin Cheesy

Me pa zanima še tvoje mnenje!

P.S.: Glede kofija pa kar sporoči, don't be shy! Grin Wink

Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
Sporočil: 205

« Odgovor #1458 : petek, 15.09.2006 : 07:57:11 »

A ima kdo kak načrt kako narest iz tekaških smuči sanke, da jih bo en hasky lahko vleku?
Imam smuče in jih mislim predelati v sani za vleko.

Pa zanima me kakšna oprsnica je za vleko najboljša?
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1459 : petek, 15.09.2006 : 08:52:11 »

Oprsnica je za vleko prav posebna, mislim, da jo po meri psa naredi gospa v Naklem. Naknadno ti lahko sporočim naslov.
Jaz imam improvizirane sanke za vleko, narejene iz navadnih smučk. Letijo Smiley.
Logiran
Majchy
rad pišem
Sporočil: 296

« Odgovor #1460 : ponedeljek, 18.09.2006 : 09:17:34 »

Hej, oprsnico za vleko najbolje da ti naredi ta gospa iz Naklega. Jaz sem bila letos pri njej, mojo huskyco sem imela zraven, tako da je oprsnico probala in povedala kako veliko rabi. Pa sem zeloooo zadovoljna z njo, Živa pa še bolj  Cool.

LP, Maja Wink
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #1461 : nedelja, 01.10.2006 : 17:27:27 »

Ninika a že maš mogoče kakšne slikce od Arka?
    lep pozdrav Smiley
Logiran
ninika
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1462 : četrtek, 05.10.2006 : 19:01:07 »

ja mam....
sam imam en problem...
ugotovit še morem kako jih dati gor....

Uživajte Cheesy Grin
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1463 : četrtek, 05.10.2006 : 19:30:58 »

ninika najlažje jih boš dala na moj-album (http://www.moj-album.com/) in potem semkaj dodaš link...lp
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem

« Odgovor #1464 : ponedeljek, 23.10.2006 : 07:49:22 »

No včeraj smo bili v živalskem vrtu in ko smo bili pri volkovih so se volkovi postavljali na zadnje tace, ko sem haskija zraven pripeljal, pol so pa še cvilt začel in Gal je tut cvilu. Jih je blo prov smešno gledat, k da bi se vsi skupaj hotl igrat s haskijem.
Logiran
medom
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #1465 : ponedeljek, 23.10.2006 : 08:07:07 »

G. nebivedu kako se je pa tvoj pes odzval na druge živali v živalskem vrtu??

lp
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1466 : ponedeljek, 23.10.2006 : 10:10:26 »

Nebivedu imaš kake slikice, ker je to moralo prav prisrčno zgldat, so pa zgleda začutili da je en njihov daljni sorodnik prišel na obisk.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem

« Odgovor #1467 : ponedeljek, 23.10.2006 : 11:40:51 »

Slikc na žalost nimam, lahko pa mal strnem, kako je vse skupaj zgledal. Trajal je pa mal čez 3 ure vse skupaj.

No začel smo pri domačih živalih in konja se je ustrašu, ostale živali je pa gledal, al pa jih probal polizat, če so prišle zraven ograje.
Naprej smo šli mimo medveda in ga je gledal nepremično, rep pa dvignjen koker se je dalo. Sploh se ga ni ne bal ne nič, dokler se medved ni dvignil na zadnje tace in skočil proti njemu - takrat pa je odskoču, ampak ko je vidu, da ne more do njega se ni več premikal.
Potem smo prišli do volkov in je dal glavo skozi ograjo pa jih klical s cviljenjem, oni so se pa nazaj odzvali enako, samo da so se še na zadnje tace dvigovali in probal smrčke dat čisto blizu, da bi ga dobr povohal. In vseh 8 je prišlo zraven pa so se gledal ene 10 do 15 minut.  Noben ni imel namere da bi napadel, ker so vsi bli čist mirni. Pa pri volkovih se je poznalo da so navajeni na elektriko v ograji, ker so se umikal žici, ki je pod napetostjo.
 Od volkov naprej je tut vsake 2 metra hotel označevati svoj teritorij(do tja pa nič). Pol smo šli še mal muflone in gorske koze gledat, pa so se tut vohal na 5cm in to brez kakršnihkoli namer o napadu.
Zanimivo je bilo pri leopardu, da je haski s čisto dvignjenim repom nadrl geparda, ki se ni hotu premikat, ta pa je še kr ležal na miru in se sončil.
Pa potem tiste 2 živali, ko sta ko 2 velka morska prašička - so se čez ograjo gledal ene 5 minut, pol je pa haski hotu napast - pa nisem nobenega razloga opazil zakaj. Očitno je nekaj za lovit. In  smo moral it naprej.
Pri ježevcih je tut kr gledal, kaj počnejo.
Pri domačih živalcah(vrtec), kjer imajo par koz in prašičkov, je pa očitno videl zarebrnico al pa kremenatlc, ki je skakal okol njega, tko da bi, če ga nebi orenk držal, bil zoo prikrajšan za par zrezkov. Ko je vidu prašička je očitno vidu v njemu kremenatlce, ker ga je na vsak način hotu ugriznt, al pa mu nagajat, da bi se igrala.

Pa do slona je kr rinil, na vsak način kr čez ograjo in k njemu.

Bilo je vsekakor zanimivo.
Logiran
cac
odvisnež
Sporočil: 603

« Odgovor #1468 : ponedeljek, 23.10.2006 : 11:50:57 »

toliko za informacijo, na svetovni razstavi je prijavljenih (če sm prav preštela Grin) 266 haskijev Cool
to bo pa res noro gledat Cool
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1469 : ponedeljek, 23.10.2006 : 11:54:44 »

Se jim pozna da so si z volkovi zelo blizu kajne Wink, no pri nas Lars konje zemenjuje za giant srne Cheesy Grin, no v ZOO-ju še nisva bila mogoče spomladi.

CAC slikice in še 1x slikice, ker že nemorem biti tam, pa v primeru če boš kej snemala se za filmček priporočam, javi se ko prideš gremo na kavo in tortico da ti meni vse poveš kak bilo tam gori Wink Grin Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.