mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 18:32:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 458708 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
satin
rad pišem
Sporočil: 380

« Odgovor #1350 : petek, 26.05.2006 : 09:11:13 »

Ne Huskya ni težko izuriti, samo pravilen pristop moraš izbrati oz. kakovostno šolo. So izredno pametni, prebrisani in radi mislijo s svojo pametjo, če se mu kakšna stvar ne bo zdela smiselna (pri mojem je to lovljenje žogic, se mu zdi lovljenje in prinašanje nesmiselno) bo raje počel kaj drugega oz. te preslišal. Zna biti tudi zelo trmast pri svojem vztrajanju, torej merico potrpežljivosti pa bo šlo. Sprehajanje v gozdu glede na to da ima kar močan lovski nagon, bo mogoče bolje če ga boš imel na flexiju, kljub vzgojenosti. 
Se pa znajo tudi zelo hitri začeti dolgočasiti in takrat ušpičijo kakšno...
Kljub vsemu temu pa bo od zdaj nepraj v mojem življenju vedno en predstavnik te pame .
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1351 : petek, 26.05.2006 : 09:20:44 »

Glede vzrediteljev pa poglej na 5 stran v tej temi tam imaš navedena dva vzreditelja Wink Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1352 : petek, 26.05.2006 : 09:41:24 »

Trmasti so to definitvno drži, ampak jim je treba pokazati, kdo je šef in da si ti tisti, ki odločaš o stvareh in ne on.
Glede spuščanja, jaz ne bi tvegala, ker so srne, zajci preveč vabljivi in takrat je nivo neposlušnosti zelo velik. Pa saj v bistvu ni težko imeti psa na povodcu - fleksiju, se kar navadiš.
Omeniti velja tudi, da sovražijo mačke in bi jih preganjali do onemoglosti, izjeme so lahko le ob domačih mačkah, ki jih ob vztrajnem prigovarjanju da je to fuj, pustijo na miru.
Njihovo najljubše delo je kopanje lukenj vsepovsod  Grin Cheesy.
So pa definitvno primerni za ljudi, ki radi hodijo okoli in se sami ogromno gibljejo.
O vzrediteljih si preberi na internetni strani o polarnih pasmah v sloveniji.
V kolikor se boste odločili za enega, torej le trda vzgoja in šola.
So kresni psi.

Logiran
cac
odvisnež
Sporočil: 603

« Odgovor #1353 : petek, 26.05.2006 : 11:34:36 »

Lep pozdrav vsem skupaj!

Po 5 letih si želim spet omisliti psa in Husky mi je zares všeč (a niso lepi ti domači volkovi??). Pred kratkim sem se preselil iz mesta in sedaj rabim spremjevalca za dolge dnevne sprehode po okoliških gozdovih.

Skrbijo me pa dve stvari.. o pasmi sem že malo čital (predvsem na teh forumih). Je Haskija res tako težko izuriti? Pred 5 leti smo imeli koker španjelko s katero ni bilo večjih problemov.

Ker se mislim z njim sprehajati po gozdu, ga bom lahko imel brez vrvice.. vsaj enkrat ko bo zdresiran?

Pa še če mi lahko kdo priporoči dobrega vzreditelja v Sloveniji.

ammm haskijev po gozdu pa res ni pametno spuščat (vem iz lastnih izkušenj)... ne glede na vzgojenost imajo psi zelooo močan nagon za druge živali. vem za kar nekaj primerov, ko je pes odšel za srno, včasih jo je nazaj prnesu, včasih pa njega ni blo nazaj Sad ... tko da malo premisli o tem.  vzreditelje pa ne smemo tukaj napisat.
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1354 : petek, 26.05.2006 : 13:55:00 »

Alakhazam boš vzel psičko ali samčka?
Logiran
Alakhazam
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #1355 : ponedeljek, 29.05.2006 : 12:39:30 »

Hvala lepa za vse odgovore.

Po temeljitem premisleku in pogovoru s par lastniki huskijev sem se raje odločil za samojeda.. trmast je prav tako  Grin, a ga bo vsaj lažje voditi po gozdu. Sedaj naši družini dela družbo mala bela kepica po imenu Brina.
Logiran
cac
odvisnež

« Odgovor #1356 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:13:37 »

U, to je blo pa hitro... veliko veselja Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1357 : ponedeljek, 29.05.2006 : 13:19:59 »

Čestitke, tudi samojedi so krasno psički.
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1358 : sreda, 31.05.2006 : 11:54:48 »

Cac sicer sem se v Hrušici ozirala za Huskyi pa jih nažalost zgrešila Roll Eyes, no sicer pa saj so še razstave pa se še vidimo, kako sta se odrezal Wink Drugače pa ob koncih tedna malo špegaj za črnim tanovim cliotom iz katerega te gleda črnobeli Lars pa še včasih pri tem nesramnež kaže jezik Cheesy Grin
3x pohupaj pa se bomo ustavili za pijačo in branje dnevnih pasjih velemestnih novic Cheesy Grin Roll Eyes
Logiran
cac
odvisnež

« Odgovor #1359 : sreda, 31.05.2006 : 13:40:55 »

satin, bom pozorna Smiley Drgac se pa lahk za sladoled pri kresnicki v kosezah zmenimo kdaj Smiley

Se pa vidimo v portorozu na cacibu. Smiley
Logiran
satin
rad pišem

« Odgovor #1360 : četrtek, 01.06.2006 : 12:05:03 »

Cac takoj ko bom imela čas ti javim pa se dobimo, drugače se pa lahko vidva v soboto na Polževem oglasita ali pa naslednji vikend ko se spet dobimo!  Wink
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #1361 : nedelja, 04.06.2006 : 17:44:26 »

sma šla včeri z hulku na sprehod pa grema mim ene hiše so melia pa psa spuščenga(bernardinca).pa js rečem če bi ga lahka prijeli,da se nebi z hulkom stepla,pa reče njegov lastnik eh sej naš ni hud.pa grem js sam mal naprej pa se pes zakadi tja u hulka pa ga sm zgrabi za vrat pa ga podere na tla pa grize.njegov lastnik je pa tam sam gledov kk on pes grize hulka!  >:(pa mene raz***** pa brcnem unga psa u glavo,pa se pes zakadi tja u mene,pa me je hotu ugriznat sam sm se mu zadn cajt odmaknala.pa se hulk sam ustane pa ga on pes spet zgrabi pa vrže na tla!pol je pa stopu na hulka pa ga sam za vrat stisnu.pa začnem js spet onga psa brcat...sam ni nč pmagalo!pol je hulk še sam zacvilu pa kr obležov!pol sm pa js začela šrajat,da ga nej spusti da mi ga bo ubil pol se je pa njegov lastnik le spomnal,da bi blo pa le fajn če bi psa poklical beg! Angry na koncu so pa mene še našrajali ka sploh hodim tam mimo,da se nimam kaj tam za sprehajat. >:(sam js sm pa šla po cesti in je cesta občinska tk da so bli oni krivi! 
zdaj pa nevem a bi pelala hulka zdravniku čeprav so mi vsi rekli da mi ga ni treba vozit.sam ko sm ga js gledla sm vidla da ma na vratu fejst pogriženo pa tk je mal krvav sam kri mu ne teče več.pa prejle sm vidla da ma na vratu pa pod gobcem tako malo luknco zgleda da od zobov da ga je on pes tk fejs ugriznov!pa dans je tak čist bogi skoz kr leži! Sad sam včeri je bil še pa kr nekak živahn.včeri ga pa nism mogla pelat ker ni blo nobenga doma tk da nevem a bi ga jutr?ka pa vi mislite a bi ga mogla pelat?aja pa a mu lahka z vodo spučem dol z kože oz.dlake kri al je bolš da ga pustim pr miru da se sam spuče?
lep pozdrav Smiley
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1362 : nedelja, 04.06.2006 : 18:03:35 »

*vesna* joj kako so eni neodgovorini. Sem ful jezna na take lastnike kot je bil ta s tem bernardincem.  Jaz bi ga na tvojem mestu peljala pokazat vetijem, ziher je ziher. No ne vem pa kko hudo je ranjen. Maži čez rano ga z jodom.
Se je meni sicer ni pršlo glih do pretepa na velik osrečo zgodilo, ko sem bila na sprehodu z Asko. Hočem iti na koncu še čez en bljižni park, ker zaslišim lajež (zdel se mi je znan od enega nemškega ovčarja, za katerega vem, da je hud, a ga imajo vedno privezanega) in grem rajši po cesti. In kmalu prileti tisti pes do naju  in začne grdo zobe kazati in hoče mojo napastii. Sem samo čakala kdaj bo v mojo skočil. Lastniku rečem, da naj ga vendar le priveže, a un tipson nič ni naredil, sam ood daleč ga je začel klicati, a ga dolgo časa ni nič ubogal, a na koncu hvala bogu le odzval se je na njegov klic. A glej ga zlomka, ga sploh potem ni privezal in je skoraj šeenkrat malce kasneje priletel proti moji, a na srečo ni. No Aska je pa bila izredno pridna, ni niti malo pokazala agresije nazaj. Pa to je bilo v mestu v centru. ..lp
Logiran
cac
odvisnež

« Odgovor #1363 : nedelja, 04.06.2006 : 20:20:24 »

Hm, pelji k veterinarju, bo pogledal in najbrz dal antibiotike. Fora huskyev je, da se rane ne vidi, potem se pa zagnoji, je pa kriza... tko da pelji, naj ocisti in pogleda.
Ce so meli uni spuscenega psa, ti pa svojega na vrvici, jih prijavi. Pa naj ti placajo zdravljenje psa!
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #1364 : nedelja, 04.06.2006 : 21:40:41 »

hvala za odgovore Smiley
 sej sm se odločla da ga bom pelala ker je brezveze ker sm trpi ko ga boli. Sad ja oni so meli psa spuščenga sam sm šla js dons tja pač da se zmenmo če je bil njihov pes cepljen....pol je pa njegov lastnik rek da je mel psa prvezanga pa da je utrgal verigo!
sam to sma mela pa z hulku res tako srečo da ga ni on pes ubil ker če bi ga sam še 5 al pa 10 sekund grizu bi ga sigurn ubil!js sm že tk misla da mi ga je ubil ko je hulk še sam zacvilu pa zasukal oči pa nehov brcat!
lep pozdrav Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.