mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.07.2024 : 01:34:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 440396 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #945 : ponedeljek, 13.02.2006 : 09:31:37 »

Polne vreče dlake  Grin Grin Cheesy.
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #946 : ponedeljek, 13.02.2006 : 12:55:54 »

"Sib: Satin kje pa ti misliš to gradišče ? A to nad Stično ? Če misliš tam je zelo lepa in samotna lokacija kjer je ogromna prostora za zlaufat ! "

Ja Sib Gradišče nad Stično, od pomladi do jeseni (dokler je še lepo in dokaj toplo vreme) sva z Larsom doskrat gori vsak vikend skoraj če le ni dež na sporedu, nažalost mu dež ne diši preveč Grin, tudi prevelik ljubitelj vode ni Roll Eyes No kakor vidiš sva soseda, znaš naju kdaj pa kdaj srečat na sprehodu ko bova kje v bližini šole.

"Teja: Mene pa bi zanimalo koliko dlake imate v hiši, kadar husky menja dlako?"

Raje ne sprašuj, zaradi količine ki jo 2x na leto zberemo sem začela resno razmišljat da bi jo prodajala kot konkurenco ovčji volni, bolh nima, dlaka pa je tako mehka in topla da bi bila pravi hit Grin Roll Eyes

"aska2005: To pomeni,da vaših polarčkov nikoli ne spustite?"

Priznam raje ne kot ja, vendar sva z Larsom sklenila kompromis, da je spuščen vendar skupaj s polmetrskim priveskom, ja za sabo vleče svojo vrvico Wink, v primeru da se slučajno odloči na kakšen tekaški podvig, ampak ga kmalu mine ko ga vrvica v rit "brcne" Roll Eyes in potem raje lepo okoli nas brenclja, sicer pa se je zdaj z leti malenkostno umiril in ker se tudi ne druži več s sosedovim potepuhom, mu ta misel ni tako ljuba več. Na sprehodih pa ga na žalost ne moram spuščat, saj vsi ki imajo huskye vedo kako močan je njihov lovski nagon, Shocked pri nas pa je veliko srn torej si tega kot vestni lastnik ne smem dovoliti. Čeprav moram priznati da je pri nas srnjad postala že prav predrzna Angry, psi jih sploh ne motijo več in z veseljem pridejo tudi na vrt pol metra stran od hiše in se mirno gor pasejo, ne glede da na drugi strani pes nabija ko nor. Doživela sem celo da sva z mamo na vrt prišle, pa se gospodični z pomladkom sploh nista zganile z mesta, mirno sta ležali v senci in prežvekovali mamino najbolšo solato Roll Eyes Shocked Angry Vsak katerega mama je zanesenjak vrtnar, si lahko predstavlja kak obraz je naredila moja mama Roll Eyes Grin, Celo ko jih je začela poditi, sta sospodični mirno pospravili celo gredico in šele potem sta se lagodno odstranili z vrta češ sej greva, kva sva pa kej tazga nardile... Roll Eyes Poleti jih z Larom večkrat srečava na sprehodu, pa naju samo mirno opazujejo in se še prav lepo nastavljajo, jaz imam seveda zastonj fitnes vadbo Wink Grin moj pes pa vajo hoje po dveh nogah in seveda smrček samo miglja po zraku... glede "solo sprehodov" pa raje sploh ne bi začela... Roll Eyes Angry Wink
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #947 : ponedeljek, 13.02.2006 : 12:57:50 »

Alba kaj pol praviš na eno srečanje?!  Smiley
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #948 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:08:42 »

Jest sem za  Cheesy Grin. Samo datum in kraj je treba določiti. Sem pa tudi jest opazila, da Alba, če ima kaj, da za sabo vleče, ne uide.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #949 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:18:42 »

satin: tole s prodajo dlake sem tud jaz razmišljala, bi bila prava konkurenca ovčji, pa res tako mehka, tud naša brez bolh.  Grin Cheesy Grin..Sem na začetku mojo vedno tako spuščala,da je za sabo štrik vlekla. No sedaj jo spustim edino na kakem travniku, kjer ni blizu gozd ali ko se srečamo z drugimi pasjevodci, da se med sabo psi igrajo in nalaufajo. Tak v gozdu  je pa ne spuščam, imajo tud AM tak nagon, da če bi zagledali srno, zajca bi verjetno za njo ušla, no kaj pa vem Roll Eyes Je imela srečanje samo z enim ogromnim zajcem, ki je bil tako predrzen kot pr vas srne, je uničil kar nekaj lubja na drevesih Angry
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #950 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:28:29 »

He he, ocitno je res konec zime, nas se tut guli, k da bo zdej zdej poletje Smiley
A gremo poustre zacet delat? Smiley)
Drgac pa me je zanc soseda prosila za dlako, da jo bo na avto dala, da bo macke pregnala. Me zanima ce to deluje Smiley
Ma kdo drgac kaksne probleme, kadar se dobite skupi, recimo dva psa, ker so dominantni?
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #951 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:29:27 »

Pri nas je tudi na travniku ne upam spustiti, ker je veliko ogromnih zajcev, ki tekajo vsepovprek. Prehitro bi uša nazaj k cesti ali pa kar do domžal.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #952 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:31:19 »

Alba se s samicami huskycami razume, ampak najrajši ima pa svojga lubčka Kana. Se pa občasno tudi malo resneje spoprimeta, očitno še ni nobeden šef kardela  Grin.
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #953 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:44:14 »

To je bil edini možen kompromis za naju z Larsom, ne glede na to da vaje še vedno ponavljava seveda določene raje ko druge, tudi odpoklic vadiva sicer na 5 ali 10 m Flexi povodcu, vendar vem da popolnega odpoklica ne bova imela nikoli, to pa zato ker je huskeya pamet naravnana nekako tako kot človeška. Zelo všeč mi je bil stavek nemške pisateljice katero knjigo o Huskyih imam;tole je samo povzetek, ko ste se odločili za Huskeya ste se odločili za psa, ki se bo skupaj z vami učil celo življenje... Seveda ne v smislu popolne ubogljivosti, temveč tistega kar je zanj smiselno.

Alba maš mogoče kakšne predloge glede časa in kraja, če želimo da bi naši "norčki" še v snegu užival potem bo treba kam na gorenjsko, drugače priznam mi pa pomlad malo bolj diši Roll Eyes

aska2005 sej pravim, jaz že od vsega začetka naše sosede, ki imajo pletilstvo nagovarjam da naj naredijo nekaj novega na tem področju, pa se mi sam smejijo... No trenutno z zajci nimamo problema jih malo domači sovražniki redčijo, mamo tudi družino lisic v bližini, ki pridejo občasno tudi našega Lars obiskat v bistvu gredo samo hitro mimo njega. Moram pa zato toliko bolj moji dve mački vahtat še posebaj Lilo, ker mamo tud vevričke, še posebaj pri srcu mi je črna, ki poleti pridejo na teraso po malo sadja, ki ga naša mama naštima v peharčku v bistvu za nas gostijo se pa vsi ostali... Grin
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #954 : ponedeljek, 13.02.2006 : 14:20:00 »

satin: ti kar lepo te vaše sosede prepričaj, da naredijo ta esperiment, jim tud od moje prinesem koj, no to tazadnjo so sosedi že zamudli, ker je že lepo v smeteh in nekje tam na odpadu;D Cheesy Za prihodnjič pa ni problema Cheesy  .......Tista nemška pisateljica pa je to ful zadela, enako velja tud za Am-je.  Pametni so da je kej, pa kake face delajo in kake čudne glasove spuščajo, kot da bi ti kaj govorili. Cheesy Ne verjamem, pa če bom delala še ne vem kaj na tem, odpoklic ziher nikol ne bo 100%, če bi bil vsaj 90% bo že veliko Wink.

Kako pa se vaši huskyji obnašajo ob srečanjih z drugimi?  Moja ko sreča enga drugega malamuta, ki ga imajo eni dokaj blizu nas, se z njim igra čisto drugače kot z ostalimi, kar težko ju je narazen dat, da ne govorim ko se z bratcem sreča, takrat pa sta oba čisto zmešana,  bratska ljubezen, jih stežka narazen od njune igre spraviš Grin Cheesy Grin. Tud pri huskyjih je taka.


lp
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #955 : ponedeljek, 13.02.2006 : 14:25:04 »

Čas - ja zdej je eno tako prehodno obdobje, tako da bi se morali dobiti tam, kjer bi bil sneg še bolj trd, drugače bomo vsi umazani. Tudi meni bolj diši pomlad, ampak bi bilo fino se dobit že zdej. Lokacija - okolica LJ, kjer je veliko placa.
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #956 : ponedeljek, 13.02.2006 : 15:47:22 »

Hmm satin mogoče smo se pa že kdaj srečal  Grin, jaz tudi hodim na gradišče in okoli šole itd... prav danes sem bil in je kar lepo... Meni se zdi da je gradišče kar fajn lokacija saj je blizu ljubljane, malo bo treba v hrib hodit ampak se splača saj je gor lepo  Wink Smiley, lahko pa predlagate kako drugo lokacijo, ki je tudi dosti blizu ljubljane...


lp
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #957 : ponedeljek, 13.02.2006 : 15:59:11 »

Tudi na tej lokaciji se lahko dobimo  Wink Cheesy.
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #958 : ponedeljek, 13.02.2006 : 16:03:53 »

Aska2005: ni blema, se bom še trudla... sam k so mal zategnjeni glede novosti Roll Eyes, ... ampak nikoli ne reci nikoli... Grin

Alba do mene je cca 40 km (do Stične) do Ivančne 5 km manj, tama okoli šole kjer poteka najina sprehajalna pot je veliko placa ker so polja, je pa tko da dopoldne ko je še sneg trd zadeva u redu, popoldne je pa bolj mehak se pa že mal vdira in na določenih mestih je tudi že blato vidno Undecided, v bližini je še Višnja gora in pa Polževo, za ostalo moram pa še mal pogledat.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #959 : ponedeljek, 13.02.2006 : 16:19:03 »

Ja satin ti kar poizkušaj jih prepričat sosede, enkrat ti bo uspelo, pa še zastonj bi  dobilivolno, kaj se pa grejo Cheesy Sej je bila enkrat na tv no že ful dolgo nazaj, ko je ena gospa, ki je imela pudla, nato  iz njegove dlake napletla pulover Grin Cheesy Grin... No potem so na tem srečanju zaželjeni tud AM-ji? Dobra lokacija je tud zajčja dobrava, tud ful placa in še kar nekkja snega tam.
Logiran
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines