o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 08.11.2024 : 12:39:53
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 5
| Tema:
Sibirski husky
Strani:
1
...
90
91
92
93
94
[
95
]
96
97
98
99
100
...
192
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Sibirski husky (Prebrano 453178 krat)
0 članov in 34 gostov pregleduje to temo.
ninika
novinec
Sporočil: 32
Re: Sibirski husky
«
Odgovor #1410 :
petek, 11.08.2006 : 22:53:18 »
ne niso mi dali odejice
od ostalih psov je pa ena mešanček med zlatim prenašalcem pa ovčarjem
en je pa čivava
Upam samo da ne bo začel s5 tuliti ko bo mogo it v boks
Res mi je v veliko veselje, ker sem si huskya želela že zelooo dolgo
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380
«
Odgovor #1411 :
petek, 11.08.2006 : 22:55:30 »
Ninika s tekanjem ne pretiravat, malček naj se razgibava toliko kot se sam hoče in ja res je majhni polarčki so polni enregije, vendar glede na to da mali še raste raje pazi da ne bo kasneje kakšnih problemov s kolki ali čim drugim.
Ninika kje pa ponoči spi malček, če je pri tebi v postelji bo potrebnega malo več truda, drgače pa mu reči fuj ali ne in ga daj na njegov prostor (košarico ali posteljico), poskusi tudi da mu kakšno zvečko za malčke daš noter in naj grize njo, če bo šel iz košarice in zopet proti tebi ponovi postopek, če pa bo obstal ga pohvali, je pa treba bit pri njih samo vztrajen in ničesar delati s prisilo, kajti v tem primeru bo polarček delal ravno kontra tistemu kar bi ti želela. Poleg tega je to pasma ki misli s svojo glavo, to pomeni da mora tudi on imeti nekaj od tega zakaj bi te on ubogal. Ko ga boste vpisovali v šolo bodite zelo izbirčni in se pozanimaj če imajo izkušnje z poučevanjem sibircev, na žalost jih v nekaterih šolah tretirajeo še vedno ko da so malo dumb, pa so izredno inteligenti
Pa upam da se kdaj tudi srečamo, pa kake slikice prilimaj svojega malega nadobudneža, mi bomo letos novembra ponosno zakorakali v seniorska leta, pa jih kažemo več kot pol manj
Logiran
satin
rad pišem
«
Odgovor #1412 :
petek, 11.08.2006 : 23:01:53 »
Ninika pri čivavici potem ko bo Ark malo starejši pazi pri njuni igri, kajti sibirci imajo malce bolj grobo igro med sabo, pri tem tako radi grmijo nekje globoko iz grla ali pa prav smešne glasove spuščajo, nekaj meg režanjem in cviljenjem.
Nekaj najlepšega te pa še čaka, ko boš malega videla v njegovem okolju - pozimi v snegu, to so zame najlepši prizori, Larsu se kar malp strga ob prvih snežinkah, ki jih čaka veliko bolj nestrpno kot jaz in to vsako leto
Skače, se meče po snegu, rije, dela tunele, lovi snežinke, se mazi po snegu, drsa po hrbtu, pa po levi strani pa po desni
in čeprav potem samo še čakam na topel čaj z rumom da me oronk segreje, so ti prizori vredni tega stanja v snegu in mrazu
Logiran
ninika
novinec
«
Odgovor #1413 :
petek, 11.08.2006 : 23:12:45 »
Zaenkrat Ark spi pri meni, ko pa dobi boks (mislim da bo to naslednji teden), pa bo itq spal v boksu.
Igračko ma skoz zraven v postli, sam kaj ko je njemu bol všeč moja roka.
Teče zelo malo, je pa res da me začne grist in skakat okoli mene, če se jaz ustavim.
Ja ko bo star 3 mesece, boma šla v šolo, in upam da majo v mojem kraju izkušnje.
V bližini mojega doma ma eden zeloo veliko husky - jev, zato se bom tui pri njem probala pozanimati kje jih je šolal.
Ja, to da dela kontra sn pa danes opazla.
Glede slikic...
Pridejo zaj enkrat, ker še ga nismo uspeli slikat
Ja, sam je pa smešno gledati zaj, čivavo - Bači pa Arka, zaenkrat ma Bači arka pod kontrolo, Ark pa samo skače okrog in laja
Zelo smešno ju je opazovat. Z mešanko se tui dobro razume, samo kaj ko je mešanka starejša, pa se noče več igart, tako kot bi se Ark rad
Ja jaz tui komaj čakam zimo, da vijim kake štorije bo Ark delo, to bo nejegova prva zima
Glede srečanja pa bi bila vesela, saj obužujem to pasmo
Logiran
satin
rad pišem
«
Odgovor #1414 :
petek, 11.08.2006 : 23:37:28 »
Kot boš opazila kasneje je za sibirce zima nekaj posebnega, pri Larsu ko ga gledam kakšne počne v snegu me vedno prešine smešna misel kot da je zanjga to vedno prvič, ne tisto rutinsko kot pri nas ah spet je zima. Pri njemu je to vedno uhhhhh glej neki belga pada z neba ohaaaaaaaaaaaa gremo se bacat po snegu
, pa jih dal zdej že kar nekaj skozi....
Mislim da je dobro če ga vseeno počasi pričneš navajati na prostor kjer bo stal boks, da ne bo potem to vzel za nekaj slabega. Znajo ti naši paglavci hitro zamerit če jim ni kaj po godu. So krasni manipulatorji v svojo korist
S kerega konca pa sta?!
Ja ko mali so tak facasti, prav mačkasto delujejo so mi zaradi tega prav smešni. Jah tudi jaz sem zaljubljena v to pasmo in en njihov predstavnik mi bo vedno delal družbo v mojem življenju po tistem ko se bom morala posloviti od Larsa, za kar pa srčno upam da bo do takrat preteklo še ogromno vode
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.672
«
Odgovor #1415 :
sobota, 12.08.2006 : 00:08:28 »
ninika komi čakam, da dodaš slikice....Drugače je že Satin marsikaj pametnega napisala, samo glede igračk, pa s tistimi s kateriimi se boš tudi sama z njim igrala, naj jih nima na doseg, samo takrat, ko se se ti z njim igraš, že tako ni fino, da ima na pretek igrač na voljo, v bistvu naj jih ps kar tak prosto naj ne bi imeli, je bolje, a kaj ko nas ni se mi zdi, da je vseeno bolje, da kako ima. samo tsitih za šolo ali tistih s katerimi se z mojo igram res tud sama, Aska nima kar tako prosto na doseg, ker potem psu niso več zanimive. Pa vsekakor pojdi v šolo s tvojim peskom, ne poslušaj vseh, da se naših polarčkov ne da nič naučiti, še kako se jih da..Iz kod pa si, upam, da se nam kmalu na kakem pesjanarskemu srečanju pridružiš. Res pa nikakor ne pretiravaj s sprehodi že sedaj, bosta že kasneje vse nadoknadila, delajta čimkrajše sprehode, sej vem, da bi pesjanko rajši dalše, samo je zanjga boljše, da ni tako. Kar se pa tiče privajanja na pesjak, pa to stori čimprej i ne misli, da ne bo tulil prvo, bo pa še kako, samo ne tisti hip iti do njega, naj se tuli, ker, če boš šla tisti moment o njega, bo samo dosegel svoj cilj-izsiljevanje pač. Do njega pojdi ko utihne, pa ga takrat fejst pohvali in kak priboljšek mu daj...Samo vztrajaj čimbolj pri tem kar pač želiš od psa in mu ne popuščaj, pa čeprav te še tako milo gleda. Sama vem, da sem kdaj zamočils, da že od začetka nisem vstrajala, zato ti to pišem. Sej počasi mi tudi te napake uspeva popravitii(rinila je do vseh psov, sej še sedaj tudi, samo sedaj ve, da mora prej sesti, da pride do psov, v večina primerov to upošteva in že kar sama od sebe sede), mariskaj na tem pripomoglo je šolanje, no izkušnje inštruktoric.
Logiran
ninika
novinec
«
Odgovor #1416 :
sobota, 12.08.2006 : 08:59:38 »
Ja, saj zaj ko je dež
mene zebe on pa skače
Midva sma iz okolice Mb, natančno iz Slovenske Bistrice (če vete, ki je to)
Ja, sam igračko bolši da ma, ker drugač grize vse po prek
V šolo grem itq, pa se sploh ne oziram na tiste ljudi, ki pravijo, da jih je težko učiti, oz. jih sploh ne morš. Če si vztrajen se vse da
Saj zaj sem mu omejila sprehode, ko grema ven, grema samo na travnik, kjer se jaz vsedem on pa skače okol mene, kolk sam hoče.
Glede grizenja.... Če ga ignoriram me začne še bolj grist
Upam da bodo v šoli meli izkušnje z sibirci, kje ste jih vi šolali?
Iz kot ste pa vi kaj???
Glede boksa... V boksu bota z mešančko skupaj, mislita da bo vseeno tulil???
Saj bo mev družbo, res pa je da se je mene že kar fajn navado.
Kaj na povodec naj ga začnem kar zaj privajat, al rajši bol poznej??
Logiran
satin
rad pišem
«
Odgovor #1417 :
nedelja, 13.08.2006 : 21:29:28 »
Ninika na povodec ga kar že začni počasi privajati, vsak dan mu ga za par minut pripni in naj ga malo vleče za sabo toliko da mu z njim nočeš nič hudega, počasi ga potem tudi privajaj na to da za povodec držiš tudi ti samo naj bo le ta sproščen. Kako pa je glede ovratnice, Lars je namreč ni maral, je bil že od malega na oprtnici in ni nikoli vlekel na njej, moram pa tudi priznati je tudi meni osebno ljubša
Midva sva drugače iz Stične z dolenjskega konca (cca 38 km iz Ljubljane) vendar pa se oba rada voziva pa se lahko tud na vešm koncu kdaj lahko dobimo
Pa še glede grizenja, če te še vedno grize tudi ko ga ignoriraš mu reci fuj in ga postavi drugam in ko bo obstal na tistem mestu ga lepo pohvali in mu daj priboljšek, samo vtrajan moreš biti ne prehitro obupat!
Logiran
yan
novinec
Sporočil: 17
«
Odgovor #1418 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 08:03:08 »
Mogoče se sliši smešno, vendar je pri nama delovalo samo to, da sem jo ugriznila nazaj. Počakaš da te ugrizne in jo nato ugrizneš v tačko. Pri meni od tega ugriza naprej ni bilo več grizenja rok.
Logiran
ninika
novinec
«
Odgovor #1419 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 12:50:45 »
Arka sem dala malo na povodcu.
glede grizenja nimava več velikih problemo, mogoče še mal grize samo ko ga grdo pogledam, al pa mu rečem fuj kr neha
Samo včeraj je malo bruhal in mel drisko, jest pa ni hoto nič, danes pa ni nič drugače, am kaj driske nima, jest pa noče nič, pa bruha tui še malo.
Če do ju3 ne bo hotel jest ga bom peljala vet., da vidim kaj je narobe.
Čudno se mi zdi, če je v hiši samo spi, kakor ga pa peljem ven pa skače, laufa in se hoče igrat.
Sem misla, da bo potem hotel jest, pa vseen noče.
Ima kdo kak predlog?
Yan, ta taktika je pri meni zalega pri mešančki, ki je tui full rada grizla, pa sn jo 1x nazaj, in zdaj nimama več problemov
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
Sporočil: 68
«
Odgovor #1420 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 16:20:04 »
Pomojem je najbolš da Arka pelješ veterinarju ker tudi ko je biv moj Hulk majhen je mev drisko pa nekaj dni ni jedu,pa sm ga pol pelala veterinarju pa mi je rek da sm ga zadn čas pripeljala da bi mi drugače lahko dehidrirav in poginiv
pol je pa dobu neko inekcijo pa zdravila pa na dieti je biv dokler ni pojedu useh tablet.sm prvič ni pomaglao tk da sm ga morala pol še 2 krat peljat no zdaj je pa vredu razen mleka ne sme pit.
lep pozdrav
Logiran
ninika
novinec
«
Odgovor #1421 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 18:06:34 »
Ja, ju3 gre k vete.
Kaj ti je vete. kaj rekel kai je narobe z njim??
Kaj zbolel je zaradi mleka?
Jaz sem Arku dala čisto mal mleka zraven pa mal testenin.
Od tedaj ne je nič in ima drisko. Pa bruha malo
Logiran
cac
odvisnež
Spol:
Sporočil: 603
«
Odgovor #1422 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 18:36:30 »
Ninika, ce je z malim kuzatom kaj narobe, ne cakat 3 dni da ga peljes k veterinarju, ampak ga prec popokaj pa pelji. A z dojenckom bi tut cakala 3 dni preden bi sla k dohtarju?
Mogoce ma alergijo na kaj, mogoce je kaj drugega narobe, ampak vedela ne bos, dokler ne gres k veterinarju, kjer bojo znal ugotovit kaj mu je. A vode tut ne pije? Probi ga pripravit da vsaj vodo pije, ker ce sam bruha in driska bo res dehidriral pol bo pa kriza.
A cepljen je proti otroskim boleznim?
Ne vem no, mladicki so krhke zadevsne, ne cakat, ti kr pejt cimprej k veterinarju. To da ne je in driska je ze dobr znak da neki ni v redu.
Logiran
*vesna*
še malo sramežljiv
Sporočil: 68
«
Odgovor #1423 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 18:51:33 »
Ne moj Hulk ni zbolel zaradi mleka ampak je imev pasjo kugo.drugače pa glede mleka meni je vet.rek da če mu že dam mleko(moj Hulk ga namreč obožuje)da ga moram razrečit z vodo tk da mu dam vedno kadar je mleko več kot polovico vode zraven pa pol nimam nobenih problemo če bi pa jedu samega bi pa takoj dobu drisko!upam da bo z Arkom vse vredu
Logiran
ninika
novinec
«
Odgovor #1424 :
ponedeljek, 14.08.2006 : 19:03:27 »
Cac, z otrokom nebi čakala 3 dni, tak kot z Arkom ne bom, sam danes ga ne morem pelat, ker prevoza nijam. Drgač bi ga že danes.
Prej je pil mal vode.
Ne ni še cepljen, ker sem ga mislila cepit takrat, ko bi mami šla na pregled s Čivavo.
*vesna* sem mislila da je zbolel zaradi tega ker je pil mleko
Problem je, ko grema ven skače pa lufa, pije pa zelo malo
Jaz tui upam da bo vse vredu z njim
Logiran
Strani:
1
...
90
91
92
93
94