mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.07.2024 : 01:11:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 192   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sibirski husky  (Prebrano 439671 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #120 : sobota, 21.05.2005 : 11:16:45 »

Živjo

Sicer imamo doma njufkota,ampak me vseno zanimajo tudi husky in aljaški malamuti.Skratka imam naslednja vprašanja:
1.Kolikšna je razlika med huskyem in malamutom?
2.Ima kdo tega psa za vleko sani?
3.Je pri čistokrvnih huskyih obvezna ena učka modra druga rjava?

Najlepša hvala za odgovore in lepo pozdravite kužke!
Logiran
AndrejZ
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


WWW
« Odgovor #121 : nedelja, 22.05.2005 : 16:26:39 »

Pozdravljeni,

Razlika med haskijem in malamutom ni prevelika. Malamut ima malo bolj miren karakter od haskija, ter ne zahteva toliko gibanja kot hasky. Drugače pa kolikor jaz vidim v šoli imajo skoraj enake probleme kot jaz tako da.... Kar se tiče vleke sani pa bi verjetno potreboval več kot pa samo enega psa. No jaz sem problal z vleko kolesa in gre super, je pa dobro da mu kupiš dobro vprego. Oči lahko ima hasky različnih  barv, čeprav je zaželjeno da je ena rjava ena pa modra.

Lep pozdrav,
Andrej.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #122 : nedelja, 22.05.2005 : 16:41:12 »

Najlepša hvala za odgovore Wink.Jaz bi kasneje imela huskya ali pa malamuta in me že sedaj malo zanima...

Lp
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #123 : nedelja, 22.05.2005 : 19:52:41 »

Majčken popravek: Pri kusijih so dovoljene vse barve oči, lahko so modre, svetlo ali temno rjave, ena rjava druga modra, pogosto pa je tudi pol očesa modrega in pol rjavega. Kaj je pa bolj zaželjeno pa je odvisno od vsakega posameznika. Enim so pač bolj všeč plave, enim rjave enim pa ena plava in ena rjava.
Razlika med huskijem in malamutkom je kar precejšnja. Ne samo po teži in velikosti, temveč tudi v karakterju. Huskiji so precej bolj otročji, hiperaktivni in krdelni psi.
Šolanje definitivno od malega, imajo pa malo drugačen pristop kot večina psov.Najtežja stvar pri huskiju:odpoklic. So pa zelo brihtni psi, pravzaprav tako zelo, da jim že kar ,malo škodi hehe.
Me pa veseli, da se je oglasil še kdo. Slikice zaželjene.
Lp, Lili
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #124 : sobota, 04.06.2005 : 01:45:34 »

@Andrej: Huskya se da zlo dobr solat. Jest sm delala A+B mirno, je delal isto k labradorci, edino bolj trmast mors bit k on, pa se da vse.  Wink
Poznam pa huskyko k je zmagala drzavno prvenstvo v poslusnosti program A in scat pelala vse nemske ovcarje in belgijce. Tko da se cist vse!
Z mojim je sestra delala agility, tko da tut to se da. Ma en huskya v Trbovljah k zna nore trike. Tko da z velik dela se da res vse naucit Smiley Pa veselja.
Edino kar je, vedet more da si shef Wink

Una k odpoklic sprasuje. Treniraj vec al manj samo to. K zna, pol si ze na pol poti. Jest sm ga tut polomila na zacetku, ga ni blo za ujet. Pol pa ene 2-3 mesca ornk dela, pa je dans cist priden. Ga mirno lahko spustim, sam ne v mestu, nikol ne ves kaj mu v glavo skoc. Na travniku pa.

Razlika med malamutom in huskyem? Huh, zame je ogromna. Husky ma vec energije, hitrejsi, bl eleganten, bolj ucljiv, vec se mu da, manj popadljiv (moje izkusnje, ceprav pomoje odvisno od vsakega posebej, ampak so malamuti mal bl agresivni na druge pse), drgac pa oba trmasta in kardelna psa, tko da mors bit shef.
Ena dobra fora kako podredit psa je v tem da ga vrzes na hrbet in mu pokazes da si nad njim... to full pomaga, sam je pa borba Wink

@ zmaja: ob kolesu se nauci tect, nas gre mirno, takrat ga ne zanima nic druzga, pa tle sosedov tut... hehe... za zvali pa, pac volk, geni, more, mu ne da miru Smiley

@T.M.T. vsako leto so tekme z vpregami pri nas (jest grem ponavad v kranjsko goro gledat) in tam vidis veliko upreg, tako huskyev kot malamutov, pa se druge pasme, aljaski husky, pa samojed, pa kake lovske mesance... tko da ja, tut za vleko so primerni.
Mimgrede, bos povster? Moj se lih guli...  kolk je to dlake povsod Smiley Barva dlake pa uck ni vazna, vidla ze plav ucek z rjavo piko, etc. Vse mozno se najde Smiley

@lili: kje se skrivas? kako si kej? Kej pis kaj dogaja. Smiley Jutri odhajava v Tulln na euro dog show pokazat huskye, drz pesti da kak pokalcek prnesemo, da se vidi da slovenski huskyi so najlepsi Wink
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #125 : sobota, 04.06.2005 : 15:44:21 »

Cac:Ali boš povedala kdaj bodo pri nas te tekme s sanmi Smiley
Pa še nekaj.Kakšen pa je aljaški husky?? Shocked

Lp
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #126 : sobota, 04.06.2005 : 19:43:45 »

Tekme so pozimi Smiley Ceprav mislim da so tut poleti, sam z unimi vozicki, sam za te pa mislim da moras vsaj v avstrijo, ce ne kam dlje.
Tuki mas eno fletno slikico Smiley
http://www.mobisux.com/tabla/files/1624967-08012005%28002%29.jpg 165.05 KB

Aljaski husky ni priznana pasma, so pa to dobil, s tem ko so mesali razlicne pasme, mal huskya, mal lovske in vn dobis eno tako mesanco, pol zimskega pol lovskega psa Smiley

So zelo hitri, dobri sledci, in zato so zelo priljubljeni za tekme. Samo ker pasma ni priznana, ne smejo na tekmah cistokrvnih psov oz tam kjer so omejitve, mislim da je tut neki po razredih, tekmovat z njimi. (neka kregarija med zvezami, bla bla...)

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #127 : sobota, 04.06.2005 : 21:12:31 »

O hvala Cac.Prva slika je res ql.
Ta aljaški husky je pa meni malce bolj tako...So "tapravi" boljši.

Mimgrede, bos povster? Moj se lih guli...  kolk je to dlake povsod Smiley

Povštra pa ne rabim.mam doma tud eno pošast,ki se guli Grin.Čeprav je sedajle že bolje.
Pa še nekaj.S huskiyem bi moral samo teči,teči,teči...koliko kilometrov na dan povprečno naredite vi?

Lp,Tjaša
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #128 : sobota, 04.06.2005 : 22:56:28 »

Teci? he he he... zanc mi je skor mamo pohabu... mi ne tecemo z njim, zato mu tut mal zmanjkuje kondicije. Pac ni casa, sluzba, fax in vse... je zato vec sprehodov.
Pac pes rabi gibanje, ni vazno kaksno, se prilagodi. SPloh poleti ne mara cez dan ven, tut lulat ga je treba prosit da gre. Tko da pac pes se prilagodi. Ni pa za v stanovanje.
Mamo vrt, in je zunaj, tako da je frej in veselo laja zunaj (ja lajat se je naucil od drugega psa).
Tko da to o teku... vsake tolk ga sestra vzame zraven kolesa ali rolerjev, pes je pol par ur cist out, hehe, ampak mu pase... al pa tect z drugim psom.
Tko da o teku, samo za tiste ki tekmujejo z njimi, samo tisti psi niso nic kaj socializirani. Wink
Logiran
AndrejZ
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


WWW
« Odgovor #129 : ponedeljek, 06.06.2005 : 07:31:08 »

@cac

No pa se je le nekdo oglasil ki ima neke izkušnje na tem področju.  Jaz se z Aikom že prav pošteno pripravljam na izpit BBH saj bo 25 naenkrat tu.. Upam da bo šlo, če pa ne zaj pa drugo leto ko bo malo starejši. Največji problem mi je sedaj z odpoklicom, saj ko imamo vaje agiliti ga je včasih kar teško dobit. Še dobro da ima inštruktor dobre živce  Smiley .

Drugače pa sem ugotovil da se Aik spremeni v čisto pridnega pesa pri večjih temperaturah ko grata len. Takrat se dejansko da z njim najlepše delat. Kar se tiče teka, pa sem kupil podloženo usnjeno vprego tako da ga lahko pripnem na kolo. Takrat komaj vidiš koliko moči ima ta pes. Vse kar rabiš so dobre zavore na kolesu  Smiley .

Kar se pa tiče poslušnosti pa je Aik dlje bolj priden, saj se je v zadnjih mesecih kar pošteno naučil. Ma še sicer malo problemov, pač trmač kot trmač, drugače pa je že ful bolje. Zanimivo da pri vajah poslušnosti nimam problema z odpoklicom. Takrat dejansko pride do mene in se vsede  Grin .

Pišite še kaj kako so kaj vaši haskiji.

Lep pozdrav,
Andrej.
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #130 : ponedeljek, 06.06.2005 : 11:33:27 »

Helou, me again Smiley

Vceri smo bili v Tullnu na evropski razstavi, in imamo mladinskega evropskega prvaka, tako da slovenski huskyi so zakon!  Wink

http://users.volja.net/hydrargium/images/Eurodog.jpg 54.58 KB

@AndrejZ, tut jest sm mela tezave s tem, ampak ene 2 mesca ornk treninga, pa vedno k je prsu nagrado, pa vztrajnost, da more pridet, pa je. Sej tut zdej je vcasih prevec fajn se igrat s kakim psom, pa ne pride tist moment, ampak ce vztrajam, pol pa pride, pa tiste uce, kao, kaj me klices, ce je pa tko fajn... he he Smiley
Ampak ze to da delas in da se mas fajn z njim, je pomembno.  Smiley

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #131 : ponedeljek, 06.06.2005 : 15:34:21 »

Cac je to tvoj ali ni?Nisem zastopila Sad.

Včeraj me je v eni restavraciji tako pogrelo Angry.Mamina sodelavka je trdila da je husky takoooooo zabit pes in ne vem kaj še vse...Pa sem ji trdila da je samo trmast...A ne!!!Zabit do kraja.Ga imajo prijatelji in sploh noče ubogati in si zapomniti.Kako takim ljudem to "dotajčiš"???Kakšen predlog?

Lp,Tjaša
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #132 : ponedeljek, 06.06.2005 : 19:50:33 »

He he, poves da se da s huskyem zmagat na drzavnem prvenstvu v poslusnosti... pa ne 1x, ampak na 4 regijskih tekmah in na drzavnem Wink Vse pise na internetu, pa blo v moj pes... (zmagala je Maja)
Vse se da, ce se hoce Smiley

Ni tale Indy moj, ampak od tele gospe(dicne) Wink ki je na sliki, Maje, sm bla pa z njo gor, k ji pomagam, pa smo zmagal Wink
Blo fajn, sam naporno Smiley
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #133 : torek, 07.06.2005 : 07:48:34 »

Bravo Indy! Čestitke!
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #134 : torek, 07.06.2005 : 16:21:46 »

Super!!!!!Čestitke v mojem imenu.Sicer pa res lep pes Wink.

Lp,Tjaša
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 192   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Sibirski husky
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines