mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 00:34:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Strani: 1 ... 190 191 192 193 194 [195] 196 197 198 199 200 ... 241   Dol
Natisni
Avtor Tema: Schipperke - čvek  (Prebrano 369396 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #2910 : petek, 26.10.2007 : 07:53:41 »

Fiona, Flo(ra)... A to pomeni, da so mladicki ze na svet pokukali? lp
Logiran

ARIEB
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.110

« Odgovor #2911 : petek, 26.10.2007 : 11:22:05 »

Citat
govorimo o rodovniskem imenu, ker klicnega ze imam 

Oj, Ory, a ti ne bi nmogla približat klicnega (ki ga že imaš) rodovniškemu (za katerega prosiš nasvet)? meni je tako bolj prijetno.
Poznam nekaj primerov:
Neko leto je bilo na U, hoteli pa so imeti Lizo; in je bila rodovniško Uliza. Dalje, bilo je na A, hoteli so Tanjo in je bilo rodovniško Anja.
In.... kakšno.... naj bi bilo..... klicno.... nooooo....  Wink Lahko je tudi Fata, meni je prav simpatično, ali pa malo ital pridiha Farfalla (metulj), Feria (počitnice), Ferocia (divja), Furia (bes), Fretta (naglica), Figurina.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #2912 : petek, 26.10.2007 : 11:29:27 »

Kako dolgo pa je lahko? Fiona (od Shreka) Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
ARIEB
tukaj sem doma
**

« Odgovor #2913 : petek, 26.10.2007 : 11:36:33 »

O tako, spet se moram malo pohvaliti; čisto na kratko. Prejšnji vikend smo bili na dvojnem CACIBu v Budimpešti. Bon je zaključil Šampionat Madžarske, Ira pa Veteranski šampionat  Wink

Zelo uspešni smo bili tudi v BIS-u:

Pari v ožjem izboru:
http://www.moj-album.com/album/862171/?os=9891478

Bon je bil BOG 3.
http://www.moj-album.com/slike/94702/AhpEAGr0IfX7IpVR.v.jpg

Iira je že drugič, v res množici predstavljenih veteranov, zasedla 1. mesto:
http://www.moj-album.com/slike/94702/K6xpC0sMgOs_eCyX.v.jpg

V razredu odprtih je imel Bon v konkurenci "možaka", iz Danske znane psarne, sedaj živeč na Madžarskem, za katerega šiperko prvič z mirno dušo lahko rečem, da mi je bil grd in da res ni bil pravi predstavnik pasme. Imelje ogromno glavo, zelo netipično, nič lisičjo, okroglasko, z velikimi očmi, sprednje in zadnje noge kratke in debele, ter oboje na ti. O, od zadaj je izgledal kot buldog, hodil pa je ... no, skoraj ni hodil, kar nekaj skakal in se valil...
No, na srečo so to tudi sodniki videli, prvi dan je sicer dobil odlično, drugi dan pa je odšel iz ringa jezen brez vsakega kartončka. Tokrat res upravičeno - slaba, slaba šiperka, in škoda, škoda, saj ima gospod očitno voljo razstavljat, daleč jo je šel iskat... in res, ni dober predstavnik pasme!
http://www.moj-album.com/album/862171/?os=9891481

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #2914 : petek, 26.10.2007 : 15:09:25 »

Kaja, niso se pokukali na svet, baje cez 2 dni!!  Smiley Jaz upam na najboljse...... ARIEB klicno ime za psicko imam izbrano ze leta in leta, se preden sem 100% vedela katera pasma bo. Ime je Geenie (kot geenie in a bottle) in to bi bilo ne glede na to na katero ime pade leglo.
Ker si ti vedno govorila "crni diamantki" sem rekla, da hocem v rodovniskem imenu Diamond (pac moja asociacija na pasmo). Ko sem mislila, da bom imela D leglo ni bilo nobenega problema. Imela sem 2 imeni, ki sta mi bili zelo vsec in sicer: Diamonds Are Forever in Dusty Diamond. Ker je zdaj crka F imam v mislih Flashy Diamond, vendar moram imeti se drugo opcijo za vsak primer (vzrediteljica mora poslati 2 imeni na KC).  Smiley

Citat
Kako dolgo pa je lahko? Fiona (od Shreka)
he, he tudi ni slabo  Wink .... lahko so po moje do 3 besede.

Cestitke Irici in Bonu!! :-*Slikice so krasne in sem popolnoma presenecena Nadija, da ta vzrediteljica sploh pusti razstavljati psa, ki dela njeni psarni tako slabo "reklamo". Kot jaz vem, se vzreditelji zelo trudijo oddati pse "pet" kvalitete izkljucno za na kavc.

lp

p.s.: Imena Italijanskega izvora tudi niso slaba ideja. Se posebej v Angliji bi zazgala, ker bi bila nekaj posebnega  Cheesy!
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2915 : petek, 26.10.2007 : 15:47:35 »

Finest Diamond.
Future Diamond
Forever Diamond
Feisty Diamond
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2916 : petek, 26.10.2007 : 22:47:13 »

Tale Feisty se prav fajn slisi  Wink !!
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2917 : petek, 26.10.2007 : 22:58:53 »

Freaky Diamond
Frisky Diamond
Fraggle Diamond (Fraggle rock=Fracji dol, lutke, fina "risanka")
Fairy Diamond
Fluffy Diamond Grin
Forest Diamond
Flashy Diamond
For Diamond Future
Frozen Diamond

Logiran

Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2918 : petek, 26.10.2007 : 23:13:16 »

Ej Nanook pa ti si prava zakladnica imen!! Mislim, da bom poslala vzrediteljici kar nekaj tehle imen pa ji bom potem dala moznost naj kar ona izbere..... glavno, da ima Diamantka notri  Wink!
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #2919 : nedelja, 28.10.2007 : 08:11:55 »

Bravo Ira, Bon in Nadja!!!

Ory, kaj novega?
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2920 : nedelja, 28.10.2007 : 09:30:13 »

Ce bi bil pa na D, pa se tale Diamond in the rough.
Ory, drzimo pesti! Pa sporoci, ko bo ziher. Tole cakanje tik pred zdajci je meni vedno najhujse.
Logiran

ARIEB
tukaj sem doma
**

« Odgovor #2921 : nedelja, 28.10.2007 : 10:41:27 »

Ory, danes je "čez dva dni" Smiley da nas takoj obvestiš o novostih, potem pa seveda takoj slikico  Grin
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #2922 : nedelja, 28.10.2007 : 10:58:02 »

Arieb, se enkrat cestitke. Skoda pa, da nimas se kaksne slikce tistega samcka iz Danske, da bi videli kako je izgledal. Wink

Ory, drzimo pesti. lp Smiley
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2923 : nedelja, 28.10.2007 : 12:33:32 »

Hvala za drzanje pesti!!! Sem sigurna da bo tokrat pomagalo  Wink .... konec koncev se ze sama sebi cudim da sem tako potrpezljiva hehe. Sporocim takoj, ko zvem kaj novega!!

lp

p.s.: Billko po moje mislim, da sem zmesana, ker mu ze cel mesec govorim "a bi mel eno puncko Billy??" in on me gleda, kot da sem z lune padla in obraca glavo.  Grin
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**

« Odgovor #2924 : ponedeljek, 29.10.2007 : 10:46:39 »

Kaja, ti bom poslala na meil. Samo na slikah se res ne vidi dobro. Ti bom pa poslala slikico male samičke... Ej, pa menda sem to pozabila napisat. En dan je sodil sodnik iz Madžarske, in ko smo končali, ko je čestital in predal kartončke in trakce, je povedal da ima doma 2 šiperki, samčka in samičko in da je imel leglo 2 puppyev, 10 tednov starih.
In po sojenju jo je pripeljal pokazat. Sem jo hotela kar odnesti, tudi Branko se je strinjal... a žal je ni hotel dati, jo bo obdržal sase, samček pa je bil tudi že oddan. Ti pošljem tudi te slikice.

In zato sem še toliko bolj vesela uspeha, ker vem da človek zelo oobro pozna pasmo Wink
Logiran
Strani: 1 ... 190 191 192 193 194 [195] 196 197 198 199 200 ... 241   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Schipperke - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.