o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 23:37:43
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 1
| Tema:
Schipperke - čvek
Strani:
1
...
162
163
164
165
166
[
167
]
168
169
170
171
172
...
241
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Schipperke - čvek (Prebrano 366912 krat)
0 članov in 50 gostov pregleduje to temo.
ARIEB
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.110
Re: Schipperke - čvek
«
Odgovor #2490 :
četrtek, 21.12.2006 : 17:33:33 »
IIIIIII
DOBRODOŠLA MED NAMI
Vesna & Žiža
Lepo, da si med nami! Veš koooooooliko novic o šiperkah tuhaj lahko izveš... Vse... Kako so pridni, kako vse ubogajo, kako nič ne lajajo, še manj grizejo, kako niso nič razcrtani, kako so najbolj pametne živali na tem svetu, kako ....
(Kaja, lepo te prosim, če se izpišeš iz te teme in se ne oglasiš nikoli več...
)
Ory, sedaj pa ti in Vesna, tekmovanje... Kdo bo prej
Prvi naredimo pravi spektakel, a ne punce
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.179
«
Odgovor #2491 :
četrtek, 21.12.2006 : 22:01:12 »
Nika je tolko "out" da kar pozabi na mojpes.net
! Saj sedaj se bom poskušala popravit,ampak pri nas se ne dogaja toliko stvari da bi lahko redno poročala.
Bis kot veste je vedno večja carta,vedno bolj mu pomeni naša bližina,ne zna več spat v košari ampak je Nikina postelja bolše ležišče,v ritko mu gredo samo še briketki rižek in kakšeno puranje meso pa poli salama seveda..drugo je iz njegovega jedilnika ukinjeno.
Res odkar sem divjak..ups..dijak res me ni veliko po Luciji. Pa še tisto ko sem večinoma vidim samo g.Parunova. Nadija ti bolj okoli pohajaš in te po Luciji res ne morem videt. Nazadnje sem te vidla z Doro v TPC-ju ko sem bila pri frizerju. Včasih pa res prav pogrešam OŠ pa Janeza v vaših koncih
Mi smo bili danes v praznični Ljubljani,kjer res vidiš kaj je praznično vzdušje. Ne pa ko sem hodila sama po Portorožu in komaj naštela par ljudi in tiste stojnice so postavljene očitno samo za lepo videt
!
Imamo pa doma lepo okrašeno,tudi darila so že..tko da ja..VESELI DECEMBER
Dobrodošla Vesna. Ti si verjetno tista ki si Nadijo opozorila na članek v Delu in dom,če se ne motim?!
Kako to da ti je ta skrivnostna pasma postala všeč. Opiši malo kako si spoznala pasmo
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #2492 :
sobota, 23.12.2006 : 09:25:43 »
Hehe, arieb, bi seme rada znebila kajne?
Ne, ne! Ne bo slo. Moram se prej Vesno malo pripravit, da bo videla kaj jo caka.
Bagi ima zadnje case cudne ideje o tem kje bi spala. Prej je bilo samo eno lezisce dovolj dobro: najina postelja. Zdaj ob vecerih najprej smukne v Kajino kosaro, v katero ni prej stopila nikoli. Kaja se ne sekira dosti in se zlekne na tla zraven nje. Par dni nazaj je Ales odkril, da je sla spat na kopico posteljnine, ki je cakala na pranje.
To je nenavadno tudi zato, ker je Bagi vedno v istem prostoru kot midva, zdaj pa je sla spat na hodnik. Svojo novo "posteljo" je uporabila se nekajkrat, zdaj pa je vsa nesrecna, ker smo dali posteljnino oprat.
Vceraj zvecer je imela spet tezave kam naj namesti svojo kraljevsko rit. Nikjer na postelji ni bilo dovolj udobno, zato je zlezla v omaro in se zleknila na odejo na dnu omare.
Arieb, ne vem kaksne poskuse ste delali dol v Portorozu, vendar menim, da ima Bagi malo macje krvi (ali pa se prevec druzi z naso Kali). Vceraj naju je tako nasmejala s svojo idejo o spanju v omari, da se mi je se ponoci sanjalo o tem. Ce bi jo midva poskusila dati v omaro bi kar otrpnila in gledala kot prestrasen zajec, ampak ker je na to idejo prisla sama, se je prav ponosno zleknila. Samo batmanska usesa so gledala ven.
Toliko od nas iz zmrznjenih Trbovelj. Zdajle gremo na sprehod, da se malo ohladimo.
lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
ARIEB
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #2493 :
sobota, 23.12.2006 : 17:58:12 »
Citat
Dobrodošla Vesna. Ti si verjetno tista ki si Nadijo opozorila na članek v Delu in dom,če se ne motim?!
Ja, Bis, to je ta
Citat
Kako to da ti je ta skrivnostna pasma postala všeč. Opiši malo kako si spoznala pasmo
Kar z besedo na dan! To še mene zanima
Oj ti Bagi, res polna presenečenj
. Ne, mi v Portorožu nismo nič poiskusov delali... to je pa prav njena finta in kar je zanimivo, tudi finta od naše pokojne Jere. Hmm, pa naj še kdo reče, da mala Jera ni imela šiperkine krvi. Da Bagi hodi v Kajino posteljo, ok, to jo je naučil Bon, ki hodi v Irino, jo lepo razmeče, in gre potem, kot da se ni nič zgodilo, v svojo.
S svojimi dejanji Bagi jasno kaže, da je prava kraljičina, da jo moti vsako zrno... (Andersen)
In kaj sem se jaz novega naučila? Včeraj sem bila na veterini (cepljenje) in me teta-vet vpraša, če ima Bon izcedek. Pravim da ne, normalno kakšno pikico. Pa pravi, da je samčkom zelo dobro izpirati "tička". Ajojjj... Jaz in samčki, dva pojma. No, mi je dala brizgo, povedala da naj skuham žajbelj (koliko smo ga že, a zaradi kašlja) in mu v luknjico ubrizgam, da to krasno spere in dezifincira... Hmm, ko bom to naredila, bom poročala, že sedaj me je groza. A pravi, da bo pustil, da jim gode...
Logiran
ziza
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #2494 :
nedelja, 24.12.2006 : 17:51:18 »
Evo spet mene na netu...
A kako mi je ta pasma postala vsec... kolk ste vsi firbci!
Bilo je nekega popoldneva ko sem malce brskala po knjigah (poled tega da so mi tudi Whippetki fullll vsec) in mi je ta crna barva ostala v oceh... doma imam ze enega crnega hudicka, ki je (po Nadijinih pripovedi kaksni so Schipperkiji) precej podoben in vizuelno (le usesa ima Ziza dol in je malce vecja) in karakterno, tej crne mali zverinici! No in med drugim je Ziza tudi ena izmed tistih predstavnic, ko ima rada le lepe stvari in udobje, pa predvsem crkljanje in nadvse OBOZUJE igranje z zogicami... pa dlaka je povsem ista in ji tudi ves cas odpada-tako da smo tudi pri nas garderobo zamenjali z vecino pisanih oblacil (bele niso vec v modi)!!!
Spancka pa najraje pri meni POD kovtrom-ampak cez noc ji ne pustim spati na postelji, ampak mora spati v boksu, saj drugace pa moram rect, da vedno hoce spati kjer sem jaz-tudi na stolu v mojem narocju (pri njenih 12kg vcasih po nekaj minutah ne cutis vec svojih nog ampak vazno da se Ziza za to nic ne sekira i le naprej drnjoha!)
Mah Ziza je res cukercek in zelim si se enega takega cukercka, ki ga bom lahko razvajala in se na vsake toliko casa hudovala nad vsemi odpadlimi dlakami... se dobro da ni skrbi da bi kdaj ostala gola!!!!
Aja, ja Nika, jaz sem tista, ki je takoj hitela Nadiji povedati da so Schipperkiji v reviji Delo in Dom!
Pa se to, Bagi mi je pa bila ze od vsega zacetka full vsec-prvic smo se videli lansko leto na agility tekmi na Hrusici, ko sem dobila Bagi (vso tresoco in z pogledom "pazi se me, da te ne pojem od starhu") v narocje, in takrat se spotoma obcutila to lahkoto napram Zizini kilazi (pustimo tezo karakterja, k ta je vcasih kar obilna)!
Evo tako, ste zadovoljni?!
Vesna & Ziza
Logiran
ziza
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2495 :
nedelja, 24.12.2006 : 17:55:41 »
Ej Nadija... zdaj sem se pa zagotovo odlocno odlocila da bom imela samicko, k teli napotki vase tete-vetirinarke so pa kar malce... no ja no, porocaj kaj si bo Bon mislil o vsem tem!
Pozdravcek vsem skupaj, pa lepo praznijet pa pazite na svoje kuzke, k je vzunaj veliko zlobnih ljudi, ki mecejo petarde in nas strasijo...!!!
Vesna & Ziza
Logiran
ziza
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2496 :
nedelja, 24.12.2006 : 18:20:07 »
Hja, kdor nima v glavi, ima pa v prstih...
Sem pa pozabila napisati najpomembnejso stvar, zakaj sem vcasih na trenutek malce podvomila... hm hm, pa ne me takoj okregati-veste, iz Nemskega ovcarja sem "presaltala" na Zizo (plecna visina je 44cm)-za katero itak nisem vedela koliko bo zrasla, saj sem bila prepricana da bo velika, ampak zdaj sem cisto vesela da je taksna kot je (vcasih bi si celo zazelela da bi bila malce manjsa-sploh, kot sem ze omenila, takrat ko si izbere za lezisce moje narocje)
in na trenutek se mi zdi Schipperke tako majcken kuza in sebe si vcasih kar tezko vidim z majhnim kuzkom, saj sem vseeno navajena na malce vecje kosmate zverinice... ja vem, zdaj boste pa rekli da sem cudna, ampak samo zaupala sem vam svojo veliko skrivnost, kako se clovek kar tezko vcasih navadi velikosti ali majhnosti svojega psa! Ampak vsekakor pa ne dvomim v popln karakter tega velikega kuzka v majhnem telesu! Imam prav?
Pozdravcek!
Vesna & Ziza
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2497 :
nedelja, 24.12.2006 : 20:33:20 »
Zizaaa..hvala za odgovor
Moras pa videti vse schipperke na kupu kar jih je v Sloveniji,ker so karakterno in vizuelno vsaka 'klasa' zase
!
Bis se ponovem sam se po narocjih valja in nasploh je tako prijazen pes do vseh ljudi ki jim je vsec. Prav nosi se ko mu kdo
rece da je lep..hehe...maneken kot Nika(ponovem sem model moji prijateljici ki je fotografinja-bom kdaj pokazala kaksno sliko
)!!!
Mi2 z Bisom in ostala druzina Apat vam zelimo cimlepse prezivete praznike..VESEL BOZIC IN SRECNO 2007
Veliko zdravja,srece,ljubezni pa veliko lepih trenutov s 4noznimi prijatelji
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #2498 :
ponedeljek, 25.12.2006 : 17:20:03 »
Pozdravljene Schipperke!! Vesele praznike in cim vec dobrot vam zelim!
Dobrodosla Ziza med crnuharji, ce te zanima mi lahko posljes mail in ti posljem link od strani kjer bom jaz kupila svojega vragca
..........
lp
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #2499 :
torek, 26.12.2006 : 22:02:53 »
Jupi, sem prav vesela, da nas je več različnih tu...
Nika, komaj čakam tvojih slikic, verjamem da boš dober fotomodel, to je Bis že dokazal (naslovnica Moj pes, članek v prilogi Dela... in sploh šminker
).
Ory, sploh si ne misliš, kako se veselim tvojega vrageca... A iz Anglije v SLO pa jih ni problema pripeljat, na ogled
Žiža, vidiš kaj so ti hudički mali? Za te "popapat"! To so res specialni kužeki SAMO za SPECIALNE ljudi... in teh je taoooooo malo.. (a ne da res?
)
Danes smo prvič preizkušali šprico na Bonovem "tičku" - brez problema, sem prav vesela, da sem mu gubico tako očistila in s tem delno preprečila kakšne tegobe. To bomo seveda ponavljali... samo res ne vem, kako pogosto - sem bila pri vetu tako šokirana, da moram to delat, da sem pozabila vprašati... Žiža, tako kar se tega tiče, lahko tudi fantka nabaviš, ni težko delat
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #2500 :
sreda, 27.12.2006 : 12:23:16 »
Arieb, mi imamo samca ze 8 let in pol in tega se nikoli nismo poceli
niti vem ne, da je treba kaj cistit
Logiran
ziza
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2501 :
sreda, 27.12.2006 : 16:29:53 »
Ojla! Najprej vam z Zizo zelim lepe praznike in nadvse srecno, zdravo, veselo in uspesno, pa cimvec slinastih poljubckov in odpadle dlake (ko jih boste tako zavzeto cohali po trebuscku) od vasih kosmatinckov!
Ej Ory, moj email naslov dobis tudi na najini internetni strani-malce je treba ocke napeti in ga najdes pri mojem opisu!
Nadija, hvala za odgovor ampak tole s ciscenjem moskih organov mam jaz bolj malo pojma in naj kar pri tem ostane, aja pa cisto sem izgubljena, hvala za prisrcno darilce-lepo da ze zdaj pazis da mi mala posast ne bo usla (predvsem zaradi strahu pred drugo posastjo Ziza) in si nama priskrbela vrvico!!!!
Uzivajte pa pazite na svoje kuzke, k vzunaj tako grdo pokajo petarde-a samo pri nas v Ljubljani ali se kje drugje in ima se kdo s tem tezave?
Pozdravcek!
Vesna Hude & Ziza
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #2502 :
sreda, 27.12.2006 : 20:11:21 »
Žiža, a ti imaš tudi po stanovanju dlake? Groza! Jaz sem ravno dva dni nazaj sesala in danes spet ugotavljala, da je polno lepih črnih dlak. In sedaj se ne golita! Pa mi je Branko tako lepo odgovoril: če sta pa stalno po rokah.
Ecco, sedaj vidite, kdo je kriv
MI, ker jih stalno crkljamo
No, danes so petarde tudi pri nas začele
Dl s petardami, dol z metalci petard! Smotami, za kaj zapravljajo denar, na primorskem bi rekli: mone!
danes na treningu nismo bili pridni, se vidi da so prazniki
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2503 :
sreda, 27.12.2006 : 20:38:48 »
Mi imamo tudi dlake
-bolje rečeno veliko dlak
!
Pa sesamo vsak dan tako da ni panike..pa Bis še vedno spi na postelji pa opažam
da na postelji sploh ni toliko dlak kot po tleh
Petarde so se pa pri nas utišale. V samem decembru sem slišala samo en pok. Očitno
je nesreča pred dvemi leti močno vplivala na našo mladino.
Bis pa poka ne sliši,ker če smo vzunaj ima veliko dela z "branjem informacij" doma pa
spi in ga pok ne zmoti
Bisu je božiček prinesel črno ovratnico in povodec ter priboljške!
Prav smešno je bilo Bisa gledat kako odvija darilo..glavo v vrečko in tečemo po stanovanju
Logiran
biscuit
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2504 :
sreda, 27.12.2006 : 20:43:40 »
A Žiža oz.Vesna načrtuje nakup črnega vragca
?!
Logiran